Νομίζω ότι σ' αυτήν την συζήτηση έχω κι εγώ ένα λόγο, ως Απολλωνιστής.
Συζητάτε το αν θα μας δώσετε το παιχνίδι άμεσα ή έμμεσα (βλέπε, "χαλάρωμα").
Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Σεβαστές. Να μην ξεχνάμε ότι αυτές είναι απόψεις των φίλων και οπαδών του ΠΑΟΚ, όχι των παικτών. Δηλαδή, ακόμα και το 100% των οπαδών του ΠΑΟΚ να θέλει κάτι, δε σημαίνει ότι θα γίνει. Μπάλλα παίζουν οι παίκτες, όχι οι φίλαθλοι. Σ' αυτό το πλαίσιο να πω κι εγώ τη γνώμη μου, του φίλου του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Εγώ λοιπόν ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μας δώσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Εγώ θέλω να έρθει ο ΠΑΟΚ και να παίξει όπως μπορεί.
Ακούω τους τελευταίους μήνες στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης το πόσο κομπλεξικοί είναι οι Αρειανοί. Αντί να ασχοληθούν με την ομάδα τους, κάθονται και μυξοκλαίνε σαν κοριτσάκια ότι ο Απόλλων με "ελληνικές αγωνιστικές" πήρε τα παιχνίδια με Ηρακλή και Χαλκηδόνα. Αν είναι δυνατόν.
Δε θέλω να σωθεί η ομάδα μου με τέτοιες υπόνοιες. Ήμουνα στο Καυτατζόγλειο και είδα πως πάθαμε εμφράγματα στο τέλος από τις αλλεπάλληλες ευκαιρίες του Ηρακλή να ισοφαρήσει. Το ίδιο και με τη Χαλκηδόνα. Δοσμένο παιχνίδι δεν το διεκδικείς με 1-0 και 2-1. Το αφήνεις στο 0-0.5. Τέλος.
Δε θέλω δηλαδή να δοθεί πάτημα σε κανέναν καραγκιόζη να λέει μεθαύριο ότι ο Απόλλων σώθηκε λόγω του ΠΑΟΚ.
Ελάτε και παίξτε στα ίσια, κι ας χάσω. Πιστεύω ότι στα ίσια έχω περισσότερες πιθανότητες να πάρω βαθμούς εγώ από σας, παρά ο Άρης από τον Ηρακλή. Αν γίνουν στα ίσια και τα δύο. Ο Άρης φέτος είναι παράλυτος. Μόνο δύο νίκες του άξιζαν, με ΟΦΗ και με Κέρκυρα. Αντίθετα, εγώ έκανα 8 καθαρές νίκες. Επτά που μέτρησαν, και αυτή με την Καλλιθέα, που το έχασα στο 94. Για μένα, άξιζα τη νίκη και εκεί.
Νομίζω ότι η απόδοση του Απόλλωνα φέτος, για κάποιον που ξέρει και βλέπει σωστά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, είναι μία κλάση ανώτερη από τον Άρη.
Δε θέλω λοιπόν κανένα βάσιμα πονηρό σχόλιο στο τέλος.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Προσωπική γνώμη πάντα. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ (έχω απολαύσει πολλές φορές την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, και ειδικά τη δεκαετία του 1980, αλλά και στο εξωτερικό μία φορά με την Άρσεναλ), σέβομαι όμως και την ομάδα μου. Ποτέ δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια.
Το ισχυρότατο κίνητρο του ενστίκτου επιβίωσης που θα έχει ο Απόλλων την Κυριακή, πιστεύω ότι θα είναι ανώτερο από το κίνητρο της διάσωσης του γοήτρου του ΠΑΟΚ (που έχει ήδη διασωθεί από χθες με τον ΠΑΟ) στο ίδιο παιχνίδι. Έτσι, όσο και "στα ίσια" να παίξει ο ΠΑΟΚ, έχει βάσιμες ελπίδες νίκης ο Απόλλων. Έτσι έγινε και με τη Χαλκηδόνα. Ποιος μπορεί να πει ότι ήταν αδιάφορη; κανείς. Ποιος μπορεί να πει ότι είναι ο Απόλλων σαν ομάδα καλύτερος; κανείς. Και όμως, κερδίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καμιά φορά νικάει η ψυχή. Έτσι, ελπίζουμε να γίνει και την Κυριακή. Εδώ νικήσαμε την ΑΕΚ στην Καλαμαριά, τον ΠΑΟΚ δεν μπορούμε; (το "μπορούμε" δε σημαίνει ότι είναι σίγουρο, έτσι;)
Θέλουμε ισχυρό ΠΑΟΚ την Κυριακή, λοιπόν.
Ανδρέας.