Τουμπα απο τα παλια και νοσταλγικες παπαριες.
35αρης σημερα εχω ζησει τις ενδοξες στιγμες με Μαναβη,Πελε,Βραζιλιανο,Camel,'Skartado',Τζαμαλ και δεν συμμαζευετε.Αλυπητα σουτια,ντου,πετροπολεμος,κυνηγητα με μπατσους κτλ κτλ.Οι συνομηλικοι μου και εκει γυρω-ηλικιακα-με καταλαβαινουν.Να μην πω τι γινοταν στις εκδρομες.
Πολλοι παραγοντες-τοτε-ευνοουσαν την καφριλα.Κοινωνικοι,οικονομικοι,πολιτικοι κτλ.Για φερτε στο νου σας την Ελλαδα των 80s και την σημερινη Ελλαδα.Μεγαλες κοινωνικες αλλαγες.
Τεσπα,εδω δεν ειναι ο χωρος για πολιτικοκοινωνικες αναλυσεις.Βλεπωντας τους κολλητους μου σημερα και τον εαυτο μου,καταλαβαινω-ξερω πως κανενας μας δεν εχει διαθεση,προθεση ή γκαυλα να ξανακανει την Τουμπα,κολαστηριο οπως ηταν πριν 15-20 χρονια.Οτι καναμε,καναμε.Οταν εχεις οικογενεια,παιδια,υποχρεωσεις,δουλεια και χιλιες δυο μαλακιες να τρεχουν,εχεις ορεξη να πετας πετρες,μολοτωφ και να κυνηγιεσαι με μπατσους;
Κατα την ταπεινη μου γνωμη οποιος στα 35 συμπεριφερεται σαν 17χρονος χουλιγκανος,χρηζη ψυχιατρικης βοηθειας.
Ασε δε που πιστευω πως πολλοι αδερφοι Παοκστηδες δεν τα εχουν ζησει αυτα,απλως τα ακουνε απο παλιοτερους και 'νοσταλγουν' μια εποχη που δεν εζησαν.
Να μιλησουμε ανοιχτα;Δεν μετανιωνω που εζησα εκεινα τα σκληρα βιαια χρονια αλλα δεν επιθυμω επιστροφη τους.Ουτε επιθυμω την επιστροφη της καφριλας σε κανενα επιπεδο της Ελληνικης κοινωνιας.
Εκεινο που με ενοχλει ειναι ο αδοκιμος 'ρομαντισμος΄καποιων,σε συνδυασμο με μια λατρεια της μιζεριας.Θελουμε μια ζωη να κλαιγομαστε;Θελουμε μια ζωη να ειμαστε ο πτωχος πλην τιμιος Νικος Ξανθοπουλος του Ελληνικου ποδοσφαιρου;
Η θελουμε μια πραγματικα μεγαλη ομαδα οπως ειναι ο ΠΑΟΚ;
Τι σκατα ανεγκελφαλη νοοτροπια ειναι αυτη;
Δεν μπορουμε να γινουμε μεγαλη ομαδα(και μερικοι ισως δεν θελουν κιολας,θα τους χαλασει την κλαψα)αρα ας τα σπασουμε ολα,ας καταστρεφουμε την μιση Θεσσαλονικη σε καθε αγωνα,να μας μεινει η μαγκια τουλαχιστον.Ξυπνατε ρε αδερφια.Αλλαξαν οι εποχες.
Και για να μην παρεξηγηθω δεν γουσταρω απο την αλλη τα υπερ-πολιτισμενα πολιτικα ορθα-ολοι μαζι στο γηπεδο,ΠΑΟΚια,σκουληκια,Γαυροι κτλ.
Για τους υπερβολικα 'βιαιους΄και θερμοκεφαλους εχω να προτεινω α)να βρουνε γκομενα και β) να διαβασουν το 'Football Factory' ή να δουνε την ταινεια.Θα παρουν ιδεες για σουτια και επεισοδια εκτος αγωνιστικων χωρων.