Author Topic: "Γιατί τα ΜΑΤ στην Θ4; Συζήτηση για το άρθο του papagapsos"  (Read 717 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Δεν έχω τίποτα με τον papagapsos. Έχω όμως μερικές ενστάσεις για το άρθρο του στην κεντρική σελίδα.

1ον Πως ακριβώς μπορούμε με ειρηνικό τρόπο να διώξουμε τα ματ απο την 4 όταν μας θεωρούν εκ των προτέρων ύποπτους, κάτι που και ο ίδιος παραδέχεται;  Μπορεί πρόεδρος να είναι ο ζαγοράκης, αλλά δεν θα θυσιάσουμε και την αξιοπρέπεια μας για τα τσουτσέκια που σε κάθε αγώνα δημιουργούν πρόβλημα επί δικαίων και αδίκων.

2ον.  Έχει συμβεί σε δεκάδες γήπεδα με παοκτσήδες και είναι διαχρονικό φαινόμενο, αλλά ας ασχοληθούμε με τα πρόσφατα.  Είναι κάπως ειρωνικό, μία βδομάδα μετά την Τρίπολη όπου αρκετοί οπαδοί μας μπήκαν χωρίς εισιτήριο και κανείς μας δεν τους κατηγόρησε γι αυτό, να έχουμε άρθρο στην κεντρική που να κατακρίνει όσους πετάνε εισιτήρια απο την 4 για να πούνε μερικοί στην κούτρα.   

3ον Τι σχέση έχουν τα κούτρα εισιτήρια σε άρθρο με τίτλο ΓΙΑΤΙ και θέμα τα ΜΑΤ έξω απο την 4;  Ή μήπως θέλουν μερικοί να συλλαμβάνονται επί τόπου οι εγκληματίες κουτραδόροι που στερούν απο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα 15 ευρώ του εισιτηρίου;
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Πρώτα μια μικρή εισαγωγή:
Τα κείιμενα στην κεντρική μπαίνουν για ενημέρωση και προβληματισμό και δε σημαίνει ότι εκφράζουν την ιστοσελίδα. Ίσα ίσα, που πολλές φορές μπαίνουν και αντικρουόμενες απόψεις στην κεντρική καθώς το πραγματικό κέρδος είναι το ότι το μυαλό παίρνει στροφές.
Στα ερωτήματά σου, απαντώ όπως εγώ κατάλαβα το κείμενο:
1- Δεν έχω απάντηση εκτός του ότι η ΠΑΕ υποχρεούται να ζητήσει να φύγουν. Είναι ένας ειρηνικός τρόπος.
2- νομίζω ότι είναι προφανές πως άλλο είναι να μπαίνεις κούτρα στα ΕΚΤΟΣ και άλλο μέσα στην Τούμπα.
3- Σαν συμπλήρωμα στο (2) νομίζω το κείμενο θέλει να τονίσει πως αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται μόνο τη φωνή αλλά και τα 15 ευρώ που μερικοί, μερικές φορές δε δίνουμε...

Και σαν moderator που είμαι να σου πω ότι πόσταρες σε λάθος τόπικ. Θα κάνω νέο.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Ωραια λοιπόν ας το συνεχίσουμε. Απαντώ και στον dikefAlos.

1ον. Ο papagapsos γράφει για πρωτοβουλία της διοίκησης και στην συνέχεια γράφει για ειρηνική αντίδραση δική μας, δηλαδή των οπαδών, οπότε η απάντηση σου δεν με καλύπτει. Διαφορετικό να ζητάμε ειρηνική αντίδραση διοίκησης, διαφορετικό να ζητάμε ειρηνική αντίδραση οπαδών.

2ον καθόλου διαφορετικό δεν είναι να μπαίνεις στην κούτρα εκτός απο το εντός. Ή το κατακρίνεις γενικά, ή το αποδέχεσαι. Αν το κατακρίνεις μόνο στην έδρα σου κανείς δεν θα σε πάρει σοβαρά και καλά θα κάνει. 15 ευρώ δεν χρειάζεται μόνο η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά και η διοίκηση κάθε ομάδας. 2 μέτρα και 2 σταθμά δεν είχε ποτέ ο παοκτσής στην κριτική του.

3ον Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 15 ευρώ που μερικοί μερικές φορές δεν δίνουμε, αλλά ισχύει η παραπάνω απάντηση.

4ον Δεν νομίζω οτι το ποστ μου ήταν σε λάθος τόπικ, γιατί όπως έγραψα δεν έχω τίποτα με papagapsos. Αν το άρθρο του ήταν σε τόπικ με τίτλο ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 4, θα απαντούσα εκεί. Ήταν όμως στην κεντρική με απόφαση των moderators προφανώς και σε αυτούς άσκησα κριτική. Οπότε μάλλον ήταν σε σωστό τόπικ.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Καταρχήν οι moderators έχουν να κάνουν με το forum μόνο. Η υπόλοιπη ιστοσελίδα φτιάχνεται και από άλλα άτομα. Μην ξεχνάς όμως ότι έκανες ερωτήσεις ως προς το περιεχόμενο του κειμένου και ο μόνος κατάλληλος να σε απαντήσει είναι ο συγγραφέας. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας, είναι λεπτομέρεια, δε σε "μαλώνει" κανείς ίσα ίσα που μας δίνεται και η ευκαιρία να συζητήσουμε ένα κείμενο που μπήκε στην κεντρική.

Στα ερωτήματα σου πάλι:

1- Όπως έγραψα και πριν, δεν έχω άλλη απάντηση εκτός από αυτή που έγραψα. Για μένα ο συγγραφέας ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι στη διοίκηση και ζητεί να γίνει ειρηνική διαμαρτυρία από τους οπαδούς.

2- Δε συμφωνώ ότι είναι ίδιο. Για παράδειγμα, άλλο όταν έχεις πάρει 100 χαρτάκια και έχεις 200 άτομα έξω από το γήπεδο, και άλλο όταν έχει χαρτάκια να σε δώσει το γήπεδο κι εσύ το πετάς από πάνω. Μπορεί και τα δύο να είναι τζάμπα, αλλά οι καταστάσεις δεν είναι οι ίδιες. Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι ένα μέτρο: στηρίζω τον ΠΑΟΚ και δε με νοιάζει για τους άλλους.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
ναι αλλά απο οτι διαβάζω κι εσύ σαν συγγραφέας του κειμένου απαντάς, οπότε το συνεχίζω.

Είναι δυνατόν ο οπαδός, δηλαδή ο εκ των προτέρων ύποπτος ή ακόμα και κατηγορούμενος εξαιτίας των πούστηδων έξω απο την 4, να κάνει ειρηνική διαμαρτυρία; 2 χρόνια βρίσκονται απο την 4 και δημιουργούν σε όλους μας προβλήματα. Απο αναίτια χρήση χημικών μέχρι να σε βάζουν να κάνεις τον γύρο του γηπέδου για να δεις ένα φίλο σου που είναι στην 5. Με αυτούς θα διαπραγματευτούμε ειρηνικά; Τι να διαπραγματευτούμε; Το νόμιμο δικαίωμα μας να κάνουμε όσες βόλτες θέλουμε έξω απο την 4 χωρίς εισιτήριο ή το να αναπνέουμε αέρα χωρίς χημικά; Μην τρελαθούμε. 

2ον Μην μου πεις οτι στην Τρίπολη ήταν sold out. 2 μέτρα και 2 σταθμά είναι. Και στην Τρίπολη αν ήθελες να πλήρωνες και έμπαινες και στην Τούμπα αν θέλει πληρώνεις και μπαίνεις.

3ον Στο ξαναγράφω. έκανα κριτική στους moderators poy αυτό το άρθρο με αυτό το περιεχόμενο μπήκε στην κεντρική. προφανώς έχω ενστάσεις για το περιεχόμενο, αλλά έχω ενστάσεις kai για το οτι είναι βιτρίνα του forum. Πάντως εσύ μου απαντάς και για το περιεχόμενο.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Ο συγγραφέας γράφει καθαρά ότι
"Το θέμα θα πρέπει να λυθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης το συντομότερο δυνατό πριν πληγώσει την ενότητα μας."
Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Σημασία έχει η διοίκηση να αντιδράσει, και ο κόσμος πρώτον να μην παρασυρθεί σε καταστάσεις που (σύμφωνα με τους υπεύθυνους) θα... επιβάλλουν τα ΜΑΤ και δεύτερον διασπαστεί σε πολλά μικρά μικρά στρατόπεδα ως προς τον τρόπο αντίδρασης.
Αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ είναι κάτι σα παγίδα.
Εάν πας και τους την πεις θα γίνει φασαρία και θα σε πουν μετά "βλέπεις, επιβάλλεται να έχουμε ΜΑΤ γιατί κάνετε φασαρία".
Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι να στηρίξεις την διοίκηση και η διοίκηση να εκφράσει αυτό που θες.
Για το "κούτρα" συνεχίζω να διαφωνώ, αλλά δε νομίζω να είναι το κεντρικό νόημα του κειμένου. Το φέρνει σαν παράδειγμα ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη ενότητα και συνέπεια. Μπορείς να το πεις ατυχές το παράδειγμα εάν θέλεις.
Ας περιμένουμε να μας εξηγήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας τί εννοεί πριν το πάμε πιο κάτω.
Εγώ αυτό που σίγουρα κρατάω είναι το κόντραστ που έζησε στην (μικρή) πορεία του από την 1 στην 4.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Eilikrina azazel den antilamvanomai ti se enoxlei. eilkrina...
2 paixnidia prin epesan SFAIRES. PLASTIKES S-F-A-I-R-E-S. Syneidhtopoieis TI shmainei ayto?

Sto keimeno toy papagapsos anadeiknyetai KYRIWS (toylaxiston opos to antilamvanomai egw) H ANAITIA PAROYSIA TWN MAT H OPOIA PROKALEI TON KOSMO. MHPWS PROKALEI EPITHDES? MHPWS 8ELEI NA KSESHKWSEI TON KOSMO? MHPWS EINAI TO TYRI STH FAKA?
GIA MENA AYTO EINAI TO NOHMA, KSANALEW OLA TA ALLA EINAI DEYTEREYOYSAS SHMASIAS.
GI AYTO EGW PROTEINA TO KEIMENO GIA THN KENTRIKH, ADIAFORWNTAS AN EPRAKSE TO IDIO NWRITERA STO SITE THS H 8YRA4, FYSIKA OI APOFASEIS EINAI SYLLOGIKES, FYSIKA TA KEIMENA DEN MAS DESMEYOYN WS PAOKWORLD, EFOSON DEN EXOYN THN YPOGRAFH PAOKWORLD.

To ar8ro safws prosferetai gia provlhmatismo, diafwnw omws epi ths oysias mazi soy giati kata th gnwmh moy xaneis to dasos...

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
epipleon:
Zeygari me paidi poy phgaine apo th 8yra 2 pros thn 5 epese sto "sxolastiko" kai elegxo toy MATAtzh, ntemek ekane th doyleia toy, kai perimene na kseftylisei to antra poy epsaxne to eishthrio toy. Otan phge na pei kati ton ekane roba mprosta sto paidi toy kai th gynaika toy.
Epishs otan enas fila8los paei na mpei me8ysmenoe me to mpoykali ths retsinas, toy apagoreyeies thn eisodo. DEN ton kopanas me to xeroyli ths aspidas mesa sta moytra, oyte gemizeis ton kosmo me xhmika. Oyte petas xhmika mesa se syndesmo poy den exei thn paramikrh sxesh kai anamiksh.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Δηλαδή εσύ homo κατάλαβες οτι έγώ θέλω τα ματ έξω απο την 4; Απλά γράφω και ξαναγράφω και ξαναγράφω οτι δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε ειρηνική διαπραγμάτευση με τα ματ, για τα αυτονόητα δικαιωμάτα μας. Δεν με νοιάζει τι θα κάνει η διοίκηση, γράφω για τους οπαδούς. ο papagapsos γράφει και εσύ συμφωνείς, οπότε μια χαρά ήταν το ποστάρισμα στο τοπικ κριτική, οτι έχουν ευθύνες οι οπαδοί που δεν αντιδρούν ειρηνικά. Αν θες εσύ και δεν ξέρω ποιος άλλος, αναλάβετε την ευθύνη για την μαλακία των μπάτσων. Μάλλον εσύ χάνεις το δάσος όταν δεν καταλαβαίνεις οτι οι οπαδοί δεν έχουν καμία ευθύνη για την λειτουργία της αστυνομίας, όπως γράφει ο papagapsos. Αν το δεχτούμε αυτό τότε θα φτάσουμε όχι σε πλαστικές, αλλά σε αληθινές σφαίρες.  και τέλος στο άρθρο γράφει και για τους κουτραδόρους της 4. Αφού το πρότεινες διάβασε τι έγραψα στον Δικεφαλο και δώσε μου μια απάντηση για την σύγκριση Τρίπολη και θύρα 4

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
epipleon:
Zeygari me paidi poy phgaine apo th 8yra 2 pros thn 5 epese sto "sxolastiko" kai elegxo toy MATAtzh, ntemek ekane th doyleia toy, kai perimene na kseftylisei to antra poy epsaxne to eishthrio toy. Otan phge na pei kati ton ekane roba mprosta sto paidi toy kai th gynaika toy.
Epishs otan enas fila8los paei na mpei me8ysmenoe me to mpoykali ths retsinas, toy apagoreyeies thn eisodo. DEN ton kopanas me to xeroyli ths aspidas mesa sta moytra, oyte gemizeis ton kosmo me xhmika. Oyte petas xhmika mesa se syndesmo poy den exei thn paramikrh sxesh kai anamiksh.

Κάτι έγραφες για ένα χαμένο δάσος πριν

Argonath4

• Guest
Nomizw pws to gia auto to thema prepei na asxolithei i dioikisi. Den gnwrizw an exei tethei apo tin epitropi twn syndesmwn kai an nai, poia itan i apantisi tis pae...
Efoson, gia prwti isws fora stin istoria mas, yparxei mia empistosini metaksi pae kai opadwn kai milame peripou tin idia glwssa, i prwti krousi prepei na ginei pros tin pae.
An i pae den mporei i den thelei na lysei to thema tote vlepoume ti antidraseis mporoume na kanoume san opadoi... An kai fovamai pws den exoume kai polles epiloges.

Elpizw syntoma kai me tin dimosiotita pou pire to thema na exoume apantiseis kai...lyseis.

Stin Tripoli itan ligo mperdemeno to thema me ta eisitiria... Mporei na ypirxan alla den sou edeinan...eidika an katalavenan oti eisai PAOKtsis.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
1. Apo tis 27 seires poy egrapse, esy meneis stis 2 teleytaies. ok, egw krataw tis ypoloipes 25. Kai kyriws ta erwthmata.
2. Sthn Tripolh , den hmoyn den kserw. Akoysa liga pragmata, fantazomai ta ypoloipa. Gia mena, oi Pelloponhsioi se epideiksh avrothtas kai filoksenias, opws egrapsa kai se mail sto goal news, prosferan tis VIP 8eseis toys stoys PAOKtshdes me antallagma fwtografhsh mazi toys kai aytografa. Pera apo thn plaka, safws symfwnw me ton Dikefalo pws allo pragma einai entos, allo ektos.ara gia mena den einai 8ema.
3. An 8eleis metwpikh me ta MAT, egw oxi.Ey8ews sto lew, eimai yper ths eirhnikhs kai mazikhs antidrashs poy leei kai o papagapsos.
4. Kai an 8eleis, kai ths dioikhshs (poy leei sto keimeno me bold grammata) an kai amfivallw oti h dioikhsh egkrinei thn parapanw stash h exei th dynamh na thn apotrepsei.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Στις 25 γράφει οτι δεν θέλει τα ΜΑΤ. ΟΚ κανείς μας δεν τα θέλει και συμφωνούμε. Στις 2 γράφει οτι έχουμε ευθύνη που είναι εκεί. Εδώ λοιπόν διαφωνούμε και αφού το πρότεινες, έπρεπε να διαβάσεις και τις 27 όχι μόνο τις 25. Επίσης το "δεν γνωρίζω τι έγινε στην Τρίπολη" δεν μου ακούγεται τίμια απάντηση. Και να μην ξέρεις τι΄έγινε στην τρίπολη κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου για άλλες εκδρομές ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ. Ή δεχόμαστε τα ντού και την κούτρα μέσα έξω, ή δεν την δεχόμαστε καθόλου.  Αν τα ξεχωρίζουμε θα έχεις τους πανουτσοκαρπετοπουλομπραουδάκηδες να σε κράζουν και θα έχουν και δίκαιο.   

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
kai den μπορώ να καταλάβω το εξής σχόλιο 3.

An 8eleis metwpikh me ta MAT, egw oxi.Ey8ews sto lew, eimai yper ths eirhnikhs kai mazikhs antidrashs poy leei kai o papagapsos.

Δηλαδή για ποιον λόγο νομίζεις οτι είναι εκεί τα ΜΑΤ για να πάμε μαζί με το papagapso na κάνουμε συζήτηση για το που πρέπει να είναι όταν παίζει ο ΠΑΟΚ.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
ok azazel , profanws den symfonoyme, allo einai gia sena to kyriarxo kommati toy ar8roy, allo gia mena. Apo mena telos gia ayto

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

apostolos

• Guest
Re paidia ti to kourazoume? Einai thema ths dioikhshs 100% ayto.....
Apo pou ki ws pou dimoiries mat na fulassoun idiwtiko xwro? Exoun kanenan diakaiwma? Tous fwnakse kaneis? Apeileitai kapoios allos poliths ayths ths xwras kai apofasisan na ton prostatepsoun? Poios? Kai apo poious?
Pas loipon pairneis ena thlefwno tous mpatsous san Zagorakis kai les parte tous apo ekei. Egw ta eisitiria mou de thelw na mou ta kovoun ta MAT.Ti douleia einai auth? Tha vrw monos ti tha kanw me tous tsabatzides....Mia duo treis tous spas ta arxidia...Kai an deis oti se grafoun katalavaineis pia oti to kolpo einai sthmeno kai oti ginetai epithdes....

Oi opadoi den mporoun na kanoun tipota se auth thn periptwsh. Oute eirhnika oute tsampoukades. Dioti eidika oi tsampoukades einai o apwteros stoxos ayths ths proklhthikhs stashs, auto einai fws fanari.....Se kako tha vgei kai tipota parapanw...Eidate allwste kai tis plastikes sfaires kai ta dakrugona pou feugoun san stragalia....
Einai ola mesa sto genikotero klima kata tou PAOK ths dioikhshs kai twn opadwn tou apo tote pou anelabe o Zagorakis. Gia auto afhste auto to thema sth DIOIKHSH. Kai einai kai diko ths thema sto katw katw...

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Mono poy -apostole- to typiko dikaiwma na vriskontai EKEI, dia nomoy to exoyn, einai EKSW apo to ghpedo

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

apostolos

• Guest
Entaksei, de lew oti paranomoun, alla mhn krubomaste pisw apo to daktulo mas, upotithetai oti prostateyoun kapoion ekei pou einai...Poion? Tous perastikous? Ton nao ths Agia Barvaras? Poion? Ypotithetai gia to ghpedo exoun erthei kai malista tsekaroun kai eisitiria....Ta eisitiria as poume einai thema ths dioikhshs kathara. Mporei na tous kopsei auto....kai telospantwn mhn kolame sta typika. Exoun dikaiwma apo to nomo se dhmosio xwro na vriskontai opou kai opote theloun. Alla prepei na uparxei kai mia logikh epi ths ousias otan pairnontai tetoies apofaseis, dhladh ama erthoun eksw apo to spiti mou 3 dimoiries kai kathontai kathe prwi ti paei na pei, oti tha to afhsw etsi? Den tha rwthsw giati einai ekei? Den tha diamarturhthw?
Auto akrivws prepei na kanei kai h dioikhsh, na zhthsei to logo. Kai an me geloies dikaiologies sunexisoun na vriskontai ekei pou einai, tote polu apla shmainei oti h douleia vrwmaei.....
Alla na ginoun prwta kai oi kinhseis apo thn PAE...
« Last Edit: December 12, 2007, 08:34:28 by apostolos »

Mitsubas

• Guest

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Πάντως με τον Πανιώνιο φύγανε έξω απο την 4, όχι με παρέμβαση της διοίκησης ούτε με ειρηνική συζήτηση με τους οπαδούς. Φύγανε μετά απο μαζική και δυναμική αντίδραση. Εξάλλου είναι λίγο ουτοπικό να θεωρείς οτι μπορείς να συζητήσεις με τα βλαχαδερά που ούτως ή άλλιως ξέρουν οτι κανείς δεν τους θέλει.