Author Topic: SEPT 2005 Πού πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ με τον Γούμενο κ η γνωμη σας για αυτον?  (Read 2036 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Μου περιέγραψες δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ελλάδας (λύση 1), μια παντελώς αδιαφανή κατάσταση με άρθρα 44 και κρυφά συμφέροντα (εκτός κι αν νομίζεις ότι τα λεφτά είναι του Ντέμη) και ένα στυλ επιχειρηματία που έχει τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα του και την στήριξη από τον κόσμο συνεπώς μπορεί να ασκήσει διοίκηση όπως θέλει αυτός.

Το Αιγάλεω είναι τουλάχιστον άστοχο να είναι παράδειγμα προς μίμηση τουλάχιστον σε θέματα διαφάνειας, η Χαλκηδόνα και η Καλλιθέα δε ξέρω αλλά και αδιαφανές να είναι το περιβάλλον ποιος θα ακούσει τους 300 φίλους που υποστηρίζουν αυτές τις ομάδες.

Κοινώς ό,τι περιέγραψες δεν πέφτει στην ενδιάμεση λύση που προσπαθείς να αποδείξεις. Όσοι είναι στο ποδόσφαιρο τρώνε με χρυσά κουτάλια. Άλλοι για να σωθούν, άλλοι επειδή είναι παντοδύναμοι και τρώνε πιο χοντρά και κανείς δε μπορεί να τους πει και τίποτα. 

Ο ΠΑΟΚ έχει μικρό που προσπαθεί να σωθεί σε μεγάλη ομάδα οπότε φαίνεται. Εάν ήταν στην Καλλιθέα και έτρωγε χαμπάρι δε θα τον παίρναμε...
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Σε πληροφορώ ότι το Αιγάλεω ως επιχείρηση είναι υγιής και πολύ πιο διαφανής απο τον ΠΑΟΚ, άσχετα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.
Και για να μην μπούμε στη λογική ενός διαλόγου "αυτός είναι πιο διαφανής", "όχι, ο άλλος" προσπαθώ να διατυπώσω αλλιώς την άποψη μου.
Αφού συμφωνούμε όλοι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οικονομικά βγαίνει χωρίς μεγάλο ζόρι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όποιος έρθει θα επιθυμεί να δημιουργήσει το μπάχαλο του Γούμενου; Σου εξήγησα ήδη γιατί πιστεύω ότι το Γούμενο τον βολεύει το μπάχαλο.
Βασιζόμενος σ'αυτό σου λέω ότι το 1 ούτε το 2 χρειάζεται υποχρεωτικά να ισχύει.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
πριν απαντήσω στο ερώτημά σου σε παρακαλώ να καταλάβεις ότι μόλις τώρα παραδέχτηκες ότι μια ομάδα (Αιγάλεω) μπορεί να είναι υγιής επιχείρηση άσχετα με το ποιος είναι το αφεντικό της με άλλα λόγια τα προσωπικά ενός ιδιοκτήτη δεν είναι απαραίτητα καθρέφτης της ομάδας.

τώρα να σε απαντήσω ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα έρθει στο ποδόσφαιρο εάν δεν είναι σίγουρος ότι
1- μπορεί να επιβληθεί (λύση 1) ή
2- έχει τη στήριξη του κόσμου

οποισδήποτε άλλος ενδιαφερθεί θα είναι για προσωπικούς λόγους οι οποίοι ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας φαίνονται γρήγορα ή όχι.

Εσύ επιμένεις ότι με έναν "σχετικά σοβαρό" επενδυτή ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει σωστή πορεία.
Εγώ σε λέω ότι ο "σχετικά σοβαρός" δε θα ενδιαφερθεί ΠΟΤΕ να έρθει στον ΠΑΟΚ όπως είναι τώρα. Συνεπώς σε λέω πρέπει να τον φέρεις εσύ, μέσω Λαϊκής Βάσης γιατί τότε τουλάχιστον θα ξέρει ότι έχει την αποδοχή ΟΛΩΝ των ΠΑΟΚτσήδων.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Παραδέχομαι ότι ένας επιχειρηματίας που μάλλον εμπλέκεται με παράνομες συναλλαγές (πρόσεξε, δεν είναι άφραγκος) μπορεί να διατηρεί μια υγιή επιχείρηση.
Αυτό έχει αποδειχθεί με πάμπολλα παραδείγματα. Δεν είναι μόνο το Αιγάλεω.

Συμφωνώ με τους 2 όρους που βάζεις και είμαι σίγουρος ότι τη στήριξη του κόσμου θα την έχει αν κάνει σοβαρή δουλειά, όπως την είχε κι ο Γούμενος τον πρώτο χρόνο.

Επίσης τι θα πει "όπως είναι τώρα". Εδώ βρίσκεται προφανώς η διαφωνία μας. Εσύ δηλαδή λες ότι το μπάχαλο κι η αναρχία ενυπάρχει στην ΠΑΕ άσχετα με το ποιος διοικεί;
Εγώ λέω ότι οφείλεται στο Γούμενο και αν υπάρχει η διάθεση σαφώς και διορθώνεται.
Οπότε λέω ότι συμφωνώ με τη Λαϊκή Βάση αλλά και μέχρι να εφαρμοστεί αυτή, επειδή πρέπει να υπάρχει ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ, πρέπει να φύγει ο Γούμενος.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
όπως έχει τώρα εννοώ για παράδειγμα με όλους αυτούς που εάν βγάλουν ένα πρωτοσέλιδο για τον Ακιέλ παρασέρνουν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ όλο τον κόσμο στο να βρίζουν τον παίκτη και βάζουν μπελάδες στο κεφάλι του επιχειρηματία.

Το "μπάχαλο" που λες εσύ μη ξεχνάς ότι το μαθαίνεις κυρίως από τρίτους. Άλλους σοβαρούς και γνωστούς, άλλους λιγότερο σοβαρούς και γνωστούς.

Οπως έχει τώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τα καλά της και τα κακά της, δύσκολα σοβαρός άνθρωπος θα θελήσει να χαλάσει τη ζαχαρένια και το όνομά του και να μπλέξει σε κάτι που κατά 99% θα τον φθείρει τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.

Ο Γούμενος δε χρειάζεται να φύγει εάν συμφωνείς με τη Λαική Βάση. Όταν η Λαική Βάση είναι έτοιμη κανένας Γούμενος δε θα έχει σημασία. Μέχρι τότε καλό είναι να μη φέρεις έναν "νέο Γούμενο" που θα φέρει μαζί του 3 χρόνια "νέα ελπίδα" και θα σε απασχολήσει περισότερο από όσο χρειάζεται. Δες το μεθαύριο, όχι το αύριο.

Καμία σημασία δεν έχει εάν φύγει ή όχι ο Γούμενος.
Η δουλειά μας αυτή τη στιγμή είναι μία και μοναδική.
Να σώσουμε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΟΚ, τον ΑΣ ΠΑΟΚ.
Μόνο έτσι θα αποκτήσεις ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ όπως το θέτεις. Αλλιώς θα περιμένεις πολλά χρόνια και θα αλλάξεις πολλούς Γούμενους. Μη διαλέγεις τη λύση του "νέου Γούμενου". Τον ξέρεις αυτό το δρόμο, ξέρεις που καταλήγει.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Σου είπα ότι η ιδέα της Λαϊκής Βάσης με βρίσκει σε γενικές γραμμές σύμφωνο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει ή να καθυστερήσει η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Απλά επειδή αντκειμενικά θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εφαρμοστεί όπως τη φανταζόμαστε, θεωρώ ότι ο Γούμενος πρέπει να φύγει όχι αύριο, χθες (όπως λένε).
Για το μεθαύριο συμφωνούμε, για το αύριο διαφωνώ. Για τον επιπλέον λόγο ότι δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αυτό το αύριο.

Όσο για το παράδειγμα Ακιέλ, αυτό εννοούσα κι εγώ. Εσύ προφανώς θεωρείς ότι δεν έχει σχέση η κατάσταση που περιγράφεις με το ποιος είναι ιδιοκτήτης. Εγώ διαφωνώ κάθετα και υποστηρίζω ότι οφείλεται αποκλειστικά στον Γούμενο.
Με τη δεύτερη πρόταση αμφισβητείς ουσιαστικά ότι επικρατεί μπάχαλο στην ΠΑΕ; Αυτό θα είναι ένα νέο δεδομένο στη συζήτηση μας.
Σου ξαναλέω ότι μια ΠΑΕ μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια χρονιά αν υπάρχει η διάθεση. Δες την πρώτη χρονιά του Γούμενου.

Νέο Γούμενο θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να αποφύγω, αλλά τον τωρινό πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεφορτοθώ.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Επειδή τα άλλα πραγματικά τα θεωρώ δευτερεύοντα, σε απαντώ μόνο στο ότι το αύριο θα διαρκέσει παραπάνω εάν αλλάξεις τον Γούμενο και βάλεις στη θέση του το νέο Γούμενο.
Μη ξεχνάς ότι αυτή τη στιγμή ζούμε το αύριο του Μπατατούδη...

Για εσένα φταίει ο Γούμενος και είσαι έτοιμος να κάνεις το παν για να τον αλλάξεις.
Εσύ πιστεύεις πως υπάρχει "σχετικά σοβαρός" που θέλει να αναλάβει.

Εγώ λέω όποιος κι αν ήταν στη θέση του τα ίδια θα έκανε ίσως πιο νωρίς ίσως πιο αργά.
Και για εμένα ο Γούμενος δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Δεν είναι και η πρώτη (πιθανότατα ούτε η τελευταία) φορά που διαφωνούμε  ;)

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Μην υπερβάλλεις ρε Γιάννη. Δεν είναι και έτοιμη να εφαρμοστεί αύριο η Λαϊκή Βάση. Ποιος ξέρει πόσο θα διαρκέσει μέχρι να μπορέσει.
Τα υπόλοιπα που λες, έτσι είναι.

Απλά στο λέω από τώρα ότι θα επανέλθω στη διάρκεια της χρονιάς για να μου πεις αν πείστηκες ότι δεν μπορεί να σε πάει πιο πάνω ο Γούμενος  ;)

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
εγώ πιστεύω το 2007 θα έχεις πάρει σαν λαός του ΠΑΟΚ τον έλεγχο του ΑΣ ΠΑΟΚ.
πριν τις εκλογές πιστεύω θα γίνουν και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις και τότε... όλα θα αλλάξουν  ;)
Τουλάχιστον αυτό ελπίζω!  ;)

edit: ώπα ρε, αυτό τώρα το είδα:
Τα υπόλοιπα που λες, έτσι είναι.

Συμφωνήσαμε και δεύτερη φορά σε δύο μέρες;  :cwm13:
« Last Edit: October 12, 2005, 01:49:25 by ÄéêÝöáëïò »

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Αυτό βέβαια δε σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρεις και τον έλεγχο της ΠΑΕ. Έδω θα είμαστε (ελπίζω) να τα σχολιάσουμε.

Πάντως αν η άποψη σου είναι "αφήστε τον Γούμενο γιατί μπορεί να προκύψει νέος Γούμενος και να παραμυθιαστεί ο λαός και να αποπροσανατολιστεί από το βασικό στόχο που είναι η λαϊκή βάση", τότε είναι δεκτή. Αν και έχω τις αντιρρήσεις μου για το πότε θα μπορέσει να διοικήσει την ΠΑΕ ο ΑΣ λαϊκής βάσης.
Αλλά αν λες (όπως έχω καταλάβει μέχρι τώρα) "αφήστε τον Γούμενο γιατί μπορεί να έρθει χειρότερος και επιπλέον μπορεί να σε πάει ψιο ψηλά κι ο ίδιος", τότε διαφωνώ κάθετα και θα διαπιστώσουμε ακόμα πιο σύντομα αν έχεις δίκιο.

chris

• Guest
kana 2-3 topic edo mesa..xoris parekshghsh...na ta metonomaza se "dialogos liakou<->dikefalou epi ton dioikitikon"? :cwm12:

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
kana 2-3 topic edo mesa..xoris parekshghsh...na ta metonomaza se "dialogos liakou<->dikefalou epi ton dioikitikon"? :cwm12:

χεχεχε
αντί να τα μετονομάσεις, δε συμμετέχεις κι εσύ καλύτερα;

@liakos: το πρώτο. σε είπα όποιος κι αν έρθει ίδιος με το Γούμενο θα γίνει. ίσως πιο αργά, ίσως πιο γρήγορα. Γι αυτό δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι. Σημασία έχει ότι είναι.  :cwm12:
« Last Edit: October 12, 2005, 12:36:27 by ÄéêÝöáëïò »

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Ego leo o liakos kai o dikefalos na pane sto chatroom na ta poyne kai meta na kanoyn copy paste edo to logfile toy chatroom. :05a:

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Ego leo o liakos kai o dikefalos na pane sto chatroom na ta poyne kai meta na kanoyn copy paste edo to logfile toy chatroom. :05a:

είσαι εκτός θέματος θα σε κάνω μπαν.   :police:
κάνε αμέσως έντιτ το ποστ σου και διάβασε τους κανόνες του φόρουμ.   :book:
δε φτάνει που δε βγάζεις το υλικό για το γήπεδο στη φόρα, ξοδεύεις και χρόνο στο ιντερνετ και στα φόρουμ.   :21:
δε νομίζω να σε πληρώνουμε για να χαζεύεις σε ΠΑΟΚτσήδικα φόρουμ.   :P
 :laugh:

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός

είσαι εκτός θέματος θα σε κάνω μπαν. :police:
κάνε αμέσως έντιτ το ποστ σου και διάβασε τους κανόνες του φόρουμ. :book:
δε φτάνει που δε βγάζεις το υλικό για το γήπεδο στη φόρα, ξοδεύεις και χρόνο στο ιντερνετ και στα φόρουμ. :21:
δε νομίζω να σε πληρώνουμε για να χαζεύεις σε ΠΑΟΚτσήδικα φόρουμ. :P
 :laugh:

:-[

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Takola

• Guest

μεχρι τη λαμια φτανει . απο κει και κατω μας εχουν ξεγραμενους . δεν υπαρχει παοκ στην αθηνα . διοικητικα μιλαω .       ο γουμενος δεν ειναι βουλινος και μπατατουδης . ετσι εχει δειξει μεχρι τωρα . εχει κανει λαθη δε λεω.το σημαντικοτερο ειναι  με αυτη τη λακαμια που λεει  για τους στοχους της ομαδας φετος ....   αλλα ρε παιδια να φυγει και να ερθει ποιος ??????? μακαρι να ερθει ενας δυναμικος σαν το παντελακη  και ας μην εχει τα λεφτα του σωκρατη .  αλλα δεν ερχονται ρε παιδια . σοβαρες προτασεις δεν εχουν γινει!!(?) αντε και παραιτειται ο γουμενος . ποιος θα παρει τη παε?? εγω? η ολοι μας?? καλη και αγαθη η κινηση και για το καλο του παοκ ομως  δεν γινεται αυτο.  μη βλεπετε τη μπαρτσελονα . εχουν διακοσιες χιλιαδες μελη αλλα παλι υπαρχει ενας δυνατος προεδρος .     αυτο που πρεπει να συζηταμε και να σκεφτομαστε ειναι γιατι δεν αναλαμβανει τον παοκ ενας ισχυρος επιχειρηματιας ( ας το δει επαγγελματικα ρε γαμωτο, αυτο κανουν και στη χαβουζα οι προεδροι τους) !  γιατι?? γωνιακο μαγαζι ειμαστε . ας ερθει καποιος τετοιος και το γηπεδο θα εχει οχι 8 χιλιαδες με το ζορι διαρκειας αλλα 20000 διαρκειας .   

ημουν αστο ματς με το αιγαλεω που το γηπεδο χωριστηκε στα δυο .  σιχαθηκα εκεινη την ωρα .  κερδιζαμε και παιζαμε καλη μπαλα . και ξαφνικα εγινε χαμος . χωρις λογο .  δεν πας το γουμενο ρε αδερφε?! καλα κανεις  και σεβομαστε την αποψη σου . αλλα οχι την ωρα που παιζει η ομαδα και κερδιζει!!  ας τελειωσει το ματς και βγες εξω απτη θυρα1 και φωναζε στο τελος του αγωνα!! πανε σπιτι του! δε ξερω τι θα κανεις! αλλα οχι την ωρα του αγωνα .  λυπηθηκα τους παιχτες εκεινη την ωρα. 
τετοια φαινομενα σαν με το αιγαλεω  ειναι πολυ ασχημα και κανουν κακο την ομαδα.  αν χωριστουμε και εμεις τοτε τελειωσε το παραμυθι...

δεν ειμαι υπερ του γουμενου ομως δεν βλεπω αλλη λυση για την ωρα .
υσ. με το μπατατουδη ολοι ημασταν ενωμενοι και μαζευτηκαμε στη καμαρα . χιλιαδες . τωρα ειναι διαφορετικα . καντε υπομονη να δουμε ρε αδεφια .

chris

• Guest

εχει κανει λαθη δε λεω.το σημαντικοτερο ειναι  με αυτη τη λακαμια που λεει  για τους στοχους της ομαδας φετος ....   

sigoura DEN exeis diabasei OLA ta ypoloipa TOPIC ths ypo-enothtas afths
stagona ston okeano einai afto pu les se sxesh:
>me ta 4,1ekatomyria euro pu xrosta sthn etaireia tu
>me ta 5,5disekatomia D R X . pu xarise ston mpatman
kai ena soro alla.me myriades alla eglhmata tu.

Edit Billys: Xrhstara , asfalws 8a ennoouses drx kai oxi Euro etsi ?
An tou eixe xarisei 5,5 dis EURO 8a ton epniga o idios me ta xeria mou ....
oxi pws se drx einai liga , alla leme twra....

Edit Δικέφαλος: Χρήστο το ότι ο TaKola έχει σχηματίσει διαφορετική άποψη δε σημαίνει ότι δεν έχει διαβάσει και τα τόπικς....
« Last Edit: October 18, 2005, 15:40:47 by ÄéêÝöáëïò »

Offline agraf

• Αλλαγή

αλλα ρε παιδια να φυγει και να ερθει ποιος ??????? μακαρι να ερθει ενας δυναμικος σαν το παντελακη  και ας μην εχει τα λεφτα του σωκρατη .  αλλα δεν ερχονται ρε παιδια . σοβαρες προτασεις δεν εχουν γινει!!(?) αντε και παραιτειται ο γουμενος . ποιος θα παρει τη παε?? εγω? η ολοι μας?? . καντε υπομονη να δουμε ρε αδεφια .

Takola m'aresei o tropos pou to vlepeis, eimai shedon simfwnos alla tha sou pw kai pou diafwnw: o goumenos opws o idios dilwse den einai ston PAOK gia na ependisei alla gia na diaheiristei. An figei simera kiolas pou milame den tha mas leipsoun ta lefta tou (opws leipsan stous gavrous otan efige apo to basket o kokkalis kai piran tin katw volta). Episis ehei apodeiksei oti san dioikitikos paragontas einai epikindinos (tragika lathi: p.h. Fax louka, kolaouzoi tou olimpiakou, nomize oti aftos pou apokleietai apo to CL paei kat'eftheian se omilous tou UEFA hwris agwna klp) kai episis san diaheiristis den empneei kamia empistosini oti den vazei heri sta lefta tis pae. An figei simera tha isihasoume kai apo afta ta provlimata. To an i laiki vasi tha dwsei ti lisi tha fanei stin poreia kai mehri tote ehoume dromo mprosta mas. Alla an figei simera o goumenos mono kalitera tha paei o PAOK hwris afton na ton straggalizei.

Offline Conan4

• Αποστολή
  • **
1. Efoson den provlepete nomika na yparxei mexri stijmhs sto elladistanitiko prwta8lhma tipota allo apo PAE, 8a prepei na afhsoume thn idea ths AMESHS lyshs meso laikis vasis, sosta? (allo kapelo h MAKROPRO8ESMH lysh-oneiro mesw laikis vasis...)

2. Ektos joumeno allos proedros sto orizonta fenetai?  ??? oxi? malista...pame parakato...

3. o joumenos nai einai @@, nai einai lakamas, nai einai pseyths, nai einai lijos, nai einai ftwxompines, nai ekane TERASTIA la8h persy, nai paei na faei thn TOYMPA....ALLA o epomenos 8a einai 2x joumenos kai xeiroteros KAI EIMAI 100% sijouros ji auto...

4. o joumenos an kai ...(see Nr. 3)...ekane fetos swstes kinhseis...exei kai OOfardia kai toulaxiston vlepw na prospa8ei...opote

= Taking all this in account, 8a eleja oti apla as vjaloume kana-dyo xronakia mazi tou (mporoume kai alliws...?) kai as koitaksoume na kanoume paralila sija-sija thn douleia mas me ton A.S kai thn laiki vasi... :wiggle2:

alessandro4

• Guest

εχει κανει λαθη δε λεω.το σημαντικοτερο ειναι  με αυτη τη λακαμια που λεει  για τους στοχους της ομαδας φετος ....   

sigoura DEN exeis diabasei OLA ta ypoloipa TOPIC ths ypo-enothtas afths
stagona ston okeano einai afto pu les se sxesh:
>me ta 4,1ekatomyria euro pu xrosta sthn etaireia tu
>me ta 5,5disekatomia D R X . pu xarise ston mpatman
kai ena soro alla.me myriades alla eglhmata tu.

Edit Billys: Xrhstara , asfalws 8a ennoouses drx kai oxi Euro etsi ?
An tou eixe xarisei 5,5 dis EURO 8a ton epniga o idios me ta xeria mou ....
oxi pws se drx einai liga , alla leme twra....

Edit Δικέφαλος: Χρήστο το ότι ο TaKola έχει σχηματίσει διαφορετική άποψη δε σημαίνει ότι δεν έχει διαβάσει και τα τόπικς....

Edit: Alessandro4: Χρηστάκη [κατά το Χρήσταρα, Χρηστο κλπ  :lol: ] καλά τα λες. Στην κεντρική πλέον έχει μπει η ΕΡΕΥΝΑ- ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ homo paokus που μπορει να δωσει ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ αρα δεν χρειάζεται ουτε και να ψαξει ιδιαιτερα καθε φίλος που ενδιαφέρεται. [/b]