Ο τοπος ακομα καιγεται και μαλιστα με εντατικους ρυθμους ,το θεμα υποβαθμιζεται αργα και σταθερα ωστε να δωσει την θεση του στον "πολιτικο" διαλογο και αυτο φανηκε περιτρανα χθες.Τα κομματα(τουλαχιστον τα 2 μεγαλα) με τα καναλια ειμαι σιγουρος οτι συννεωηιηκαν off the record για αυτο.
Προσωπικα θεωρω οτι δεν πρεπει να υποβαθμιστει το θεμα εαν πρωτα τουλαχιστον δεν υπαρχουν εγγραφες δεσμευσεις τοσο για την αποζημιωση(αν και οταν εχεις θυματα τι να λες

) αλλα και για την προληψη ωστε τετοια φαινομενα να εξαφανιστουν δια παντως.Νομιζω οτι ειπωθηκαν απαρα πολλα μετρα που μπορουν να ληφθουν και να γραψω αλλα τοσα,δεν θελω ομως να κουρασω και θα πω 2-3 βασικα πραγματα που δεν ξερω αν προτεινε καποιο κομμα ως τωρα.
1)Αποκατασταση ολων των καταστραμμενων οικιων στις πληγεντες περιοχες.Εννοειτε με καμια επιβαρυνση στους κατοχους αυτων αλλα με αποκλειστικη ευθηνη(οικονομικη και μη) της πολιτειας.Εννοειτε να δοθει προτεραιωτητα σε οσους τα σπιτια αυτα χαρακτηριζονταν ως πρωτες κατοικιες.Τουλαχιστον για τα σπιτια το ποσο ειναι γελιο για ενα κρατος και σιγουρα δεν θα κοστισει οσο τα 180 εκ ευρω για τον περιβαλλοντα χωρο του βοτανικου.με μια ερευνα που εκανα σε προκατ σπιτια καλης ποιοτητα με βασεις και κολωνες τα λεφτα ειναι περιπου στα μισα.Εννοειτε πως αν αναγκασει τους πολιτες να δανειοδοτηθουν ειναι σκανδακωδεις και υποπτο ανεξαρτητα απο τους και καλα ευνοικους ορους
2)Αποκατασταση ολων των υποδομων
3)Αμεση δημιουργια πολλων θεσεων εργασιας για τους κατοικους
4) Αποζημιωση μερικη η' ολικη ολων των επαγγελματιων ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειτε ειχαν κτηματα,ειτε ζωα η' εστω και ενα καρο
5)Απαλλαγη απο φορολογια και λοιπες υποχρεωσεις για τουλαχιστον 1-2 χρονια κτλ κτλ
κτλ κτλ κτλ
εμεις τωρα για να βοηθησουμε εμπρακτα αυτους τους ανθρωπους και τις περοχες τους εκτως απο την οποια υλικη βοηθεια με την οποια σε πολλα διαφωνω(δεν ειναι η ωρα να σχολιασω τηλεμαραθωνιους και λογαριασμους που δεν ξερω που πως και τι ) μπορουμε να κανουμε πολλα.Μπορουμε πολλοι απο εμας(εγω το εχω αποφασισει αλλα δεν ξερω ακομα για που ευβοια-πελοπονησο) ενα μεγαλο μερος των επομενων διακοπων μας στα μερη αυτα οσο και να μας μαυρισει η ψυχη με το θεαμα.Ψαχνεις και στηριζεις εκει τον ντοπιο ξενοδοχο,καταστηματαρχη ,παραγωγο κ.α και σιγουρα δειχνεις οτι υπαρχει αυριο.
...υγ1 ..το οτι το πιο αποτελεσματικο μετρο ειναι η προληψη το ξερει και η κυρα φροσυνη ,οπως επισης οτι 30 χρονια στον τοπο αυτο δεν εχουμε κανει τιποτα για αυτο.Μιλαμε για αντιπυρικες ζωνες και αρχιδια.που τις ειδατε??Αντιπυρικη ζωνη λεγεται οταν χωριζεις το δασος σε τμηματα με διαδρομους(πλατους 15-20 μετρων) ευκολα προσβασιμους και με παροχη νερου.στο πρωτο μου ποστ σελ 2 εγραψα "Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν".Απο μεσα και πυροσβεστικη ειμαστε σε καλο επιπεδο αλλα αν την αφησεις την φωτια η' γινουν οργανομενα χτυπηματα δεν σβηνουν απλα με αυτα τα μεσα αν δεν υπαρχουν εστω και τα παραπανω βασικα που ανεφερα.αλιμονο να τα βαλουμε με τους πυροσβεστες που δινουν μαχη,οσοι το προσπαθουν αυτο θελουν να αποπροσανατολισουν.
..υγ2.. Η σαπιλα στην χωρα φαινεται και απο τις προμηθεις πυροσβεστικων σκαφων.Διπλης αυτονομιας και χωρητικοτητας τα ρωσικα που κανανε πολυ δουλεια,δυστυχως δεν εχουμε ουτε ενα και οσα ενεργουν τα εστειλε η ρωσια για βοηθεια
..υγ3.. King εγω ξερω οτι και για εκατο ψηφους ο βουλευτακος στηνει κωλο,για 30000 στηνει ολο το κομμα.σιγουρα παραμελησαν την Ηλια αλλα πιστευω οτι ειναι αλλος λογος.τα ιδια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ παραπανο ειχαν και σε αλλους τοπους.