http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=148&document_id=78882Το ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportime», ο Δημήτρης Ορφανός. Ο νεαρός μέσος του «δικεφάλου», απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τον Φερνάντο Σάντος, έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, ενώ τέλος αποκάλυψε πως όνειρό του αποτελεί η κλήση στην Εθνική Ελλάδας.
Η συνέντευξη του Δημήτρη Ορφανού:
Δημήτρη, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Φερνάντο Σάντος ως προπονητή;
«Ο νέος κόουτς μαθαίνει ακόμη τους παίκτες κι εμείς μαθαίνουμε αυτόν και τον τρόπο δουλειάς του. Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, καθώς έχει μόνο λίγες ημέρες που ανέλαβε. Θα χρειαστεί καιρός για να περάσει αυτά που επιθυμεί στην ομάδα».
Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα;
«Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σύστημα. Το ίδιο και ο κ. Σάντος, ο οποίος επιμένει πολύ να δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες για να διορθώνουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι, ρίχνει το βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού και της λειτουργίας της ομάδας γενικότερα. Όπως και να έχει, πάντως, το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ είναι μικρό. Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να φανεί η δουλειά που κάνουμε με τον καινούργιο προπονητή».
Η προσωπική σου σχέση με το νέο τεχνικό ποια είναι; Πιστεύεις ότι θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να καθιερωθείς ως βασικός;
«Με όποιον προπονητή κι αν συνεργαστώ στην ομάδα ο στόχος για μένα είναι ένας: να προσπαθώ μέσα από τη δουλειά μου να διακρίνομαι και να τον κάνω να με εμπιστεύεται. Το ίδιο θα προσπαθήσω και με τον κ. Σάντος. Αν έχω περισσότερες ευκαιρίες για να καθιερωθώ στη βασική ενδεκάδα πάντως είναι κάτι που τελικά εξαρτάται κυρίως από τον προπονητή».
Συμφωνείς με την άποψη που εξέφρασε ο προπονητής ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει να χτυπάει την πρωτιά στο πρωτάθλημα;
«Πιστεύω ότι είναι εφικτό να χτυπάει την ψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Έχει καλό προπονητή και αξιόλογο έμψυχο δυναμικό. Επιπλέον, υπάρχει καλή οργάνωση. Αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, πράγματι αυτός ο σύλλογος με τη δυναμική που έχει μπορεί να διακριθεί σε ανώτατο επίπεδο στην Ελλάδα».
Θεωρείς ότι αυτό μπορεί να γίνει από αυτήν τη σεζόν κιόλας;
«Αν για κάποιους λόγους δεν γίνει από αυτήν τη σεζόν, μπορεί τις επόμενες. Αρκεί πάντα να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».
Μήπως, όμως, οι μεγάλοι αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν ξεφύγει αρκετά τα τελευταία χρόνια;
«Πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο πώς είναι οι αντίπαλοι, αλλά η ίδια η ομάδα. Αν τα πράγματα λειτουργούν σωστά, όλα μπορούν να συμβούν. Ο προπονητής έβαλε τον πήχη ψηλά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τόν ξεπεράσουμε».
Το γεγονός ότι ο πήχης τοποθετείται ψηλά δημιουργεί περισσότερη πίεση στους παίκτες;
«Υπάρχει πίεση, αλλά αυτό είναι απαραίτητο για κάθε παίκτη να λειτουργεί καλύτερα».
Εσύ έχεις συνηθίσει από πίεση, αφού στον Απόλλωνα Καλαμαριάς τα προηγούμενα χρόνια συνήθως παλεύατε για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία...
«Η εμπειρία που απέκτησα στον Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρο ότι θα με βοηθήσει ιδιαίτερα. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα το πέρασμα μου από αυτήν την ομάδα. Πράγματι, αγωνιζόμασταν για την παραμονή κι αυτό δημιουργούσε έξτρα πίεση σε όλους μας. Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική περίπτωση. Εδώ οι στόχοι είναι υψηλότεροι. Η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη, όμως, πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω. Όπως είπα, είναι καλό να υπάρχει πίεση, αρκεί αυτή να μην ξεφεύγει από τα όρια, γιατί μετά χάνεται ο έλεγχος».
Στο φιλικό με την ΑΕΚ βρήκες και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι σου το σκοράρισμα;
«Με τον τρόπο που αγωνίζομαι βρίσκομαι κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όπως έγινε και στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν είναι σκοπός μου να κυνηγάω το γκολ, αλλά όταν μου δίνεται ευκαιρία να σκοράρω δεν την αφήνω. Άλλωστε, όλοι θέλουμε να κερδίζει η ομάδα κι αυτό χωρίς κάποιος να πετύχει γκολ δεν γίνεται».
Πιθανή κλήση στην Εθνική Ελλάδας είναι στο μυαλό σου;
«Είναι όνειρο όλων των παικτών ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Με τον πατέρα σου συζητάς για την απόδοση σου έπειτα από τα παιχνίδια;
«Όχι πάντα. Όταν το κάνουμε είναι σε φιλικό επίπεδο κι όχι απαραίτητα συμβουλευτικό. Η μεγάλη εμπειρία του πάντως μου είναι απαραίτητη».