Ίσως να μεταφερθούν οι δημοσιεύσεις στο θέμα των "Βορείων" για να μη χαθεί και ο ειρμός της συζήτησης;
Προσωπικά για πολύ καιρό είχα μία ουδέτερη, ας πούμε, στάση στο θέμα των πολιτικών μηνυμάτων εντός γηπέδου.
Να μην πω ότι είχα αλλεργία σε ο,τιδήποτε ιδεολογικό μέσα στην Τούμπα.
Όσο περνούσαν τα χρόνια, κατάλαβα ότι το γήπεδο είναι μέρος της κοινωνίας και ότι τα κοινωνικά φαινόμενα είναι αναπόφευκτο να μπαίνουν και μέσα στο γήπεδο.
Βέβαια, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος: ότι ο Π.Α.Ο.Κ. είναι κοινωνικό φαινόμενο από μόνος του και δεν χρειάζεται το "ντύσιμο" καμίας ιδεολογίας. Δεκτό κι αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικάτα, οργανώσεις ήταν έξω από την έκθεση Θεσσαλονίκης και κουνούσαν πλακάτ, ο ΛΑΟΣ του Π.Α.Ο.Κ ήταν ο μοναδικός που έκανε τον τότε πρωθυπουργό να νιώσει την ανάσα των εξαγριωμένων αυτής της πόλης.
Από την άλλη πλευρά, θέλω να δώσω ένα παράδειγμα: Το Δεκέμβρη του 2008 ο Κορκονέας πυροβολεί τον Α. Γρηγορόπουλο και ξεσπάει κοινωνική κατακραυγή και εξέγερση. Να πω την αλήθεια, δε θα το θεωρούσα φυσιολογικό την ώρα που ο κόσμος έβραζε να πηγαίναμε στο γήπεδο και απλά να φωνάζαμε "γκολ".
Ήταν μία στιγμή διαφορετική από τις άλλες και νιώθω περήφανος που βγήκε πανί, και φωνάχτηκαν τα συνθήματα που φωνάχτηκαν.
Ίσως να μακρηγορώ, αλλά θέλω να πω ότι η πολιτικοποίηση κάποιων πραγμάτων είναι αναπόφευκτη και δεν αρκεί να στρουθοκαμηλίζουμε.
@Diegito και lik
Κάνετε ένα διάλογο που παρεκκλίνει λίγο από τον αρχικό σκοπό του. Αν ο διάλογος γίνει εθνικισμός vs antifa, και θυμηθούμε όλα τα πανιά που έχουν ανεβεί και όλα τα συνθήματα που έχουμε πει, τρέχα γύρευε.
Ο σκοπός της κουβέντας ήταν από την αρχή ξεκάθαρος: κάποιος εκεί στους Βόρειους, έχει δει το θέμα στραβά εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Από όσο θυμάμαι, ήδη στον τελικό της Αθήνας Μίλαν-Λίβερπουλ είχαν βγάλει ένα εμετικό κείμενο που είχε δεχτεί από κριτική μέχρι οργή.
Τους καλύπτουμε γνωρίζοντας εδώ και πολύ καιρό το τι κάνουν, και λέμε "έλα μωρέ έχουν καλά άτομα, είναι κι αυτοί παοκτσάκια κλπ". Εγώ αναγνωρίζω ότι ο Π.Α.Ο.Κ. είναι τόσο μεγάλος, που μπορεί να έχει στα φτερά του άτομα όλων των πολιτικών χώρων.
Όμως από τη στιγμή που ξεπερνάμε το πολιτικό και πηγαίνουμε στο άρρωστο, δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα.
Και εδώ πιστεύω diegito ότι η στάση "ίσων αποστάσεων" δεν θα μας οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα.
Εάν μας δίδαξε κάτι η Ιστορία τον 20ο αιώνα, είναι η ρημάδα η κουβέντα του Burke που είπε: "Το κακό ανθεί όταν οι καλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτε". Λοιπόν δεν είναι ωραίο να πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα.
Και εάν για εσάς τους υπόλοιπους είναι τόσο απλό, για μένα δεν είναι γιατί έχω και βιωματική αντίληψη των "εκστρατειών" του ναζισμού, από τη στιγμή που ο παππούς μου δεν θάφτηκε στο νεκροταφείο του χωριού όπως οι δικοί σας, αλλά σε ομαδικό τάφο.
Για τον ασβέστη που γράφει τις ανακοινώσεις των Βορείων, ο ναζισμός μπορεί να είναι ωραίο ποζεριλίκι ή αυτοκόλλητα με νεκροκεφαλές για να εντυπωσιάζει τους φίλους του, αλλά για όποιον γνωρίζει το φαινόμενο ναζισμός στην πλήρη του ανάπτυξη προκαλεί τουλάχιστον οργή.
Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος που γνώρισε τα δεινά αυτών των ψυχανώμαλων που λέγονταν ναζί να γεννάει θαυμαστές των εκτελεστών του, έστω και εάν πρόκειται για μερικούς πολύ, μα πολύ μπερδεμένους.
Καλύψτε τους ξανά εσείς να βγάλουν την επόμενη ανακοίνωση για τις αρετές των SS.