Το θεμα ειναι πολυπλοκο. Μπορεις να δωσεις μια απλη εξηγηση σαν κι αυτη που εδωσα εγω πριν 2+ χρονια αλλα μπορεις να το τραβηξεις και
παραπερα. Εγω στεκομαι στα ορια της καζουρας , του χαβαλε και του πικαρισματος του αντιπαλου. Υπαρχουν ομως καποιες περιστασεις (πχ
διαιτησια, κακη συμπεριφορα αστυνομικων κτλ) που σε φτανουν στα ορια σου. Απο κει και περα ο καθενας εχει τη δικη του προσωπικοτητα να
απαντησει αναλογα η να συγκρατηθει. Το θεμα που με απασχολει ειναι αν σκεφτομαστε σαν Βορειοελλαδιτες-ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ και προασπιζουμε τα
συμφεροντα μας η αν σκεφτομαστε το γενικο σωστο. Η αληθεια κρυβεται καπου στη μεση. Και αυτοι ειναι απαραδεκτοι οταν φωναζουνε συνθηματα
για νεκρους, βουλγαριες και μητερες αλλα κι εμεις δεν παμε πισω οταν τους απανταμε αλβανους κτλ. Και οσο να ναι μη κρυβομαστε πισω απο το
δαχτυλο μας ,ειμαστε κι εμεις να το πω λιγο παραπανω ευαισθητοι, λιγο επαναστατες λιγο αλανια , ε το χουμε στο αιμα μας τελος παντων.
Η απαντηση που εχω λαβει προσωπικα οταν ρωταω αθηναιους και γενικα νοτιοελλαδιτες τι εννοουν με το βουλγαροι ειναι η εξης<<φιλε εμεις για
πλακα το λεμε η αλλιως το λεμε οχι εννοωντας οτι ειστε πραγματικα βουλγαροι αλλα οτι ζειτε σε ενα δικο σας κοσμο, λιγο παρωχημενο,
παραδοσιακο και τελος παντων διαφορετικο.>>.
Σιγουρα υπαρχει μεγαλη διαφορα βορρα-νοτου οσο και να μας λενε ολοι οτι η ελλαδα ειναι μια και ενιαια. Αλλο ενιαια, αλλο
διαφορετικου χαρακτηρα ομως. Συγκρινε ενα κατοικο βορειας με ενα κατοικο νοτιας ελλαδας. Πολλες διαφορες. Σκεψη, ομιλια, προφορα, τροπος
διασκεδασης, συνηθειες, γουστα τροπος ζωης, αναπτυξη κτλ κτλ κτλ. Οποτε ας μη κοροιδευομαστε. Αυτο που μας κανει διαφορετικους ειναι η
ιδιοσυγκρασια. Απο κει και περα επαναλαμβανω οτι ο καθενας κανει τις επιλογες του και κρινει αναλογα.
Εν κατακλειδι, ειναι απαραδεκτο να βριζουμε νεκρους και πατριδες, αλλα ειναι για μενα το ιδιο απαραδεκτο να βριζετε η μανα του διαιτητη, αλλα
ειναι το ιδιο απαραδεκτο να εχεις κανει τοσα χιλιομετρα, να εχεις πληρωσει τοσα λεφτα και να σφυριζει χαλια το κορακι, αλλα , αλλα, αλλα, παει
μακρια η βαλιτσα
Οποτε μη τσιτωνεστε, ναι ειναι λαθος αλλα τι να κανουμε δεν ειμαστε αγγλια να τρωμε πατατακια και να χτυπαμε παλαμακια. Δεν ειναι σωστη η
κοινωνια, δεν θα ειναι σωστο και το γηπεδο. Πολυ απλα δεν εχουμε παιδεια.