Μιχάλης Τσόχος : «Δεν δείχνει να λυγίζει ο ΠΑΟΚ»
Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο διευθυντής της εφημερίδας Sportday, κ. Μιχάλης Τσόχος και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συντελεστές της εκπομπής.
Όπως ήταν φυσικό, το μεγαλύτερο κομμάτι της κουβέντας στράφηκε στην μάχη για τον τίτλο και μετά τα πρώτα σχόλια για την εύνοια που έχουν Παναθηναϊκόςκαι Ολυμπιακός, ο κ. Τσόχος σχολίασε :
«Αυτό που έχω καταλάβει εγώ από το κλίμα και τα μηνύματα που λαμβάνω από την Θες/νίκη είναι πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνει εκτροπή του ΠΑΟΚ από την πορεία του για τον τίτλο. Αυτό πάντως που με θλίβει είναι πως πάλι ο καθένας κοιτά να επηρεάσει τις αποφάσεις των διαιτητών, φωνάζουν όλοι για το επόμενο ματς, φωνάζει ο κλέφτης λοιπόν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αυτό που θέλουν όλοι είναι εύνοια σε όλα τα παιχνίδια, έτσι με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας και χωρίς αιδώ φωνάζει για να έχει εύνοια»
Για την στάση που τηρεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο κ. Τσόχος είπε :
«Καταλαβαίνω την πίεση που μπορεί να έχει η διοίκηση του ΠΑΟΚ από τον κόσμο της ομάδας, να βγει και να φωνάξει δυνατά σε κάθε κατεύθυνση ότι αδικείται και δεν θα το ανεχτεί αυτό. Πάντως η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί από τον κόσμο της ομάδας εμπιστοσύνη. Όλες οι κινήσεις της διοίκησης έχουν δικαιωθεί μέχρι στιγμής, πέρασε δύσκολες στιγμές και κρίσεις στην πορεία αλλά μπόρεσε να τις χειριστεί όλες σωστά, θυμίζω : αποκλεισμός από Χέρενφεν, φυγή Ζαγοράκη, επιστροφή Ζαγοράκη, αποκλεισμός από Γιάννενα μετά την απεργία των παικτών. Αυτές ήταν νομίζω οι πιο κρίσιμες στιγμές και η διοίκηση του ΠΑΟΚ τις χειρίστηκε σωστά, χωρίς υπερβολές και τις ξεπέρασε με επιτυχία. Έτσι, η ομάδα έφτασε τώρα στο σημείο να έχει 33,3% πιθανότητες για να πάρει το πρωτάθλημα. Ας την εμπιστευτούν λοιπόν την διοίκηση του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται συνεχώς με παγόβουνα γύρω της αλλά τα ξεπερνά και κάνει το πλοίο να κινείται σαν σε μπουνάτσα»
Συμπλήρωσε επίσης τα εξής :
«Αυτό που με φοβίζει είναι μην τυχόν και υπάρξει απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας αν δεν κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι φίλοι της ομάδας είναι πως ο σύλλογος κάνει συνεχώς βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια, και φέτος η χρονιά είναι σαφώς πετυχημένη έστω κι αν στο τέλος ο ΠΑΟΚ αγωνιστεί στο Europa League τελικά, είναι πετυχημένη γιατί πολύ απλά η ομάδα έχει περάσει στην συνείδηση όλων σαν μια ισότιμη διεκδικήτρια του τίτλου»
Σε ερώτηση, ποια είναι η καλύτερη ομάδα φέτος, ο κ. Τσόχος απάντησε :
«Ποια είναι η καλύτερη ομάδα δεν ξέρω και συνήθως αποφεύγω να απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις. Ο ΠΑΟΚ πάντως είναι σίγουρα η πιο σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν είναι τόσο σταθερός, έχει αλλάξει άλλωστε και προπονητή στην διάρκεια της σεζόν αλλά έχει τους πιο ποιοτικούς παίκτες ενώ ο Ολυμπιακός δεν δείχνει σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι έχει λιγότερες πιθανότητες από τους άλλους 2 για να πάρει το πρωτάθλημα»
Για τα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ έως τώρα, ανέφερε :
«Ο ΠΑΟΚ με εντυπωσιάζει τελευταία, η ομάδα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και όμως κάνει πολύ πειστικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Δεν λυγίζει στο βάρος της ευθύνης να πάρει το πρωτάθλημα και αυτό ήταν κάτι που μας απασχολούσε μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης» αλλά βλέπω ότι ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται πολύ καλά ως τώρα»
Κλείνοντας, ο κ. Τσόχος τόνισε επίσης :
«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ με όσα έχει επιτύχει φέτος κατόρθωσε να έχει μαζί του όλους τους ουδέτερους, που τον θεωρούν καλύτερη ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ»
http://www.libero-fm.gr/index.asp?id=6641