«Να εξαλείψουμε το μαύρο σύννεφο της καχυποψίας»
[5 Ιαν 2009 1:55μμ]
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν τηλεσχολιαστής, κ. Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Γεγονότα» του Libero 107,4 με αφορμή ορισμένα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του για διαιτητική εύνοια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο κ. Τσιάρτας ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δίκαια στην 2η θέση του πρωταθλήματος καθώς έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, τόνισε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να μην αδικείται ή να ευνοείται καμία ομάδα και ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να εξαλειφθεί η καχυποψία του κόσμου ώστε να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα μας
Ο κ. Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Γεγονότα» του Libero 107,4 και αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή του αναφορικά με την εύνοια της διαιτησίας στην ομάδα του ΠΑΟΚ, κάτι που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις ενώ ο επίσημος ΠΑΟΚ έκανε παρέμβαση μέσω του υπευθύνου Τύπου της ΠΑΕ και καυτηρίασε όσα ειπώθηκαν, ειδικά τις αναφορές στο πρόσωπο του διευθυντή της ΠΑΕ, κ. Γκαγκάτση.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τσιάρτας ανέφερε τα εξής :
«Είναι μερικά πράγματα που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, έχω ξεκαθαρίσει πάντως ότι αυτό είναι άσχετο με το αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ φέτος. Μάλιστα είχα την ευκαιρία να δω τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι, στο φιλικό με την Ουντινέζε ως προσκεκλημένος του Θ. Ζαγοράκη και είχα πει ότι αν η ομάδα δείξει το ίδιο πρόσωπο στο πρωτάθλημα, θα έχει βλέψεις για ψηλά, όπως γίνεται. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ταυτότητα, έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόσωπο και καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια, είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιο ΠΑΟΚ και δίκαια βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος»
Και συνέχισε λέγοντας :
«Υπάρχει όμως και ο παράγοντας διαιτησία, ο ΠΑΟΚ δεν έχει φέτος τις διαιτησίες που είχε τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι όπως φώναζε τότε γιατί αδικούταν, τώρα δεν μπορεί να δέχεται χωρίς σχόλιο ότι παίρνει κάποια σφυρίγματα. Για μένα όφειλε να το κάνει, ειδικά μετά την πρόσληψη του υιού Γκαγκάτση»
Ερωτηθείς για την αναφορά του στο πρόσωπο του κ. Γκαγκάτση, ο κ. Βασίλης Τσιάρτας ξεκαθάρισε την θέση του λέγοντας :
«Πολλοί λένε, έχουν γίνει και αρκετά σχόλια για αυτό, ότι η συγκεκριμένη πρόσληψη έπαιξε το ρόλο της σε αυτό που συμβαίνει φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν σαφώς αδικημένος ο ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι θα έπρεπε να καυτηριάσει το γεγονός ότι φέτος παίρνει σφυρίγματα. Ο στόχος μου πάντως δεν είναι τα πρόσωπα ή ποιος ευνοείται από την διαιτησία, αυτό που επιθυμώ είναι να είναι πρωταγωνιστές μόνο οι πδοσφαιριστές και κανένας άλλος. Εσάς δεν σας έχουν κάνει εντύπωση ορισμένες προσλήψεις που έγιναν από ομάδες τα τελευταία χρόνια; Για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι προσλήψεις από τις ομάδες; Η παράγκα δεν υπήρξε ποτέ; Και όμως όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτό, αυτό θέλω να καυτηριάσω και πιστεύω ότι και ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του και δεν δέχεται να γίνονται πράγματα για τα οποία κατηγορούσε άλλους τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύετε ότι είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι κάτι υπάρχει πίσω από όλες αυτές τις προσλήψεις που κάνουν οι ομάδες; Είναι τόσο αγνός ο κόσμος που ζούμε;»
Όταν του επισημάνθηκε ότι πολύς κόσμος θεώρησε πως με την τοποθέτηση του έκανε κακό στον ΠΑΟΚ, ο κ. Τσιάρτας τόνισε :
«Δεν ήθελα, ούτε θέλω φυσικά να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ ή σε οποιαδήποτε ομάδα. Στην εκπομπή μου μιλάω και για την διαιτησία και έχω αναφερθεί και σε άλλες ομάδες όταν ευνοήθηκαν ή αδικήθηκαν. Πιστεύω ότι είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς για προσλήψεις όπως του κ. Γκαγκάτση, του κ. Καζναφέρη ή του κ. Αγγελάκη παλαιότερα, ρωτήστε και τον κόσμο για να δείτε τι θα σας πει. Είναι φυσιολογικό να προσλαμβάνουν οι ομάδες παλιούς διαιτητές και όχι κάποιους παλιούς παίκτες, που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο; Αν ναι, τότε ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο, αυτό που έκανα εγώ ήταν να εντοπίσω και να καταδείξω αυτό το φαινόμενο γιατί μου δημιουργεί ερωτηματικά. Δεν ξέρω γιατί γίνονται αυτές οι προσλήψεις, αν έχουν στόχο την εύνοια από την διαιτησία ή κάτι άλλο, είναι πάντως ένα ερώτημα. Αυτό λέω εγώ και πιστεύω ότι ο απλός κόσμος συμφωνεί μαζί μου. Ένα άλλο ερώτημα είναι επίσης, τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε μην υπάρχει αυτή η καχυποψία από τον κόσμο; Νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάτι από όλους μας»
Και συμπλήρωσε τα εξής :
«Δεν υπονόησα ποτέ ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 2η θέση λόγω της διαιτησίας, είναι εκεί ψηλά λόγω της καλής αγωνιστικής του κατάστασης. Σε ποσοστό 80% η θέση του ΠΑΟΚ οφείλεται στην εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο και σε ποσοστό 20% στο γεγονός ότι έχει καλύτερες διαιτησίες από άλλες χρονιές. Δεν παίζω το παιχνίδι κανενός, ούτε παίρνω γραμμή από το κανάλι. Έκανα αυτό το σχόλιο γιατί έχω πολλά ερωτηματικά για όσα συμβαίνουν, δεν θέλω να υποβιβάσω την πορεία του ΠΑΟΚ, στάθηκα πάντως σε ορισμένα σφυρίγματα υπέρ του»
Καταλήγοντας ο κ. Τσιάρτας, ολοκλήρωσε την άποψη του αναφέροντας τα εξής :
«Πρέπει να βγαίνουμε όλοι και να φωνάζουμε ώστε να γίνονται όλα τα παιχνίδια επί ίσοις όροις, με διαιτησία 50-50 και να κερδίζει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Αυτό θέλω να πετύχω και για αυτό προβληματίζομαι και έχω ερωτηματικά. Εύχομαι όλες οι ομάδες να έχουν την πορεία που τους αξίζει και να μην έχουμε πάλι όσα γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αν έχετε παρακολουθήσει τις εκπομπές μου, θα ξέρετε ότι έχω σχολιάσει την αντιμετώπιση που έχουν από την διαιτησία όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Δεν πιπιλάω καμία καραμέλα, απλά θλίβομαι γιατί η μέρα κρίσης για το ποδόσφαιρο μας είναι η Τρίτη και όχι η Κυριακή, έτσι δεν χρυσώνω το χάπι σε κανένα, λέω και τα καλά και τα στραβά. Δεν νομίζετε κι εσείς ότι η εύνοια που έχει κάποιες στιγμές ο ΠΑΟΚ, αδικεί τελικά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο; Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να μην αδικείται ή να ευνοείται καμία ομάδα, να μην υπάρχουν διαιτησίες που καθορίζουν αποτελέσματα και να μπορέσουμε τελικά να εξαλείψουμε το μαύρο σύννεφο της καχυποψίας από το ποδόσφαιρο μας, τότε θα δούμε σπουδαία πράγματα στο πρωτάθλημα, είμαι σίγουρος»
http://www.liberofm.gr/details.asp?id=5096Κουλα ετοιμασου ερχεται η σειρα σου.