Να λοιπόν που βρήκε τα λεφτά ο Γούμενος και πλήρωνε. Από την πώληση Σαλπι. Η πώληση Σαλπι στον βάζελο καταρρίπτει κάποιους μύθους πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν πολλοί κατά του Γούμενου. Καταρρίπτει το μύθο ότι ο Γούμενος είναι τσιράκι και υπάλληλος του Κόκκαλη. Καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο Γούμενος στηρίζεται από τον γαύρο και τον πρόεδρό του.
Χαίρομαι για αυτό. Χαίρομαι που ο πρόεδρος δεν είναι τσιράκι κανενός αλλά απλά ένας τυχάρπαστος τυχοδιώκτης. Τουλάχιστον θα ξέρω ότι δεν πολεμιέμει από κανένα κατεστημένο και δεν έχω να πολεμήσω κανέναν άλλον παρά τον ίδιο μου τον εαυτό. Ο ΠΑΟΚτσής είναι ο χειρότερος εχθρός του ΠΑΟΚ. Σε όλα τα επίπεδα.
Υπάρχει κι ακόμη ένας μύθος όμως που καταρρίπτεται με την πώληση Σαλπι. Ο μύθος που έλεγε ότι και καλά με τον οικονομικό αποκλεισμό της ΠΑΕ πλήττεται ο Γούμενος και γι'αυτό θα φύγει. Λάθος ήταν η σκέψη αυτή. Αντιθέτως ισχυρή αποδείχθηκε η πλευρά που έλεγε ότι δεν φεύγουν αν δεν πάρουν πίσω κάποια λεφτά. Δεν φεύγουν αν δεν ολοκληρώσουν το έργο τους στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ή ευτυχώς η στιγμή αυτή ήρθε. Το έργο των Γούμενου Παγώνη όσον αφορά τον ΠΑΟΚ φτάνει στο τέλος του, Η πώληση Σαλπι ήταν αναγκαία για να ολοκληρωθεί το έργο που επιτέλεσαν. Πικρία, αγανάκτηση, οργή αλλά και ανακούφιση είναι τα συναισθήματα που με διακατέχουν αυτή τη στιγμή. Ανακούφιση ότι ο καρκίνος που μας έτρωγε τα σωθικά επιτέλους νικήθηκε. Νικήθηκε χάρη σε μας που σώσαμε την ομάδα από την Δ, που κρατήσαμε το Σαλπι ως περιουσιακό στοιχείο, που δώσαμε πνοή στο σύλλογο με μια μικρή ή μεγάλη προσφορά και που επιτέλους μόνοι μας από δω και πέρα μπορούμε να προχωρήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Για ένα μέλλον χωρίς χρέη, με αξιοπρέπεια, με δυναμική, με συσπείρωση. Ισως οι κινήσεις του Γούμενου να κατόρθωσαν να κάνουν μέσα από την ζημιά που προκάλεσαν και κάποιο καλό. Να μας συσπείρωσαν. Δεν ξέρω ακόμη γιατί είναι νωπές οι ώρες. Οταν όλα καταλαγιάσουν, όταν όλοι μας ωριμάσουμε και σκεφθούμε λογικά, όταν ο ΠΑΟΚ και το καλό του, που όλοι θέλουμε, επικρατήσει της οργής και της αγανάκτησης, που όλοι νιώθουμε, τότε θα μπορέσουμε να δούμε μέσα από την κατάσταση αυτή το καλό του ΠΑΟΚ και να το πετύχουμε.
Μπορούμε μέσα από αυτή την πώληση να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ κερδισμένο και νικητή. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε γι'αυτό. Νικητής θα είναι ο ΠΑΟΚ μόνο αν η πώληση αυτή φέρει τους Γούμενο Παγώνη εκτός ΠΑΕ. Αυτό το γεγονός και μόνο μπορεί να δώσει διάσταση θριάμβου στην πώληση Σαλπι.
Τα ανταλλάγματα τελικά δεν είναι άσχημα. Ο Χαραλαμπίδης είναι πολύ καλός, ο Τόργκελε άγνωστο τι θα βγει, ενώ ο Τσίγκας ελπιδοφόρος και ορεξάτος, ο Γκέκας θα μπορούσε να βοηθήσει αν δεχόταν να έρθει. Πρέπει τα λεφτά να πάνε στους παίκτες και να καλυφθούν οι οφειλές προς αυτούς. Επίσης πρέπει να δούμε τη συμφωνία σαν ένα πολύ καλό deal και τέρμα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να φύγουν από την ΠΑΕ οι διαχειριστές της.