E, ola ki ola, kokkina de foraw na me apeiloune me pistoli. Kata ta alla, mesa eisai sto pneuma, alla oxi kai enantia stis manoures genikws. Hsoun ki esy neos, etsi den einai?
Φταίνε τα χρώματα ή φταίνε οι άνθρωποι; Μήπως να καταργήσουμε το κόκκινο απο τα χρώματα της ίριδος;
μαλλον εχεις ξεφυγει λιγο .....
ε οχι και να φορεσω ερυθρολευκα κασκολ ................ποτε........ 
τις ομαδες τις πολης τις συμπαθουσα εγω απο επαρχια μεχρι που ακουσα εκπομπη του σουπερ 3 στο μετροπολης
......μεχρι τοτε ελεγα στους φιλους μου απο θεσσαλονικη μην ασχοληστε με αυτους και ελεγαν ακουσε τους μια
φορα και μετα θα καταλαβεις γιατι τους σιχαινομαστε ......
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΟΠΑΔΙΚΗ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.......
Αυτή τη συζήτηση είχα σήμερα με τη γυναίκα μου. Τη ζω'η σου ή θα πρέπει να τη ζείς όπως εσύ θέλεις ή όπως θέλουν οι άλλοι. Μιά γειτόνισσα, χωρίς λόγο, ξαφνικά σου κόβει την καλημέρα ... εσύ έχεις να αποφασίσεις ... ή της την κόβεις και εσύ ... ή συνεχίζεις όπως ήσουν. Αν της την κόψεις και εσύ, τότε δεν ενεργείς αυτοβούλως, αλλά στην ουσία κάνεις αυτό που θέλει αυτή να κάνεις. Αν συνεχίσεις να την χαιρετάς ... κάνεις αυτό που εσύ θέλεις. Το ίδιο ισχύει και εδώ ... και μάλιστα υπάρχει και πολύ μεγάλη γενίκευση στο γήπεδο ... Δηλαδή ... επειδή 30 πυροβολημένοι σουπεράδες είναι έτσι .. πρέπει να αποδείξουμε και εμείς ότι μπορούμε να γίνουμε όπως είναι αυτοί και ακόμα χειρότεροι; Μετά ... το κακό αυτά ανάγεται σε μαγκιά. Όσο χειρότερος γίνεσαι απο τον άλλον ... τόσο πιό μάγκας είσαι. Παλαβά πράγματα δηλαδή ... πλήρης διαστρέβλωση των πάντων ... διότι άλλο πράγμα η μαγκιά και η λεβεντοσύνη ε;
Εγώ λοιπόν φίλε manos4 αποφάσισα τη ζωή μου να τη ζώ όπως εγώ θέλω ... εγώ να την κατευθύνω ... και όσο είναι δυνατό ... να μην αφήνω τους άλλους, εκμεταλλευόμενοι την σκλαβιά του μυαλού μου, να με επηρεάζουν να φέρομαι όπως δεν θέλω. Είναι φυσικό αυτό να διαφέρει σαν τη μύγα μεσ'το γάλα .. σε έναν χώρο όπου βρίσκει πλήρη εφαρμογή η ψυχολογία του όχλου!!!
poet isws eisai epireasmenos apo to pneyma tie epoxis sou,isws kai apo tin ilikia sou alla oxi kai erythrolefko kaskol re sy.xalarwse...allaxan oi epoxes.opoios den mporei na prosarmostei kindyneyei,de tha tin pesw kai se kana paidaki alla to noima einai ena.gama tous prin se gamisoun...
Φίλε ... είναι οδυνηρά τα τελευταία σου λόγια ... αν είναι δυνατόν να είσαι σε διαρκή πόλεμο με τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτό αν γινόταν στην εποχή των παγετώνων .. για να βρεί ο άνθρωπος τροφή ... άντε να το καταλάβω ... τώρα που έχουμε τα πάντα ... δεν μας λείπει τίποτα ... τί νόημα έχει αυτό; Κατάλοιπο είναι που πρέπει να το εξαλείψουμε. Το οδυνηρό είναι ότι στην οικονομική τουλάχιστον ζωή, αυτό ισχύει ... βλέπω καθημερινά ... όλοι παλεύουν για τα Ευρά ... και πάρα μα πάρα πολλοί με αθέμιτο τρόπο. Υπάρχει λόγος; Υπάρχει ουσιαστική ανάγκη. Όχι λέω εγώ. Η πραγματική ανάγκη για τον άνθρωπο έχει ξεπεραστεί στη χώρα που ζούμε ... πλασματικές ανάγκες έχουμε, ανάγκες που μας τις γέννησε η κατανάλωση .. μιά κατευθυνόμενη βιομηχανία γεννάει διαρκώς νέες ανάγκες ... υπολογιστές ... κινητά τηλέφωνο ... WAP ... Μουάπ ... και φορτωνόμαστε διαρκώς επίπλαστες ανάγκες ... και τρέχουμε να ξεπεράσουμε τα βιολογικά μας όρια σαν άνθρωποι για να ικανοποιήσουμε ανάγκες που μας δημιουργεί το σύστημα!!! Απίστευτη σκλαβιά που την υφιστάμεθα όλοι. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν θέλω να βάλω στην παρούσα φάση βαθιά ερωτήματα ... ας πούμε ποιά ανάγκη δημιουργεί στον οπαδό την τάση να αγαπά μία συγκεκριμένη ομάδα. Ποιά ανάγκη δημιουργεί στον οπαδό να αγαπά την ίδια ομάδα στο ποδόσφαιρο και την ίδια ομάδα στο μπάσκετ. Τί διαφορά έχει η αγάπη προς την σύντροφό σου με την αγάπη στην ομάδα σου. Γιατί πολλοί πλέον θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να αγαπάνε πολλές γυναίκες αλλά δεν μπορούν να αγαπάνε πολλές ομάδες. Τα λέμε αυτά άλλη φορά ... Χριστούγεννα είναι τώρα!!!
Esy mporei na theoreis oti o opadismos einai kati "katotero". Ego o malakas pou nomiza oti edo mesa iparxoun opadoi tou paok, theoro oti o opadismos proagei tin allilegkih, tin enotita, tin sispirosi kai tin koinoktimosini anamesa se mia omada anthropon ston iperthetiko vathmo. Ayto to sinaisthima einai kati monadiko kai to exoun noiosei osoi exoun paei esto kai 1 ekdromi me ton paok.
Φίλε miden ... φυσικά και εδώ μέσα υπάρχουν οπαδοί και φυσικά δεν είναι επιθυμία μου να τους κάνω όλους σαν τα μούτρα μου. Διαφωνώ για όσα λές περι οπαδισμού, ειδικά το ότι προάγει την αλληλεγγύη ... την ενότητα ... την κοινοκτημοσύνη. Ο Μέγας Βασίλειος κάποτε είχε πει ... το καλό δεν είναι καλό αν δεν γίνεται με καλό τρόπο. Δηλαδή αυτό που εσύ σήμερα αισθάνεσαι για κοινοκτημοσύνη και αλληλεγύη είναι ένα δημιούργημα του μυαλού σου, που θα το δεις παρακάτω ... θα καταρεύσει σαν χάρτινος πύργος στο μυαλό σου. Θα δείς ότι αν εσύ το βλέπεις ... μόνο εσύ το βλέπεις έτσι ... οι άλλοι δεν το βλέπουν έτσι ... και θα φάς την ψύχρα σου!!! Αλληλεγύη δεν μπορεί να έρθει φίλε επειδή συσπειρώνονται x άτομα ... για να δείρουν y αντιπάλους!!! Αλληλεγγύη θα την δεις αν γίνει κανένας σεισμός και πέσουν πολυκατοικίες, και όλοι γύρω σου αισθάνονται το ίδιο αδύναμοι με εσένα ... τότε μπορεί να την δεις ... όχι στα ντού και στις χαζομαγκιές.
Se allo post sou eleges paliotera oti o laos tou paok den psaxnotan sta 80s gia fasaries kai mono apantouse se prokliseis. Ego an kai den ta ezisa ta 80s sou ipenthimizo epilektika tin katalipsi ths 3 to 1981
Ειδικά σε αυτό ... επειδή είχα και εγώ την συμμετοχή μου και μάλιστα θεωρώ ότι ήμουν απο τους πρωταίτιους αυτής της ιστορίας ... σε πληροφορώ οτι προκληθήκαμε ... μας έκαναν ντού οι Αρειανοί απο επάνω ... εγώ καθόμουν στα τσιμέντα μέχρι τη στιγμή που έφαγα την πρώτη κλωτσία!!! Απο εκεί και μετά ... δυστυχώς ή ευτυχώς .. δεν έμεινα μόνο στην αυτοάμυνα. Εγώ ήμουνα ο πρώτος που έκανε ντού στους Αρειανούς ... και μετέπειτα ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Για τα υπόλοιπα που λές, απο το 1987 τον Φεβρουάριο που πήγα φαντάρος, έκοψα εντελώς και την 4 ... μετά πήγαινα στην 5 ... παρέδωσα σκυτάλη.
An esy den exeis provlima na pigaineis se mats tou erpetou kai tou gavrou kai na kathesai anamesa se atoma pou exoun vrisei kai endexomenous varesei h maxairosei (paradeigmata apeira) kai SKOTOSEI "omoideates" sou, tote kala ksigiesai.
Σε πιό σοβαρά θέματα απ'ότι τα ποδοσφαιρικά, που απλά είναι ένα θέαμα και τίποτα παραπάνω ... στη φυσική ζωή ας πούμε, και έχω την ίδια άποψη. Τους προγόνους μου τους έσφαξαν οι Τούρκοι, παρ'όλα αυτά σήμερα έχω φιλαράκι στην Κωνσταντινούπολη και όποτε πάω βρισκόμαστε και περνάμε καλά .... τους γονείς μου και τους παππούδες μου τους κυνήγησαν οι δεξιοί και παρ'όλα αυτά εγώ που είμαι το εξάμβλωμα της κοινωνίας, έχω φίλους, έχω συγγενείς πλέον ... κουμπάρους ... παρακούμπαρους ... δεξιούς!! Εγώ φταίω φίλε ... συγγνώμη που θέλω ο κόσμος να προχωράει μπροστά ... να μην μένει στις κακές στιγμές .. να έχει όραμα και ιδανικά!! Κακό αυτό πραγματικά!!! Έπρεπε να είχαμε τώρα μιά οργάνωση, τα εγγόνια των καταπιεσμένων απο τον εμφύλιο και να είχαμε πάρει τα άρματα και να καθαρίζαμε κόσμο!!! Θα μου πείς το ίδιο είναι; Θα σου πώ ανάλογο ... είναι η ίδια νοοτροπία!!!
Ama porotheis kai poli malista se kana kalo sinthima vrise kai ton paok re sy den iparxei provlima kai meta mpes edo mesa kai pes mas ti prepei na kanei o kosmos kai poios einai o sostos o PAOKtshs kata ti gnomi sou. Vevaia na se po ti gnomi mou kala ksigiesai. Se forum eisai, oti theleis grafeis kai oti thelo grafo. Edo mporeis na xaraktirizeis tous pantes kai ta panta mexri kai ton manavi na pianeis sto stoma sou kai na les paramithia tis xalimas. Edo mporei na to paizeis filathlos, asteri tis dihoikisis epixeiriseon, arxontas ton oikonomikon, tromos tis nixtas, lira ekato tis mageirikhs kai polla alla. Ayto na to vlepoun oi ipefthinoi. Fisika edo telionei h sintomi peripeteia mou. Den ksana grafo me tipota-tha arkoumai sto na diavazo ta margaritaria. Kala xxxmas
Μπορώ να μιλάω για ότι θέλω και να λέω ότι θέλω ... και ξαναλέω ... έχετε ηρωοποιήσει κάποια άτομα που δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε. Να πάτε να κάνετε κανέναν σωστό άνθρωπο πρότυπο, όχι πειραγμένους!!! Αν κατάλαβες ... κατάλαβες!!! Όσο για το τί είμαι στις δουλειές μου, το ξέρω εγώ και δεν χρειάζομαι ούτε διαφήμιση, ούτε αναγνώριση και δεν δέχομαι την ειρωνία. Τέλος, και εγώ απο την μεριά μου ... μαργαριτάρια διαβάζω!!!
ti sxesei exei file @sabath an o PAOK einai idea me to na xtipiseis kapoion i na xtipitheis?ta mperdeyeis kapos..dld mono osoi xtipiountai exoun san idea ton PAOK?
se pliroforo oti gia mena o PAOK einai IDEA me oli tin SIMASIA TIS LEKSEOS.analogi tis patridas,thriskeias,oikogeneias.kai den xtipiemai.O PAOK den einai mono omada kai sillogos.periexei ola ayta ta stoixeia mazi opos kai polla alla pou mas kanoun perifanous.pou alloi sillogoi den exoun tipota na kayxiontai ektos apo ta agonistika
.an gia sena o PAOK den einai idea apla einai i omada pou ipostirizeis tote aporo pos egines PAOK afou oi diakriseis tou sillogou ta teleytaia toulaxiston 25 xronia einai metrimenes.
ps:prosopika den pisteya pote oti aderfos PAOKtshs to vlepei etsi dioti einai san na xantakoneis tous agones,tis epanastaseis,tis poreies-tis adikies,tis klepsies,tis pousties pou ginontai tosa xronia enantion tou sillogou mas.EGO DEN KSEXNO KANENAN KAI MIA ZOI THA TOUS KINIGO.
Φυσικά και εγώ έτσι τον έβλεπα τον ΠΑΟΚ και για πάρα πολλά χρόνια. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό που βλέπουμε και αυτό που καταλαβαίνουμε δεν είναι πάντα πλήρες. Στην πράξη ισχύει αυτό που λέει ο sabbath. Μπορεί να έχει επικά χαρακτηριστικά ... αλλά δεν μπορώ να πώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα. Ίσως έχει πολύ μεγάλη ιστορία ο συμβολισμός του και η σχέση του με την Κωνσταντινούπολη. Κατα τα λοιπά, δεν θυμάμαι καμμιά επανάσταση που να έκανε ο ΠΑΟΚ ... ο Ηρακλής που κάποτε ήταν η ομάδα των αριστερών ... μπορεί ... ο ΠΑΟΚ με τίποτα. Εκτός και αν θεωρείς επανάσταση το να πάρεις ένα πρωτάθλημα ... ε τότε έχουμε κάνει επαναστάσεις ... αλλά εγώ επανάσταση εννοώ την αλλαγή του συστήματος και σύστημα δεν έχουμε αλλάξει. Να σκεφτείς ότι στο σύστημα που τώρα βρίζουμε ... στην ΕΠΟ ... Πρόεδρος είναι ΠΑΟΚτσής!!!! Τόσο επαναστάτες λέμε!!! Για τις αδικίες και τις κλεψιές δεν διαφωνώ ... για την επανάσταση σου είπα τις αντιρρήσεις μου.
Καθε ενας το κοντο του και το μακρι του εδω μεσα....Ο Μακης ο Μαναβης ηταν ενα ατομο που προσεφερε παρα πολλα αν οχι τα περισσοτερα στο οπαδικο κινημα του ΠΑΟΚ και τετοιο ατομο δυσκολο ως απιθανο να ξαναβγει οχι μονο στον ΠΑΟΚ αλλα σε καθε ομαδα.Ητανε γνησιος μαγκας και αυτος και ολη η παρεα του...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.Οσο για το Βολο ολοι ξερουμε τι χαρακτηρα ειχε εκεινο το πανι και γιατι το ειχανε βγαλει.Ομως τα ασπονδυλα γλειωδη υποκειμενα της γειτονιας πατησαν πανω στο γεγονος αυτο και δημιουργησαν μια ολοκληρη καλοστημενη προπαγανδα και τολμω να πω οτι κερδισαν εντυπωσεις και απ αυτο, αφου ολη μερα η πρωτη και η τελευταια σκεψη τους ειναι το πως θα προπαγανδισουν εις βαρος του ΠΑΟΚ μας, τη στιγμη που εμεις μασαμε την καραμελα της ντεμεκ αδιαφοριας...Κανενας δεν τον κανει Θεο τον Μακη ολοι ειμαστε κατω απ την ιδεα του ΠΑΟΚ ηταν ενας απλος οπαδος αλλα προσεφερε πολλα και περασε και τροπο σκεψης και δρασης σε παλαιοτερους ΠAOKτσηδες....Τωρα αν ο Χ ΠAOKτσης επειδη πειρε δυο πτυχεια η ξερωγω ειναι νεοπλουτος και το παιζει αλλο στατους και χαρακτηριζει αυτες τις φιγουρες περιθωριακες και ο ΠΑΟΚ ειναι απλα μια ομαδα και λοιπα και λοιπα ,προβλημα του και αποψη του.Παντως τον μυθο του ΠΑΟΚ μας τον δημιουργησαν -πλην της μεγαλης ομαδας της δεκαετιας του 70 παιχτηκα- αυτοι οι ανθρωποι που οργωσαν ολα τα γηπεδα τοτε και εσπερναν τον τρομο οπου και να πηγαιναν...Ο ΠΑΟΚ δεν ειναι τιτλοι και διακρισεις ουτε ομαδες και χειροκροτηματα...Αυτα ειναι για την παρεα του Nick Galis...Ο ΠΑΟΚ μας ειναι το λαικο ερισμα,η προσφυγια,η φτωχεια,η αδικια,η αντιδραση,ο απλος κοσμος που αρρωστενει καθε Κυριακη...τα χιλιομετρα που εχουμε καταπιει με σπασμενα τζαμια μεσα στο κρυο σε μια εκδρομη...με δυο λογια ο ΠΑΟΚ ειναι αυτη η τρελλα που κουβαλαμε ολοι μεσα στο μυαλο μας,και εκφραζετε μεσα απ αυτον τον τοσο μεγαλο Αθλητικο Ομιλο που με τα χρονια εφτασε να μετατραπει απο μια απλη ομαδα σε ενα κινημα εναντια στην αδικια που σάυτη την υδροκεφαλη χωρα παντα θα υπαρχει σε εντονο βαθμο...
Φίλε Scorpion4 ... διαφωνώ με την εσχάτως κυκλοφορούσα ορολογία "οπαδικό κίνημα". Οπαδικό κίνημα δεν υπάρχει. Διότι το κίνημα είναι μιά σειρά απο ενέργειες ανθρώπων με συγκεκριμένο σκοπό την ανατροπή κάποιας κατάστασης. Υπ'αυτή την έννοια δεν μπορεί να υπάρχει οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ ... οπαδικό κίνημα του Άρη ... οπαδικό κίνημα του Ηρακλή. Η ορολογία και μόνο είναι αστεία. Απλώς εξωραϊσμός μιάς συνένωσης ανθρώπων με σκοπό να επιλύσουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα ... όπως τα εισιτήρια, τις εκδρομές, την κερκίδα και την υποστήριξη στην ομάδα. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με κίνημα φίλτατε. Ο Μάης του 68, οι Χίππυς, το μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίηση ... είναι κινήματα ... οι σύνδεσμοι είναι σύνδεσμοι.
Αναφέρεις για τον μύθο του ΠΑΟΚ που σας τον δημιούργησαν όλα αυτά που γράφεις. Αυτό λέω και εγώ και δεν με κατάλαβες. Είναι μύθος αυτό που έχει δημιουργηθεί ... μύθος=παραμύθι. Είναι ανύπαρκτη όλη αυτή η επική αναφορά στη δεκαετία του 1980. Τα πράγματα ήταν τόσο απλά και τόσο δύσκολα όσο και σήμερα. Και ντού κάναμε ... και ντού φάγαμε. Ακούω τώρα ιστοριές απίστευτες ... έχουν κάνει θρύλο να πούμε την κατάληψη της θ3 το 80 και την Αλαμάνα του 1985. Εμείς να σου πώ ότι ντρεπόμασταν για την Αλαμάνα!!! Γιατί 11 πούλμαν δικά μας τα έβαλαν με 2 των γαύρων. Τί να καυχηθείς; Την υπεροπλία σου; Σήμερα ακούω απίστευτες ιστορίες ... μπαρούφες ... που δεν υφίστανται ... αλλά που τελικά ο ΠΑΟΚτσής έχει ανάγκη να τις έχει στο μυαλό του όπως αυτός θέλει κάθε φορά. Γι'αυτό ίσως ήταν κακό που μίλησα εξ'αρχής ... αν θέλετε να κάνετε τον Μανάβη Αρχιστράτηγο ... να τον κάνετε Πάγκαλο ... να τον κάνετε Αιζενχάουερ ... να τον έχετε όπως θέλετε ... εγώ όμως που τις έχω ζήσει αυτές τις εποχές .. να ξέρεις ... ξέρω. Αν θέλετε μπορώ να σας αφήσω να ζήτε με τον μύθο του Χάρρυ Πότερ, γιατί όχι; Εξ'άλλου και ο Άγιος Βασίλης είναι παραμύθι αλλά όλοι κάνουμε ότι το αγνοούμε!!!!