Author Topic: Eπεισόδια στην Σικελία,νεκρός ένας αστυνομικός 2/2/07  (Read 912 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

LoGotHeTiS

• Guest
Το σικελικό ντέρμπι μεταξύ της Κατάνια και της Παλέρμο δεν έμεινε στα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα για περίπου 35 λεπτά, αλλά πέρασε στα χειρότερα δυνατά επίπεδα. Μετά το τέλος του, οπαδοί της Κατάνια ήρθαν σε συμπλοκή με τις Αρχές έξω από το "Μασιμίνο", με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του.

Πρόκειται για τον 38χρονο Φίλιπο Ρατσίτι, αξιωματούχο της Αστυνομίας της Κατάνια, ο οποίος δέχθηκε στο πρόσωπο(!) έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ενας συνάδελφός του βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας πρόχειρος απολογισμός των ιταλικών ΜΜΕ αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερα από εκατό περιστατικά τραυματισμών.

Η "μαύρη" αυτή νύχτα για το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι φυσικό επακόλουθο να βλάψουν την εικόνα της χώρας, όσον αφορά την υποψηφιότητά της για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC), Λούκα Πάνκαλι, ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο αγωνιστική της Serie A και Serie B αναβάλλεται, ενώ δήλωσε ότι θα γίνουν συσκέψεις για να συζητηθεί το φαινόμενο της βίας στη γειτονική χώρα.

"Θα πραγματοποιήσουμε άμεσα μία συνάντηση μεταξύ αθλητικών και πολιτικών αρχών για να συζητήσουμε την κατάσταση. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτό. Εάν αυτό είναι το ποδόσφαιρο, τότε σταματώ τα πάντα", δήλωσε ο ισχυρός άντρας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν μία εβδομάδα, ο Ερμάνο Λικούρσι, διευθυντής της ερασιτεχνικής Σανμαρτινέζε, έχασε τη ζωή του σε επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Serie D με την Καντσελέζε. Τότε, η αρμόδια ομοσπονδία είχε αποφασίσει να διακόψει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και φυσικά η FIGC έπραξε το ίδιο μία εβδομάδα αργότερα.

από http://www.contra.gr/Soccer/Italy/SerieA/Catania_Palermo/141421.html

http://www.youtube.com/watch?v=aP4FPIyTdI8 (Embedding disabled, limit reached)

πότε θα καταλάβουνε,ότι το πρόβλημα της βίας δεν αφορά 10 αλήτες σε κάθε χώρα αλλά είναι κοινωνικό και με αστυνόμευση και κάμερες το μόνο που καταφέρνεις είναι το πολύ πολύ να βγάλεις την βία μέσα από τα γήπεδα και  να την μεταφέρεις με ακόμη χειρότερη μορφή,έξω από αυτά??

Δεν θέλω ούτε καν να σκεφτώ αν γινόταν κάτι παρόμοιο στο ελλαδιστάν τι πάρτι θα κάναν οι δημοσιογράφοι και όλες οι κωλοφυλλάδες..Αλλά φυσικά ούτε λόγος για διακοπή πρωταθλήματος..Λόγος μόνο για έναν ακόμη τρομονόμο και περισσότερες κάμερες..

Offline papakon

• Αποστολή
  • **
Kala re paidia ekei milame gia sikelia. Kai strava na katourhseis mporei na se fane laxano.
πιο το νοημα να ζεις αν δεν εισαι παοκτσης

LoGotHeTiS

• Guest
Πιστεύεις ειλικρινά ότι απέχουμε πολύ από αυτό..Είναι γενικά αποδεκτό σε όλους όσους ενημερώνονται ή συμμετέχουν σε οπαδικά επεισόδια στην ελλάδα ότι σε λίγο καιρό,αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε νεκρό.

Έχουν ήδη βγει μαχαίρια,μολοτοφ κτλ.

Πόσο μακριά θεωρείς ότι είναι παρόμοια επεισόδια??Εγώ προσωπικά καθόλου..

kostas4

• Guest
καλα δεν ειμαστε και σικελια εδω ουτε ναπολι.στην ναπολι οταν νυχτωνει σταματουν τα παντα,βγαινεις εξω και σε εχουνε φαει.οτι ειναι θεμα χρονου να συμβει και εδω ισως ειναι αληθεια αλλα ευτυχως εως τωρα αυτοσχεδιες βομβες δεν εχουμε δει στα ελληνικα γηπεδα.και αυτοι οι μηχανισμοι δεν ειναι καινουριο φαινομενο στην ευρωπη..στο παρελθον τις χρησιμοποιουσαν σε μεγαλο βαθμο οι οπαδοι της μαρσειγ κυριως αλλα και αλλων ομαδων

Offline petrov

• Αλλαγή
πότε θα καταλάβουνε,ότι το πρόβλημα της βίας δεν αφορά 10 αλήτες σε κάθε χώρα αλλά είναι κοινωνικό και με αστυνόμευση και κάμερες το μόνο που καταφέρνεις είναι το πολύ πολύ να βγάλεις την βία μέσα από τα γήπεδα και  να την μεταφέρεις με ακόμη χειρότερη μορφή,έξω από αυτά??

Δεν θέλω ούτε καν να σκεφτώ αν γινόταν κάτι παρόμοιο στο ελλαδιστάν τι πάρτι θα κάναν οι δημοσιογράφοι και όλες οι κωλοφυλλάδες..Αλλά φυσικά ούτε λόγος για διακοπή πρωταθλήματος..Λόγος μόνο για έναν ακόμη τρομονόμο και περισσότερες κάμερες..

Nα σε βοηθήσω φίλε. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως χτές, στα πλαίσια της πρότασης δυσπιστίας, όπως όλοι οι ομόλογοί του έπρεπε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο. Και εν μέσω διάφορων καθαρευουσιάνικων κενολογιών που γυρνάνε την πολιτική ρητορική δεκαετίες πίσω, δήλωσε: βλέπω αυτά που γίνονται στην Σικελία και τρέμω! και εμείς εδώ έχουμε τέτοιους χουλιγκάνους (sic). Σε άλλο σημείο ανέφερε πως από την λαθρομετανάστευση στην ελλάδα υπάρχει καθίζημα (sic) το οποίο είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια...
Έχουμε κάνει λέει με τον κύριο Ορφανό έναν υπέροχο νόμο (που δύναται να φυλακίζει και αθώους σημείωση δικιά μου) που θα φτιάξει τα πράγματα....
Είμαι ο μοναδικός υπουργός είπε που έχω εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς, και δεν τους αποκαλώ μπάτσους...

Δεν ξέρω το τι επαφή ή τι εχει ακούσει κανείς για τους Ιταλούς καραμπινιέρι. Έχουμε νομίζω αρκετούς ξενιτεμένους στην Ιταλία στο Φόρουμ, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν... Εγώ πάντως έχω φίλο Έλληνα που σπούδασε Ιταλία και έζησε κάτι παραπάνω από το Εξπρές του Μεσονυκτίου....
Δεν ξέρω αν έχετε δει τι εξοπλισμό έχουν τα αστυνομικά σώματα στην γείτονα χώρα, και το πόσο μεγάλη ελευθερία τους δίνουν οι αντίστοιχοι τρομονόμοι να δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος των πολιτών. Μια τέτοια αστυνομοκρατία μόνο αντίθετες ροπές θα μπορούσε να γεννήσει, όταν έχεις μπει σε ένα τμήμα και σε μαυρίζουν στο ξύλο δέκα γκλομπ και σε ξεφτιλίζουν σαν προσωπικότητα, είναι εξαιρετικά πιθανό όταν θα τους δεις στο γήπεδο να τους πετάξεις κοτρόνι ή μολότωφ... Εξαρτάται βέβαια και το τι χαρακτήρας είσαι.... Δεν έχουν όλοι μέσα τους την τάση προς την βια, αλλά θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς να πιστέψουμε πως οι πράξεις βιας σε βάρος των πολιτών από την πλευρά των οργάνων καταστολής θα οδηγήσει στην πλήρη εξάλειψη των φαινομένων βίας. Ίσα ίσα που θα τα κάνει περισσότερο έντονα, περισσότερο επικίνδυνα.

Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά στα επεισόδια που γίνονται στην Ιταλία (που συχνότατα έχουμε νεκρούς μέσα ή και έξω από τα γηπεδα) και στην κοκα κόλα που έφαγε ο Νίνης ή στο παπούτσι που εκτοξεύτηκε στον Ιβανσιτς. Κάτι που προφανώς, αυτοί που βρίσκονται στο κουμάντο της πολιτείας μας δεν μπορούν να αντιληφθούν...

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
Δεν ξέρω πόσοι  το προσέξατε όσοι είδατε τα επεισόδια στης είδησης ,αλλά οι Ιταλοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πατήσουν με τα αυτοκίνητά τους ,τους ταραξίες!
Δεν ξέρω γιατί αντέδρασαν τόσο βίαια οι οπαδοί της Κατανια αλλά σίγουρα υπάρχει τοπικιστικό μίσος μεταξύ των 2 πόλεων της Σικελίας.   
φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

Offline skyclad4

• Αλλαγή
enas mpatsos ligoteros, kalh fash  ;)
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline neapolitis4

• Αποστολή
  • **
Ενας παικτης του παλερμο δηλωσε οτι το πουλμαν συνοδευοταν απο 100 αστυνομικους καθως σε ολη την διαρκεια του δρομου οι οπαδοι της κατανια τους πετουσαν σιδερα κ πετρες..μηπως ηρθε η ωρα να ξαναδουμε τετοια γεγονοτα κ εδω???

trelos sporos

• Guest
Δεν ξέρω πόσοι  το προσέξατε όσοι είδατε τα επεισόδια στης είδησης ,αλλά οι Ιταλοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πατήσουν με τα αυτοκίνητά τους ,τους ταραξίες!
Δεν ξέρω γιατί αντέδρασαν τόσο βίαια οι οπαδοί της Κατανια αλλά σίγουρα υπάρχει τοπικιστικό μίσος μεταξύ των 2 πόλεων της Σικελίας.   
nai to eida kai go sto vinteaki. to mounopano pou nai mes to tzip prospathei na patisei tous opadous.

SoTiRiS841

• Guest
ne file to dame ke emeis stis eidisis afto...pistevo pos gia na ginane afta ta episodia prepi kati polli simantiko na eixe gini sti diarkia tou pexnidiu...gnorizi kanenas ti egine i an iparxi kamia venteta meta3i ton dio omadon?

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Yparxei trelo misos anamesa se Catania kai Palermo giati einai topiko derby. Ta goal ths Palermo eitane kai ta 2 baba, ap'oti eida sta stigmiotupa. Ena offside kai ena pou o scorer phre th mpala me to xeri. Gi'auto ta phran sto kranio oi opadoi ths Catania kai egine meta ths poutanas.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline 8emhs

• Αλλαγή

Pesto sth gunaika tou kai sta paidia tou re magka! Ante me to humour kai me tis pseutomagkies, ola exoun kai ta oria tous. Thn exete dei kai polu "epanastates" merikoi....

trelos sporos

• Guest
eida ton agwna sto supersport kai diekopi 2 fores giati oi mpatsoi rixnan dakrigona. meta i entasi metaferthike exw.

Offline petrov

• Αλλαγή

Pesto sth gunaika tou kai sta paidia tou re magka! Ante me to humour kai me tis pseutomagkies, ola exoun kai ta oria tous. Thn exete dei kai polu "epanastates" merikoi....

Φίλε, γυναίκα και παιδιά έχουν όλοι, χωρίς να σημαίνει ότι γυρνώντας το στο συναίσθημα νομιμοποιούνται όλες οι πράξεις. Γυναίκα και παιδιά είχε και ο Γκέμπελς και ο Γκέριγκ, γυναίκα και παιδιά έχουν και οι τρομοκράτες, τα θύματα πολιτικών δολοφονιών και χίλιοι δυο άλλοι. Το θέμα είναι κατά πόσον διαλέγεις κάποια αξιοπρεπή δουλειά για να κάνεις στην ζωή σου.  Και κυρίως, το ΠΩΣ την επιτελείς. Δηλαδή είσαι καλώς ή κακώς αστυνομικός. Όταν ζεις σε ένα καθεστώς που σε δίνει το δικαίωμα να σαπίζεις στο ξύλο τον οποιονδήποτε και μετά να ρωτάς πως και τι, όταν σε δίνει το δικαίωμα να ποδοπατάς με το τεθωρακισμένο σου αυτοκίνητο όποιον βρεθεί στο δρόμο σου, όταν σε δίνει το δικαίωμα να πετάς χημικά σε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να κρατάς γκλομπ και πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιείς κατά βούληση, όταν έχεις όλες αυτές τις δυνατότητες ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ, βγάζεις όλα τα ζωώδη ένστικτά σου εις βάρος του πολίτη και ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Θέλω να σε πω, χωρίς να επικροτώ κάποια δράση ή περιστατικό βίας, ότι όταν πηγαίνεις με φουλ βια και καταστολή, εισπράττεις την ανάλογη βιαιότητα από άτομα της "απέναντι" πλευράς.

Και είναι ζήτημα σου μετά ως ΠΟΛΙΤΗΣ, αν θα τους επιτρέψεις να καταπατήσουν βάναυσα τα δικαιώματά σου και την προσωπικότητά σου. Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκαν όλοι και σε ποιο βαθμό, αλλά πριν λίγες μέρες υπεύθυνοι αεροδρομίου στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν πως εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιούν ειδικό μηχάνημα με ακτίνες Χ που περνάς και σε βλέπει ολόγυμνο κατά τον έλεγχο χειραποσκευών. Αυτό δηλαδή το χρησιμοποιούσαν κρυφά και τώρα το δημοσιοποιούν στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Σε λίγο, περνώντας από το αεροδρόμιο, θα σε ρίχνουν και ένα κρύο για να δουν αν έχεις κρυμμένο κάτι στον λοκό. Δεν ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν πως για όλα φταίει ο μπάτσος, απλώς η ευθύνη δεν είναι κάτι που βαραίνει ένα άτομο όταν πρόκειται για σύγχρονες κοινωνίες. Φταίνε πάνω από όλα εκείνοι που δημιούργησαν στην γειτονική χώρα ένα σύστημα αστυνομοκρατίας και βιαιότητας πιστεύοντας πως θα λειτουργήσει θετικά στην κοινωνία. Τελευταίος από όλους, ναι, φταίει ο μπάτσος της Κατάνια. Αλλά γνωρίζοντας και αυτός τον κίνδυνο και την δραστηριότητα της εργασίας του, επέλεξε να την κάνει. Το πως το βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα Ιταλικά γήπεδα...

Offline inkas4

• Αποστολή
  • **
ne file to dame ke emeis stis eidisis afto...pistevo pos gia na ginane afta ta episodia prepi kati polli simantiko na eixe gini sti diarkia tou pexnidiu...gnorizi kanenas ti egine i an iparxi kamia venteta meta3i ton dio omadon?

ine i dio megales omades tis sikelias opote logiko ine ne exoun exthra....san na leme se emas xania me iraklio ,larissa me volo ktl..opios exi pai notia italia tha katalavi oti genikos to klima mirizi mparouti...
ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΜΟΝΟ Π.Α.Ο.Κ.

trelos sporos

• Guest

Φίλε, γυναίκα και παιδιά έχουν όλοι, χωρίς να σημαίνει ότι γυρνώντας το στο συναίσθημα νομιμοποιούνται όλες οι πράξεις. Γυναίκα και παιδιά είχε και ο Γκέμπελς και ο Γκέριγκ, γυναίκα και παιδιά έχουν και οι τρομοκράτες, τα θύματα πολιτικών δολοφονιών και χίλιοι δυο άλλοι. Το θέμα είναι κατά πόσον διαλέγεις κάποια αξιοπρεπή δουλειά για να κάνεις στην ζωή σου.  Και κυρίως, το ΠΩΣ την επιτελείς. Δηλαδή είσαι καλώς ή κακώς αστυνομικός. Όταν ζεις σε ένα καθεστώς που σε δίνει το δικαίωμα να σαπίζεις στο ξύλο τον οποιονδήποτε και μετά να ρωτάς πως και τι, όταν σε δίνει το δικαίωμα να ποδοπατάς με το τεθωρακισμένο σου αυτοκίνητο όποιον βρεθεί στο δρόμο σου, όταν σε δίνει το δικαίωμα να πετάς χημικά σε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να κρατάς γκλομπ και πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιείς κατά βούληση, όταν έχεις όλες αυτές τις δυνατότητες ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ, βγάζεις όλα τα ζωώδη ένστικτά σου εις βάρος του πολίτη και ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Θέλω να σε πω, χωρίς να επικροτώ κάποια δράση ή περιστατικό βίας, ότι όταν πηγαίνεις με φουλ βια και καταστολή, εισπράττεις την ανάλογη βιαιότητα από άτομα της "απέναντι" πλευράς.

Και είναι ζήτημα σου μετά ως ΠΟΛΙΤΗΣ, αν θα τους επιτρέψεις να καταπατήσουν βάναυσα τα δικαιώματά σου και την προσωπικότητά σου. Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκαν όλοι και σε ποιο βαθμό, αλλά πριν λίγες μέρες υπεύθυνοι αεροδρομίου στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν πως εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιούν ειδικό μηχάνημα με ακτίνες Χ που περνάς και σε βλέπει ολόγυμνο κατά τον έλεγχο χειραποσκευών. Αυτό δηλαδή το χρησιμοποιούσαν κρυφά και τώρα το δημοσιοποιούν στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Σε λίγο, περνώντας από το αεροδρόμιο, θα σε ρίχνουν και ένα κρύο για να δουν αν έχεις κρυμμένο κάτι στον λοκό. Δεν ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν πως για όλα φταίει ο μπάτσος, απλώς η ευθύνη δεν είναι κάτι που βαραίνει ένα άτομο όταν πρόκειται για σύγχρονες κοινωνίες. Φταίνε πάνω από όλα εκείνοι που δημιούργησαν στην γειτονική χώρα ένα σύστημα αστυνομοκρατίας και βιαιότητας πιστεύοντας πως θα λειτουργήσει θετικά στην κοινωνία. Τελευταίος από όλους, ναι, φταίει ο μπάτσος της Κατάνια. Αλλά γνωρίζοντας και αυτός τον κίνδυνο και την δραστηριότητα της εργασίας του, επέλεξε να την κάνει. Το πως το βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα Ιταλικά γήπεδα...

:prosk:

JOHNNYS-4-

• Guest
otan parxoun 8ymata den kanei na eironeyomaste.. den einai swsto ma panw apo ola an8rwpino!! poly aqstoxh pantos h sygkrish mh gkempels ktl.

Offline lakis4

• Αποστολή
  • **
sumfono me ton johnny

Offline sabbath

• Αλλαγή

φιλε θεωρω πως ειναι εντελως ακυρα τα λεγομενα σου στη συγκεκριμενη περιπτωση..σε ποδοσφαιρικο αγωνα ηταν ο μπατσος για να διαφυλαξει την ομαλη διεξαγωγη,δεν ηταν σε καμμια διαδηλωση εναντιων καθεστωτος για να καταστειλει εξεγερση υπερ της δημοκρατιας..
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

Offline petrov

• Αλλαγή
O αστυνομικός, οταν λειτουργεί ως δύναμη καταστολής, είτε είναι στο γήπεδο είτε είναι σε πορεία είτε σε κατάληψη και δεν ξέρω γω τι, προχωράει στην άσκηση βίας. Αυτό θέλεις δεν θέλεις πρέπει να το αναγνωρίσεις, άσχετα για το αν διαφωνείς (απόλυτα σεβαστό) με την άποψη που σε έγραψα. Το πως φροντίζουν οι αστυνομικοί για την τήρηση της ομαλής διεξαγωγής το ξέρουμε και εγώ και εσύ εκ πείρας, έχοντας θαυμάσει πολλές φορές το θεάρεστο έργο τους. Αν το επικροτείς συγγνώμη αλλά αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα. Επειδή δεν είναι ποτέ σωστό να ισοπεδώνουμε καταστάσεις, και γνωρίζοντας προσωπικά περιπτώσεις καλών παιδιών που μπήκαν στην αστυνομία γιατί ήταν άνεργοι και η δουλειά αυτή τους προσέδωσε μερικά (λίγα) στάνταρ φράγκα και μια κάποια μονιμότητα, δεν ανήκω στους ανθρώπους που θα πουν πως είναι όλοι τους δολοφόνοι και κακοπροαίρετοι. Όπως και θα σε ξαναπώ αν ικανοποιηθεί το αίσθημα ευθιξίας που σε δημιουργήθηκε για τον θάνατο αυτό, ότι είναι καταδικαστέο να σκοτώνεται οποιοσδήποτε μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.  Απλώς σε εξηγώ ότι όταν διαλέγεις να είσαι αστυνομικός στην Ιταλία, και διαλέγεις να υπηρετήσεις ως ειδικό σώμα καταστολής βίας, το κάνεις γνωρίζοντας τους κινδύνους να φας εκρηκτικά, κοτρόνια, καδρόνια κτλ. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση τον έχει εξοπλίσει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την οποία είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί κατά βούληση. Απλώς δεν έχουν καταλάβει μερικοί ΠΡΩΤΙΣΤΑ οι πολιτικοί και ΜΕΤΑ οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει αντίδραση. Και όπως είπε ο παραπάνω φίλος ότι έφευγαν με ορμή επάνω στον κόσμο με το όχημα, (κίνηση που κάλλιστα θα μπορούσε να προξενήσει νεκρούς ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ), υπάρχουνε άνθρωποι που θα αντιδράσουν με βια στην βία . Ουσιαστικά δηλαδή δεν εξέφρασα καν άποψη για το γεγονός, και απορώ γιατί μερικοί τρελλαθήκατε. Το αν έχει σχέση το ξύλο που πιθανόν να φας στο γήπεδο με την δημοκρατία, εγώ νομίζω πως έχει άμεση, γιατί και το γήπεδο μέρος της κοινωνίας είναι. Για να το συνδέσω ξανά με την Ελλάδα, αν σήμερα ο 35χρονος παοκτσής που πέταγε φωτοβολίδες πιανόταν χωρίς άδεια, θα βρισκόταν στο κελί ως χούλιγκαν και πιθανόν να βρισκόταν εκεί για κανένα εξάμηνο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, και θα πήγαινε μέσα χωρίς αναστολή. Αυτά φυσικά μετά από το συλλαλητήριο-ρουφιανιά που έγινε με την αφορμή του ΑΡΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, όπου ουσιαστικά όσοι βρέθηκαν εκεί ζήτησαν να φυλακίζονται και οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτός από του ΑΡΗ. Οι περισσότεροι από όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα αυτή, θέλω να πιστεύω ότι επισκέπτονται το γήπεδο κάποιες φορές το χρόνο. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν παύεις να είσαι πολίτης.  Γιαυτό και κάποια τέτοια θεματάκια νομίζω πως αξίζουν λίγο παραπάνω ψάξιμο και λίγο παραπάνω συζήτηση γιατί θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας σε μια δύσκολη θέση. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, από πλευράς πολιτείας, δρομολογείται η σκλήρυνση των μέτρων κατά των λεγόμενων κρουσμάτων βίας και χουλιγκανισμού. Όμως για ακόμη μια φορά η διαδικασία αυτή θα γίνει στο αρπα-κόλα, και με κίνδυνο να βρουν ένα πολύ μεγάλο λούκι πολλοί αθώοι ή άμοιροι. Μακάρι η κατάσταση στην Ελλάδα να μην γίνει δραματική όπως στην Ιταλία. Αλλά το παιχνίδι παει να χοντρύνει με ανεξέλεγκτες συνέπειες.