kai me to palio programma eksw epaize teleutaia agwnistiki (Toympa) kai parakalw na me dior8wsei kapoios an kanw la8os, proteleutaia exei repo. i pae PAOK boleutike me tin allagi mia xara. 'H gia na to pw alliws, den ekane tipota gia na min ginei allagi. Giati mas exei grammenous sta @@ tis. Ta lefta einai o stoxos. O monadikos stoxos. Oso gia tous filous tis eksugiansis na tous 8umisw apo oti persu-me budget dapedou-exoume na plirwnoume kanena 1.5-2 M euro se prosfuges. kala krasia...
Αγαπητέ Black Storm
Σέβομαι απόλυτα το άγχος σου και τους προβληματισμούς σου οπότε μπαίνω στον κόπο να σε απαντήσω γιατί νομίζω ότι διαφωνούμε αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς να λέω ότι κάποιος από τους δυο έχει δίκιο. Θα ήθελα αφού διαβάσεις τα παρακάτω να με απαντήσεις πού διαφωνείς και πού συμφωνείς έτσι ώστε να πάμε την συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα από το - πολύ - κουραστικό "μίζεροι εσείς, γνώστες εμείς - πολεμιστές εμείς μαφιόζοι εσείς" που ακούγεται συνεχώς.
Πάμε λοιπόν.
Η κλήρωση του UEFA για μένα που ζω έξω και δύσκολα βλέπω τον ΠΑΟΚ είναι καταστροφή. Πιο μακριά από εδώ που μένω δύσκολα να με στέλνανε εκδρομή.
Παρόλα τα νεύρα που είχα όταν έμαθα την "αλλαγή" σήμερα μπήκα στον κόπο και κοίταξα λίγο το πρόγραμμα και είδα ότι δεν είναι μια "απλή" αλλαγή έδρας όπου την ομάδα που έπαιζες εντός σε βάζουν να την παίξεις εκτός, αλλά είναι αλλαγή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ με τα υπέρ και τα κατά. Μάλιστα, το σωστό θα ήταν να μη μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ για αλλαγή καθώς ποτέ δεν υπήρχε "δεδομένο πρόγραμμα". Συνεπώς πιστευω ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να ήταν και το πρώτο -και μοναδικό- επίσημο που βγήκε. Για ευκολία δες προηγουμενο ποστ μου και "κατέβασε" το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων όπως αυτό ανακοινώθηκε από την UEFA λίγα λεπτά μετά το τέλος της κλήρωσης/ορισμού.
Για να κάνουμε όμως συζήτηση, ας πούμε ότι δέχομαι αυτό που λες και ότι η ΠΑΕ "άλλαξε" ή "δέχτηκε" την αλλαγή ενός προγράμματος. Σε αυτή τη περίπτωση, έχω μερικές ερωτήσεις:
Για εσένα που ζεις στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καλύτερα που αντί να δεις στην Τούμπα τη Ραπίντ και τη Σαχτιόρ θα δεις την Στουτγάρδη και την Ρεν;
Επίσης για τον ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερα που θα μπουν κάποια χρήματα παραπάνω στα ταμεία της ομάδας;
Δεν είναι καλύτερα που τη ΔΕΥΤΕΡΗ αγωνιστική έχεις ρεπό, έτσι ωστε την 3η να παίζεις με τη Στουτγάρδη που μπορεί με το βαθμό της ισοπαλίας να είναι και ευχαριστημένη;
Δεν είναι καλύτερα που την 4η αγωνιστική θα παίζεις με τη Ραπίντ η οποία θα έχει ήδη παίξει με τη Ρεν οπότε κι εσύ θα ξέρεις τί βαθμούς θα θέλουνε;
Δεν είναι καλύτερα που το τελευταίο ματς θα το έχεις μέσα με τη Ρεν, τη βασσική σου αντίπαλο για τη 3η θέση;
Η UEFA σε έβαλε επικεφαλή του γκρουπ7 και σε έδωσε το "θεωρητικά" καλύτερο πρόγραμμα. Να παίξεις με τον δεύτερο και τέταρτο εντός, και τον τρίτο και πέμπτο εκτός.
Το ότι η τρίτη Σαχτιόρ άλλαξε θέση και έγινε πέμπτη για να παίξει πριν το χειμώνα τους εντός έδρας εσένα δε πρέπει να σε νοιάζει σαν ΠΑΟΚτσή καθόλου.
Το ότι πήρες το πρόγραμμα του επικεφαλή του γκρουπ και παίζεις τον δεύτερο μέσα είναι σημαντικό.
Σε ρωτάω όμως.
Ποιος μικραίνει τον ΠΑΟΚ πιο πολύ;
Η ΠΑΕ που φέρνει τη "μεγάλη" Στουτγάρδη και τη βασσική αντίπαλο για τη τρίτη θέση Ρεν στην Τούμπα και με τη βοήθεια του κόσμου της ελπίζει να τις κερδίσει, ή ο κάθε ένας που έμμεσα πλην σαφώς υπονοεί ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε τη Στουτγάρδη μέσα οπότε κάναμε... λακαμια;
Εάν πιστεύεις πως το να παίξεις με Σαχτιόρ και Ραπίντ μέσα είναι πιο εύκολο και πως η πρόκριση είναι πιο σίγουρη, τότε πιστεύω πως και στη ΠΑΕ΅το ξέρουν και δε θα αλλάζανε τους αγώνες μιας και η πρόκριση στην επόμενη φάση φέρνει περισσότερα χρήματα από τώρα...
Εγώ θεωρώ την αλλαγή καλή κίνηση και ας φόρτωσα άσχημα όταν την έμαθα...
Άντε να πω και προγνωστικά γιατί σαν μίζερος που είμαι γουστάρω να κάνω τον προπονητή:
Ήττα στην Ουκρανία (στόχος όσο πιο λίγα γκολ μπορούμε!)
Ισοπαλία με Στουτγάρδη
Ισοπαλία με Ραπίντ
και νίκη με Ρεν στο τελευταίο αγώνα και έχεις περάσει καθώς η Ραπίντ παίζει και στην Ουκρανία σχετικά νωρίς (3η) οπότε ο μπαμπάς θα νικήσει το γιο, αλλά παίζει και στη Στουτγάρδη. Κοντράρεσε λέω εγώ με τη Ρεν η οποία θα έρθει στη Τούμπα για να μη χάσει. Κοινώς είναι στο χέρι σου.
Βαθμολογία
Σαχτιόρ 7 ή 6
Στουτγάρδη 6
ΠΑΟΚ 5
Ρεν 3 ή 5
Ραπίντ 2
Αυτά λοιπόν.
Μέχρι να έρθει ο Μορφέας με την Τρίνιτυ, Σουίτς και Σπάικ και αφού πρώτα βγάλουνε τον... κοριό από μέσα μου με δώσουνε το κόκκινο χαπάκι και με βγάλουν από το Μάτριξ μέσα για να με δείξουν το πραγματικό κόσμο, εγώ γουστάρω να βλέπω τον ΠΑΟΚ στο Ουεφάκι να παίζει μπαλίτσα...