@Athinaios
Δε μιλαω για αθλητικα εργα αλλα για εργα υποδομης που θα βελτιωσουν μακροπροθεσμα την οικονομια της περιφερειας. Για τους Ολυμπιακους πληρωσαμε, Αθηναιοι και μη, ενα σωρο λεφτα για εγκαταστασεις αμφιβολης χρησιμοτητας (σκοπευτηρια, γηπεδα μπαντμιντον κλπ) αλλα επισης πληρωσαμε, Αθηναιοι και μη, εργα που βελτιωσαν τις συνθηκες ζωης αλλα και τις υποδομες στην Αθηνα. Οι υπολοιποι τι κερδος ειχαν απο αυτους τους αγωνες?
Οποιος θελει να δει καποια γραφηματα που σχετιζουν τα οικονομικα δεδομενα των μητροπολιτικων περιοχων(περιπου 170, αν θυμαμαι καλα, συνηθως και πρωτευουσων) της Γης σε σχεση με τις χωρες που αυτες βρισκονται. Το αρχειο σε pdf ειναι αυτο:
http://213.253.134.43/oecd/pdfs/browseit/0406041E.PDF. Ειναι 450 σελιδες, μονο ομως απο τα γραφηματα βγαζεις συμπερασμα. Η Καθημερινη δημοσιευσε μια περιληψη πριν κανα χρονο στην οποια ομως απεκρυπτε εντεχνως πραγματα που θα μπορουσαν να σκανδαλισουν τον κοσμο. Οπως αυτο που θυμαμαι πιο χαρακτηρηστικα: Η Αθηνα ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μητροπολιτικη περιοχη παγκοσμια, η οικονομικοι δεικτες της οποιας επιταχυνονται, τη στιγμη που οι οικονομικοι δεικτες της χωρας στην οποια ανηκει επιβραδυνονται!!! Το κατα κεφαλη εισοδημα στην Αθηνα ειναι 25χιλ(το υψηλοτερο), στη Θεσ/νικη 17χιλ(ουτε καν στο τοπ-5 της χωρας). Η ανεργια σχεδον διπλασια. Η κεντρικη μακεδονια παραγει το 13% του ΑΕΠ και παιρνει πισω σε επενδυσεις μολις το 9%. Η αττικη παραγει το 44% κα παιρνει πισω σε υποδομες το 63%!!! Ελεος δλδ...
Τα παραπανω τα εχω διαβασει κατα καιρους σε συνεντευξεις και αρθρα αρμοδιων, οπως ο ΣΒΒΕ, συγγνωμη αλλα δε μπορω να θυμηθω ακριβως που, για να παραθεσω καποια λινκ. Ισως θυμαμαι λαθος και καποια νουμερα, αλλα το νοημα βγαινει.
Δε θεωρω καθολου ασχετο αυτο το θεμα με τον ΠΑΟΚ, ισα-ισα στη προσωπικη μου οπτικη, ο ΠΑΟΚ ειναι ο μοναδικος φορεας αντιδρασης της περιφερειας σε ολη αυτη τη νοσηρη κατασταση. Δυστυχως...
ΥΓ. Εννοειται οτι οταν μιλαω για Αθηνα μιλαω για τις κυβερνησεις και το οικονομικο κατεστημενο, ΟΧΙ για τον απλο κοσμο.
ΥΓ.2 Εργο
υποδομης στη Θεσ/νικη εχει να γινει απο το '60. Η Εγνατια οδος που "κατασκευαζεται" εδω και χρονια, καποια στιγμη θα τελειωσει, εγω δε ξερω αν θα ζω μεχρι τοτε...

ΥΓ.3 Το μετρο στη θεσσαλονικη επρεπε να γινει πριν 20 χρονια, οχι τωρα. Μιλαμε για μια πολη,που δεν εχεο αλλο ΜΜΜ εκτος απο το λεωφορειο.