Author Topic: 00 800 6 7 8 9 10 11 - EUROPE DIRECT  (Read 106 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alexisv

• Αλλαγή
00 800 6 7 8 9 10 11 - EUROPE DIRECT
« on: April 20, 2005, 13:27:54 »
Αυτή είναι η απ' ευθείας γραμμή επικοινωνίας με την Ε.Ε., η υπηρεσία για τους πολίτες, που φέρει το όνομα EUROPE DIRECT.

Καλώντας αυτό τον τηλεφωνικό αριθμό από οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ε.Ε. δωρεάν, ο καθένας μπορεί να πάρει απαντήσεις στη μητρική του γλώσσα σε θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης -όπως αν το ευρωπαϊκό δίκαιο επικρατεί του εθνικού- αλλά, κυρίως, σε καθημερινά ζητήματα που τον απασχολούν. Πώς μπορώ να μετακινηθώ σε άλλη χώρα αφού πάρω τη σύνταξή μου, με ποιον τρόπο θα μάθω αν το έτος σπουδών μου σε κάποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο θα αναγνωριστεί όταν επιστρέψω στη χώρα μου, πού θα αποταθώ για να βρω μεθόδους χρηματοδότησης της επιχείρησης που θέλω να ξεκινήσω, πώς μπορώ να βρω δουλειά σε υπηρεσία της Ε.Ε;

Ο Ελληνας πολίτης θα μπορεί με ένα απλό τηλεφώνημα να μιλήσει με τους ελληνόφωνους υπαλλήλους επικοινωνίας, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι αλλά και πρόθυμοι και ικανοί να απαντήσουν στα ερωτήματά του. Καλώντας ακούει μήνυμα στα ελληνικά, που αναφέρει ότι το τηλεφώνημα δεν ηχογραφείται αλλά μπορεί να ελέγχεται δειγματοληπτικά. Η τακτική αυτή συνηθίζεται ώστε να διασφαλιστεί η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των πολιτών από τους υπαλλήλους επικοινωνίας.

Προσωπικά δεδομένα δεν θίγονται, δεδομένου ότι δεν ζητείται σε καμία περίπτωση η ταυτότητα του καλούντος. Μας διαβεβαίωσε περί αυτού ο επικεφαλής της EUROPE DIRECT Αντώνης Παπακώστας (ναι, είναι Ελληνας), το ελέγξαμε όμως και εμείς, τηλεφωνώντας στην υπηρεσία.
ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Η ΦΑΝΕΛΑ!