Αδερφε Poet εισαι μεγαλυτερος απο εμενα εζεισες μια αλλη εποχη πιο ''αντρικια'' οπαδικα απο τη σημερινη , εγω δεν ειμουν με το Μαναβη και λογο ηλικιας και λογο Δ.Συνοικιων που οπως ξερεις ειχαν μια ''κοντρα'' με τη θ4 αλλα ο λογος που εβαλαν το πανο στο Βολο ειναι γνωστος και τον ξερω απο τον ιδιο τον Μακη οπως σιγουρα και εσυ, δεν καταλαβα ομως τη δικη σου λογικη να πας στο Βολο με κασκολ του ερπετου και να υποστηριζεις τους καταραμενους της γειτονιας , αν θελεις μου λες......
Φιλαράκι είμαι 43 χρόνια Επταλοφίτης ... φίλος με τον Κούλη τον Τζαμαλίκο τον Πανταζή τον Ξυλούρη τον Κώστα τον Γεωργιάδη τον Ιωαννίδη τον Γιώργο κλπ. κλπ.
Όταν έγινε το μπαράζ στο Βόλο ήμουν 18 χρόνων και είχα κολλητούς συμμαθητές Αρειανούς και πήγαμε παρέα μαζί με έναν ακόμα φίλο μου ΠΑΟΚτσής και αυτός.
Δεν είχαμε τόση τρέλλα με τον Άρη όσο υπάρχει σήμερα. Είναι αδικαιολόγητη αυτή η εχθρότητα. Για την ακρίβεια, δεν μπορώ καν να την κατανοήσω. Τη λέξη σκουλίκια, τότε τη λέγαμε για καζούρα ... σήμερα τη λένε για βρισιά. Έχουν αλλάξει οι εποχές. Αν σκεφτείς ότι το 1981 στο 0-1 με γκόλ του Κωστίκου στο Χαριλάου ήμουν ο μόνος με ασπρόμαυρο κασκώλ στη θύρα 2 του Χαριλάου που ήταν κιτρινόμαυρα όλα ... εμείς δεν κάναμε τότε καθόλου κερκίδα εξ'αιτίας αποχής για να φύγει ο Παντελάκης, και δεν σου την έπεφταν!!!
Νομίζω ότι εκείνη η εποχή ήταν πολλαπλώς καλύτερη. Πιό ντόμπρα, πιό ανθρώπινη. Ποτέ δεν την έπεφτες σε ξεκάρφωτους. Σήμερα παραπ@ύστεψε το πράμα. Θυμάμαι μιά χρονιά, εκδρομή στη Λάρισα ... σταματάμε μετά την Κατερίνη, το κάνουμε μπίλιες το μαγαζί ... το σηκώσαμε ολόκληρο ... εγώ είχα πάρει κάτι κονιάκ ... και μέχρι να φτάσουμε Λάρισα είχα γίνει ζίγκα. Κυκλοφορούσα με ασπρόμαυρο κασκώλ μόνος μου στο κέντρο της Λάρισας ... και δεν είχα ούτε την παραμικρή ενόχληση. Τώρα, έχει παραφύγει το πράγμα!!! Δεκαεπτά άτομα, την πέφτουν σε έναν μπαμπά με το 5χρονο παιδάκι του ... επειδή το παιδάκι έχει κιτρινόμαυρο κασκώλ ... και αυτό το θεωρούν κάποιοι μαγκιά!!!! Δηλαδή ... το π@υστιλίκι και η ανανδρία ποιά είναι;;; Τέλος πάντων ... η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα όταν εγώ θα είμαι 43, με τους σημερινούς 20άρηδες να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά στην νοοτροπία και στις ιδέες!!!
Θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα ... επειδή το μπάσκετ το παρακολουθούσα πριν ακόμα να εμφανιστεί ο Γκάλης ... πριν ακόμα να εμφανιστεί ο Παπαγεωργίου ... όταν έπαιζαν ο Πολίτης, ο Κατσούλης, ο Οικονομίδης ... ο Ιωαννίδης ... ο Καστρινάκης, ο Γιαγτζόγλου, ο Γιανουζάκος, ο Γκέκας ... τότε χαιρόμασταν να βλέπουμε όλοι μαζί αγώνες ... δεν είμασταν παραπάνω απο 200 άτομα!!! Σήμερα υπάρχει ένα τεράστιο μίσος ... που κανείς δεν ξέρει γιατί υπάρχει. Εγώ πάλι φέτος ... στον πρώτο αγώνα που έδωσε ο Άρης στην Ευρωλίγκα ... αν είχα παρέα ... θα ήθελα να πάω να τον δώ!!! Είναι ωραίο να είσαι φίλαθλος ... προτιμότερο απο το να είσαι οπαδός ... όπου υπάρχει φανατισμός, εκεί κάτι πάει στραβά ... ο οπαδισμός είναι κάτι κατώτερο ... υπολείπεται του φίλαθλου πνεύματος. Ο οπαδισμός είναι μιά έκφραση του εγωϊσμού και της φιλαυτίας μας ... το φίλαθλο πνεύμα είναι πολύ ανώτερο ... είναι έκφραση αγάπης προς το άθλημα, προς το θέαμα, προς τον αθλητισμό, προς την προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται εντός του γηπέδου, είναι εκτίμηση στην προσπάθεια του άλλου που για να την πετύχεις πρέπει πρώτα να έχεις βρει και να εκτιμήσεις τις δικές σου προσπάθειες τον δικό σου εαυτό. Εγώ ας πούμε πάω στην Τούμπα και πάντα μα πάντα ... απο το 1970 μέχρι σήμερα ... πάντα χειροκροτώ την αντίπαλη ομάδα όταν χαιρετάει τον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μειώσω την αξία του άλλου προκειμένου να νικήσω. Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα, αν έρθει με ανορθόδοξο τρόπο. Αν μου έλεγαν .. θα βρίζεις απο το 0-90 και θα κάνεις χειρονομίες και ο ΠΑΟΚ θα κερδίζει ... θα το απέρριπτα ... ή δεν θα ξαναπήγαινα στο γήπεδο. Με ενδιαφέρει ο τρόπος που θα κερδίσει η ομάδα μου να είναι ο σωστός ... να μην μειώνω τον αντίπαλο προκειμένου να καλύψω τις δικές μου αδυναμίες. Δίκαιο παιχνίδι. Με ενδιαφέρει ... χαλιέμαι όταν ακούω βρισιές ... όταν βλέπω αθλητές να χαιρετούν τον κόσμο ... και ο κόσμος να τους χαιρετάει με κωλοδάχτυλα .. να τους δείχνει τα γεννητικά του όργανα ... εκφράσεις ενός σεξουαλικά υποσιτισμένου συνόλου με στρεβλή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Όλα πρέπει να είναι εκεί που πρέπει να είναι ... όλα στη θέση τους .. τίποτα να μην ξεφεύγει ... ώστε και το θέαμα να είναι αυτό που πρέπει. Όπως καταλαβαίνεις ... αν βρεθώ στον Πειραιά και παίζει Ολυμπιακός με οποιαδήποτε ξένη ομάδα ... και έχω κάποιον ή κάποιους φίλους γαύρους που θα πάνε στο μάτς ... πολύ πιθανόν να πάω και να φοράω και ερυθρόλευκα ... ταμπού δεν έχω ... είμαι ελεύθεροοοοοοοοοοοοοςςςςςςςς!!!!!!!!!!! Πετάωωωω!!!!!!