Author Topic: Marcin Mieciel  (Read 15794 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aparadektos69

• Guest
Απ: Marcin Mieciel
« Reply #80 on: October 31, 2006, 12:56:39 »
epidi ego ka kapia alla paidia den mainoyn thessaloniki

Mporei kapios na postari edo tin simerini sinenteyksi toy miecel sta spor toy vorra?

Offline Dragon4

• Αποστολή
  • **
« Reply #81 on: November 02, 2006, 19:31:11 »
Apo to forum tou greeksoccer o @BlackHell dinei ena link me mia GOALARA tou Mieciel apo otan epaize sthn Gladbach :

E-K-P-L-H-K-T-I-K-O !!!  :prosk:
MIA ZWH PAOKARA MESA STHN POYTANA THN ATHINA!!!!

sergio4

• Guest
« Reply #82 on: November 02, 2006, 22:29:54 »
Kai MVP tis agonistikis kai kalitero gol. Evge to poulen mou...

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #83 on: November 10, 2006, 20:54:32 »
http://www.libero.fm/details.asp?t=a&id=143&session-id=08ee16078df32a14f71435a1d2f9d13b

Σήμερα αποφάσισα να αναδημοσιεύσω στη στήλη μου μια εξαιρετική συνέντευξη που πήρε από τον Μάρτσιν Μίετσελ ο Γιώργος Κουβεντίδης για την εφημερίδα `Μακεδονία". Μια συνέντευξη που αξίζει τον κόπο να την διαβάσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και όχι μόνο

Σημ.1   Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές εξελίξεις στους κυανόλευκους αρκεί να το καταλάβουν όλοι.

Σημ.2   Αρέσει ο Βούκοτιτς με αυτά που λέει στις συνεντεύξεις τύπου και αυτά που κάνει στις προπονήσεις

Σημ.3  Επιμένω ότι κάτι λείπει από τον μπασκετικό Άρη και δεν ξέρω αν είναι μόνο ένα "πεντάρι" και ένα "τριάρι"   που κάνει μπαμ ότι χρειάζεται

Σημ. 4  Για την επικοινωνία μας mail στο: zagoras@gmail.com

Δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, ζείτε μέσα στα προβλήματα. Μ΄ αυτές τις συνθήκες, μπορείς να διασκεδάζεις ακόμη, παίζοντας ποδόσφαιρο;
"Και στον Ηρακλή είχαμε προβλήματα. Εδώ, βέβαια, είναι λίγο χειρότερα. Ήξερα, όμως, ότι έρχονται σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει πολύ κόσμο, αν και τελευταία δεν έρχεται στο γήπεδο. Με την Κέρκυρα το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο. Και στον Ηρακλή, στα αποδυτήρια άκουγες πολλές φορές συζητήσεις για τα χρήματα. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, όμως, εξακολουθώ να το διασκεδάζω κι όταν κάνεις προπόνηση ή έχεις παιχνίδι και τρέχεις με τη μπάλα, δεν σταματάς, για να σκεφτείς, ότι είσαι απλήρωτος"
Γνώριζες ότι η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι προβληματική. Γιατί τον επέλεξες;
Γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος στον Ηρακλή. Ήθελα να παίζω έστω και στο ΟΥΕΦΑ. Φτάναμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέρναμε. Στον Ηρακλή, δεν είχαμε πίεση. Χάναμε και την άλλη μέρα το είχαμε ξεχάσει. Θυμάμαι ότι χάσαμε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και στα αποδυτήρια ήταν όλοι ευχαριστημένοι, επειδή παίξαμε καλά. Αναρωτήθηκα αν ήμουν αφηρημένος στο γήπεδο και δεν πήρα είδηση αν βάλαμε κι άλλα γκολ. Κι όμως, είχαμε χάσει. Στον Ηρακλή είχαμε μια φανταστική ατμόσφαιρα, ήμασταν όλοι φίλοι, μια οικογένεια. Αλλά εγώ από τη Λέγκια, είχα συνηθίσει στην πίεση, να κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν μπορώ να παίξω σε μια ομάδα, που δεν πειράζει αν χάσεις! Μ` αρέσει η πίεση για το αποτέλεσμα. Ακόμη κι όταν οι φίλαθλοι θέλουν να μας κυνηγήσουν, όταν δεν παίζουμε καλά!
Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, είχες πει ότι δεν πρόκειται να κάνεις προσφυγή και δεν έκανες. Κάποιοι άλλοι, που ήταν πιο δεμένοι με τον ΠΑΟΚ έκαναν.
"Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη, μου αρέσει να παίζω στον ΠΑΟΚ, γι` αυτό ήθελα να μείνω. Όταν πήγα στην Πολωνία μίλησα με πολλούς, με τον μάνατζέρ του, όλοι μου είπαν να φύγω και να πάω κάπου, που θα είναι καλύτερα. Εγώ και η γυναίκα μου, όμως, θέλαμε να μείνουμε εδώ. Η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και δεν είναι μόνο χρήματα. Το παιδί μας πηγαίνει στο σχολείο εδώ, του αρέσει, αισθανόμαστε όλοι μας καλά. Μίλησα με τον Ζαγοράκη και τον ρώτησα αν θα παίξουμε στην Α` εθνική ή στην Δ`. Αν συνέβαινε το δεύτερο, θα έπρεπε να φύγω. Μου είπε να μην ανησυχώ, θα παίξουμε στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Το μόνο, που ήθελα, είναι να υπάρχει στην ομάδα ένα πρόγραμμα. Αργότερα, τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα, τώρα χειροτέρεψαν πάλι. Αλλά, ΟΚ. Κάτι θα γίνει".
Οι πιο πολλοί ξένοι παίκτες, δεν έχουν συναίσθημα για την ομάδα, που παίζουν και σκέφτονται μόνο τα χρήματα.
"Κι εγώ σκέφτομαι τα χρήματα. Όταν ήμουν νέος, μπορούσα να παίζω τσάμπα, με ένοιαζε μόνο η καριέρα. Στη Λέγκια έπαιζα με λίγα χρήματα. Αν μου έλεγε η Φέγενορντ τότε, έλα να παίξεις με 10.000 ευρώ, θα πήγαινα. Τώρα, στα 31 μου, σκέφτομαι διαφορετικά. Πρέπει να σκέφτομαι τα χρήματα. Σε 3-4 χρόνια μπορεί να σταματήσω. Μπορεί και αύριο, αν τραυματιστώ, χτύπα ξύλο. Γι` αυτό πρέπει να σκέφτομαι το παιδί μου και τη γυναίκα μου. Δεν μπορώ να λέω ψέμματα, ότι είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ ή ότι παίζω για τη φανέλα. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να περνάς καλά εκεί, που είσαι. Κι εμείς περνάμε καλά".
Σκέφτηκες ποτέ "τι κάνω εδώ με τόσα προβλήματα";
"Όχι. Μπορώ να περιμένω για τα χρήματα μου. Πέρσι περίμενα 4-5 μήνες. Ευτυχώς, έχω μαζέψει κάποια χρήματα παίζοντας ποδόσφαιρο και μπορώ να περάσω. Αν δεν είχα μαζέψει, ίσως να είχα πρόβλημα. Κάποια στιγμή ξέρω ότι θα τα πάρω. Δεν θα τα χάσω".
Το καλοκαίρι είχες προτάσεις να φύγεις από τον ΠΑΟΚ;
"Είχα και από την Ελλάδα και από αλλού. Ήθελαν να μείνω ελεύθερος και να μιλήσουμε".
Από την ΑΕΚ;
"Δεν πρόκειται να σου πω, όσο κι αν επιμείνεις".
Όταν πήγαινες στην πρώτη συγκέντρωση το καλοκαίρι, τι σκεφτόσουν στο δρόμο;
"Ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Σκεφτόμουν, ότι ίσως είναι καλύτερα, επειδή ούτως ή άλλως, είχαμε 15-16 καλούς παίκτες, να μην κάνουμε μεταγραφές, να προσπαθήσει η ομάδα να μειώσει τα έξοδά της και τα χρέη της κι εμείς μέσα στο γήπεδο να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, να κάνουμε μια καλή πορεία. Είτε θα βγαίναμε 6οι, είτε 8οι, δεν θα είχε διαφορά. Το σημαντικό θα ήταν να μειωθούν τα χρέη, να εξυγιανθεί η ομάδα. Τελικά, δεν έγινε αυτό. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε μεταγραφές, σκέφτηκα ότι και φέτος θα έχουμε τα ίδια. Όχι πως τα παιδιά που ήρθαν, δεν μας βοηθούν ή δεν είναι καλοί παίκτες. Κάθε άλλο. Αλλά όταν η ομάδα δεν έχει χρήματα, πρέπει πρώτα να κοιτάξει να νοικοκυρευτεί. Τώρα, δεν κερδίζουμε τίποτα, έχουμε άλλη μια ίδια χρονιά. Ούτε στο ΟΥΕΦΑ παίζουμε".
Η κατάσταση είναι έκκρυθμη, ο κόσμος είναι εδώ και καιρό σε κόντρα με την ιδιοκτησία, ο Γούμενος είναι κοντά στην αποχώρηση. Το κλίμα είναι πολεμικό. Πόσο σας επηρεάζουν αυτές οι καταστάσεις;
"Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να παίζουμε χωρίς να σκεφτόμαστε όλα αυτά. Για μας, είναι πολύ καλό να κερδίζουμε, γιατί έτσι κρατάμε το ηθικό μας ψηλά κι έχουμε ένα λόγο να χαμογελάμε"
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει έναν νέο, δυνατό ιδιοκτήτη. Αν ήσουν πολυεκατομμυριούχος, θα αγόραζες τον ΠΑΟΚ;
"Ναι, θα τον αγόραζα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ευκαιρία, για κάποιον που θέλει πραγματικά να επενδύσει. Ο ΠΑΟΚ έχει αμέτρητους οπαδούς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια ομάδα, που έχει μεγάλη δυναμική κι όποιος την αναλάβει και τη λειτουργήσει με οργάνωση και πρόγραμμα, μόνο να κερδίσει μπορεί. Δεν αρκεί να έχει χρήματα. Μπορεί να έχει και να τα πετάει, χωρίς να πιάνουν τόπο. Μου κάνει εντύπωση, που δεν βρίσκεται κάποιον να αγοράσει αυτή την ομάδα!"
Τι θα έκανες, αν ήσουν σήμερα ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;
"Θα έπαιρνα στην ομάδα τους καλύτερους επαγγελματίες του κάθε τομέα, θα ήθελα από τον καθένα να δουλεύει για την ομάδα και να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για επένδυση. Αν ήμουν ιδιοκτήτης του, το πρώτο που θα έκανα, είναι να χτίσω καινούριο γήπεδο και να αξιοποιούσαμε τους εμπορικούς χώρους. Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης. Θα αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα της ομάδας, θα την βοηθήσει να γίνει αυτάρκης. Νέο γήπεδο, σημαίνει και περισσότερα εισιτήρια. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες κι έτσι πρέπει να το βλέπουμε"
Οι αντιδράσεις του στυλ "δεν πάμε στο ξενοδοχείο", πιστεύεις ότι είναι σωστές και οδηγούν κάπου;
"Απ΄ ότι φάνηκε, δεν επηρέασαν την ομάδα, γιατί και στα δύο παιχνίδια κερδίσαμε. Είμαστε αρκετά επαγγελματίες, για να προσέξουμε τη ζωή μας, ακόμη κι αν δεν πάμε στο ξενοδοχείο κι αυτό το έδειξαν τα αποτελέσματα. Θέλουμε να δείξουμε κάτι. Τι άλλο να κάνουμε; Και μην ξεχνάτε, ότι μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές, που έχουν σοβαρά προβλήματα. Άλλος έχει πάρει σπίτι και η τράπεζα ζητά χρήματα. Τι να πει στην τράπεζα; Κάνε υπομονή;"
Όταν έμαθες ότι δεν θα παίξετε στο ΟΥΕΦΑ, πως αισθάνθηκες;
"Πολύ άσχημα. Ήρθα ΠΑΟΚ, κατά κύριο λόγο, γιατί κάθε χρόνο παίζει στην Ευρώπη. Πέρσι παίξαμε στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και νιώσαμε όλοι μας πολύ ωραία. Δώσαμε τη μάχη μας στο πρωτάθλημα όλη τη χρονιά και στο τέλος δεν πήραμε αυτό που κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο. Ένα χρόνο, παλεύαμε για το τίποτα και είμαι θυμωμένος γι` αυτό. Δεν μπορώ να βλέπω στην τηλεόραση να παίζουν άλλοι στην Ευρώπη και να μην παίζουμε εμείς"
Έχεις ένα κίνητρο παραπάνω, να βάλεις γκολ στον Ατρόμητο, που πήρε τη θέση σας;
"Τι φταίει ο Ατρόμητος; Αφού αυτοί είναι οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ. Εμείς φταίμε. Ξέρεις τι απώλεια είναι αυτή για την ομάδα; Αν παίζαμε στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ θα είχε περισσότερα έσοδα και η Ευρώπη είναι διαφήμιση για το σύλλογο και τους παίκτες του"
Τι σου αρέσει στην ομάδα, που βρίσκεσαι;
Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι έχει τρελούς οπαδούς, όταν έρχονται στο γήπεδο! Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι φοβερή. Υπάρχουν παίκτες που προτιμούν να παίζούν χωρίς πολύ κόσμο, δεν θέλουν την πίεση. Εμένα μου αρέσει. Προτιμώ να πάμε να παίξουμε στον Ολυμπιακό και έχω 30.000 κόσμο απέναντί μου κι ας με βρίζει".
Και τι δε σου αρέσει;
Όλα αυτά τα προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πηγαίνει πολύ καλύτερα στο πρωτάθλημα, αν η σκέψη όλων, δεν ήταν και σ` αυτά. Μία μέρα, ήμουν στο αυτοκίνητο ενός συμπαίκτη μου, σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο κι έβαλε βενζίνη για πέντε ευρώ. "Τι κάνεις;" του λέω. Δεν είχε χρήματα. Δεν είναι απίστευτο; Παίκτης του ΠΑΟΚ και να βάζει πέντε ευρώ βενζίνη; Όταν ήμουν στον Ηρακλή, ήμασταν αποστολή στην Αθήνα κι ένας νεαρός συμπαίκτης μου, δεν είχε δύο τρία ευρώ, να πάρει κάτι από τα
Mc Donalds. Είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό;"
Είσαι ικανοποιημένος με το ρόλο σου στην ομάδα; Δεν αισθάνεσαι καμιά φορά μόνος στην επίθεση;
Είμαι ευχαριστημένος, αν και μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα, να πετύχω περισσότερα γκολ. Στο 4-3-3, παίζαμε με τον Χαραλαμπίδη στα άκρα κι ήμασταν αναγκασμένοι να κινούμαστε πιο μακριά από την περιοχή. Έτσι δύσκολα έχεις την ευκαιρία να σκοράρεις. Τώρα γυρίσαμε σε 4-4-2 και θέλει λίγο χρόνο να το εμπεδώσουμε"
Σου αρέσει το ποδόσφαιρο, που παίζει ο ΠΑΟΚ;
"Όχι, δεν μου αρέσει. Παίζουμε πολύ κακό ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα είναι το σημαντικό, αλλά πρέπει να παίζουμε καλύτερα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες. Μέσα στην έδρα μας, ο Εργοτέλης, η Κέρκυρα και η Καλαμαριά, έπαιζαν κατά διαστήματα καλύτερα από μας. Αυτό δεν το αντέχω"
Γιατί δεν παίζετε καλύτερα;
"Δεν ξέρω. Στην προπόνηση είμαστε καλοί, στο παιχνίδι χάνουμε το μυαλό μας. Χάνουμε πολύ εύκολα τη μπάλα. Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι μέσα στο γήπεδο, να κυκλοφορούμε καλύτερα τη μπάλα. Έχουμε παίκτες τεχνίτες, για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Κι όχι να παίζουμε με βαθιές μπαλιές. Είμαστε ΠΑΟΚ, δεν είμαστε μικρή ομάδα"
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον φετινό ΠΑΟΚ;
"Αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσεις. Έτσι όπως ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, χωρίς χρήματα, με αλλαγή προπονητή... Για στόχους, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς φέτος. Περιμένω, απλά, να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο"
Ο Μπαρκαουάν λέει ότι θέλει να πάρετε το πρωτάθλημα; Είναι τρελός;
Δεν ξέρω αν είναι τρελός, αλλά αν το πάρουμε θα τρελαθούμε όλοι! Αλλά εδώ και δέκα χρόνια μπορεί να το πάρει κάποιος από τον Ολυμπιακό; Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όχι μόνο το τι ποδόσφαιρο παίζεις. Ξέρεις τώρα... Κάνουν μερικές φορές λάθη κι οι διαιτητές. Το θέμα είναι να μη χάνουμε τσάμπα βαθμούς. Να κερδίζουμε όλα τα ματς μέσα και να παίρνουμε έξω ότι καλύτερο μπορούμε. Μέχρι τώρα πάμε καλά. Έχουμε αποτελέσματα, προχωρήσαμε στο κύπελλο. Το άσχημο είναι ότι δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο.
Ο Βούκοτιτς είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δημιουργικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή, γι` αυτό δεν κάνει πολλές ευκαιρίες και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Συμφωνείς;
"Μέχρι ενός σημείου, ναι. Το κέντρο είναι πολύ σημαντικό, γιατί συχνά μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς χαφ, που κάνουν πολλή βρώμικη δουλειά μέσα στο γήπεδο, είναι μαχητές και ιδρώνουν για όλους μας. Είναι αλήθεια, όμως, ότι το κέντρο μας δεν δημιουργεί. Θυμάστε πέρσι το παιχνίδι μας με τη Σαχτάρ; Είχαν δύο καλούς χαφ στα άκρα και μας πήραν το παιχνίδι".
Ο Βούκοτιτς είπε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει γκολτζή.
"Κι αυτό, μέχρι ενός σημείου, είναι αλήθεια. Φαίνεται από τα αποτελέσματα, δε βάζουμε πολλά γκολ. Φέτος δεν έχουμε Σαλπιγγίδη. Βέβαια, αν κάνουμε πιο πολλές ευκαιρίες, θα βάζουμε και περισσότερα γκολ. Στα τελευταία ματς, κάναμε μία δύο ευκαιρίες και βάλαμε γκολ"
Εσύ δεν αισθάνεσαι γκολτζής;
"Αν αράζω μέσα στη περιοχή και περιμένω να μου δώσουν τη μπάλα να τη στείλω στα δίχτυα, μπορεί να είμαι (γέλια). Όταν πρέπει να γυρνάω πολλές φορές πίσω, να μαζεύω τη μπάλα, δεν είναι εύκολο να έχω συχνή επαφή με τα δίχτυα".
Μέχρι πέρσι, έβαζες λίγα γκολ, φέτος έχεις ήδη πέντε. Μήπως ο ΠΑΟΚ έπαιζε για να σκοράρει ο Σαλπιγγίδης;
"Ο Σαλπιγγίδης είναι καλός σκόρερ και παίζαμε γι` αυτόν. Κι εγώ κέρδισα πέναλτι, που τα εκτέλεσε ο Σάλπι. Όλες τις στημένες φάσεις, τις δουλεύαμε για το Δημήτρη. Τώρα, όμως, έφυγε και πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις. Πάντως, στον φετινό ΠΑΟΚ, υπάρχουν πολλοί παίκτες, που βάζουν γκολ και μας δίνουν βαθμούς και νίκες. Ο Μπαλάφας, ο Ηλιάδης, ο Αραμπατζής. Κι αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα"
Πιο είναι το πιο σημαντικό και ωραίο γκολ, που έχεις πετύχει;
"Ήταν στην Πολωνία, με τη Λέγκια, εναντίον του Παναθηναϊκού για το ΟΥΕΦΑ. Χάσαμε 4-2 στην Ελλάδα, εκεί άνοιξα το σκορ και στο 90` με δική μου ασίστ έγινε το 2-0 και προκριθήκαμε. Στον ΠΑΟΚ δεν βάζω πολλά γκολ, αλλά δεν μπορείς να πεις... Αυτά, που βάζω, είναι ωραία (γέλια)"
Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ;
"Καλύτερος... Ο πιο σημαντικός είναι ο Ζαγοράκης. Μάχεται μέσα στο γήπεδο, δίνει καλές πάσες, έχει εμπειρία, έχει παίξει στην Αγγλία και στην Ιταλία και ξέρει τη νοοτροπία της Ευρώπης. Είναι ο ηγέτης της ομάδας"
Τι θα ήταν ο ΠΑΟΚ με Σικαμπάλα και Χριστοδουλόπουλο;
"Είναι νέοι και είναι άσχημο πρώτα απ` όλα για τους ίδιους, που δεν παίζουν. Ουσιαστικά, έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο κι αυτό είναι κακό για την καριέρα τους. Οι ομάδες πάντα βρίσκουν την άκρη, δεν χάνονται όποιος παίκτης κι αν φύγει. Αυτοί, που χάνουν είναι οι παίκτες. Που καμιά φορά πληρώνουν τα λάθη των μάνατζέρ τους"
Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Και μέσα στο γήπεδο;
"Να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα, να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γύρω από την ΠΑΟΚ και να υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Ο κόσμος είναι αυτός, που σπρώχνει την ομάδα και θέλουμε να έρχεται και να γεμίζει το γήπεδο. Να μην αλλάζουμε κάθε τόσο τη μισή ομάδα. Εδώ στην Ελλάδα, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, αλλάζουν πέντε - δέκα παίκτες κι οι προπονητές συνέχεια. Μόλις εμπεδώνεις ένα σύστημα, αλλάζει ο προπονητής και πρέπει να μάθεις το καινούριο. Στα δύο χρόνια που είμαστε στον ΠΑΟΚ, γνώρισα πέντε προπονητές"
Στη Λέγκια έκανες πρωταθλητισμό, στην Ελλάδα δε σου λείπει αυτή η αίσθηση;
"Μου λείπει, αλλά τι να κάνω; Εδώ είναι δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Αυτοί έχουν τα πάντα. Καλή ομάδα, σταθερότητα, χρήματα"
Ζηλεύεις τις ομάδες της Αθήνας, που έχουν τα πάντα;
"Μερικές φορές, σκέφτομαι γιατί να μην είμαστε κι εμείς έτσι; Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλη ομάδα, όσο κι αυτές. Μπορούμε να γίνουμε το ίδιο. Όλα ξεκινούν από την κορυφή. Χρειαζόμαστε καλύτερη οργάνωση, είναι προφανές"
Αν μπορούσε κάποιος να σου ικανοποιήσει τρεις ευχές, τι θα ζητούσες;
"Να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, να είμαι σε φόρμα μέχρι τα 40 να παίζω ποδόσφαιρο και να παίξω σε Μουντιάλ με την εθνική Πολωνίας"!
Το ποδόσφαιρο ήταν μέσο για μια καλύτερη ζωή ή κάτι άλλο;
"Δεν πρόλαβα να σκεφτώ, γιατί από πολύ μικρός, αφοσιώθηκα σ` αυτό. Δεν ήμουν κακός μαθητής, απεναντίας στη γυμναστική ήμουν ο καλύτερος (γέλια)! Στο σχολείο, ο δάσκαλος μιλούσε για την ιστορία της Πολωνίας ή τα μαθηματικά κι εγώ ζωγράφιζα στο χαρτί μπάλες και γήπεδα. Δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο. Μόλις γυρνούσα στο σπίτι, πετούσα τα βιβλία κι έφευγα να παίξω ποδόσφαιρο. Μια φορά, έφερα κακούς βαθμούς στο σπίτι κι η μητέρα μου, μου απαγόρευσε να πάω στην προπόνηση. Πήγα μόνος μου, την ίδια μέρα".
Πότε πρωτοπήγες σε ομάδα;
Προτιμούσα να παίζω ποδόσφαιρο στη γειτονιά, παρά σε ομάδα. Έρχονταν προπονητές στο σπίτι, ζητούσαν από τον πατέρα μου να με στείλει στο γήπεδο, αλλά εγώ προτιμούσα το δρόμο με τους φίλους μου. Ήμουν ο καλύτερος της γειτονιάς, έφτιαχνα την ομάδα μου, έπαιρνα κι ένα μπλοκάκι τους εξηγούσα πως θα παίζουμε και συμμετείχαμε στα τουρνουά, που κάναμε στις γειτονιές. Σε ομάδα πήγα στα 15 μου και σε τρία χρόνια έπαιζα Α` εθνική στην Πολωνία, όταν ο προπονητής της Λέχια Γκντάνσκ, έπεισε τον πατέρα μου, να με στείλει στην ομάδα του"
Και πως ήταν εκεί;
"Πολύ δύσκολα. Το Γκντάνσκ από το σπίτι μας ήταν 35 χιλιόμετρα. Ξυπνούσα κάθε μέρα στις 5πμ, έπαιρνα το τρένο, στις 8πμ είχα σχολείο στο Γκντάνσκ, στις 3μμ σχολούσαμε, ξεκινούσε η προπόνηση και στις 8μμ έφτανα στο σπίτι. Στα 17 μου, με προώθησαν στην πρώτη ομάδα, παίζαμε στη Β` εθνική και ήμουν ήδη στην εθνική νέων. Μετά από έξι μήνες, με αγόρασε η Λέγκια, έπαιξε για λίγο σε μια θυγατρική της ομάδα και σε ηλικία 18,5 ετών, στην πρώτη ομάδα της Λέγκια. Μόλις έφυγε ο Κόβαλτσικ στη Μπέτις, έγινα βασικός και στην πρώτη μου χρονιά, κερδίσαμε όλους τους τίτλους. "
Αν δεν γινόσουν ποδοσφαιριστής, τι δουλειά θα έκανες σήμερα;
"Θα ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων. Πολλοί φίλοι μου στη γειτονά, όλοι τη μέρα, έφτιαχναν ποδήλατα, μηχανάκια κι αυτοκίνητα. Θα πήγαινα να μάθω την τέχνη και θα έκανα κι εγώ αυτό"
Μετά τόσα χρόνια, τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;
"Είναι η ζωή μου. Στη ζωή μου κάνω αυτό που μ` αρέσει. Διασκεδάζω το παιχνίδι και την προπόνηση. Πολύς κόσμος κάνει μια δουλειά, που δεν του αρέσει. Εγώ έκανα το χόμπι μου επάγγελμα κι είμαι ευτυχισμένος γι` αυτό"
Δεν είναι βαρετό;
Όταν παίζεις όλο το χρόνο, μπορεί κάποια στιγμή να μπουκώσεις, να πονάς. Όταν έχουμε διακοπές, μία εβδομάδα δεν ακουμπάω μπάλα. Μετά αρχίζει και μου λείπει, φωνάζω τους φίλους μου και παίζουμε.
Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο.
"Είμαι ευχαριστημένος, απ` όσα έχω ήδη κάνει και δεν κλαίω. Ίσως να μην είχα αρκετό ταλέντο, για κάτι περισσότερο. Τώρα, θα ήθελα να παίξω με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι δύσκολο να το ονειρευτώ με τα προβλήματα, που έχουμε. Έπαιξα με τη Λέγκια, όταν αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό στους "οχτώ" και ήταν φανταστικά".
Για μια χρονιά, ο Μίετσελ δοκίμασε τη τύχη του στην Γερμανία, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του και τα μαθήματα, που πήρε.

* Πήγα δανεικός από τη Λέγκια για 250.000 ευρώ και η Γκλάντμπαχ είχε οψιόν αγοράς 2.000.000 ευρώ. Εκεί τα πράγματα ήταν δύσκολα. Στα φιλικά του καλοκαιρού, έβαλα 14 γκολ, αλλά στο πρωτάθλημα ήμουν στον πάγκο. Μια φορά, μπήκα αλλαγή στο Αμβούργο, ισοφάρισα με ανάποδο ψαλίδι στο 90` και περίμενα να παίξω βασικός στο άλλο ματς. Αλλά πάλι πάγκο".

* "Την καριέρα μου, την έκοψε ο Ρομανόφσκι, ο πρόεδρος της Λέγκια. Στην ουσία άνηκα σ` αυτόν κι όχι στη Λέγκια. Παλιότερα με ήθελαν η Φέγενορντ κι ο Παναθηναϊκός, αλλά ζητούσε πολλά. Ήθελε 2.000.000 ευρώ ακατέβατα για να πουλήσει στη Γκλάντμπαχ, η οποία έδινε 500.000 ευρώ. Τον παρακάλεσα, αλλά τίποτα... Ήμουν κρατούμενος στη φυλακή του. Στο τέλος με πούλησε με 100.000 ευρώ στον Ηρακλή".

* "Στην προπόνηση δουλεύουν εξεδικευμένα, ήμασταν οχτώ ώρες τη μέρα στο προπονητικό κέντρο. Εδώ κανείς δεν ασχολείται με τα μικρά παιδιά. Εγώ είμαι 31 χρονών και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν περιμένω να μου πει κανείς, ότι πρέπει να κάνω σάουνα, μετά την προπόνηση ή να καθίσω να κάνω μία ώρα σουτ με το αριστερό, αν σ` αυτό έχω αδυναμίες. Εδώ πηγαίνουν στις ομάδες παιδιά 18 χρονών και μετά από τρία χρόνια, μπορεί να είναι χειρότεροι παίκτες, γιατί δεν τους βάζει κανείς να δουλέψουν. Κάνουν απλά προπόνηση, λίγα σουτ και φεύγουν για καφέ. Έτσι χάνονται τα ταλέντα"

* "Στην Ελλάδα, ακόμη και μικρά παιδιά, λένε ότι η ομάδα τους είναι θρησκεία, αλλά δεν πηγαίνουν ούτε στο γήπεδο. Εκεί όλα τα γήπεδα είναι ωραία, γεμίζουν και η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Πηγαίνουν όλοι μαζί στο γήπεδο, βλέπεις ανθρώπους 60 χρονών να φορούν φανέλα της ομάδας τους. Εδώ, λες και είναι μάχη".

* "Σε θέματα μάρκετινγκ, είναι μέρα με τη νύχτα. Δύο φορές την βδομάδα, υπογράφαμε φανέλες, φωτογραφίες, μπάλες για να τις πουλάνε στη μπουτίκ. Μας πήγαιναν σε εκδηλώσεις στην πόλη, σε σχολεία, στην ουσία διαφημίζαμε την ομάδα, έτσι δημιουργείς καινούριους φιλάθλους, άρα πελάτες. Εδώ, δεν ασχολείται κανείς. Όταν μου ζητούν υπογεγραμμένη φωτογραφία, ακόμη και τώρα δίνω αυτές τις Γκλάντμπαχ!
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline alkaholik

• Αποστολή
  • **
    • ÅÈÍÉÊÇ ÕÐÇÑÅÓÉÁ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÙÍ - ÅË.ÁÓ. Ç/ÊÁÉ ÔÅÖÑÁ
« Reply #84 on: November 10, 2006, 21:53:44 »
katapliktiki sinenteuksi ontws. an ta eipe ola auta bravo tou. etsi tous theloume tous paiktes. kai malista dilwseis apo ena paikti pou anekathen kinoutan sti skia twn "megalopaoktsidwn" paiktwn. bravo tou kai makari na sinexisi tin eksairetiki poreia tou.

DIMITRITCI

• Guest
« Reply #85 on: November 10, 2006, 22:34:43 »
ola kala kai ola katanohta alla auto

* "Σε θέματα μάρκετινγκ, είναι μέρα με τη νύχτα. Δύο φορές την βδομάδα, υπογράφαμε φανέλες, φωτογραφίες, μπάλες για να τις πουλάνε στη μπουτίκ. Μας πήγαιναν σε εκδηλώσεις στην πόλη, σε σχολεία, στην ουσία διαφημίζαμε την ομάδα, έτσι δημιουργείς καινούριους φιλάθλους, άρα πελάτες. Εδώ, δεν ασχολείται κανείς. Όταν μου ζητούν υπογεγραμμένη φωτογραφία, ακόμη και τώρα δίνω αυτές τις Γκλάντμπαχ!

ME KARAFLIASE. XODRE TO MEGALIO SOU

SKAILS

• Guest
« Reply #86 on: November 11, 2006, 12:34:51 »
o polonos edwikse oti ektos apo exeretikos paikths,einai k exupnos anthrwpos...
Maresei pou einai polonos kai sebetai k tima ton PAOK mas,xwris laikismous!!!!

BRAVO MARCIN!!!

Photis

• Guest
« Reply #87 on: November 11, 2006, 20:56:51 »
Korifi o Miecel simera!!!!!!Korifi!!! ;D

giorgos4

• Guest
« Reply #88 on: November 11, 2006, 22:39:35 »
Tetoious podosfairistes den exei kamia allh omada. :joint:
Geia sou re palikare Martin Miecel! :joint:

Omws den einai o monadikos Polwnos pou agapaei kai trelenetai gia thn PAOKARA mas yparxoun edw sthn Germania Polwnoi pou akolou8ane thn PAOKARA akoma kai sta kria kai sta xiwnia!
8elo na pw kai ena BRAVO ston Giorgo Kouventidi giati kserw oti einai PAOKtsaki apo ta liga!

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #89 on: November 11, 2006, 22:59:50 »
Loipon eixa ena filaraki polwno trellameno Legia kai o agaphmenos tou paixths htan o Miecel. Eixe kataksenerwsei otan ton eixan poulhsei kapou sth germania. Meta otan ton phre h gria me eixe rwthsei ama ton kserw, kai tou lew akousta ton exw alla de ton eida pote na paizei. Mou elege oti einai paixtaras kai tetoia kai gw ton koroideua kai tou lega oti ama eisai paixtaras de katalhgeis sth gria  :D E, meta hr8e ston PAOK kai trella8hke o Arek (to filaraki mou). Tou phra kai persu ta xristougenna pou katebhka ellada mia fanela Miecel kai ton ekana PAOKtsaki trelammeno. Twra o malakas exei gurisei pisw sthn polwnia, na tou elega oti bgazei matia o dikos tou kai einai o misos PAOK monos tou  ;)
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline hotdog

• Αποστολή
  • **
« Reply #90 on: November 11, 2006, 23:53:32 »
@ skyklad

sthn gladbach ixe pai gia ena xrono
PAOK PANO APO OLLA

jmjyiannis

• Guest
« Reply #91 on: November 19, 2006, 20:46:44 »
1. Einai kai gamo tous paixtes
2. Einai kai poli kalo paidi,
3. Thimitheite ti eipe sti sinenteuksi kai oi anthropoi pou tha analaboun tora NA TA PROSEKSOUN!!!!

"Σε θέματα μάρκετινγκ, είναι μέρα με τη νύχτα. Δύο φορές την βδομάδα, υπογράφαμε φανέλες, φωτογραφίες, μπάλες για να τις πουλάνε στη μπουτίκ. Μας πήγαιναν σε εκδηλώσεις στην πόλη, σε σχολεία, στην ουσία διαφημίζαμε την ομάδα, έτσι δημιουργείς καινούριους φιλάθλους, άρα πελάτες. Εδώ, δεν ασχολείται κανείς. Όταν μου ζητούν υπογεγραμμένη φωτογραφία, ακόμη και τώρα δίνω αυτές τις Γκλάντμπαχ!

"Ναι, θα τον αγόραζα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ευκαιρία, για κάποιον που θέλει πραγματικά να επενδύσει. Ο ΠΑΟΚ έχει αμέτρητους οπαδούς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια ομάδα, που έχει μεγάλη δυναμική κι όποιος την αναλάβει και τη λειτουργήσει με οργάνωση και πρόγραμμα, μόνο να κερδίσει μπορεί. Δεν αρκεί να έχει χρήματα. Μπορεί να έχει και να τα πετάει, χωρίς να πιάνουν τόπο. Μου κάνει εντύπωση, που δεν βρίσκεται κάποιον να αγοράσει αυτή την ομάδα!"

Τι θα έκανες, αν ήσουν σήμερα ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;
"Θα έπαιρνα στην ομάδα τους καλύτερους επαγγελματίες του κάθε τομέα, θα ήθελα από τον καθένα να δουλεύει για την ομάδα και να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για επένδυση. Αν ήμουν ιδιοκτήτης του, το πρώτο που θα έκανα, είναι να χτίσω καινούριο γήπεδο και να αξιοποιούσαμε τους εμπορικούς χώρους. Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης. Θα αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα της ομάδας, θα την βοηθήσει να γίνει αυτάρκης. Νέο γήπεδο, σημαίνει και περισσότερα εισιτήρια. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες κι έτσι πρέπει να το βλέπουμε"

sergio4

• Guest
« Reply #92 on: November 19, 2006, 20:57:42 »
Φτου να μη σε ματιαξουμε αγορινα μου...

Athinaios--4

• Guest
« Reply #93 on: November 19, 2006, 21:00:56 »
Megalos ektelstis edo kai polla xronia!!
To kalytero omos einai auto pou eixe sto site tis thyras-4 .

Το ήθος και ο ειλικρινής σεβασμός στον ΠΑΟΚ,  είναι πολύ καλύτερα όταν δεν (αυτο)διαφημίζονται...
αλλά γίνονται πράξη μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Autos einai o Marcin!!!!

p@oki-92

• Guest
« Reply #94 on: November 19, 2006, 21:21:00 »
EINAI TRELOS EINAI TRELOS O POLONOS,EINAI TRELOS O POLONOS!!! :spray:

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #95 on: November 19, 2006, 21:38:01 »
kai paixtoura kai palhkaros o Polwnos

Tou vgazw to kapelo
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
« Reply #96 on: November 19, 2006, 21:44:56 »
kati filoi mou vazeloi mou lene gia plaka pws ton xeimwna 8a paroun kai ton miecel  :'(
pantws nomizw pws fetos einai h pio paragwgikh tou xronia
elpizw mono na mh stamathsei o paiktaras

Scorpion4

• Guest
« Reply #97 on: November 19, 2006, 22:29:49 »
O!MARCIN MARCIN! O!MARCIN!MARCIN!  :proskino: :proskino: :proskino: :devil: :devil: :devil:

adriano

• Guest
« Reply #98 on: November 19, 2006, 22:38:25 »
Φετος εινα η χρονια του.Καλος τεχνιτης,ξερει να διαβαζει τη φαση,ειχε προβλημα στο τελειωμα και απο οτι φενετε φετος το βελτειωσε αρδιν και με λιγη τυχη.Μακαρι να συνεχειση ετσι.Ειναι παιχταρας και του αξειζει.

Offline PanicTaZ

• Αποστολή
  • **
« Reply #99 on: November 19, 2006, 22:53:20 »
apla einai fandastikos paixtis.makari na kratisei epafi me ta duxtia kai na bazei panda endiposiakes goalaresssssssssssss
My Own WoRST ENeMy.....