Το ματς με την ομάδα του βόθρου μας έδωσε καποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα μας.
1. ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ
Η ομάδα μας γυμνάζεται και δεν κοροϊδεύει στην προπόνηση. Σιγά σιγά γίνεται πράξη η σημαντικότερη αγωνιστική εξαγγελία-υπόσχεση του προπονητή μας, ότι η ομάδα θα τρέχει περισσότερο από τους άλλους. Αυτό είναι το κυριότερο μέσο επικράτησης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό κάνει έναν τσουρουκά ποδοσφαιριστή να υπερέχει ενός "καλλιτέχνη", έναν φθηνό να σβήνει μία βεντέτα.
Οι ομοφυλόφιλοι χθες πιάνανε τα γόνατά τους μετά το 80 και δεν μπορούσαν να περπατήσουν.
Ο ΠΑΟΚ του χρόνου τέτοια εποχή όμως θα τρέχει διπλά από τους άλλους.
2. Ο ΠΑΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΠΑΛΑ
Δεν είχαμε κανέναν ποδοσφαιριστή διακριθέντα, αλλά είμασταν σαν ομάδα ανώτεροι του γαύρου. Μόνο όταν το ματς πήγε στο επίπεδο αλάνας επικράτησε το ταλέντο και τα προσωπικά χαρακτηριστικά των παιχτών τους, που χρυσοπληρώνουν.
Ο χθεσινός ΠΑΟΚ με 3 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές θα τον έκανε πουτάνα τον ξεκωλιάρη.
Ο ΠΑΟΚ του χρόνου τέτοια εποχή όμως θα τους έχει αυτούς τους 3 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
3. Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΟΥΤΣ
Πέρα από τη φυσική κατάσταση και το στήσιμο της ομάδας, ο Σάντος έκανε κίνηση ματ στον σερ-τάκη (αυτό έλειπε θα μου πεις). Αλλάζει εντελώς το σύστημα της ομάδας, φορτώνοντας και φρεσκάροντας τα άκρα και έτσι από τη μία παύουν να υπάρχουν στο παιχνίδι τζόρτζεβιτς-γκαλέτι κι απ' την άλλη βγάζει συνεχόμενες φάσεις στα καρέ της αστείας ομάδας. Αν αντί του Γκονζάλες είχαμε έναν πιο ποιοτικό παίχτη εκεί αριστερά θα χώναμε 2 γκολ στο τέλος.
Πολλοί λένε ότι άργησε να αντιδράσει στην πρόθεση του σερ-τάκη να πάει το παιχνίδι στα ύψη. Είναι λάθος αυτή η άποψη γιατί δεν είχε αλλαγή κάποιον παίχτη για να βάλει εκεί και ήλπιζε να τη βγάλουμε καθαρή με τους υπάρχοντες.
Ο ΠΑΟΚ του χρόνου τέτοια εποχή όμως θα τους έχει 3-4 αξιόπιστες εναλλακτικές (τους τωρινούς βασικούς) για να κάνει κινήσεις ματ ο προπονητής μας.
4. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ
Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι σε κάποια ματς ο Ατρόμητος του Σπανού, σε άλλα ο Λεβαδειακός του Κομπότη, σε άλλα η Καλαμαριά του Δαμήλου και όλοι γενικά οι καραγκιόζηδες παράγοντες αυτού του κωλοχανίου που ονομάζεται σούπερ λίγδα έχουν τον τρόπο τους. Εμείς δεν έχουμε 50-50 σε κανένα εκτός εδώ και 20 χρόνια και πολλές φορές και μέσα στην Τούμπα μας πουλάνε τρέλα. Κάποιοι λένε για το δεύτερο γκολ με την Καλαμαριά, που ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, γιατί την Καλαμαριά δεν την έβαλε κανένα κοράκι μέσα στην περιοχή της με το έτσι θέλω κι άλλωστε ο ίδιος επόπτης έκοψε μία παρόμοια φάση με τον Κωνσταντινίδη να φεύγει από 1 μέτρο πίσω. Μπαίνουνε κάποιοι στο τρυπάκι να κρίνουνε τη διαιτησία με μια δυο κρίσιμες φάσεις όπως μας δασκαλεύουν οι βαρούχες αυτής της μπουρδελοχώρας.
Ακούστε καλά και καταλάβετέ το. Η πρόθεση του διαιτητή να σε σφάξει δεν φαίνεται από οριακές φάσεις, όπως αυτή του Σάλμον που όντως μπορεί να μην την είδε, αλλά από κάθε "μικρό" σφύριγμα σε κάθε φάση του αγώνα. Από τις λεπτομέρειες όπως αυτή του φάουλ του πρώτου γκολ του γαύρου, τα δύο λεπτά καθυστέρηση κτλ
Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι παίχτες του πέρασαν ένα ημίχρονο ξάπλα και έδωσε καθυστέρηση το κοράκι 3 λεπτά, όσα για τις αλλαγές κι εσύ καιγόσουν. Στο χθεσινό τσιμπούκι της ξαδέλφης έδωσε 6 λεπτά χωρίς να έχει γίνει καμία διακοπή.
Το καλό με τη διαιτησία είναι πως μας χειρουργούν φέτος που δεν είμαστε για ψηλά και είναι η κατάλληλη περίοδος να φορτώσει ο Ζαγοράκης με τους κουμπάρους του ελληνικού κωλοσφαίρου
Ο ΠΑΟΚ του χρόνου τέτοια εποχή όμως δεν θα πηγαίνει σαν πρόβατο στη σφαγή γιατί απλά θα έρθει η ώρα που ο Ζαγοράκης θά έχει χρόνο να ασχοληθεί και με τον κουμπάρο του και με τη σούπερ λίγδα.
Υπάρχει όμως κι ένας φόβος μου που δεν μπορώ να μην τον εκφράσω τώρα που παίξανε οι παίχτες μας με πάθος.
Ο παίχτης του ΠΑΟΚ που επιλέγει παιχνίδια που θα τα δώσει όλα όπως το προχθεσινό, ενώ το Σάββατο που έρχεται θα ξύνει τ' αρχίδια του είναι ένας ακόμη απ' όλους αυτούς τους τυπάκους που πέρασαν από εδώ για να πάρουν μεταγραφή κάτω.
Αυτός ο νταλκάς πρέπει να τους κοπεί τώρα που δεν υπάρχει κανένας κλέφτης να τους πουλήσει τσάμπα. Το μισό πάθος να δείξουν στα επόμενα παιχνίδια θα τις γαμήσουν όλες τις ομαδούλες.
Εγώ αυτό περιμένω να δω από αυτούς κι από τον Σάντος. Να τους έχει στη τσίτα σε κάθε παιχνίδι από δω και στο εξής.
Θεωρώ πως όντως αυτή είναι η αρχή του ΠΑΟΚ που ονειρευόμαστε. Το νιώθω μέσα μου πως έρχεται η ώρα μας.
Κάποιος αδερφός είπε πριν πως το 8χρονο ξαδερφάκι του θέλει να γίνει γαύρος.
Μην το φοβάσαι αδερφέ μου. Λάθος εποχή για να γίνει κάποιος γαύρος. Δεν προλαβαίνει τώρα
9χρονος θα είναι και θα ζήσει την ΠΑΟΚάρα που δεν έζησε μια ολόκληρη γενιά. Μια γενιά, η σημερινή 20-30 χρόνων, που ένας Θεός ξέρει πως διατήρησε τη ψυχή του ΠΑΟΚτσή. Άντεξε όμως και έφτασε εδώ.
Από φέτος και για τα υπόλοιπα χρόνια τα ΠΑΟΚτσάκια θα φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα όπως παλιά. Περήφανα ΠΑΟΚτσάκια που θα νιώσουν κάθε είδους μεγαλείο.
Λιιιιιιιιιιιίγο υπομονή ακόμη θέλει. Λίγο ακόμη γαμώ τη πουτάνα μου