Για μένα αυτές οι εκλογές ήταν η πιο βαρετές της ζωής μου. Μου θύμισαν κάτι παιχνίδια Ολυμπιακός-Πειραϊκός στο μπάσκετ, κάτι εδώ παπάς εκεί παπάς άνευ δολώματος, μία κατάσταση τραγική. Ήξερες ότι θα βγει η ΝΔ, ήξερες ότι θα μπούνε 5 κόμματα, τα υπόλοιπα διαδραματίστηκαν στα πλαίσια του χαβαλέ της υπόθεσης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να αντικρύσω τίποτε καλύτερο από αυτό που τελικά είδα.
Θέλω όμως να σταθώ και σε κάτι, επειδή αναφέρθηκε η μετακίνηση των ψηφοφόρων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην Κύπρο όπου βρίσκομαι, στέλνουν δεκάδες τσάρτερ των Ολυμπιακών Αερογραμμών, γεμάτα με ανθρώπους που έχουν ελληνικό διαβατήριο (ως επί το πλείστον μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ), καθώς και ανθρώπους με ελληνική ιθαγένεια που δουλεύουν ή σπουδάζουν στην Κύπρο. Αυτό γνωρίζω πως γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες. Το θεωρώ ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα, και μάλιστα το είδα και στις ειδήσεις χτες να λέγεται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, μάλιστα το ΠΑΣΟΚ παραπονιόταν για μερικά δρομολόγια που είχε ναυλώσει κλπ κλπ.
Έρχομαι και ρωτάω εγώ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ; ΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.
Μιλάμε για όσους δεν έχουν καταλάβει για ΚΟΥΤΡΑ εισιτήρια τα οποία εξασφαλίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, και τα μοιράζουν με το κιλό (μετ'επιστροφής παρακαλώ).
Θα μου πεις, δεν μπορούν να δουνε τι ψηφίζεις, οπότε καβάτζωσε εσύ το εισιτήριο, και πήγαινε στην κάλπη και ρίξε άλλα.
Ναι ΑΛΛΑ, οι κύριοι αυτοί, για να κάνεις την κράτηση του εισιτηρίου, σε ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Ονόματα, τηλέφωνα,κινητά, σπίτι, εκλ.περιφέρεια,ταυτότητες, διαβατήρια, ΦΑΚΕΛΩΜΑ FULL-EXTRA.
Φυσικά εμείς που ζήσαμε αυτές τις ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ καταστάσεις, γνωρίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένο κανονικά, αφού φέτος ζητούσε περί τα 40 ευρώ για τα εισιτήρια, ενώ η ΝΔ τα έκλεινε τζάμπα.
Μάλιστα, μαζί με τα εισιτήρια, το τοπικό κομματόσκυλο σου έδινε ραβασάκι ΚΑΙ συμπληρωμένα ψηφοδέλτια, μαζί με δασκαλέματα για το ποιος υποψήφιος είναι "ο καλός" που θα πρέπει να ψηφίσουμε.
Ωραία η δημοκρατία σας ρε μάγκες. Φέτος αποφάσισα να μην πάρω.
Αντ' αυτού, μπήκα σε μια σελίδα στοιχήματος, φόρτωσα ένα εκατοστάευρο στην νίκη της ΝΔ, και έβγαλα το πιο εύκολο εικοσάρικο της ζωής μου.
Η πρώτη φορά που η πολιτική μου βγήκε σε καλό.
Υγειαίνετε.