Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Το σκουλήκι το κράζουμε όχι επειδή φωνάζει όταν αδικείτε, αλλά επειδή ανακαλύπτει "αδικίες" εις βάρος του και βλέπει πάντα πίσω από "αυτές" τον ΠΑΟΚ.
Είναι θεμιτό και ΠΑΟΚτσίδικο να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όταν αδικούμαστε και όταν ευνοούμαστε. Αλλιώς θα γίνουμε κοινωνοί του δόγματος "Σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω".
Από τα παιδικά μου χρόνια άκουγα τους μεγαλύτερους να λένε:
"Να έχω ρε την ομαδάρα μου δυνατή και να τους αναγκάζω να με σφάξουν, επειδή δεν μπορούν στα ίσα να με κερδίσουν!"
Αυτό γινόταν κατά κόρον (ήταν ο κανόνας) την δεκαετία του '70 και σε μικρότερο βαθμό τις δεκαετίες που ακολούθησαν.
Διαφέρει η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση της ΠΑΕ με αυτήν που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Η διοίκηση για τους δικούς της ρόλους ακολουθεί πολιτική χαμηλών τόνων. Εμείς όμως σαν οπαδοί, μπορούμε να διαλέξουμε άλλο δρόμο. Επιλογή μας είναι και δικαίωμα μας. Αλλιώς μπορεί να ακουστεί και η άλλη άποψη ότι είμαστε "στρατιωτάκια" ή "σουπεράκια" της ΠΑΕ.
Βέβαια ο τρόπος παρουσίασης ενός βίντεο ή μιας γενικότερης προσπάθειας αντιμετώπισης της "αλήθειας" που μας παρουσιάζουν πρέπει να ξεχυλίζει από ΠΑΟΚτσηλίκι.
Είχα κάνει παλιότερα ένα βίντεο για τις βλακείες του Βαρούχα και τον τρόπο επιλογής σχολιασμού των φάσεων και καταμερισμού ευθυνών (όπως τον βολεύει) σε επόπτες και διαιτητές.
Το ονόμασα "Koukoulakis-Varouhas (Tileoptiki Ypnwsi)"
και δεν το επικέντρωσα στην αδικία που υπέστη ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά στις μπαρούφες που είπε.
Με παρόμοιο τρόπο, θα μπορούσε να γίνει άλλο ένα βίντεο για τα όσα έγιναν φέτος υπέρ, αλλά και κατά του ΠΑΟΚ για να καταπιούν κάποιοι την γλώσα τους.
Μακάρι να είχα τον γαμημένο χρόνο να το κάνω εγώ. Έχω βρει και τον τίτλο: "Κουμπαριές και Παπαριές!"