Ο Ιβάν Σαββίδης επιμένει και περιμένει τις εξελίξεις
«Θέλω πάντα τον ΠΑΟΚ»
ΠΡΟΧΩΜΑ, Αποστολή
Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΣΗ
«Εγώ είμαι εδώ». Ο Ιβάν Σαββίδης επέστρεψε και δηλώνει στην «Ε» πως το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ δεν έχει σταματήσει. «Παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ» τόνισε κατηγορηματικά.
Ο Ιβάν Σαββίδης με τον συντάκτη της «Ε», Κ. Κούση
«Με κορόιδεψαν όμως, μου ζητούσαν να συναντηθούμε και κρύφτηκαν. Η θέση μου για τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζει και έχει σχέση με τη νομοθεσία που επικρατεί στην Ελλάδα. Πρέπει να ξεχωρίσουν ο Α.Σ. ΠΑΟΚ από την ΠΑΕ, ο ερασιτέχνης από την επαγγελματική ομάδα. Εγώ θέλω τον ΠΑΟΚ, όμως όλα πρέπει να γίνουν σωστά» λέει και γύρω του ο κόσμος δείχνει να συμφωνεί, με επιφωνήματα και χειρονομίες.
Ο «μεσσίας»
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παρακολουθεί με αγωνία την ομάδα να αναζητεί λύσεις, να ψάχνει «επενδυτές». Σαράντα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο Σαββίδης, αλλά από τον επίσημο ΠΑΟΚ κανείς.
Ο ίδιος λέει: «Ο λαός του ΠΑΟΚ κάνει λάθος αν πιστεύει ότι θα έρθει ο μεσσίας για την ομάδα. Αν δεν ξεχωρίσουν οι λειτουργίες του συλλόγου, δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Το κατεστημένο που υπάρχει στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ενώ άλλος θα είναι το αφεντικό. Δείτε, για παράδειγμα, τον Αμπράμοβιτς - δεν τον κυβερνά το κατεστημένο εκεί. Εγώ είμαι εδώ, το είπα, ήθελα και θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Με τους δικούς μου όρους όμως, όχι με όρους που είναι σαν να με κοροϊδεύουν. Δεν γίνεται το ποδοσφαιρικό τμήμα και το μπάσκετ, που είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν έσοδα, να συντηρούν άλλα 18 αθλήματα. Είναι λογικό, πιστεύω, αυτό που λέω: αυτός που θα πάρει τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο». Και έστειλε το μήνυμα: «Να κάνει υπομονή ο κόσμος. Είμαι περήφανος για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, για την πίστη στην ομάδα, οπότε έτσι μπορούν να γίνουν θαύματα!».
Δάκρυα
Ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας και βουλευτής της ρωσικής Δούμας βρέθηκε στο Πρόχωμα, ένα χωριό 40 χιλιόμετρα απ' τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ανεγείρει με δικά του έξοδα τον ναό του Αγίου Πνεύματος. Στο πλευρό του, στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους νεκρούς που βρίσκονται στις «χαμένες πατρίδες», οι βουλευτές Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Παπαθεμελής, Θόδωρος Καράογλου, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Βούλα Πατουλίδου, που τον συνεχάρησαν για την πίστη που δείχνει στο «δέσιμο» των Ελλήνων του Πόντου με τη μητέρα πατρίδα.
Ο Σαββίδης χειροκροτήθηκε απ' τον κόσμο, νέοι και γέροι τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν, αρκετοί -οι μεγαλύτεροι- δάκρυσαν ακούγοντας τον κεμεντζέ και βλέποντάς τον να σκορπίζει χώμα απ' τους τάφους της Σάντας, στη Γεωργία, στο μνημείο που ανήγειρε...
http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=48022940