1.Προσοχες βαραγα 18 μηνες,μονο και μονο για να μη γινουν 19.Τον καιρο που πηγα εγω υπηρχαν θεμελιωδεις διαφορες μεταξυ μιας απαλλαγης και μιας θητειας,το κωλοχαρτο απ το στρατο ηταν απαραιτητο για δουλεια.Την ειχα δει σαν σε παρασταση και επαιξα καλα το ρολακι μου.Αυτα περι πατριδας κλπ δε με συγκινουσαν. Τουλαχιστον 3 φορες σηκωσαμε στη μοναδα τη σημαια του ΠΑΟΚ παρουσια αξ/κων,οι πατριωτες τουμπεκι. Βλεπεις καλυπταμε τις καθε λογης βρωμοδουλειες τους,εκει η τσεπη των γαλονατων με το εθνοσημο μετραει παραπανω απο τη γαλανολευκη.
2.Απ τον μικροτερο λοχια μεχρι τους στρατηγους ολοι ειναι υποταγμενοι στις δημοσιες σχεσεις.Προσπαθουν να χωσουν ο ενας τον αλλο σε δουλειες,οταν δε ειναι να βγουν οι μεταθεσεις και οι κρισεις των αξ/κων εκει χανεται η μπαλα.Ουτε ο πιο απελπισμενος φανταρος δεν παιρνει τοσα τηλεφωνα στις 'ακρες' του,και κανεις εργαζομενος δεν εχει κωλογλυψει τοσες κατουρημενες ποδιες.Αυτα τα αργομισθα κοπροσκυλα με τα τερτιπια τους δε μπορουν να πεισουν κανενα για την αναγκη της υποχρεωτικης θητειας.Και θετικα προσκειμενος να εισαι θα σε κανουν να σιχαθεις καθετι που περιβαλλει αυτο το χωρο-οι υπολοιποι απλα γελαγαμε και το απολαμβαναμε.
3.Πολλοι εχουν σκοτωθει στο στρατο,συμφωνω.Στεκομαι σε καποιους που θολωσαν και εβαλαν το G3 στο στομα-αυτοι αραγε τι φταιγαν?Καποια παιδια με μειωμενη αντιληψη,καποια 18χρονα απο μικρα χωρια που ψαρωσαν αμεσως,φαγανε του κοσμου τα βασανιστηρια και στην απελπισια τους αυτοκτονησαν?Η' καποιοι αλλοι στον εβρο που ηταν μια χαρα,βγηκαν περιπολο ή ενεδρα και γυρισανε σε σφραγισμενα φερετρα?Αυτο ειναι το κοστος για να γραφεις ΕΣΥ ελευθερα στο forum? Τους καλεσε η 'πατριδα' και ανταποκριθηκαν,αλλα δε γυρισαν ποτε σπιτια τους.
4.Οποιος θελει να παει,με το καλο απο μενα.Παντως για να εχουμε απαιτησεις ως κοινωνια απο ενα αξιομαχο στρατο πρεπει να καταφυγουμε αποκλειστικα σε επαγγελματιες.Δεν φταιει κανεις αλλος να ταλαιπωρειται ετσω και για μερα.
5.Οσο για το αντριλικι και το αξιομαχο του στρατευματος εχω παρα, μα παρα πολλες αμφιβολιες.Τα εζησα απο μεσα.Τωρα αν οποιοσδηποτε στρατοκαυλος βλεπει τις ειδικες δυναμεις στην εκπομπη του στρατου στην tv ειναι μακρια νυχτωμενος.Μονο ενα παραδειγμα: τα 4/5 των μονιμαδων στη μοναδα δεν μπορουσαν να λυσουν και να συναρμολογησουν το οπλο τους...