Ραλίμι: "Έρχομαι για τον Φλεβαράκη"
Στις 21 Ιανουαρίου αποφασίστηκε επίσημα το τέλος της συνεργασίας με τον Έντμοντ Σόντερς, ενώ ανεπίσημα η ομάδα αναζητούσε τον αντικαταστάτη του αρκετές μέρες νωρίτερα. Ο Ρέντα Ραλίμι ήταν από τις πρώτες επιλογές του Κώστα Φλεβαράκη, μια και τον γνώριζε από την κοινή τους πορεία πέρσι στον Μακεδονικό. Ωστόσο από την στιγμή που υπήρχε χρονικό περιθώριο και παράλληλα αρκετές φωνές στην ΚΑΕ αντιδρούσαν σε αυτή την επιλογή, θεωρώντας την χαμηλού επιπέδου, συμφωνήθηκε να γίνει μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Έτσι ο Ραλίμι που ήθελε να φύγει από την Σολέ τέθηκε στεντ μπάι-η συμφωνία ήταν γεγονός εδώ και μέρες και ο παίκτης θα μπορούσε να έρθει από την Τετάρτη-και έγινε προσπάθεια για τον Έλτον Μπράουν, έναν από τους κορυφαίους παίκτες ρακέτας του φετινού D-League. Μόνο που ο 26χρονος ύψους 2.06 Αμερικανός είχε άλλα όνειρα, έχοντας και αυτός-όπως και ο Ραλίμι-πρόσφατη την οδυνηρή περιπέτεια του στην Ελληνική Α1 και στον Μακεδονικό. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος για κάποιες μέρες να περιμένει την απόφαση του Μπράουν (ζήτησε 20 μέρες προθεσμία), ο οποίος ήλπιζε σε επταήμερο ή 10ήμερο συμβόλαιο από τους Λέικερς. Πάντως οι "Λιμνάνθρωποι" προτίμησαν να δώσουν ένα δεύτερο 10ήμερο συμβόλαιο στον σέντερ Ντιντιέ Ιλούνγκα Μπένγκα την 1η Φεβρουαρίου, αν και χθεσινοβραδυνές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπράουν ήταν πολύ κοντά στο πολυπόθητο αυτό συμβόλαιο.
Στον ΠΑΟΚ όμως δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερο. Άλλες αξιόλογες επιλογές δεν υπήρχαν ή δεν μπορούσε να αγγίξει ο ΠΑΟΚ, ο Φλεβαράκης ήθελε απαραίτητα μετά από τόσες μέρες τον αντικαταστάτη του Σόντερς στην Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο και έτσι, παρά και την χθεσινή αναμονή, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την συμφωνία με τον Ραλίμι.
"Χαίρομαι που θα παίξω στον ΠΑΟΚ"
Το "Μ" επικοινώνησε χθες με τον Ρέντα Ραλίμι, ο οποίος και αποκάλυψε ότι έλυσε (χθες) το συμβόλαιο του με την Σολέ. "Η συμφωνία έχει κλείσει. Τακτοποιήθηκε το θέμα με την ομάδα μου και την Τετάρτη θα είμαι στην Ελλάδα. Περιμένω από τον ατζέντη μου τις λεπτομέρειες" έλεγε ο Μαροκινός σέντερ. "Χαίρομαι που θα παίξω στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι είναι ιστορική ομάδα και τελευταία παίζει πολύ καλά, κερδίζοντας τα παιχνίδια και ειδικά αυτό με τον Ολυμπιακό. Έχω ακούσει και για το πιστό κοινό της ομάδας. Είχαμε συνεργαστεί πολύ καλά με τον κόουτς και αυτός είναι ο λόγος που έρχομαι στην Ελλάδα. Νιώθω σε καλή κατάσταση, άλλωστε έπαιζα μέχρι και τώρα. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτά που θα μου ζητήσει ο προπονητής" εξήγησε ο Ρέντα Ραλίμι, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στην Ελλάδα για να περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ και να παίξει το Σαββάτο.
Η Σολέ χρωστά ένα ποσό στον Ραλίμι, αλλά έχει συμφωνηθεί να μην το πάρει, ώστε αυτά τα χρήματα να μείνουν στην Γαλλική ομάδα ως μπάι άουτ.
Άλλωστε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της Σολέ ανακοινώθηκε η κοινή λύση του συμβολαίου με τον Ραλίμι, στον οποίο εύχονται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Παράλληλα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ντερόν Χέις (30, 1.97).
Το κολέγιο και ο Μακεδονικός...
Ο Ρέντα Ραλίμι γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1982 και άρχισε την καριέρα του από την Αλ Σαλί του Μαρόκου. Πήγε στις ΗΠΑ για να φοιτήσει σε τζούνιορ κόλετζ (Ντειτόνα Μπιτς), ενώ πέρασε και από το Σεντ Μέρις, όπου την τελευταία χρονιά (2005-06) είχε 4.6 πόντους και 2.8 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (21 παιχνίδια). Πρώτος του Ευρωπαϊκός σταθμός ο Μακεδονικός... Υπέγραψε στις 2 Νοεμβρίου, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί αμέσως, καθώς προέκυψαν προβλήματα οικονομικής φύσεως στην έκδοση του δελτίου. Ξεπεράστηκαν και στις 17 Νοεμβρίου του 2006 έκανε ντεμπούτο κόντρα στο Αιγάλεω. Πρόλαβε να παίξει σε οκτώ αγώνες με 14 πόντους, 9.3 ριμπάουντ και ένα μπλοκ σε 31 λεπτά συμμετοχής. Δεν άντεξε όμως τα οικονομικά (και πολλά άλλα...) προβλήματα και αποχώρησε με τελευταία παρουσία στις 13 Ιανουαρίου του 2007 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι. Συνέχισε στην Γαλλία και στην Ντιζόν, όπου σε τρία παιχνίδια και οκτώ λεπτά μέσο όρο είχε 5 πόντους και 2.7 ριμπάουντ και έκλεισε την σεζόν στην Αιγυπτιακή Αλ Γκεζίρα.
Φέτος μετακόμισε στην Σολέ, όπου για τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 26 Ιανουαρίου. Σε 14 αγώνες (8΄ μέσο όρο) είχε 3.2 πόντους και 2.4 ριμπάουντ.
http://www.metrosport.gr/more.php?id=11088_0_1_0_M