Επειδή χθές έτυχε να τραβηχτώ μαζί με κάποιους άλλους αδερφούς απο αυτό εδώ το site στα αρβανιτοχώρια της Τρούμπας, στην άκρη του θεού, δίπλα στους γύφτους του θρασύβουλα και τα δύο δημοτικά σχολεία της περιοχής που έκαναν κερκίδα απέναντί μας, επειδή αναγκάστηκα να κρυφτώ απο την δουλειά όλη την ημέρα για να μαι δίπλα στην ομάδα, επειδή φαγαμε κάζο απο τα 6χρονα ballboy παιδάκια μπροστά απο το πέταλο που μας έβαλαν, επειδή στην επιστροφή είδα έναν 40αρη αδερφό, κάτοικο Λιοσίων να περπατάει με σκυμένο κεφάλι κρατώντας απο το χέρι το 13χρονο παιδάκι του που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να τον κρατήσει ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΑΟΚΤΣΗ, επειδή μένω στην Αθήνα μόνιμα, επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια, την άποψη μου για τα όσα απίστευτα είδαν τα μάτια και τα αυτιά μου εχθές αλλά και όσα δύσμοιρα τραβάει ο σύλλογος στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του γιατί ειλικρινά το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να πάρω τους δρόμους της χαμουτζίας και να αρχίσω να δέρνω ουρλιάζοντας όποιον βρώ μπροστά μου.....
Να πω κατ' αρχήν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ θετικό που παρατήρησα χθές στο -Θεός να το κάνει - γήπεδο του χωριού αυτού. Είδα καμιά 200αρια άτομα σε αγώνα κυπέλλου, μεσημέρι Τετάρτης, στην άκρη της Αθήνας να προσέρχονται σχεδόν ευλαβικά, ήρεμα και καυλωμένα να φωνάξουν,να δηλώσουν παρόν και να στηρίξουν την ομάδα που προερχόταν απο ένα κάκιστο αποτέλεσμα πρωταθλήματος μέσα στον Ναό το προηγούμενο Σάββατο. Είδα παιδιά απο Θεσσαλονίκη, είδα παιδιά απο Σέρρες, είδα παιδιά απο Αθήνα, είδα έναν παππά(!) στο καθήκον για την ΟΜΑΔΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Και αυτό κατ' εμέ λέει πολλά για την φετινή μας οπαδική συμπεριφορά, για την δέσμευση μας απέναντι στον σκύλο να μαστε ΚΟΝΤΑ.
Αρχίζει το ματς (Θεός να το κάνει) και βρισκόμαστε πάλι στη σέντρα στο 3'.Εμείς εκεί, κοντά, δυνατά, όπως πρέπει. Ξανά στη σέντρα μετά απο κανα 25λεπτο. Εμείς τίποτα, απτόητοι και ωραίοι, συνεχίζουμε. Αρχίζει το 2ο ημίχρονο, η ομάδα συνεχίζει να είναι α π ο γ ο η τ ε υ τ ι κ ή και δεχόμαστε και το τρίτο. Και εκεί αρχίζει για μένα ο εμετός...
Να καθίσουμε όλοι κάτω, καθιστοί. Μάλιστα. Να γυρίσουμε την πλάτη στο γήπεδο.Μάλιστα. Να αρχίσουμε τα "είναι βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα...."Μάλιστα. Να αρχίσουμε το ΠΑΟΚ παιξε την μπάλλα της ζωής σου..."Μάλιστα. Να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι.Μάλιστα. Όσοι δεν φεύγουν με τους άλλους είναι "φυτά, ψάρια, μαλακισμένα..." Ρε μάγκες που τα είδατε όλα αυτά? Ρε μάγκες εγώ να καταλάβω οτι κάποιοι έκανα χλμ απίστευτα για να κατέβουν κάτω και να είναι παρών. Εγώ να καταλάβω οτι χθές δεχθήκαμε ίσως (παίζει αυτό) την ντροπιαστικότερη ήττα της ιστορίας μας.
Γιατί όμως αυτό το χάλι και τα αψυχολόγητα απεγνωσμένα ντού σε παίκτες, προπονητές και σε όποιον βρεθεί μπροστά μας? Αυτά τα ακαταλειπτα ακόμα και για την Λίλλη που κάποιος τόλμησε να ξεστομίσει χθες?Θα μου πεί κάποιος "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ" δεν αντέχω τέτοια ξεφτίλα.Και γω αδέρφια είμαι για σάλτο. Και γω που μένω στην χαβούζα και σήμερα δε με γλυτώνει ούτε ο Θεός. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ταπεινώνεται η περηφάνεια μου.
Ποιος απο εδώ μέσα δεν θυμάται τους Αγ. Νικόλαους, τους Αστέρες, τον διασυρμό απο τον Απ. Αθηνών σε ημιτελικό Κυπέλλου τότε που ο ντεμάκος πέρασε το μισό γήπεδο, μοίρασε τρεις ποδιές στον Παναγιωτίδη και μετά αφηνίασε πάνω του το αεκ 44 στον τελευταιο τελικό του Μπάγιεβιτς? Ποιός απο δω μέσα ΞΕΧΑΣΕ οτι το καλοκαίρι η ομάδα ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ, ποιος απο δω μέσα ΞΕΧΑΣΕ οτι διαχειριστές της ΠΑΕ πέρσυ ήταν ο φρουτάκιας και ο "οι Γερμανοι είναι φίλοι μας"?Ποιος ξέχασε οτι στο εντελώς αβαβα στο τσαφ ο δικέφαλος γλύτωσε απο το να πάρει την παε πραξικοπηματικά ο "Ρουφιάνε, ρουφιάνε πλήρωσε τον Μπάνε" κος Αλεξόπουλος?Ποιος έχει ξεχάσει οτι αυτό το παιδί που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει τα ΑΣΩΣΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ που πριν αναλάβει του φώναζαν "ανέλαβε εσύ και μεις απο κοντά θα βοηθάμε" βρίσκεται ένα βήμα πριν τα μπουρλοτιάσει όλα αφού το γαμημένο κράτος του έβαλε τη θηλειά στο λαιμό και δεν του δίνει ΕΣΤΩ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για τα μουνόπανα του ΠΟΚ : ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ...Ποιός ξέχασε οτι ο μεγάλος Σάντος έκανε το αεκ 44 δευτεραθλητή με τον Μπούρμπο, τον Μώρα και τον αφρικανό που παίζει στο ΑΠΟΕΛ κύπρου?Είμαι σίγουρος - κανεις δεν ξέχασε.
Αυτά που έγιναν όμως χθές σε Αθήνα και Σαλονίκη είναι απαράδεκτα γιατί στρέφονται ΑΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ εναντίον του σκύλου που είμαι σίγουρος οτι πέρασε Μεγάλη Τετάρτη μαρτυρική για τους ευνόητους λόγους που όλοι μας καταλαβαίνουμε. Το υλικό της ομάδας μας ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ και φέτος αλήθεια το πιστεύω σχεδόν με μανία οτι είναι η τελευταία χρονιά που θα ανεχτούμε τα 20χρονα να παίζουν με την αρρώστια μας. Δεν μπορούν παραπάνω, το δείχουν τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν γίνεται να έχουμε στόχους με τα μαλακισμένα που κάθισαν πάνω σε μια μεγάλη φανέλα και δημιούργησαν κράτος εν κράτει παντού αφού έβρισκαν και τα έκαναν. Είμαι πεπεισμένος οτι ο Σάντος, Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ με τους υπάρχοντες θα το συμμαζέψει. Πρέπει να γίνει κτήμα μας αδέρφια οτι ΦΕΤΟς Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ. Και εμένα αυτό λίγο με πειράζει γιατί και αν έζησα χρονιές που τέλειωναν πριν την παρέλαση.Φέτος θα το ανεχτώ γιατί φέτος υπάρχει προοπτική να αλλάξει κάτι, να σπάσει το απόστημα δεκαετιών.
Είναι κρίμα να γυρνάμε την πλάτη στον πόλεμο. Γιατί δεν την γυρνάμε στον Μπαλάφα, στον Ηλιάδη, στον Κνόλλ, στον Σάλμον, στον Μουμίν. Τη γυρνάμε στον Θόδωρα που αρρωσταίνει το ίδιο και πολύ λιγότερο σε έναν προπονητή ο οποίος φάνηκε απο τις δηλώσεις του χθές οτι έχει εγωισμό, ο οποίος ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, που δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ για να φτιάξει όνομα ή να κοροιδέψει. Ήρθε για να πετύχει ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΎΧΕΙ. Ας καταλάβουμε οτι πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική στιγμή στην ιστορία μας ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ να μπει το νερό στο αυλάκι, να γίνει ποταμός να ζήσουμε στιγμές που ονειρευόμαστε χρόνια......
ΠΑ - ΝΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ