Author Topic: 29 Μαίου 1453 Η Πόλις εάλω("Σώπασε κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζεις,πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας είναι".)  (Read 5300 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Melb4

• Guest
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος δεν νιώθω ρατσιστικό μίσος απέναντι στους Τούρκους, ούτε για την ποντιακή γενοκτονία.
Το θέμα δεν είναι γονιδιακό, δεν μισώ κανέναν επειδή είναι τούρκος.
Αντιστέκομαι σε όποιον πράττει και συμπράττει σε εγκλήματα ενάντια στον άνθρωπο.
Και μία από αυτές τις θεωρίες εθνικού μίσους υπήρξε ο κεμαλισμός, στοιχείο το οποίο υιοθέτησε μέχρι σήμερα το επίσημο τουρκικό κράτος.

Δηλαδή αν γράψω σκατά στο tάφο tου kεμάλ θα συμφωνήσεις μαζί μου η θα με πεις ρατσιστή;

Offline corrupt

• Αλλαγή
Μια φορά να έχεις επισκεφτεί την Πόλη στη ζωή σου, καταλαβαίνεις πως όλες αυτές οι μισαλοδοξίες και τα πατρογονικά μίση είναι ιστορίες για αγρίους... Είμαι και γω Πολίτης κατά το ήμισυ, και την πρώτη κιόλας φορά που επισκέφτηκα τα μέρη του παππού μου αισθάνθηκα το πόσο ομοιάζουμε σα λαός με τους γείτονες. Δε χρειάζεται να σαι και κάνας προφέσορας πανεπιστημίου για να το αντιληφθείς, όπως άλλωστε είναι εμφανείς (σε ένα τουλάχιστον που έχει τύχει να γνωρίσω ανθρώπους από κει) οι ομοιότητες σε συμπεριφορά και κουλτούρα με τους Βαλκάνιους γείτονες (κυρίως Βούλγαρους και Σέρβους) και με τους Ιταλούς.

Το τι μπορεί να λέει μια αμφιβόλου κύρους και σκοπιμοτήτων έρευνα δεν θα κατσω να το σχολιάσω. Τώρα το τι ομοιότητες μπορεί να έχουμε σα λαός με Γότθους, Κέλτες και λοιπά βορειοευρωπαικά φύλλα...  ??? Εδώ ομολογώ δυσκολεύομαι.

apostolos

• Guest
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος δεν νιώθω ρατσιστικό μίσος απέναντι στους Τούρκους, ούτε για την ποντιακή γενοκτονία.
Το θέμα δεν είναι γονιδιακό, δεν μισώ κανέναν επειδή είναι τούρκος.
Αντιστέκομαι σε όποιον πράττει και συμπράττει σε εγκλήματα ενάντια στον άνθρωπο.
Και μία από αυτές τις θεωρίες εθνικού μίσους υπήρξε ο κεμαλισμός, στοιχείο το οποίο υιοθέτησε μέχρι σήμερα το επίσημο τουρκικό κράτος.

Δηλαδή αν γράψω σκατά στο tάφο tου kεμάλ θα συμφωνήσεις μαζί μου η θα με πεις ρατσιστή;

Σκατά στον τάφο του Κεμάλ δεν είναι καθόλου ρατσιστικό, είναι καθαρά πολιτικο. Προσωπικά ξέρω Τούρκους που θα το λέγανε με πολύ μεγάλη χαρά....

Offline savage republic

• Βασικός
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο το τι λέμε, αλλά και με ποια βάση το λέμε. Δηλαδή ποιο σκεπτικό υπάρχει από πίσω. Π.χ., ο Παπανδρέου έλεγε "η Ελλάδα στους Έλληνες". Το ίδιο είπε και μετά από αρκετά χρόνια ο Καρατζαφέρης. Η ίδια δήλωση όμως αποκτάει τελείως διαφορετική νοηματοδότηση από το πλαίσιο στο οποίο ειπώνεται. Η δήλωση του Παπανδρέου θεωρείται αντιιμπεριαλιστική για την εποχή της, ενώ η δήλωση του Καρατζαφέρη θεωρείται σωβινιστική. Τώρα βέβαια, από την άλωση της Πόλης πώς φτάσαμε να συζητάμε για τον Κεμάλ και τον Παπανδρέου (!!!), είναι άλλο θέμα. Σίγουρα όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι τέτοια ζητήματα απαιτούνε μια σφαιρικότερη αντίληψη των πραγμάτων και της ιστορίας. Δεν είναι π.χ. το τόπικ του Βαγγελή, για να πούμε ότι είναι αργός σαν τον Βερόν (χοχοχο) και να τελειώσουμε εκεί τη συζήτηση. Λογικές είναι λοιπόν οι παρεκτροπές, κύριοι μοντς.

CLUB LARISA

• Guest
Είμαι και γω Πολίτης κατά το ήμισυ, και την πρώτη κιόλας φορά που επισκέφτηκα τα μέρη του παππού μου αισθάνθηκα το πόσο ομοιάζουμε σα λαός με τους γείτονες.

Να μοιάζανε λίγο κ οι δικές μας με την Χαντισέ καλά θα τανε.....

Offline petrov

• Αλλαγή
Δεν θα έριχνα σκατά στον τάφο κανενός.
Ο ίδιος ο Κεμάλ έριξε σκατά στους τάφους των προγόνων μας. Δεν θα γίνουμε ίδιοι.
Θα τον κρίνω και θα τον κατακρίνω ως πρόσωπο και ως καθεστώς για να μην ξαναζήσουμε στιγμές όπως αυτές.
Πάντως ξέρω τι έκαναν οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί μας αρχηγοί στον τάφο του Κεμάλ

Αλλά όπως είπα, αυτό είναι θέμα μίας άλλης συζήτησης. Δεν εντάσσω τον κεμαλισμό στην ίδια κατάσταση με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης γιατί απλά δεν τα θεωρώ φαινόμενα της ίδιας φύσης.
Και είμαι υποχρεωμένος από την στιγμή που έχει επιβληθεί μία απαγόρευση συζητήσεων πολιτικής θεματολογίας, να σεβαστώ την απόφαση των διαχειριστών, αν και διαφωνώ με αυτήν.
Εάν οποιοσδήποτε θα ήθελε να συνεχίσουμε την κουβέντα  για να βγουν συμπεράσματα, τα p.m εδώ είναι.

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
Πέτρο βλέπεις ότι δεν πολυέχει νόημα να συζητάμε όταν το επίπεδο πέφτει χαμηλά με αφορισμούς και ρατσιστικές διαθέσεις.
Γενικά πιστεύω ότι για να τοποθετηθεί κανείς σε θέματα ιστορίας και μεγάλων ιστορικών ντοκουμέντων θα πρέπει να έχει διαβάσει πολύ, μα πάρα πολύ, και μάλιστα όχι μόνον ό,τι διαφημίζουν και πασάρουν οι μεγάλοι και γνωστοί εκδοτικοί οίκοι που ακολουθούν πολλές φορές και συγκεκριμένη γραμμή (επίσης δεν αναφέρομαι καν στους προπαγανδιστές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ και όσους άλλους δε μου έρχονται τώρα στο νου), αλλά καλό είναι να ψάξει κανείς και άλλη βιβλιογραφία, βιβλία που φαίνονται αρχικά αιρετικά (επειδή δεν ακολουθούν το συρμό), αλλά που τελικά σε προβληματίζουν έντονα, στηριζόμενα όχι μόνο σε γενικόλογες μαρτυρίες, αλλά και σε επίσημα έγγραφα.
Πρέπει να μην έχουμε παρωπίδες, να έχουμε το θάρρος να διαβάσουμε και βιβλία που φωτίζουν άλλες πτυχές της πραγματικότητας, που για τον Α ή Β λόγο έμειναν στο σκοτάδι, και τότε να κρίνουμε.
Και δεν εννοώ προς Θεού να διαβάσουμε οπωσδήποτε τουρκικά συγγράματα για να αποκρυσταλλώσουμε άποψη ή να γίνουμε αντικειμενικότεροι. Πρόσφατα για παράδειγμα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο, ενός άσημου εκδοτικού οίκου, που "έδεσε" σε βιβλίο τα άρθρα που δημοσίευε ο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν πεθάνει στον κρητικό τύπο της εποχής και αιτιολογούσε πώς και γιατί έπραξε ό,τι έπραξε πριν τη μικρασιατική καταστροφή και στον Α' παγκόσμιο πόλεμο, και σε αντιδιαστολή όσων πρεσβεύει ο Βενιζέλος παρατίθενται τα άρθρα που επιχειρηματολογεί ο Ι.Μεταξάς και δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή της εποχής. Σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση της εποχής εκείνης, ο Βενιζέλος τελικά εκτίθεται για πολλές επιλογές του, και μάλιστα τεκμηριωμένα και με επίσημα έγγραφα που επικαλείται ο Μεταξάς.
Τέσπα, επειδή βγήκα και οφ τόπικ, ζητώ συγγνώμη. Το νόημα στη μελέτη της ιστορίας είναι να έχεις τη δυνατότητα και το θάρρος να ακούσεις πολλές αλήθειες. Αλλιώς μπορείς να ακούς μόνο ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
Πού στον π... φτάσαμε για πάρτη σου ΠΑΟΚ...

Offline aderfia_zeite

• Αποστολή
  • **
Ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν μιλαμε για πατριδα προσφυγια κτλ πεταγεται ο καθενας και σχολιαζει. Μια εγω ειμαι ρατσιστης μια ο αλλος ειναι δεν ξερω και γω τι, δυστηχως η ευτυχως στον κοσμο υπαρχουν συνορα τι να κανουμε τωρα? Ας διαβασουμε ολοι καλα ιστορια και ας τα ξαναπουμε.
EMEIS MAZI GIA MIA ZWH...

Offline savage republic

• Βασικός
Σωστός και ο κωφάλαλος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος πολέμιος της εκστρατείας στην Μικρά Ασία υπήρξε ο Μεταξάς. Το είχε προβλέψει. Αλλά είμαι και πάλι off topic. Για να μείνω εντός θέματος: Ρε CLUB, με τον πόνο μας παίζεις; ;D

Offline corrupt

• Αλλαγή
Χαντισέ δύναμη... Μες στης Πόλης το χαμάμ και δε συμμαζεύεται!  ;D

Melb4

• Guest

Μια φωτογραφία. xίλιες λέξεις. Πως μπορεί κάποιος να ψηφίσει αυτούς τους σκατανθροπους δεν μπορώ να διανοηθώ...

Offline aderfia_zeite

• Αποστολή
  • **
EMEIS MAZI GIA MIA ZWH...

Offline agraf

• Αλλαγή
ÐáñáèÝôù Ýíá åíäéáöÝñïí êåßìåíï, íïìßæù áîßæåé ôïí êüðï íá ôï äéáâÜóåé êáíåßò:

Ìå Ýíá åíôõðùóéáêÜ åéëéêñéíÝò Üñèrï, ðïõ äçìïóéÝõåôáé óôçí Ýãêõñç ôïõñêéêÞ åöçìåñßäá SABAH êáé õðïãñÜöåôáé áðü ôïí Engin Ardiç, ãíùóôü óõããñáöÝá êáé äçìïóéïãñÜöï óôçí Ôïõñêßá, óôçëéôåýåôáé ï ôïõñêéêüò ôñüðïò åïñôáóìïý ôçò ðôþóçò ôçò Êùíóôáíôéíïýðïëçò.
Óôï åí ëüãù Üñèñï ï óõããñáöÝáò ðáñïõóéÜæåé ìßá óåéñÜ áðü áëÞèåéåò ãéá ôéò ïðïßåò ôï Êåìáëéêü êáèåóôþò åäþ êáé äåêáåôßåò ðñïóðáèåß íá êáôáðíßîåé:

«Ìçí ôï èõìßæåôå áõôü óôïõò ìç ìïõóïõëìÜíïõò!
ÁÍ ïñãáíùíüôáí óôçí ÁèÞíá óõíÝäñéï ìå èÝìá «Èá ðÜñïõìå ðßóù ôçí Ðüëç»…
ÁÍ Ýöôéá÷íáí ìáêÝôá ìå ôá ôåß÷ç ôçò ðüëçò êáé ôïõò óôñáôéþôåò ìå ôéò ðáíïðëßåò ôïõò íá åðéôßèåíôáé óôçí Ðüëç…
ÁÍ Ýíáò ôýðïò íôõìÝíïò üðùò ï ðåñßöçìïò ¸ëëçíáò íéêçöüñïò êáé ó÷åäüí ìõèéêüò ÄéãåíÞò Áêñßôáò Ýðéáíå ôïí... äéêü ìáò Ulubatlé Hasan êáé ôïí ãêñÝìéæå êÜôù…
ÁÍ îáöíéêÜ Ýìðáéíå óôçí ðüëç êÜðïéïò íôõìÝíïò ÁõôïêñÜôïñáò Êùíóôáíôßíïò ðÜíù óå Ýíá ëåõêü Üëïãï êáé äßðëá ôïõ Üëëïò ùò ËïõêÜò ÍïôáñÜò, ùò Ãåþñãéïò ÖñáíôæÞò êé Ýìðáéíáí ùò áíôéðñüóùðïé ôçò ðüëçò…
ÁÍ Ýöôéá÷íáí ìéá ÷Üñôéíç Áãßá Óïößá ðïõ äåí åß÷å ìéíáñÝäåò áëëÜ óôáõñü…
ÁÍ Ýêáéãáí ëéâÜíé êáé Ýëåãáí ýìíïõò, èá óáò Üñåóå; Äåí èá ìáò Üñåóå, èá îåóçêþíáìå ôïí êüóìï, ìÝ÷ñé ðïõ èá êáëïýóáìå ðßóù ôïí ðñÝóâç ìáò. Ôüôå ãéáôß ôï êÜíåôå åóåßò áõôü;

ÐÝñáóáí 556 ÷ñüíéá êáé ãéïñôÜæåôå (ôçí Üëùóç) óáí íá Þôáí ÷èåò;Ãéáôß êÜèå ÷ñüíï ôÝôïéá åðï÷Þ äéáêçñýóóåôå óå üëï ôïí êüóìï: «áõôÜ ôá ìÝñç äåí Þôáí äéêÜ ìáò, Þñèáìå åê ôùí õóôÝñùí êáé ôá ðÞñáìå ìå ôç âßá(!)».
Ãéá ðïéï ëüãï Üñáãå öÝñíåôå óôç ìíÞìç ìéá õðüèåóç 6 áéþíùí;
ÌÞðùò óôï õðïóõíåßäçôü óáò õðÜñ÷åé ï öüâïò üôé ç Ðüëç êÜðïéá ìÝñá èá äïèåß ðßóù;Ìçí öïâÜóôå, äåí õðÜñ÷åé áõôü ðïõ ëÝíå ìåñéêïß çëßèéïé ôçò Åñãêåíåêüí ðåñß üñùí ôïõ 1919. Ìç öïâÜóôå, ôá 9 åêáôïììýñéá ÅëëÞíùí äåí ìðïñïýí íá ðÜñïõí ôçí ðüëç ôùí 12 åêáôïììõñßùí êáé áí áêüìá ôçí ðÜñïõí äåí ìðïñïýí íá ôçí êáôïéêÞóïõí. Áõôü ôï üíåéñï ôï âëÝðïõí ìéá ÷ïýöôá âëÜêåò ìüíï. Êé ïé äéêïß ìáò ðïõ ãéïñôÜæïõí ôçí ¢ëùóç åßíáé ìéá ÷ïýöôá öáíáôéêïß ìüíï ðïõ ç öùíÞ ôïõò áêïýãåôáé äýóêïëá.
Ñå óåéò, áí ìáò ðïýíå üôé ëåçëáôïýóáìå ôçí Ðüëç ôñåéò ìÝñåò êáé ôñåéò íý÷ôåò óõíå÷þò ôé èá áðáíôÞóïõìå; Èá õðåñáóðéóôïýìå ôïí åáõôü ìáò óôï Åõñùðáúêü ÄéêáóôÞñéï Áíèñùðßíùí ÄéêáéùìÜôùí Þ èá áöÞóïõìå ôï èÝìá óôïõò éóôïñéêïýò; Áíôß íá ðåñçöáíåõüìáóôå ìå ôéò ðüëåéò ðïõ êáôáêôÞóáìå, áò ðåñçöáíåõôïýìå ìå áõôÝò ðïõ éäñýóáìå, áí õðÜñ÷ïõí. ÁëëÜ äåí õðÜñ÷ïõí. ¼ëç ç ÁíáôïëÞ åßíáé ðåñéï÷Þ êáôáêôçìÝíç.
Áêüìá êáé ôï üíïìá ôçò Áíáôïëßáò äåí åßíáé áõôü ðïõ ðéóôåýïõí (ana=ìáíá, dolu=ãåìÜôç) áëëÜ ðñïÝ÷åôáé áðü ôçí åëëçíéêÞ ëÝîç ç ÁíáôïëÞ. Áêüìá êáé ç ïíïìáóßá ôçò Éóôáìðïýë äåí åßíáé üðùò ìáò ëÝåé ï Ebliya Celebi «åêåß üðïõ õðåñôåñåß ôï ÉóëÜì» ôñáâþíôáò ôç ëÝîç áðü ôá ìáëëéÜ, áëëÜ ðñïÝñ÷åôáé áðü ôï «åéò ôçí Ðüëéí».
ÅíôÜîåé ëïéðüí, áðïêôÞóáìå ìüíéìç åãêáôÜóôáóç, ôÝëïò ç íïìáäéêÞ æùÞ êáé ãé’ áõôü ï ëáüò áãïñÜæåé ðÝíôå ðÝíôå ôá äéáìåñßóìáôá. Êáíåßò äåí ìðïñåß íá ìáò êïõíÞóåé, çñåìÞóôå ðéá…Ïé ÷ùñéÜôåò ìáò áò áñêåóôïýí óôï íá äïëïöïíïýí ôçí Êùíóôáíôéíïýðïëç ÷ùñßò ðïëëÝò öáìöÜñåò…»

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/06/blog-post_2848.html

Offline Axel

• Αποστολή
  • **
Μπράβο, ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι που βλέπουν και πέρα απ' τη μύτη τους, βάζοντας τη λογική πιο πάνω από τον εγωισμό τους...
Εμείς μαζί για μια ζωή...

Melb4

• Guest
ÐáñáèÝôù Ýíá åíäéáöÝñïí êåßìåíï, íïìßæù áîßæåé ôïí êüðï íá ôï äéáâÜóåé êáíåßò:

Ìå Ýíá åíôõðùóéáêÜ åéëéêñéíÝò Üñèrï, ðïõ äçìïóéÝõåôáé óôçí Ýãêõñç ôïõñêéêÞ åöçìåñßäá SABAH êáé õðïãñÜöåôáé áðü ôïí Engin Ardiç, ãíùóôü óõããñáöÝá êáé äçìïóéïãñÜöï óôçí Ôïõñêßá, óôçëéôåýåôáé ï ôïõñêéêüò ôñüðïò åïñôáóìïý ôçò ðôþóçò ôçò Êùíóôáíôéíïýðïëçò.
Óôï åí ëüãù Üñèñï ï óõããñáöÝáò ðáñïõóéÜæåé ìßá óåéñÜ áðü áëÞèåéåò ãéá ôéò ïðïßåò ôï Êåìáëéêü êáèåóôþò åäþ êáé äåêáåôßåò ðñïóðáèåß íá êáôáðíßîåé:

«Ìçí ôï èõìßæåôå áõôü óôïõò ìç ìïõóïõëìÜíïõò!
ÁÍ ïñãáíùíüôáí óôçí ÁèÞíá óõíÝäñéï ìå èÝìá «Èá ðÜñïõìå ðßóù ôçí Ðüëç»…
ÁÍ Ýöôéá÷íáí ìáêÝôá ìå ôá ôåß÷ç ôçò ðüëçò êáé ôïõò óôñáôéþôåò ìå ôéò ðáíïðëßåò ôïõò íá åðéôßèåíôáé óôçí Ðüëç…
ÁÍ Ýíáò ôýðïò íôõìÝíïò üðùò ï ðåñßöçìïò ¸ëëçíáò íéêçöüñïò êáé ó÷åäüí ìõèéêüò ÄéãåíÞò Áêñßôáò Ýðéáíå ôïí... äéêü ìáò Ulubatlé Hasan êáé ôïí ãêñÝìéæå êÜôù…
ÁÍ îáöíéêÜ Ýìðáéíå óôçí ðüëç êÜðïéïò íôõìÝíïò ÁõôïêñÜôïñáò Êùíóôáíôßíïò ðÜíù óå Ýíá ëåõêü Üëïãï êáé äßðëá ôïõ Üëëïò ùò ËïõêÜò ÍïôáñÜò, ùò Ãåþñãéïò ÖñáíôæÞò êé Ýìðáéíáí ùò áíôéðñüóùðïé ôçò ðüëçò…
ÁÍ Ýöôéá÷íáí ìéá ÷Üñôéíç Áãßá Óïößá ðïõ äåí åß÷å ìéíáñÝäåò áëëÜ óôáõñü…
ÁÍ Ýêáéãáí ëéâÜíé êáé Ýëåãáí ýìíïõò, èá óáò Üñåóå; Äåí èá ìáò Üñåóå, èá îåóçêþíáìå ôïí êüóìï, ìÝ÷ñé ðïõ èá êáëïýóáìå ðßóù ôïí ðñÝóâç ìáò. Ôüôå ãéáôß ôï êÜíåôå åóåßò áõôü;

Áõôü åßíáé áêñéâþò ôï èÝìá. Áí åìåßò êÜíáìå êÜôé ôÝôïéá ïé ôïýñêïé èá ìéëïýóáí ãéá ðüëåìï. ¼ôáí åêåßíïé üìùò ôï êÜíïõí åìåßò ïýôå ëÝîç âãÜæïõìå. Èá ìïõ ðåéò - åßíáé 60 åêáô. ôé íá êÜíïõìå; Áëëá ïé óêïðéáíïß âãÜæïõí áãÜëìáôá ôïõ Måãá ÁëåîÜíäñïõ, ÷Üñôåò ìå ôï Óüëïõí ùò ðñùôåýïõóá ôïõò áëëá ðÜëé óáí áñíÜêéá ôßðïôá äåí êÜíïõìå...ìÞðùò åßíáé óùóôïß ïé óêïðéáíïß ðïõ ëÝíå üôé ï ìÝóïò ¸ëëçíáò óôçí Ìáêåäïíßá åßíáé Ýíáò ìáëÜêáò xñéóôéáíïôïõñêïò;

Offline Suicidal

• Βασικός
29 Μαίου 1453
Η Πόλις εάλω

....γαμώ το κέρατό μου μέσα....

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Diego-4

• Guest
Μια φορά να έχεις επισκεφτεί την Πόλη στη ζωή σου, καταλαβαίνεις πως όλες αυτές οι μισαλοδοξίες και τα πατρογονικά μίση είναι ιστορίες για αγρίους... Είμαι και γω Πολίτης κατά το ήμισυ, και την πρώτη κιόλας φορά που επισκέφτηκα τα μέρη του παππού μου αισθάνθηκα το πόσο ομοιάζουμε σα λαός με τους γείτονες. Δε χρειάζεται να σαι και κάνας προφέσορας πανεπιστημίου για να το αντιληφθείς, όπως άλλωστε είναι εμφανείς (σε ένα τουλάχιστον που έχει τύχει να γνωρίσω ανθρώπους από κει) οι ομοιότητες σε συμπεριφορά και κουλτούρα με τους Βαλκάνιους γείτονες (κυρίως Βούλγαρους και Σέρβους) και με τους Ιταλούς.

Το τι μπορεί να λέει μια αμφιβόλου κύρους και σκοπιμοτήτων έρευνα δεν θα κατσω να το σχολιάσω. Τώρα το τι ομοιότητες μπορεί να έχουμε σα λαός με Γότθους, Κέλτες και λοιπά βορειοευρωπαικά φύλλα...  ??? Εδώ ομολογώ δυσκολεύομαι.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Είχα πάει στη Πόλη το 92 αν δεν κάνω λάθος και διαπίστωσα και εγώ το ίδιο.
Το θέμα είναι οτι καμία ιστορία δεν θα μας τα πεί τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν.Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε οτι "οι Έλληνες συνωστιστηκαν στο λιμάνι για να πάρουν τα πλοία" , όπως είχε γίνει αναφορά σε μέχρι πρότεινος βιβλίο ιστορίας , αλλα ούτε και το "Σώπασε κυρα Δέσποινα...." ,το τελευταίο μου θυμήζει το Γεωκεντρικό μοντέλο του Πτολεμαίου για την αντίληψη του σύμπαντος , δηλαδή η Γή και κατ'επέκταση ο άνθρωπος , στο κέντρο του κόσμου.Αντιστοίχος ο Έλλην στο κέντρο του κόσμου στην περίπτωση μας , διότι η κυρα Δέσποινα θα κλάψει για τις χαμένες πατρίδες και όχι για τους άμαχους Τούρκους που μπορεί να σκοτωθούν σε μία μελλοντική σύραξη.Άρα ο Θεός και η θρησκεία έχει κέντρο του τον Έλλην....
Δεν μπορώ να μπώ σε αυτές τις λογικές , μου προκαλούν γέλιο πραγματικά.
Ποτέ μου δεν τα πήγαινα καλά με την Ιστορία , οι επετειακές ημερομηνίες , οι ημερομηνίες ιστορικών μαχών , τα ονόματα στρατηγών κα είναι για να δημιουργούν αντίπαλους πόλους μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν στον ίδιο πλανήτη , τον πλανήτη Γή.Είμαι κατα αυτών , είμαι κατά της βαμμένης με χρώμα ιστορίας που φοράει παροπίδες.
Εύχομαι παγκόσμια ειρήνη κάποτε σε αυτόν τον πλανήτη , ας κοιτάξουμε πώς θα σώσουμε την γή που κινδυνεύει και ας αφήσουμε τις μικρότητες.
Ένας διάσημος αστροβιολόγος και αστροφυσικός , ο Κάρλ Σάγκαν έλεγε , οτι είμαστε μια κουκίδα άμμου στην κοσμική παραλία , θέλοντας να δείξει την θέση μας μέσα στην αιωνιότητα του χώρου τους σύμπαντος.Για αυτήν την κλίμακα είναι τραγελαφικά φαινόμενα οι πατριωτισμοί , οι πόλεμοι κτλ.
Τα μαθηματικά σε βοηθάνε να διαβάσεις το μυαλό του Θεού για την δημιουργία των πάντων , οι ιστορίες σε οπλίζουν το χέρι για να σκοτωσεις τον συνάθρωπό σου ! Αγαπάτε την γνώση και όχι τον πόλεμο.

shaman4

• Guest
Απο τα καλυτερα ποστς που εχω διαβασει στον ιντερνετ.

ετσι ακριβως ειναι..

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός