Καλώς η κακώς θα είναι παίχτης μας για 1,5 χρόνο. Εμένα προσωπικά μου άρεσε όταν έπαιζε στον βάζελο, τώρα το θεωρώ λογικό να τον βλέπουμε με καχυποψία αλλά ενδέχεται να μας βγεί η μεταγραφή. Ας ξεχάσουμε τον κοντό προδότη, μισθοφόρο, η ''επαγγελματία'' και ας δούμε την άλλη μέρα.
Αν και άσπρη μέρα θα δούμε όταν σηκωθεί και φύγει το δίδυμο της συμφοράς μας, γιατί τα μπινελίκια πέφτουν μόνο στον χοντρό και αφήνουν τον άλλο απο έξω.
Οι πρώτες δηλώσεις λοιπόν του Χαραλαμπίδη που τουλάχιστον γνωρίζουμε εξ αρχής πως ήρθε σαν επαγγελματίας.
Στις δηλώσεις του ο Χαραλαμπίδης παραδέχτηκε πως όλα έγιναν τόσο γρήγορα για τον ίδιο και ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο την δεδομένη χρονική στιγμή: "Εντάξει τα πράγματα είναι απλά. Αλλάζω σελίδα στην καριέρα μου και θέλω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα για την ποδοσφαιρική μου καριέρα με τον ερχομό μου στον ΠΑΟΚ".
Ακολούθως ο διεθνής Κύπριος τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός με ενημέρωσε ότι δεν είμαι στα πλάνα του προπονητή, και από την στιγμή που δεν ήθελα να μείνω άπραγος επέλεξα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα όπου θα μου δοθεί η δυνατότητα να δώσω ακόμα και το κάτι παραπάνω από αυτά που ήμουν έτοιμος να δώσω στον Παναθηναϊκό".
Ο Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και στον κόσμο του ΠΑΟΚ λέγοντας πως: "Ξέρω ότι υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Μου αρέσει όμως όπως και η πρόκληση που περιμένει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Για αυτό και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και όλο μου το είναι", όσο για την συγκεκριμένη εξέλιξη που υπήρξε στην
καριέρα του δήλωσε: "Εμένα με βρίσκει ικανοποιημένο γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου που μπορούσε να κάνω αυτή την στιγμή. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα.
Εγώ ήμουν στην Ρουμανία με την Εθνική ομάδα της Κύπρου όπου και ενημερώθηκα από τον Παναθηναϊκό. Μου είπαν ότι έχω 2-3 λύσεις να επιλέξω για τον επόμενο ενάμιση χρόνο αφού μετά τελειώνει το συμβόλαιό μου και μπορώ να επιλέξω εγώ τι θα κάνω στην καριέρα μου".
Σχετικά με την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ πρόσθεσε πως: "Ήξερα από τους Χαραλάμπους και Γιασεμάκης και όχι μόνο ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια κυπριακή παροικία και αναδεικνύει Κύπριους ποδοσφαιριστές", και συνέχισε: "Εγώ δεν είμαι για μεγάλα λόγια κι έχω πολλά να δώσω".
Σε ερώτηση για το ότι το Σάββατο στην πρεμιέρα της Super League περιμένει τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Χαραλαμπίδης τόνισε: "Αυτό είναι το πιο ωραίο. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει να μπούμε γερά στο πετσί της ομάδας και μαζί με τον προπονητή που έχει υψηλές φιλοδοξίες να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται", ενώ για τον ίδιο υπογράμμισε πως: "Βεβαίως και είμαι έτοιμος".
Τέλος αναφερόμενος στον Άγγελο Αναστασιάδη τον οποίο έχει προπονητή στην Εθνική ομάδα της Κύπρου και κατά πόσο συμβουλεύτηκε τον πρώην τεχνικό του "Δικεφάλου" πριν πάρει την απόφασή του να έρθει τελικά στον "Δικέφαλο" και να συνεχίσει την καριέρα του είπε: "Μίλησα με τον Άγγελο. Είναι άνθρωπος ΠΑΟΚτσής κι έχω πολλά να διδαχθώ όχι μόνο σαν προπονητής αλλά και σαν ανθρώπινη άξία, και ειδικά τώρα που είμαι στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε καλύτερη επικοινωνία".
http://www.spor24.gr/html/ent/205/ent.134205.asp