Author Topic: Χρήστος Καρυπίδης  (Read 3451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PAOK_VOLOS

• Guest
Απ: Χρήστος Καρυπίδης
« Reply #100 on: March 04, 2008, 23:04:02 »
Yparxoun PAOKtshdes pou oneireuontai megalo PAOK me karupidh sthn 11ada? :-[

Offline tolis_pt

• Αλλαγή
« Reply #101 on: March 05, 2008, 01:11:08 »
iparxei PAOKtsis pou oneireuetai megalo PAOK kai iparxei se auton paixtis tou simera?egw nai alla einai mono 2 ki o enas demi

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #102 on: June 20, 2008, 13:13:21 »
Ο Χρήστος Καρυπίδης αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια στη Χαρτς, ωστόσο δεν ξεχνά ότι η θητεία του στον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

«Δε θέλω να βγαίνουν μερικά πράγματα προς τα έξω. Είναι αλήθεια ότι πήρα εισιτήριο διαρκείας φέτος, το ίδιο είχα κάνει και πέρυσι. Όλα αυτά όμως, δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο εμένα. Ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται.

Αυτό που είμαι και αυτό που έχω κάνει το οφείλω σε μεγάλο μέρος στον ΠΑΟΚ και θα ήταν μεγάλη αχαριστία εκ μέρους μου να μην το αναγνωρίζω. Έχω πει ότι όποτε κι αν είναι αυτό, την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ θέλω να την τελειώσω.

Όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν αποδεχθεί τη διοίκηση Ζαγοράκη και την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι άνθρωποί της, την στηρίζουν και τη βοηθούν διότι αναγνωρίζουν το κίνητρο, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας του κόσμου της» δήλωσε ο αμυντικός της Χαρτς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extrasport».

Ο Καρυπίδης μίλησε και για τους στόχους της ομάδας του ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε ελληνικό και σκωτζέζικο πρωτάθλημα.

Πηγή: http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=148&document_id=98366
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

MetroStar

• Guest
« Reply #103 on: June 20, 2008, 13:21:32 »
Σκωτσέζικο πρωτάθλημα είναι πολύ μίζερο. Αν εξαιρέσεις φυσικά τους δύο μεγάλους υπάρχει μεγάλη μιζέρια. Άμπαλοι παίχτες και ομάδες πολύ χειρότερες απ τις ελληνικές. Ειδικα οι 2-3 τελευταίες τους δε θα μπορούσαν να σταθούν ούτε Β Εθνική πιστεύω. Ρίξτε μια ματια και στο transfermarkt.de να δειτε τι παικτες παιζουν εκει και ποσο κοστιζουν οι ομάδες τους...

Άλλα όπως είπε και ο Καρυπίδης εκεί οι φίλαθλοι αγαπάνε τις ομάδες και το άθλημα γι αυτό και γεμίζουν τα γήπεδα αναξαρτήτως του χαμηλού επιπέδου.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #104 on: June 20, 2008, 13:24:35 »
Καλά ρε, από όλα αυτά που είπε ο Καρυπίδης αυτά κράτησες ???
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

MetroStar

• Guest
« Reply #105 on: June 20, 2008, 13:27:16 »
Ε αυτό με ενδιαφέρε. Για το αν θα έρθει ή όχι ούτε δική μου δουλειά είναι ουτε ειναι η ώρα να το συζητήσουμε. Οσο για την αγάπη του για  τον ΠΑΟΚ Μπράβο του.Μακάρι να ακουλουθούν και άλλοι το παράδειγμα του.

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #106 on: June 20, 2008, 13:45:29 »
Άντε καλώς τα δεχτήκαμε! Εμένα πάντως δεν μου αρέσει καθόλου που τον ξαναμαζεύουμε τον καραγκιόζη που μας εγκατέλειψε, αλλά αν γυρίσει τι να κάνω... Γεια σου μεγάλε Χρηστάρα κι έτσι.
Τουλάχιστον είναι φόλα ΠΑΟΚτσής. Θα έχω κάτι να παρηγοριέμαι
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Mentalita4

• Αποστολή
  • **
« Reply #107 on: June 20, 2008, 13:46:47 »
Άντε καλώς τα δεχτήκαμε! Εμένα πάντως δεν μου αρέσει καθόλου που τον ξαναμαζεύουμε τον καραγκιόζη που μας εγκατέλειψε

???????????????????
Niente incontri....Solo scontri

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #108 on: June 20, 2008, 13:50:58 »
Το γρουσουζεύω φίλε tsikos4 για να μη γίνει  ;)
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Mentalita4

• Αποστολή
  • **
« Reply #109 on: June 20, 2008, 13:52:05 »
 ;D :D ;)
Niente incontri....Solo scontri

zan

• Guest
« Reply #110 on: July 29, 2008, 20:12:56 »
Ο Χρησταρας εχει συμβολαιο η ειναι ελευθερος απο την Χαρτς? ::)

Offline sabbath

• Αλλαγή
« Reply #111 on: July 29, 2008, 20:19:00 »
ξερεις κατι και δεν το λες????? :) :) :)
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

legones

• Guest
« Reply #112 on: July 29, 2008, 20:25:40 »
Μεχρι 30.06.2009 εχει συμβολαιο.....

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/16597/christoskarypidis/profil.html

zan

• Guest
« Reply #113 on: July 29, 2008, 20:34:47 »
ok thanks ;)

Offline papakon

• Αποστολή
  • **
« Reply #114 on: August 01, 2008, 19:58:20 »
πιο το νοημα να ζεις αν δεν εισαι παοκτσης

SALPARADISE

• Guest
« Reply #115 on: August 01, 2008, 20:28:20 »
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/25684/melissischristos/profil.html

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/16597/christoskarypidis/profil.html

Ο πρωην και ο αντικαταστάτης του.

Συγκρίνεται τους 2 παίκτες και δείτε που μοιάζουν! ::)

Ο Καρυπίδης ειναι ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ του Μελισσάκου και εχουν το ΙΔΙΟ ΥΨΟΣ!

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #116 on: August 02, 2008, 19:22:02 »
O Χρήστος Καρυπίδης (όπως και ο Μελίσσης) είναι ένας ασπρόμαυρος λεβέντης και ένας άνθρωπος που είναι δεδομένο ότι θα δώσει και την καρδιά του για την ομάδα. Ελπίζω να υπογράψει και έτσι το κενό του Μελίσση να αναπληρωθεί αγωνιστικά.

Offline ppantelos

• Αποστολή
  • **
« Reply #117 on: November 20, 2008, 23:47:10 »
Ο Καρυπίδης στο SPORT 24

Την πιο παραγωγική φάση της καριέρας του διάγει αγωνιζόμενος στη Χαρτς ο Χρήστος Καρυπίδης.
Ο ικανότατος αμυντικός διαπρέπει με τους "Τζάμπος", όντας αναντικατάστατος της φετινή σεζόν (13 συμμετοχές σε 14 ματς).

Ο Μαγυάρος τεχνικός του συλλόγου από το Εδιμβούργο, Ζάμπα Λάζλο δεν κρύβει την εκτίμηση του για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν είναι όμως ο μόνος.

"Ο Καρυπίδης παίζει πολύ καλά. Ειδικά στο παιχνίδι με τη Χιμπέρνιαν ήταν εκπληκτικός" τόνισε χαρακτηριστικά, ο 20χρονος Ισλανδός μέσος, Έγκερτ Τζόνσον.

Ο σύλλογος του Εδιμβούργου προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες (κόντρα σε Σεν Μίρεν, Χάμιλτον, Ινβερνές) δίχως μάλιστα να παραβιαστεί η εστία του. Ο Χρήστος Καρυπίδης εξηγεί στο SPORT 24 την αγωνιστική μεταμόρφωση της Χαρτς.

"Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε μία σειρά άσχημων αποτελεσμάτων παρότι παρουσιάζαμε καλό πρόσωπο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σταθήκαμε άτυχοι. Ήταν ψυχολογικό το πρόβλημα, καθώς δεχόμασταν γκολ από το πουθενά.

Δουλέψαμε στην προπόνηση στη σωστή κατεύθυνση. Σταμάτησαν τα λάθη και άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα. Τα παιχνίδια τα κερδίζει η άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μηδέν παθητικό στα τελευταία ματς".

Οι "πασταφλόρες" είναι καταδικασμένες να βρίσκονται στη σκιά των δύο "άσπονδων εχθρών" της Γλασκώβης. Ο Θεσσαλονικιός άσος αν μη τι άλλο παρουσιάζεται ρεαλιστής σχετικά με την διαφορά δυναμικότητας συγκριτικά με Σέλτικ και Ρέιντζερς.

"Στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται, όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτές τις ομάδες. Στην παρούσα φάση η Χαρτς είναι δύσκολο να τις ανταγωνιστεί. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύονται αρκετά, όπως συνέβη με τη Σέλτικ που κέρδισε με 2-1 τη Χάμιλτον στο 86΄.

Εάν πάντως βρεθείς σε καλή κατάσταση το σίγουρο είναι πως μπορείς να τους δημιουργήσεις προβλήματα. Στην πρώτη μου χρονιά στη Σκωτία πανηγύρισα μία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ρέιντζερς. Ήταν κάτι ευχάριστο".

Ο Καρυπίδης εξέφρασε την εκτίμηση του για τον Ούγγρο τεχνικό της Χαρτς (σ.σ. πρώην ομοσπονδιακός στην Ουγκάντα), Ζάμπα Λάζλο.

"Είμαι ευχαριστημένος. Ο προπονητής προσπάθησε να αλλάξει τη νοοτροπία στην ομάδα και να μεταδώσει τη φιλοσοφία του. Μας έκανε να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι μας και να αισθανθούμε τη Χαρτς σαν οικογένεια μας".

Δεν θέτει ως αυτοσκοπό τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, ωστόσο μία κλήση από τον Ότο Ρεχάγκελ μόνο παγερά αδιάφορο δεν θα τον άφηνε. Άλλωστε, με τις φετινές του εμφανίσεις βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να τα καταφέρει.

"Περνάει από το μυαλό κάθε παίκτη. Φυσικά και θα ήθελα να κληθώ στην εθνική ομάδα. Αυτό πάντως που προέχει είναι να αγωνιστώ σε όσο περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα της Χαρτς είναι εφικτό και να σταθεροποιήσω σε υψηλά επίπεδα την απόδοση μου".

Το ερχόμενο καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιο του με τους "τζάμπος". Στο δίλημμα Ευρώπη ή Ελλάδα ο Έλληνας στόπερ ήταν ξεκάθαρος. "Θα με ενδιέφερε να συνεχίσω σε ομάδα του εξωτερικού. Μου αρέσει η νοοτροπία που υπάρχει, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Δεν είναι καλό να σκέφτεσαι το μέλλον. Κοιτάω το παρόν. Ασφαλώς, εάν επέστρεφα στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ θα αποτελούσε προτεραιότητα μου, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Το καλοκαίρι βρέθηκα πολύ κοντά στην επιστροφή αλλά δεν πραγματοποιήθηκε Ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά στον ΠΑΟΚ και πέρασα πολύ καλές στιγμές".

Ο 26χρονος "εμιγκρές" παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πεπραγμένα στην ελληνική Super League καταθέτοντας την δική του άποψη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

"Παρακολουθώ όσο μπορώ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός φέτος. Η διοίκηση και ο προπονητής καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια χτίζοντας μία ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Έχουν κάνει μία νέα αρχή και πιστεύω αν συνεχίσουν έτσι μπορεί να τα καταφέρουν και να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά. Θεωρώ, πάντως ότι για έναν χρόνο τουλάχιστον δύσκολα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και να καλυφθεί η διαφορά που υπάρχει με τον Ολυμπιακό".

http://www.sport24.gr/html/ent/122/ent.262122.asp
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ

zagorakis

• Guest
« Reply #118 on: April 06, 2009, 14:52:07 »
«Θα ξαναπαίξω στον ΠΑΟΚ»

Μερικές φορές, τα πράγματα εξελίσσονται σαν παραμύθι. Ο Χρήστος Καρυπίδης μπορεί να πει ότι ζει ένα τέτοιο. Στα 14 του έφυγε από το χωριό του, την Αναγέννηση Σερρών, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Τούμπα, διαβάζοντας μια αγγελία στις εφημερίδες, που ζητούσε «νεαρούς παίκτες, που θέλουν να δοκιμαστούν».
Την ευκαιρία του την πήρε και την αξιοποίησε, μετά το «αγροτικό» του στις χαμηλότερες κατηγορίες επέστρεψε στην Τούμπα και φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πριν μετακομίσει το 2006 στη Σκοτία και στους Χαρτς, σε μια εποχή που στην Τούμπα δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν και... πουλούσαν. Τα τελευταία τρία χρόνια βγάζει το... ψωμί του στο Εδιμβούργο, όντας πλέον βασικός και αναντικατάστατος στις «καρδιές», με τις οποίες μετρά φέτος 27 συμμετοχές. Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του τελειώνει, ο Καρυπίδης ετοιμάζεται για τη νέα του ομάδα είτε στην κεντρική Ευρώπη (κατά πρώτο λόγο) είτε στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θ ανοίξει γι αυτόν και η πόρτα της Εθνικής.
Ο 26χρονος αμυντικός, που είναι από τους λιγότερο προβεβλημένους Ελληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για την εμπειρία του στη Σκοτία, για τις περιπέτειες μέχρι την καταξίωση και βέβαια για τον ΠΑΟΚ. Για τον Καρυπίδη, άλλωστε, η σχέση του με τον ΠΑΟΚ δεν τελείωσε τη μέρα που έφυγε από την Τούμπα, ούτε είναι μια σχέση ομάδας - κατόχου διαρκείας, μια και ακόμη και εν τη απουσία του, ανανεώνει κάθε καλοκαίρι τη θέση του στη θύρα 1, αν και ο ίδιος δεν θέλει να μιλά γι αυτό!

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα πήγαινες πάλι στη Σκοτία;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Δεν μετανιώνω για πράγματα που κάνω και γενικά είναι καλό να τολμάς και να αρπάζεις τις ευκαιρίες που σου έρχονται. Είχα μια ευκαιρία να παίξω στο εξωτερικό και δεν ήθελα να τη χάσω. Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία συνάντησα πολλές δυσκολίες, κυρίως τον πρώτο χρόνο, αλλά δούλεψα πολύ, έκανα υπομονή, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου και το απολαμβάνω.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι βρήκες στους Χαρτς που δεν το είχες στην Ελλάδα;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Την ηρεμία μου. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, δεν υπάρχει η μεγάλη πίεση και το άγχος. Η συμπεριφορά του κόσμου αλλά και των ανθρώπων της ομάδας δεν μεταβάλλεται ανάλογα με το αποτέλεσμα. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις σ' αγαπάνε. Αρκεί να ξέρουν ότι προσπαθείς. Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο, δυστυχώς στην Ελλάδα ο κόσμος αγαπάει μόνο τη νίκη, κι αυτό φορτώνει μεγάλη πίεση τους ποδοσφαιριστές όλη την εβδομάδα. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε για το ποδόσφαιρο, εδώ είναι απλά ένα ευχάριστο δίωρο.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σου έκανε εντύπωση στη Σκοτία;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Το γεγονός ότι κάθε Παρασκευή πρωί είναι ο μισθός στην τράπεζα. Αυτό είναι κάτι που δεν το είχα ξαναζήσει. Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ μία φορά είχαμε καθυστέρηση μιας εβδομάδας, κι αυτό που ακολούθησε μου φάνηκε αστείο. Ηρθαν στο γήπεδο οι δημοσιογράφοι, έγινε μεγάλο θέμα, η διοίκηση μας εξήγησε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και μας ζήτησε συγνώμη και την άλλη Παρασκευή πήραμε δύο μισθούς.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το καλοκαίρι μένεις ελεύθερος. Υπάρχει περίπτωση να μείνεις στη Σκοτία ή σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Χ.Κ.: Συζητήσαμε δύο φορές με τους Χαρτς, μου είπαν ότι θέλουν να με κρατήσουν και πως μέσα σ' αυτό τον μήνα θα μου κάνουν την τελική πρόταση. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να παίξω και σ' ένα άλλο πρωτάθλημα, λίγο πιο δυνατό απ αυτό της Σκοτίας. Υπάρχει ενδιαφέρον, θα δούμε. Αν θα είναι Γαλλία, Γερμανία ή Ιταλία δεν έχει σημασία. Για την επιστροφή στην Ελλάδα, δεν ξέρω. Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Οσοι φεύγουν έξω δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Γιατί;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Γιατί απλά μπορείς να βρεις πράγματα που δεν βρίσκεις στα ελληνικά γήπεδα. Αλλη νοοτροπία, άλλα γήπεδα, άλλες συνθήκες, άλλη αντίληψη του κόσμου για το ποδόσφαιρο. Οποιος μπορεί να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού, καλό είναι να τη ζήσει. Είναι μεγάλη εμπειρία.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δεν πρέπει να είναι όμως και τόσο εύκολα τα πράγματα. Ο Γκέκας έχει προβλήματα στην Πόρτσμουθ.

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Δεν είπε κανείς ότι όλα είναι εύκολα. Εγώ ήμουν τυχερός, γιατί όταν ήρθα εδώ βρήκα τον Φύσσα, που με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή. Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι οι ομάδες στηρίζουν και θέλουν να προωθήσουν τους δικούς τους παίκτες. Κι εδώ προτιμούν να παίζουν Σκοτσέζοι. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα ξενομανία, οι ομάδες δεν εμπιστεύονται πολύ τους νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Τον πρώτο χρόνο στους Χαρτς δεν έπαιζα πολύ, αλλά δεν κατέβασα το κεφάλι. Πρέπει πάντα να προσπαθείς, για να τους πείσεις ότι αξίζεις.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι δεν σου λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Ο φανατισμός και η βία, ακόμη και η λεκτική. Δεν πειράζει κανείς κανέναν στο γήπεδο. Ξέρουν ότι με το παραμικρό θα τους απαγορεύσουν να ξαναέρθουν στο γήπεδο. Κι αυτή είναι μεγάλη τιμωρία γι αυτούς.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ
: Ποιες είναι οι πιο ακραίες αντιδράσεις των Σκοτσέζων στο γήπεδο;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Σ ένα παιχνίδι, που είχαμε αδικηθεί κατάφωρα από τον διαιτητή, ο κόσμος πετούσε τα κασκόλ του στον αγωνιστικό χώρο. Αλλη κουλτούρα. Γενικά εδώ δεν υπάρχει συζήτηση για τη διαιτησία. Στην τηλεόραση δεν υπάρχουν επίμαχες φάσεις. Λάθη γίνονται, αλλά εδώ προβάλλουν τα καλά του παιχνιδιού, δεν το απαξιώνουν.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Ναι. Και φέτος ήταν μία από τα ίδια, αν εξαιρέσεις την παρουσία του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός το πήρε από τον πρώτο γύρο. Δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός κι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν. Ούτε για τον Ολυμπιακό που πληρώνει αυτή την κατάσταση όταν βγαίνει να παίξει στην Ευρώπη.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πόσα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είδες φέτος;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Σχεδόν όλα. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μια σοβαρή ομάδα και για να την κερδίσεις πρέπει να ματώσεις. Με τον τρόπο που παίζει και με τη γενικότερη λειτουργία του σε στραγγαλίζει, έχει μια από τις καλύτερες άμυνες και τα αποτελέσματα τα παίρνουν οι άμυνες. Εχει κι έναν σοβαρό προπονητή που δουλεύει πολύ και ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει, και δικαίωσε τη διοίκηση που πέρυσι τον πίστεψε και τον κράτησε. Πήρε μια ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες και την έχει σταθερά 2η όλη τη σεζόν.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ
: Φέτος ξεκίνησε για να βγει στην Ευρώπη, αλλά στα πλέι οφ θα διεκδικήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να τα καταφέρει;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Εδώ που έφτασε είναι η ευκαιρία του. Απλά η ομάδα δεν πρέπει να έχει άγχος, γιατί είναι ήδη πετυχημένη, αυτό που υποσχέθηκε, την έξοδο στην Ευρώπη, το πέτυχε. Το άγχος θα το έχει ο Παναθηναϊκός, όχι ο ΠΑΟΚ. Και σ' αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι τα πλέι οφ είναι ό,τι πιο άδικο έχει εφευρεθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί μια πορεία 30 αγωνιστικών να πάει χαμένη, γιατί μπορεί να βρεθείς σε μια κακή μέρα τον Μάιο, όπως πέρυσι η ΑΕΚ, και να τα χάσεις όλα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι θυμάσαι από την τελευταία ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Το 2004 μας ήρθε ένα δώρο, η κλήρωση μας έφερε τον ιδανικό αντίπαλο, την Μακάμπι, κι εμείς το πετάξαμε στα σκουπίδια. Αν είχαμε περάσει, τα πράγματα θα είχαν εξελιχτεί διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ πήγε τότε στο πιο σημαντικό του παιχνίδι χωρίς να είναι έτοιμος. Κι ας μην τη συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στα χρόνια που έπαιξες στον ΠΑΟΚ, μέτρησες πόσα χρήματα έβγαλες;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Δεν ήμουν απ αυτούς που είχαν μεγάλα συμβόλαια κι όταν ήρθε η στιγμή να πάρω χρήματα τα χάρισα και έφυγα στη Σκοτία. Στον ΠΑΟΚ είχα συμβόλαιο 50.000 ευρώ τον χρόνο συν μπόνους κι όταν έφυγα χάρισα σχεδόν 150.000 ευρώ. Κάντε τους υπολογισμούς. Αλλά δεν με πειράζει, εγώ έζησα το όνειρό μου. Και σ' εκείνη την ηλικία το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να παίζω. Τα χρήματα έρχονται αργότερα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Επαιξες στον ΠΑΟΚ σε μια κακή περίοδο. Ζηλεύεις που την εποχή που τα πράγματα έχουν φτιάξει εσύ λείπεις;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Οχι, χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ορθοποδήσει και να βγει από το αδιέξοδο, έχοντας μια ποδοσφαιρική διοίκηση κι έναν πρόεδρο, χωρίς εισαγωγικά, που τον εμπιστεύονται όλοι. Εχω καλή σχέση με τους ανθρώπους που διοικούν, παίξαμε ποδόσφαιρο μαζί και χαίρομαι, γιατί χωρίς μεγάλα μέσα έκαναν και πάλι τον ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα. Μπορεί στα δικά μου χρόνια να είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά εγώ αισθάνομαι τυχερός που έπαιξα στον ΠΑΟΚ και θα ήμουν αχάριστος αν είχα παράπονο. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Την τελευταία δεκαετία υπήρχε γενικώς μία τάση φυγής από τον ΠΑΟΚ, όλοι οι καλοί έφευγαν...

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Ολοι έφυγαν με βαριά καρδιά και οι λόγοι είναι γνωστοί. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά ελκυστικός. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με κόσμο που τον ακολουθεί πιστά και το να παίζεις σ' έναν υγιή ΠΑΟΚ που διεκδικεί μεγάλους στόχους και να ζεις στη Θεσσαλονίκη είναι ο τέλειος συνδυασμός. Νομίζω ότι σήμερα όλοι θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Θα επιστρέψεις;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Δεν είναι στο χέρι μου, αλλά κάποια στιγμή, δεν ξέρω αν θα είναι αργά ή γρήγορα, το νιώθω ότι θα ξαναπαίξω στον ΠΑΟΚ.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως, είχες βρεθεί κοντά στην επιστροφή στην Τούμπα...

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Τον Αύγουστο είχαμε μιλήσει με τον ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε συμφωνήσει, αλλά το πρόβλημα ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις των Χαρτς. Εκεί κόλλησε το θέμα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε άλλη ελληνική ομάδα;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Δεν ξέρω. Εγώ έχω μεγαλώσει στον ΠΑΟΚ, ήρθα στα 14 μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και γι αυτό δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια. Η καριέρα του ποδοσφαιριστή έχει ημερομηνία λήξης, μπορεί να σου έρθει μια πρόταση που να μην μπορείς να την αρνηθείς. Μερικές φορές δεν μπορείς να λειτουργείς μόνο με συναίσθημα, πρέπει να σκέφτεσαι και επαγγελματικά.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στον ΠΑΟΚ ήσουν κεντρικός αμυντικός, στους Χαρτς φέτος έκανες τα περισσότερα παιχνίδια ως αμυντικός χαφ. Σε ποια θέση είσαι καλύτερος;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Δεν είναι και πολύ μακριά αυτές οι θέσεις, μπορώ να τα καταφέρω και στις δύο. Φέτος ο προπονητής ήθελε να παίξω αμυντικό χαφ, δεν είχα πρόβλημα. Είναι καλό να μπορείς να παίξεις διαφορετικές θέσεις.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ανήκεις στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που έκαναν καριέρα αφού πρώτα έπρεπε να παίξουν δανεικοί σε μικρότερες κατηγορίες. Ερχεσαι ποτέ αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να εξαφανιστείς;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:Φυσικά. Είναι μεγάλο ρίσκο, γιατί αν δεν παίξεις, τελείωσες. Τα βασικό είναι σε τι ομάδα θα πας και τι προπονητή θα έχεις. Αν δεν σε προσέξουν, χάθηκες. Ευτυχώς, στην Καβάλα και στην Κέρκυρα έπεσα σε καλούς προπονητές. Πήγα στα 18 μου στην Καβάλα, μια ομάδα Β Εθνικής, γεμάτη προβλήματα κι έκανα 40 παιχνίδια σε ενάμιση χρόνο. Ενα χρόνο είχα προπονητή τον συχωρεμένο τον Σάκη Δόκα, που ήταν δάσκαλος κι έξι μήνες τον Κώστα Ιωσηφίδη, που εκτός από καλός προπονητής είναι φανταστικός άνθρωπος. Πήγαμε μαζί με τον Σαλπιγγίδη στην Καβάλα κι αυτά που έκανε ο Ιωσηφίδης για μας θα τα έκανε μόνο ο πατέρας μας.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δηλαδή;

Χ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Μας βοήθησε και μας στήριξε πάρα πολύ. Να φανταστείς ότι τότε η Καβάλα δεν πλήρωνε ούτε το ενοίκιο του σπιτιού μας και τελικά μας έγινε έξωση κι αναγκαζόμασταν με τον «Σάλπι» είτε να πηγαινοερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη είτε να μένουμε σε συμπαίχτες μας. Σκέφτομαι καμιά φορά τι περάσαμε και φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε εγώ στη Σκοτία κι ο «Σάλπι» στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική και μου φαίνεται απίστευτο. Αν και οι δυσκολίες σε κάνουν τελικά πιο δυνατό και μετά εκτιμάς και το παραμικρό.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Επειτα από τρία χρόνια στο εξωτερικό, περιμένεις μια κλήση από την Εθνική;

Χ.Κ.: Αυτό το περιμένει ο καθένας και μακάρι να έρθει. Ολοι θέλουν να παίξουν στην Εθνική, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το να φτάσεις στην Εθνική δεν είναι πια εύκολη υπόθεση. Δουλεύω, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και περιμένω την ευκαιρία μου.
Συνέντευξη στον Γιώργο Κουβεντίδη

http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8383&subid=2&tag=6112&pubid=2055259
« Last Edit: April 06, 2009, 15:05:05 by tsakalaki »

Offline gagas

• Αλλαγή
« Reply #119 on: April 06, 2009, 15:36:42 »
"Σκέφτομαι καμιά φορά τι περάσαμε και φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε εγώ στη Σκοτία κι ο «Σάλπι» στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική και μου φαίνεται απίστευτο."

καρυπιδη ο ΠΑΟΚ ειναι πολυ μεγαλυτερη ομαδα απο τη Χαρτς και τον Παναθηναικο..δεν ξερω αν με καταλαβαινεις..