Diavaste aisxos.....
Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που διοικούν τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που έκαναν χθες ήταν μνημείο προχειρότητας και τρανή απόδειξη ότι στον τομέα της επικοινωνιακής πολιτικής ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πρόβλημα και χρησιμοποιεί πρακτικές και μεθόδους πολλών δεκαετιών πίσω.
Με απόλυτη μυστικότητα έχει προχωρήσει σε αυτό το ύψιστης σημασίας για τον ΠΑΟΚ εγχείρημα, της κατασκευής δηλαδή αθλητικού κέντρου, και ειδοποιεί ξαφνικά τους δημοσιογράφους ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου μία μόνο ώρα μετά την ειδοποίηση. Και συγχρόνως ενημερώνει ότι η συνέντευξη Τύπου θα αφορά την κατασκευή αθλητικού κέντρου. Και όταν φτάνουν οι δημοσιογράφοι στην Τούμπα, τους βάζουν σε ένα πούλμαν και τους πηγαίνουν (για να τους κάνουν έκπληξη άραγε;) στο τόπο όπου θα κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο. Μα είναι δυνατόν;
Δεν θα πω με απλά λόγια τι έπρεπε να κάνει ένας ΠΑΟΚ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, διότι θα πουν ότι πουλάω εξυπνάδα. Μηδέν επικοινωνιακή πολιτική εν έτει 2008 και παροιμιώδης προχειρότητα. Δεν προβάλλουν έτσι τόσο σημαντικές κατακτήσεις και επιτυχίες. Με όλο το σεβασμό.
Τα λεφτά του Λάζαρου
Και τόσες μέρες σχολιάζαμε όλοι ότι είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να σκέφτονται την κατασκευή αθλητικού κέντρου με τα χρήματα της πώλησης του Χριστοδουλόπουλου. Προέχουν άλλα πράγματα, λέγαμε, και πρώτα τα χρέη. Και όλα αυτά είχαν την προέλευσή τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κάποιους ανθρώπους. Αλλά αποδείχθηκε χθες ότι καμία σχέση δεν είχε η πώληση του Χριστοδουλόπουλου. Διότι ο τρόπος που επέλεξε η διοίκηση του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου είναι πανέξυπνος και ιδιαίτερα αποδοτικός για τον ΠΑΟΚ. Στην ουσία έχει στην κατοχή του 76 στρέμματα χωρίς να δώσει τίποτα και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι μόνο τα χρήματα για την κατασκευή του κέντρου. Και αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αλλωστε έχουν βρει και τον τρόπο για να μη χρεωθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αλλά πού είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ανύπαρκτη. Δεν το προχωρώ σήμερα περισσότερο.
The saint, εάν...
Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες (μέσω απαράδεκτης και αστείας συνέντευξης Τύπου) την κατοχή έκτασης όπου θα κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. Και αυτή είναι η κορυφαία είδηση των τελευταίων χρόνων στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Πριν από λίγα χρόνια ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν προπονητής στον Ηρακλή. Και σε μία συνέντευξη Τύπου είχε πει: «Επαιξα στον Παναθηναϊκό. Και με έφερε μια μέρα ο δρόμος μου στην Αθήνα και είπα να πάω μέχρι την Παιανία να δω το κέντρο του Παναθηναϊκού αλλά και παλιούς φίλους. Πάω και χτυπάω την πόρτα. Με βλέπει ο φύλακας, με αναγνώρισε, μου χαμογέλασε, χάρηκε, αλλά δεν με άφησε να μπω. ''Πρέπει να ενημερώσω και να πάρω άδεια για να σε αφήσω να περάσεις'' μου λέει. Και γυρίζω και του λέω και εγώ: ''Ασ' το, μη ρωτήσεις κανέναν, δεν πειράζει. Γίνατε ομάδα''».
Και στη συνέχεια ανέλυσε πως μια ομάδα έτσι γίνεται μεγάλη. Το αθλητικό κέντρο και ο τρόπος λειτουργίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόοδο μιας ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Και από χθες ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη διαδικασία για να πράξει το αυτονόητο. Αυτό που δεν εννοούσαν να καταλάβουν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Και μην πάτε μακριά και έξω από τα σύνορα. Δείτε στην Ελλάδα. Οσες ομάδες έχουν δικό τους αθλητικό κέντρο πόσο άλλαξαν.
Αυτή είναι η πιο σημαντική από όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα η διοίκηση του Ζαγοράκη. Πιθανόν να μη γίνεται σήμερα αντιληπτό και να μου αποδώσουν κάποιοι από σας που διαβάζουν αυτό το σχόλιο ότι έχει τάσεις υπερβολής. Δεν είναι βέβαια καθόλου έτσι. Και αυτό θα το διαπιστώσει ο καθένας στην πράξη. Οχι βέβαια αμέσως, αλλά με την πάροδο του χρόνου.
Θυμάμαι και κάτι άλλο. Τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ είχα μια σκληρή αντιπαράθεση με τον τότε προπονητή του «δικέφαλου» Αγγελο Αναστασιάδη. «Γράφετε κάθε μέρα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φέρει ένα παικταρά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν έχει αναρωτηθεί κανείς από σας πώς θα έρθει εδώ ο παικταράς; Το πρώτο που θα σου ζητήσει θα είναι να πάει να δει τις εγκαταστάσεις σου. Και εμείς πού θα τον πάμε; Μου λες; Στην Ευκαρπία; Που για να μπουν στα ντους οι παίκτες πρέπει πρώτα να πάει ένας για να διώξει τα ποντίκια;». Αυτά μου έλεγε και δεν είχε άδικο. Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Ναι, αλλά έχουν τεράστια σημασία.
Και τα αναφέρω όλα αυτά με αυτή την ευκαιρία. Εάν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ξεκινήσουν και τα έργα και ο ΠΑΟΚ αποκτήσει το δικό του αθλητικό κέντρο, τον παράγοντα-πρόεδρο Ζαγοράκη θα τον γράψει η ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα. Εάν το κάνει πράξη, θα τον αποκαλούν «the saint Zagor.
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10669&subid=2&tag=7738&pubid=1160025