Θα ηθελα μονο να τονισω οτι το γεγονος οτι ο μισος πληθυσμος της χωρας βρισκεται στην Αθηνα ειναι το αποτελεσμα της πολιτικης των εκαστοτε κυβερνησεων, οχι το αιτιο αυτης της πολιτικης. Δεν υπαρχει τοπικισμος σε αυτην τη πολιτικη, ειναι απλα η λογικη του "εγω ο epic, θελω να κονομησω, λαδωνω βουλευτες και υπουργους, παιρνω επιδοτησεις και βολικες νομοθεσιες, γινομαι νταβατζης του κρατους/εθνικος προμηθευτης και κανω τη δουλεια μου. Εχω μεγαλυτερη δυνατοτητα να το κανω γιατι ειμαι κατοικος Αθηνων και τους εχω διπλα μου." Ολο αυτο το αλισβερισι ομως δημιουργησε το παρων χασμα μεταξυ λεκανοπεδιου-περιφερειας. Ομως ειχε και καποια ψιχουλα για τον απλο κοσμο οπως περισσοτερες θεσεις εργασιας και καπως καλυτερες απολαβες, πραγματα που οδηγησαν σε τεραστια εσωτερικη μεταναστευση προς την Αθηνα και τη δημιουργια ενος κρατους εκτρωματος με το μισο πληθυσμο σε μια πολη.
Ολες οι πρωτευουσες ευνοουνται σιγουρα, αλλα εδω το κακο εχει παραγινει, νομιζω, και καλο θα ηταν να μη βιαζομαστε (δεν εννοω ατομα απο το φορουμ) να βαζουμε τη ταμπελα του "κομπλεξικου" σε ανθρωπους που απλα φωναζουν για το δικιο τους, εστω και αν καμια φορα το κανουν με λαθος τροπο ή φρασεολογια.
Απο την αλλη, αφου ψηφιζουμε ανθρωπους που προτιμουν να υπηρετουν τα κομματα τους (τα οποια χρηματοδοτουνται απο τους συγχρονους κοτζαμπασηδες/εθνικους προμηθευτες) αντι για τη περιοχη τους, η ευθυνη ανηκει στο μεγαλυτερο μερος της σε εμας, τους κατοικους της περιφερειας.