"Ο Μπάνε αξίζει να είναι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ"
Ο Στογιάκοβιτς, που βρίσκεται από την Δευτέρα (18/7) στη Θεσσαλονίκη, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα που κατέκτησε στο NBA και τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς
Στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Δευτέρα (18/7) ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και νυν των Ντάλας Μάβερικς, με την φανέλα των οποίων κατέκτησε το πρωτάθλημα, μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης της κορυφής στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και τα καθήκοντα που ανέλαβε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Αρχικά είπε στην εφημερίδα "Goal": "Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. ''Παίζουν'' πολλά σενάρια. Οταν τελειώσει το λοκ άουτ θα πάρω την απόφασή μου. Θα παίξω; Θα κάνω κάτι άλλο; Θα δούμε... Πάντως οι τραυματισμοί με έχουν βάλει σε μια διαδικασία να σκέφτομαι πολλά. Ακόμη χαίρομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο και παίζω, αλλά υπάρχουν μέρες που το σώμα δεν ακούει πια".
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: "Κάθε αθλητής αγωνίζεται για το καλύτερο. Μερικοί είναι πιο τυχεροί, άλλοι όχι, όλοι όμως προσπαθούμε για το καλύτερο. Ολοι εμείς το αξίζαμε γιατί ήμασταν ομάδα και καταφέραμε και με την πείρα μας να φτάσουμε ως το τέλος, ανεβαίνοντας ένα πραγματικό βουνό από αγώνες. Λόγω εμπειριών στα πλέι οφ είχαμε ευκαιρία να περάσουμε την Οκλαχόμα, που έχει καλύτερο μέλλον από το Ντάλας, αλλά και το Μαϊάμι, που σίγουρα κάποια στιγμή θα κερδίσει το πρωτάθλημα".
Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τους Ντάλας Μάβερικς, δήλωσε: "Δεν ξέρω εάν το έχουμε καταλάβει ακόμη. Οταν περάσει ένας χρόνος θα καταλάβουμε τι έχουμε κάνει γιατί για τους περισσότερους το πρωτάθλημα ήρθε προς το τέλος της καριέρας μας. Είναι συγκλονιστικό παίκτες που έπαιζαν 17-18 χρόνια στο ΝΒΑ να καταφέρνουν τώρα να πάρουν το πρωτάθλημα. Αυτός ο τίτλος είναι κάτι που κάθε παίκτης που παίζει στο ΝΒΑ το κυνηγά. Κι έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά φέτος δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα τελειώσει έτσι η σεζόν".
Πρόσθεσε πως: "Σε έναν αθλητή πάντα λείπουν πράγματα. Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Οταν είσαι στο τέλος καταλαβαίνεις πόσο ωραίες στιγμές είναι αυτές. Οταν είσαι μικρός πιστεύεις πάντα ότι υπάρχει η επόμενη χρονιά. Στο τέλος καταλαβαίνεις ότι έρχεται το... τέλος και εκτιμάς περισσότερο κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει αύριο ή επόμενη χρονιά".
Για τον ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, είπε: "Δεν μου έχει κάνει ακόμη πρόταση για προπόνηση (γέλια...). Είμαι συνειδητοποιημένος, ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες όταν έρχεται εδώ ένα μεγάλο όνομα από το ΝΒΑ. Για μας τους Ευρωπαίους είναι διαφορετικά γιατί ξέρουμε την ευθύνη που υπάρχει. Δεν το βλέπω σαν διακοπές, χαβαλέ και αρπαχτή και δεν έχω μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ. Ξέρω όμως ότι επέστρεψε ο Μπάνε και είναι πρόεδρος στην ομάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την θέση".
Κατέληξε λέγοντας για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: "Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούγονται καλά πράγματα. Πολλά απ' αυτά είναι υπερβολές. Ειλικρινά φοβάμαι για την ποιότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, βλέποντας για τις κινήσεις κάποιων που έχουν βάλει πολλά χρήματα να φύγουν από το μπάσκετ κι ενώ έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Υπάρχει κίνδυνος και είναι προφανές ότι η παγκόσμια κρίση στην οικονομία έχει παίξει το ρόλο της".
http://olapaok.gr/basket/sinentefxseis/o_mpane_aksizei_na_einai_proedros_ston_paok.1192597.html