Το περασμένο καλοκαίρι, η μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά», πολλοί εκ των οποίων κατηγόρησαν για «προδοσία» τον διεθνή επιθετικό.
Ο 26χρονος άσσος δεν είχε αναφερθεί όλο αυτό το διάστημα για τους λόγους που αποχαιρέτησε την Θεσσαλονίκη, κάτι που όμως έκανε οκτώ περίπου μήνες αφότου αποφάσισε να φορέσει την «πράσινη» φανέλα. Σε συνέντευξη του στο ένθετο «Kick» της εφημερίδας «Μακεδονία», ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού αλλά και του περσινού ΠΑΟΚ έλυσε την σιωπή του και εξήγησε γιατί έφυγε από την Τούμπα αλλά και γιατί είχε κάνει προσφυγή κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν.
«Δεν ήθελα να μιλήσω τότε γιατί δεν ήθελα να κάνω τον ΠΑΟΚ πιο πολύ "άνω-κάτω" απ' ό,τι ήταν. Πολλοί είπαν ότι ήθελα να φύγω και γι' αυτό έκανα προσφυγή. Αυτό είναι λάθος. Ξέρεις τι γίνεται κάθε χρόνο στον ΠΑΟΚ; Ξεκινάει η σεζόν με προβλήματα και λες "άντε να τελειώσει, να βρεθεί μια λύση και του χρόνου, να πάμε καλύτερα". Και λύση δεν βρίσκεται. Όταν έκανα προσφυγή, την έκανα για ένα λόγο. Να ξυπνήσω συνειδήσεις και πιστεύω ότι μέχρι ενός σημείου το κατάφερα. Να καταλάβουν ότι η ομάδα βυθίζεται, μήπως και συγκινηθεί κανείς», ήταν τα πρώτα λόγια του Σαλπιγγίδη ο οποίος περιέγραψε μια άρρωστη ομάδα που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
«Έφτασε κάποια στιγμή, που δεν άντεχα πια αυτή την κατάσταση, που με έκανε να νιώθω τα πάντα, εκτός από ποδοσφαιριστής. Ο κόσμος μου ζητούσε να μείνω για να φύγει ο Γούμενος και ο Γούμενος ουσιαστικά μου ζητούσε να φύγω για να μη διαλυθεί ο ΠΑΟΚ. Βαρέθηκα να είμαι το μπαλάκι, σ' ένα τέτοιο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής φορ που στη συνέχεια εξήγησε πως δεν θέλησε ποτέ να «αποδράσει» από την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
«Ας έρθει έστω και ένας μπροστά μου και να μου πει πως εγώ ζήτησα να φύγω. Όποιος έχει αμφιβολία, ας ρωτήσει και τον Ζαγοράκη. Αν το ήθελα, θα είχα φύγει. Τον Μάιο με ήθελε η Φρανκφούρτη. Προσέφερε στον ΠΑΟΚ 1.800.000 ευρώ, ο Γούμενος είπε ότι θέλει 2.000.000 και μετά από δέκα λεπτά έστειλε φαξ και ζητούσε 3.000.000», τόνισε ο Σαλπιγγίδης με έντονη δόση πίκρας για την συμπεριφορά της διοίκησης της πρώην του ομάδας.
Sta logia ine oli kali...PRODOTI