Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω πάει ποτέ σε κανέναν αγώνα του βόλει. Ακόμη και για πρωτάθλημα να πηγαίναμε, πολύ δύσκολα θα πήγαινα σε αγώνα βόλει, εκτός αν τύχαινε.
Αν βγω και πω πως με πειράζει τώρα που πέφτουμε θα ήμουν ψεύτης.
Αυτή ακριβώς την άποψη θα ήθελα να αναπτύξω και για τον εαυτό μου και, απ την προσωπική μου εμπειρία, για την πλειοψηφία των απλών ΠΑΟΚτσήδων.
Αυτή τη στιγμή ο ερασιτέχνης δεν έχει λεφτά. Ο ΑΣ και τα επιμέρους τμήματα του (εκτός ποδοσφαίρου αααατε και μπάσκετ υπό προυποθέσεις): Δεν μπορεί να βρει ούτε χορηγίες ούτε να πείσει τον κόσμο να πάει να δει τα ματς να πάρει διαρκείας σε τέτοια αθλήματα ούτε να βρει ισχυρούς επενδυτές που θα κρατούν τα τμήματα αυτά σε αξιοπρεπή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚτσής δεν ενδιαφέρεται για το χάντμπολ δεν ενδιαφέρεται για το βόλευ δεν ενδιαφέρεται για το πόλο δεν ενδιαφέρεται για την κολύμβηση, δεν ενδιαφέρεται ρε παιδί μου για άλλα πραματα εκτός του ποδοσφαίρου και, υπό προυποθέσεις, του μπάσκετ. Το κοινό στα υπόλοιπα αθλήματα είναι 50 άτομα που τους αρέσει, 50 συγγενείς και φίλοι και άλλοι 100 στην Ελλάδα που παρακολουθούν αλλά δεν είναι σε θέση να στηρίξουν τα τμήματα. ΟΛΟ το ενδιαφέρον θα είναι αν τυχόν πάει κανα τελικό κυπέλλου/πρωταθλήματος κάποιο τμήμα άντε κανα ματς με ρούλη/γαύρο κ εκεί θα χει 500 άτομα αντί για 100. Άντε κι άμα πέφτει κάνα τμήμα να μπούμε να δούμε πόσο πήγε το σκορ στα πλέι άουτ. Για μένα, και το ξεκαθαρίζω για μένα,
τμήματα για τα οποία δεν έχει ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚτσής δεν πρέπει να υπάρχουν.Ξέρω ότι θα βγείτε και θα μου πείτε μα πως ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα κ πρέπει να έχει εκπροσώπηση παντού κλπ κλπ ή ότι πρέπει να κάνουμε ΠΑΟΚτσάκια από κάθε τμήμα κ.ο.κ. αλλά αν το δεις ψυχρά αυτά είναι λόγια του αέρα. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μικρύνει άμα δεν έχει τμήμα πινγκ πονγκ. Όσα ΠΑΟΚτσάκια κάνει με κάθε πρωτάθλημα (λέμε τώρα) το χάντμπολ κάνει 1 νίκη επί του γαύρου στη μπάλα. Για έσοδα στον ΑΣ ούτε λόγος, ποια έσοδα... Ότι και να μου πείτε εκτός αν βρείτε καμία στατιστική έρευνα που λέει ότι οι ΠΑΟΚτσήδες είναι...βολλεικοί, εγώ είμαι σίγουρος ότι το 99% των ΠΑΟΚτσήδων (και των περισσότερων Ελλήνων φιλάθλων) ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, και μετά το μπάσκετ.Όπως είπε κ ο PAOKCURE, και πρωτάθλημα να παίρναμε, άντε να ήταν 500 άτομα στο γήπεδο αντί για 100. Αυτό έιναι, τέλος.
Έφτασε η ώρα νομίζω να δούμε κάποια πράγματα πιο ψυχρά σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ. Το ότι έχει το σήμα της ομάδας που αγαπώ μια φανέλα δεν σημαίνει για μένα ότι ξεχνώ όλα τα υπόλοιπα και βαράω παλαμάκια και λέω μεγάλα λόγια. Σε ενδιαφέρει, Γιώργο, το βόλευ? ΟΧΙ. Συνεπώς δεν θα το στηρίξω, θα δώσω τα λεφτά μου για κάτι που με ενδιαφέρει. Μην με παρεξηγήσετε ότι είμαι "πρώτα φίλαθλος του ποδοσφαίρου και μετά ΠΑΟΚ". Δεν είναι ετσι. Είμαι πρώτα ΠΑΟΚ γι αυτό στηρίζω μόνο οποιοδήποτε τμήμα του μπορεί να μην φυτοζωεί. Προσοχή, όχι "δεν φυτοζωεί" γιατί κ το μπάσκετ φυτοζωεί, αλλά "ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ φυτοζωεί με τη στήριξή μας στο μέλλον" και στήριξη το χάντμπολ δεν θα δεί ποτέ όσο είναι τα σημαντικά τμήματα έτσι. Αν γίνουμε υπερδύναμη στη μπάλα και στο μπάσκετ ας τα ανοίξουμε τα άλλα τμήματα ξανά, δεν θα χάσουμε την... τεράστια ιστορία τους.
Προτιμώ να μην κρύβομαι πίσω απ το δάκτυλό μου και να πω ότι ναι ρε, δεν νοιώθω κανένα ηθικό εκβιασμό να στηρίξω την ομάδα βόλει επειδή έχει το ίδιο σήμα με την ομάδα ποδοσφαίρου/μπάσκετ που με έκανε ΠΑΟΚ. Και όταν σκέφτομαι ΠΑΟΚ δεν σκέφτομαι το χαντμπολ σκέφτομαι την Τούμπα. Το να υπάρχουν αθλήματα που είναι μόνο βάρος στον ΑΣ και συσπειρώνουν καμιά 50ριά ΠΑΟΚτσήδες μόνο όταν παίρνουμε πρωτάθλημα η πέφτουμε εμένα μου φαίνεται ανούσιο. Αν μπορούσαν να κλείσουν όλα τα τμήματα και να επινοικιάσει την περιουσία τους στον ΑΟ Καρδίτσας ώστε να βοηθηθεί η μπάλα και το μπάσκετ, καθόλου δεν θα με πείραζε.
Ξέρω ότι θα διαφωνήσουν πολλοί, ίσως και οι περισσότεροι, με αυτά που έγραψα. Αλλά σκεφτείτε αν πρακτικά έχουν βάση αυτά που λέω η όχι, χωρίς συναισθηματισμούς και λόγια του αέρα, με ψυχρά σκληρά επιχειρήματα.
Θα ήθελα να δω την άποψη ατόμων που δεν ενδιαφέρονται η τουλάχιστον δεν καίγονται για τα αθλήματα πέραν του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Γιατί οκ ο tsakalaki το βρίσκω λογικώ να διαφωνεί σε όλα όσα έγραψα αφού του αρέσει πολύ το βόλει. Επαναλαμβάνω, χωρίς επιχειρήματα τύπου "θα μικρύνει ο ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ είσαι, πρωτάθλημα πρέπει να παίρνεις παντού, να αλλάξουμε την ψυχοσύνθεση όλων των ΠΑΟΚτσήδων για να τους κάνουμε χαντμπολικούς" κλπ