Συνέντευξη στο Μέτροσπορ
Ούτε στο χειρότερο του εφιάλτη δεν μπορούσε να φανταστεί ο Χουσείν Μουμίν ότι θα ζούσε όσα έζησε τις πρώτες ημέρες της καριέρας του στον ΠΑΟΚ. Όπως θα θυμούνται οι φίλοι του Δικέφάλου λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του ευφάνταστος δημοσιογράφος αθλητικής Αθηναικής εφημερίδας έμπλεξε σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια το νεαρό ποδοσφαιριστή. Στο θέμα είχε επέμβει τότε το Αθλητικό Μετρόπολις που φιλοξενώντας δηλώσεις του προέδρου του Πανθρακικού και του ίδιου του ποδοσφαιριστή αποκάλυψε την πλεκτάνη που είχε στηθεί σε βάρος του νεαρού προφανώς προερχόμενη από την ΑΕΚ που ήθελε οπωσδήποτε να αποκτήσει τον Χουσείν από την ομάδα της Κομοτηνής. Ο νεαρός στο περιθώριο της συζήτησης που είχαμε με τον Ακιελ ( μας βοήθησε μεταφράζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ποδοσφαιριστή ) θυμήθηκε τις δύσκολες εκείνες ημέρες... ΄΄ Είχα αναστατωθεί. Δεν ήξερε τι να κάνω. Είχα φοβηθεί. Το όνειρο μου να παίξω στον ΠΑΟΚ έγινε εφιάλτης χωρίς εγώ να έχω πει τίποτε. Μου είχε τηλεφωνήσει ένας δημοσιογράφος από την Αθήνα και μου είχε ζητήσει να κάνουμε μερικές φωτογραφίες και να πούμε κάποια πράγματα. Στην αρχή δεν ήθελε αλλά με πίεσε και τελικά δέχθηκα να τον συναντήσω. Είχα ενημερώσει και τον μάνατζερ μου που μου είχε συστήσει να είμαι προσεκτικός και να μην πω πολλά πράγματα. Έτσι έγινε. Συναντηθήκαμε στην Κομοτηνή βγήκαμε κάποιες φωτογραφίες και του είπε ελάχιστα πράγματα. Μετά από λίγες ημέρες έμαθα ότι έγραψε ψέματα που μου δημιούργησε φοβερά προβλήματα. Κυριολεκτικά τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα κανένα. Φοβόμουν ότι τελικά δεν θα μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο ΄΄.
- Σε ρώτησε αν ασπάζεσαι το Κοράνι ;
- Ναι, με ρώτησε και του είπα ότι ασπάζομαι το Κοράνι και ότι είμαι
Έλληνας. Στη συνέχεια
έπλασε μόνος του μια ιστορία και μου δημιούργησε έναν απίστευτο εφιάλτη. Πως ήταν δυνατόν να πως δεν θα φορέσω τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος ή ότι δεν θα φιλήσω ποτέ το έμβλημα της ομάδας ενώ λίγες ημέρες έιχα ζήσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς με πήραν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τους εξήγησα τι έγινε και με τη βοήθεια κάποιων δημοσιογράφων είπαν στον κόσμο την αλήθεια και το θέμα έληξε. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή την εμπειρία ΄΄.
- Τελικά τη φόρεσες τη φανέλα με τον Δικέφαλο...
-
Και τη φόρεσα και θα την φιλήσω και θα την τιμήσω. Μόνο εγώ ξέρω πόσο χαρούμενος είμαι που ανήκω στον ΠΑΟΚ και μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω καριέρα σε μια τέτοια ομάδα. Μόνο εγώ και η οικογένεια μου ξέρουμε τι σημαίνει να παίζει ένα παιδί από ένα χωριό της Κομοτηνής στη μεγαλύτερη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας ..
- Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Μίλα μας για το παρόν...
- Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι εδώ στην Αυστρία. Ειλικρινά δε με επηρέασε ο τραυματισμός μου. Όπως μου είπε και ο γιατρός σε μια εβδομάδα θα είμαι έτοιμος να ενταχθώ και πάλι στο πρόγραμμα της ομάδας. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Με βοήθησαν πολύ και οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου να προσαρμοστώ στα δεδομένα μιας μεγάλης ομάδας. Είμαι ευτυχισμένος. Το θετικό είναι πως στον ΠΑΟΚ μαζευτήκαμε πολλοί παίκτες στην ίδια ηλικία κι αυτό μας βοηθά όλους να προσαρμοστούμε ΄΄.
- Φαντάζομαι ότι και ο Ακιέλ σε βοηθά...
- Όσο δε μπορείτε να φανταστείτε. Είναι για μένα μεγάλη εμπειρία να ζω κοντά του. Έχει κάνει μεγάλη καριέρα και διαπιστώνω ότι δουλεύει σκληρά προκειμένου να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του ΄΄.
Άντε γιατί ακούσαμε πολλά...