ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ."

!!!!!!!!!!!!!
Το να σε μαθω κατα ή πουμσε ή να σου μαθω να στραμουλιζεις χερια ειναι αστειο και σου πουλαω παραμηθι για να σε εχω πελατη!
Βεβαιως μην μιλησω για οπλα, λες και θα περπατας στον δρομο με νιντσακου ή με μια κατανα παραμασχαλα.
Giati einai paramithi re file? Epeidh to les esy?
Oi polemikes tehnes einai panw ap ola yothetish mias koultouras, einai tropos zwhs, den einai oyte gia na varas kosmo oyte gia aytoamina. An theleis aytoamina agorase oplo. Kamia polemiki texni den tha se prostatepsei. K idiws ayto pou kaneis esy, sto tae kwo do to den mporeis na kaneis tipote an xaseis ta anoigmata sou, pragma pou simvainei se olous stamatane kai se poli sintomo xroniko diasthma.
ΜΟΝΟ ολυμπιακα αθληματα θα πηγαινετε εσεις ή τα παιδια σας. Τae kwon-do, τζουντο, παλη, πυγμαχια. Σ'αυτα ξερουμε τι διδασκεται. Η καθε περιεργη πολεμικη τεχνη ειναι ερωτηματικο που δεν ξερεις τι θα σου κατσει απο προπονητη, απο απαγορευτικες ασκησεις κτλ
Entoles se prostaktikh dineis sto kosmo pou diavazei gia to ti tha kanei me ta paidia tou? Koulare ligo.
Pes sto kosmo, poia einai h ylh tou tae ? Pes mas posa kleidwmata exei, poses formes kai pws einai dinaton na exei enas dwdekaxronos 2-3 dan? otan as poume sto pio aplo kung fu - sto wu shu - gia na ftaseis se epipedo maurhs zwnhs thes minimum 6-7 xronakia kai exetaseis gia maurh dineis mono meta ta 18. Sto tae paidakia 11 xronwn exoun maures zwnes. Xwrizete 30 zwnes kai 15 dan gia na plirwnoun oi goneis kathe mina exetaseis. Misi kiktrini, oloklriri kitrini.... ktl
Entaxei, einai to athlima sou kai katalavainw ws ena vathmo oti prepei na to ypostirxeis. Alla to na les, me ton tropo sou, pws oles oi paradosiakes polemikes tehnes einai skoupida kai na apaxiwneis daskalous pou gnwrizoun ylh sistimatwn 20 fores megalyterh ap oso einai olo to tae kwo do, deixnei empatheia.
To tae kwo do den mpainei kan se sigrish me tis paradosiakes polemikes tehnes, den exei kamia sxesh, DEN EINAI POLEMIKI TEXNH. Ligos sevasmos stis pragmatikes polemikes texnes pou yparxoun edw kai 1000+ xronia den tha evlapte. Akoma ki an den tis gnwrizeis.
Gia tous periergous daskalous den exeis adiko. Yparxoun arketoi. Tha vreis omws polous perisoterous periergous daskalous kick box kai tae kwo do se gymnasthria me varh , me saounes kai ydromasaz. Ki auto einai pou tha eprepe na se ponaei kai na se apasxolei apo ti stigmh pou agapas to athlima sou.
Bασικα καλοσηρθες στο φορουμ!
Μου λες "Giati einai paramithi re file? Epeidh to les esy? " εμ αυτη ειναι η αποψη μου και την λεω. Τι να κανω να μην την πω? Εχουν δει τοοοσα παραμυθια τα ματια μου εδω και 18 χρονια...
Μου λες "Oi polemikes tehnes einai panw ap ola yothetish mias koultouras, einai tropos zwhs, den einai oyte gia na varas kosmo oyte gia aytoamina."
Δεν νομιζω να ειπα πουθενα κατι διαφορετικο!
Μου λες "An theleis aytoamina agorase oplo. Kamia polemiki texni den tha se prostatepsei. K idiws ayto pou kaneis esy, sto tae kwo do to den mporeis na kaneis tipote an xaseis ta anoigmata sou, pragma pou simvainei se olous stamatane kai se poli sintomo xroniko diasthma."
Εδω κανεις τεραστιο λαθος και εκτιθεσαι. Μου λες οτι ειναι το ιδιο να σε λακτισει ενας μου εξασκειτε πανω σε λακτισματα 5-6 χρονια με καποιον που δεν το κανει? Ειναι το ιδιο να δεχτει καποιος που ασκητε 5-6 χρονια ενα λακτισμα (και αρα εχει δεχτει χιλιαδες) με εναν καποιον που δεν το κανει? Οσο για αυτο που λες για το ταε κβον ντο απλα μου δειχνεις την ημιμαθεια σου. Τι εννοεις βασικα με αυτο που λες για τα ανοιγματα? Εμενα ο παπους μου καλυτερα εχει απο τα δικα μου, ταε κβον ντο δεν ειναι μονο τα ανοιγματα οπως λες, εκτος αν καταλαβα λαθος οποτε συγχωρα με...
Μου λες "Entoles se prostaktikh dineis sto kosmo pou diavazei gia to ti tha kanei me ta paidia tou? Koulare ligo."
Μου ζητηθηκε η αποψη μου και την λεω. Και ειναι θα ξαναπω αποψη βγαλμενη μεσα απο τις εμπειριες μου, παραπανω δεν θα την αναλυσω

Moυ λες "Pes sto kosmo, poia einai h ylh tou tae ?
Pes mas posa kleidwmata exei, poses formes kai pws einai dinaton na exei enas dwdekaxronos 2-3 dan?"
Υλη? Για ποιο πραγμα, για προαγωγη σε ζωνες? Ας πω: Τεχνικες λακτισματων, μια φορμα-πουμσε,αυτοαμυνες ελευθερες,αυτοαμυνες προπαρασκευασμενες,αγωνα και σπασιμο ξυλου. (για νταν υπαρχει και κορεατικη ονοματολογια κινησεων, ερωτησεις πρωτων βοηθειων κτλ. Ποσα κλειδωματα? η 15τομη εγκυκλοπαιδια του tkd αφιερωνει τουλαχιστον 3 τομους σε τετοια πραγματα... Δεν μετρησα βεβαιως ποσα ειναι... Εγω τα διδασκω μονο για εξετασεις μιας και θεωρω οπως ειπα παραπανω πως θεωρω το αγωνιστικο κοματι σημαντικοτερο..Ποσες φορμες? 18 στο wtf και 24 το itf τι συμερασμα βγαζεις? αμα ειναι απο κατι τετοιο να βγενουν συμπερασματα...
Μου λες"pws einai dinaton na exei enas dwdekaxronos 2-3 dan?[/b] otan as poume sto pio aplo kung fu - sto wu shu - gia na ftaseis se epipedo maurhs zwnhs thes minimum 6-7 xronakia kai exetaseis gia maurh dineis mono meta ta 18. Sto tae paidakia 11 xronwn exoun maures zwnes. Xwrizete
30 zwnes kai 15 dan gia na plirwnoun oi goneis kathe mina exetaseis. Misi kiktrini, oloklriri kitrini.... ktl"
Μερχρι πριν 5 χρονια πρωτο νταν επερνε καποιος στα 11 τωρα στα 9, μετα απο ενα χρονο μπορει να παρει το δευτερο δηλαδη στα 10 και μετα απο 2 χρονια το τριτο δηλαδη στα δωδεκα, τωρα το ποσο σωστο ειναι αυτο δεν ξερω και δεν με νοιαζει εγω, δεν το κανω, ο ΠΑΟΚ εδω και 2 χρονια δεν εχει δωσει ουτε μια μαυρη ζωνη ουτε σε παλιους μεχρι να γινουν πραγματικα καλοι. Αλλα και παλι το ολο συστημα με τις ζωνες ειναι χαζο και μακαρι να καταργηθει... Και στο tae kwon do πριν 6-7 χρονια τοσο ηθελε για νταν οπως στο kung fu αλλα γιατι να κανουμε συγκρισεις?
Τα υπολοιπα που λες συνεχιζουν να δειχνουν οτι δεν τα ξερεις τοσο καλα. Αλλες πολεμικες τεχνες εχουν πορτοκαλι ζωνες, καφε ζωνες, δευτερες καφε ζωνες, τριτες καφε ζωνες και γενικα διαφορα χρωματα. 9 ζωνες μαζι με τα μισα εχουμε πριν την μαυρη. Οι εξετασεις ειναι μαξιμουμ 3 φορες το χρονο, και οχι καθε μηνα. Και αυτο το συστημα αμα ειναι για να πληρωνουν οι γονεις, δεν το ξερω, ετσι ηταν απο ανατολη πριν ερθει στην ευρωπη και ετσι κανει ΚΑΘΕ σχολη σε οποιοδηποτε αθλημα. Θα ξαναπω μακαρι να καταργηθουν και οι ζωνες και τα νταν. Λες και ο Jordan ειχε 5 νταν στο μπασκετ...
Moυ λες"Entaxei, einai to athlima sou kai katalavainw ws ena vathmo oti prepei na to ypostirxeis. Alla to na les, me ton tropo sou, pws oles oi paradosiakes polemikes tehnes einai skoupida kai na apaxiwneis daskalous pou gnwrizoun ylh sistimatwn 20 fores megalyterh ap oso einai olo to tae kwo do, deixnei empatheia."
Δεν υποστιριζω το αθλημα μου, δινω συμβουλη οπως μου ζητηθηκε, και δεν νομιζω να κανω και λαθος κιολλας

Δεν ειπα πως ειναι σκουπιδια, ειπα πως σε μη διαδεδιμενες τεχνες η "υλη" που τοσο λες και ξαναλες δεν ειναι μετρησιμη και μπορει να σε δειχνουν οτι να'ναι, ειπα πως το αγωνιστικο κοματι δεν συγκρινετε (ολυμπιακο αθλημα), πως ακομα και η μαυρη ζωνη δινει μορια σε πανελληνιες κλτ κτλ δεν ειπα κατι λαθος δηλαδη... Δεν απαξιωσα κανεναν δασκαλο, και βεβαιως ο δασκαλος δεν κρινεται απο την "υλη" που ξερει, αν εσυ απο αυτο τους κρινεις δικαιωμα σου. Εμπαθεια για εμενα ειναι να νομιζεις πως εχει τοσο μικρη υλη το ταε κβον ντο,που και να εχει τι σημαινει αυτο? ΤΙΠΟΤΑ.
Μου λες "To tae kwo do den mpainei kan se sigrish me tis paradosiakes polemikes tehnes, den exei kamia sxesh, DEN EINAI POLEMIKI TEXNH. Ligos sevasmos stis pragmatikes polemikes texnes pou yparxoun edw kai 1000+ xronia den tha evlapte. Akoma ki an den tis gnwrizeis."
Τωρα δειχνεις την εμπαθεια που λεγαμε πριν, εγω μιλησα με απλα γεγονοτα και κατα καμιας συγκεκριμενης τεχνης, εκανα αναλυση της καταστασης. Το αμα δεν συγκρινετε αστο να το κρινουν τα γεγονοτα. Ποσοι το εξασκουν, τι αναγνωσριση εχει διεθνως αλλα και κρατικως, αμα ειναι ολυμπιακο αθλημα, αμα εχει 2 πανεπιστημια που η μονη τους δουλεια ειναι η βελτιωση των ασκησεων και γενικα του αθληματος και απο αλλα πολλα! Και μαλλον δεν διαβασες καθολου τι εχω γραψει... θα το ξαναπω, δεν με νοιαζει η πολεμικη τεχνη, στην χαριζω. Το αθλημα με ενδιαφερει.
Που μεσα απο τον αθλητισμο ερχετε η σιγουρια η αυτοπεποιθηση η αυτοαμυνα. Δεν ξερεις τι γνωριζω. Οτι πηρα μωλις στα 2 πρωτα χρονια εξασκησης του αθληματος δεν πηρα σε 9 που ασκουσα "πολεμικη τεχνη". Σε ευχαριστω λοιπον για το κοπλιμεντο

Και τελειωνεις "Gia tous periergous daskalous den exeis adiko. Yparxoun arketoi. Tha vreis omws polous perisoterous periergous daskalous kick box kai tae kwo do se gymnasthria me varh , me saounes kai ydromasaz. Ki auto einai pou tha eprepe na se ponaei kai na se apasxolei apo ti stigmh pou agapas to athlima sou."
Γιατι να με ποναει? Σωστη δουλεια μπορει να γινει παντου... Επετρεψε μου μια εκφραση: δεν ειμαι "στρατογκαυλος" με το ταε κβον ντο, γιατι να με πειραζει? που ειναι το κακο? πρεπει να γινετε μεσα σε ντοτζο μονο? να κανουμε υποκλιση πριν μπουμε μεσα και γενικα τετοιες ανατολιτικες χαριτομενιες? Τις εκανα σαν μαθητης, τι καταλαβα? Η μαγκια ειναι βαλεις τον θωρακα και να πατησεις το "τερεν" τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε... Στον ΠΑΟΚ μας θελουμε αθλητισμο, και αθλητισμο θα δωσουμε. Δεν με πηραν στον ΠΑΟΚ για κανεναν αλλον λογο, και τιποτα λιγοτερο απο αυτο δεν θα παραδωσω και σιγουρα δεν θα ησυχασω αν δεν δω στο υψηλοτερο σκαλι του βαθρου αθλητη μου (οχι μαθητη μου-δεν με νοιαζει αυτο, αυτο ερχετε μετα. ο σεβασμος κερδιζετε και δεν ειναι δεδομενος ή απαιτητε στο ντοτζο μου) με τον δικεφαλο στο στηθος...
Και σε αθλημα με συμετοχη και ανταγωνισμο χιλιαδων στην ελλαδα και εκατομυριων στο κοσμο, οχι οτι να΄ναι...