Λοιπόν, πιθανόν να το ξεφτιλίσω λιγάκι μα εχω μπουχτίσει με όλα αυτά τα ακροδεξιά "διαμάντια" που γράφονται εδω μέσα

.
Μιας που ο παραπάνω προσπάθησε με κάπως "λαϊκίζοντα" (με την κακή έννοια δηλαδή) τρόπο να μας πει οτι όσοι έχουν συνείδηση της διεθνούς καταπίεσης τους στην πραγματικότητα δεν έχουν άποψη άλλα απλά "κοτεύουν" να πολεμήσουν (εν αντιθέσει μάλλον θα εννοεί με την "ανδρεία" και την "τιμή" του να υποτάσσεσαι στα συμφέροντα των εκάστοτε ντόπιων κυρίαρχων συμμοριών), και μιας που χρησιμοποίησε παράδειγμα απο τηλεόραση, ας χρησιμοποιήσω και εγω ενα παράδειγμα απο τον κινηματογράφο.
Η ταινία "δόκτωρ ζιβάγκο" είναι μια παλιά, τουλάχιστον μέτρια ταινία που εξιστορεί μελιστάλκτα τη ζωη ενος αστού γιατρού με φόντο την οκτωβριανή επανάστατη. Θυμάμαι ενα απόσπασμα όπου οι ρώσοι στρατιώτες λιποτακτούν και στο δρόμο συναντούν αντικασταστάτες με τον ανώτερο. Ενω λοιπόν προτρέπουν τους αντικαταστάτες να λιποτακτήσουν, ανεβαίνει ο ανώτερος σε ενα βαρέλι και βγάζει ενα λόγο του τύπου "μα που πάτε, ο εχθρός βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα απο εδω, η πατρίδα μας κινδυνεύει". Και απαντά ενας λιποτάκτης: "η πατρίδα σου, όχι η πατρίδα μας". Και ενας ακόμα πιο αγανακτισμένος πυροβολάει τον ανώτερο, υπηρέτη των συμφερόντων του τσάρου. Και μετά δώσανε πούλο στον τσάρο και στους πλούσιους και μείνανε στα σπίτια τους άστεγες οικογένειες (αυτά η ταινία τα δείχνει για κακά). Και πέρα απο τον κινηματογράφο, αντίστοιχα γεγονότα συνέβησαν και στην αντίπαλο τότε της ρωσίας γερμανία με τους "σπαρτακιστές" όπου ηττήθηκαν όμως. (Και για να μη με νομίσετε για κκε, νομίζω πως και οι ρώσοι ηττήθηκαν ουσιαστικά, αργότερα απο το νεο αυταρχικό καθεστώς)
Πάντως πόσο "κοτιά" είναι το να στρέφεσαι ενάντια στους εκμεταλλευτές, τουλάχιστον ας το αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία. Που αναλόγως απο ποιά σκοπιά θα διαβαστεί βγάζει και διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά πάντως οχι της δειλίας.
Το είπα οτι θα το ξεφτιλίσω, αλλά με αυτά που διαβάζω, τι να κάνω
Kala ekanes kai ta eipes , alla h grammh pleon tou site siga siga kleinei ola ayta ta politika topics pou mono fagwmara fernoun.....
Billys