Όπως πάντα υπερβολικοί! ΠΑΟΚ και υπερβολή πάνε μαζί.
Εμείς μαζί για μια ζωή, υπερβολή υπεεεεεερβολη, οο οο
Οι μισοί έχουν χαλαστεί τελείως και φωνάζουν ότι έχουμε παίχτες δ' εθνικής και να μη ζητάμε τίποτα κι οι άλλοι μισοί λένε να μη ζητάμε τίποτα αγωνιστικά γιατί είμαστε και καλά σε φάση οικονομικής εξυγίανσης.
Πάντως απαιτήσεις δεν πρέπει να έχουμε από όποια πλευρά κι αν το δεις.

Τέλος πάντων! Θα πω τα δικά μου χωρίς φόβο και πάθος... Πως ήταν η ομάδα ένα πράμα; Το εντελώς αντίθετο.
Πρώτα όμως 4 γενικές επισημάνσεις από τη πλευρά μου:
1. Οι παίχτες μας είναι χέστες και ο Σάντος το διαπίστωσε. Μένει λοιπόν να το αλλάξει. Είναι η πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη δουλειά που λέγαμε ότι πρέπει να γίνει στο μυαλό των παιχτών, παράλληλα με τη δουλειά στον τρόπο που παίζουν. Αλλά αυτοί φταίνε;
2. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να τα βάζετε με τα κότσια εικοσάχρονων παιχτών, που καλούνται να πάρουν τον ΠΑΟΚ στις πλάτες τους, αλλά παράλληλα αναγνωρίζετε στον Πεχλιβάνη το δικαίωμα να κάνει και δυο τρία τραγικά λάθη στην άμυνα, λόγω νεαρής ηλικίας!!!! Έχετε σκεφτεί πόση διαφορά ηλικίας έχουν ο Ηλιάδης κι ο Μπαλάφας από τον Πεχλιβάνη; Για να μη παρεξηγηθώ εγώ τρελάθηκα από τη χαρά μου που έπαιξε ο Πεχλιβάνης, αλλά και από το πως έπαιξε.
3. Όποιος μπαίνει και φοράει τη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι έχει υποχρεώσεις και μόνο υποχρεώσεις. Κανένα ελαφρυντικό. Τελεία και παύλα. Είτε είναι μικρός, είτε ΠΑΟΚτσής, είτε μισθοφόρος είτε ο,τιδήποτε.
4.
Αλλά συνεχίζουμε όλοι να ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά παίζουν χεσμένα εκτός έδρας γιατί στην πιο κρίσιμη ηλικία της ποδοσφαιρικής τους ανάπτυξης πέρασαν δίπλα τους τεράστιοι "δάσκαλοι του ποδοσφαίρου", που βγαίνανε με λερωμένο βρακί στα εκτός έδρας και χρησιμοποιούσαν όλοι το σύστημα "βαστάτε γερά" σε συνδυασμό με το "μη περνάτε τη σέντρα για οποιονδήποτε λόγο".
Από τον πανηλίθιο σκιέρ ως τον χέστη τον Καραγεωργίου που έπαιζε στην Τούμπα μέσα άμυνα πισω από το κέντρο και από τον ανεκδιήγητο Ρουμάνο μάνατζερ που έβγαλε ένα ματς με το γαύρο και ένα με την αεκ εκτός με σαφή εντολή να είναι πάντα 8-9 παίχτες πίσω από το κέντρο ως τον εντελώς πρόσφατο Παράσχο που έπαιζε με την Καλαμαριά μέσα στην Τούμπα άμυνα για να κρατηθεί το 1-0
ποια ακριβώς νοοτροπία θα έπρεπε να έχουν οι παίχτες μας και κυρίως οι νεαροί;
Αν κάνετε τον κόπο και δείτε τις μικρές Εθνικές ομάδες και κυρίως την Ελπίδων θα καταλάβετε με καμάρι πως ο Μπαλάφας κι ο Χριστοδουλόπουλος έχουν πολύ μεγαλύτερα αρχίδια από τους περισσότερους συνομήλικούς τους.
Όσο για το χθεσινό ματσάκι και για το ανάθεμα που ρίχνετε στη πλειοψηφία των παιχτών μας, εγώ μάλλον είδα άλλο ματς. Να σας περιγράψω λοιπόν ποιο ματς είδα εγώ. Παρακολούθησα έναν αγώνα που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της γης θα ειχε λήξει το ημίχρονο 0-1.
Για να γίνει αυτό χριεάστηκε κάποιοι παίχτες σαν τους 3 του κέντρου που βρίζετε να κόψουν κάθε προσπάθεια του βάζελου προτού φτάσουν στην τελική πάσα.
Όσες φορές πέρασαν το τοίχος των 3 έκοβε η άμυνα άψογα (κυρίως ο κορυφαίος Μελίσσης)
Στο δεύτερο ημίχρονο είδα έναν ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο κι εκεί όντως έλειψε από την ομάδα το κάτι παραπάνω στην τελική πάσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν άχρηστοι οι 3 του κέντρου, αλλά ότι είμασταν άτυχοι γιατί έλειπαν για διάφορους λόγους ο Ίλιεφ κι ο Χριστοδουλόπουλος, που θα δημιουργούσαν ρήγματα.
Το αστείο γκολ που φάγαμε και το ακυρωθέν γκολ του Δημούτσου ήταν "άκρως τρελά κι ασπρόμαυρα". Τι είχες ΠΑΟΚ τι είχα πάντα.
Είδα επίσης για πρώτη φορά στη ζωή μου όλα τα κόρνερ να είναι φωτιά και λαύρα. Για 2ο παιχνίδι μετά τη γριά. Έχουμε ακόμη δρόμο στα στημένα αλλά κάτι κινείται ρε παιδί μου.
Τέλος η σημαντικότερη διαφορά του ΠΑΟΚ της λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ της Ξάνθης ήταν η ψύχραιμη αντίδραση της ομάδας, σε κάθε εξέλιξη. Έγινε και στο παιχνίδι με τη γριά, όπου μετά το 3-0 οι παίχτες συνέχιζαν να παίζουν το ίδιο, έγινε και το Σάββατο κια μετά το 10 γκολ που ήταν σε σημείο που σου κόβει τα πόδια και μετά το 2ο γκολ. Η ομάδα δεν τα παράτησε και αυτό είναι δείγμα σοβαρής ομάδας με μεγάλο προπονητή.
Παράκληση στους φίλους του forum. Πολλοί από εσάς θεωρούν τη χρονιά χαμένη αγωνιστικά και δεν έχουν απαιτήσεις από την ομάδα. Άλλοι κάνουν υπομονή μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι και να πάρουμε μεγάλους παίχτες, άξιους να φοράνε τη φανέλα.
Μην έχετε όμως την απαίτηση να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Εγώ θεωρώ το υλικό μας πολύ καλό και σε αυτή τη βάση θα ζητάω νίκες από την ομάδα. Δικαίωμά μου. Χρόνια ζούσα γι' αυτές τις στιγμές, να ασχολούμαι με τα αγωνιστικά και μόνο.
Καλή η οικονομική εξυγίανση, αλλά εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, με την έννοια ότι γι' αυτό το θέμα φροντίζει η πανάξια διοίκησή μου.