χμ πάλι θα αρχίσετε να μου τη λέτε.
Συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα στο άρθρο του Στέλλα.
Απομονώνουμε μερικές προτάσεις θεωρώντας ότι θίγει τον Ζαγοράκη.
Το όλο γράψιμο του Στέλλα είναι μια κεντρική ιδέα, την οποία στηρίζει με διάφορα επιχειρήματα, που με μερικά διαφωνούμε και με μερικά συμφωνούμε.
΄
Νομίζω ότι η ουσία του άρθρου είναι ότι η πώληση νεαρών ταλαντούχων παικτών, δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι όλη η ουσία. Διαφωνεί κανείς σ αυτό ;;;
Μια ζωή οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ξεπουλάνε τους παίκτες τους και το παράδειγμα του πιτσιρικά Παπαδόπουλου του Ηρακλή και του Κωφίδη είναι πολύ εύστοχο.
Και θα το προχωρήσω ακόμα περισσότερο.
Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δε μπορούν να γίνουν Ξάνθες.
Γελάμε με τον Πανόπουλο που κονομάει αγοράζοντας ταλέντα λίγες χιλιάδες ευρώ και τα χρυσοπουλάει μετά. Δε βλέπουμε μπροστά μας ότι οι περιπτώσεις Παπαδόπουλου του πιτσιρικά του γηροκομείου, Αβραάμ του ακατανόμαστου είναι παρόμοιες.
Η διαφορά είναι ότι η Ξάνθη δεν χρωστάει, αλλά και δεν έχει τα έσοδα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, δεν είναι μαγαζί γωνία. Οπότε έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να μη χρωστάει (και για την κονόμα του μεγαλομετόχου).
Η σημερινή ανάγκη που μας δημιουργούν τα χρέη, μας έχει βάλει σ αυτό το τρυπάκι να πουλάμε παίκτες.
Είναι κάτι που ο Στέλλας θα έπρεπε να το αναφέρει πριν το συνδέσει με το <<ταβάνι στις φιλοδοξίες>>.
Απλώς πάει στην επόμενη σκέψη η οποία είναι λογικός συνειρμός : Μπορεί να συμβιβαστεί ο ΠΑΟΚ με την πρακτική των πωλήσεων ;
Ο ΠΑΟΚ χωρίς χρέη δε θα είχε ανάγκη να πουλήσει Φερνάντες και χριστοδουλόπουλο.
Άμα ήμουν στη θέση της διοίκησης σήμερα, θα τον πούλαγα κι εγώ με τέτοια πρόταση από βάζελο. Αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι η συγκυρία κάνει τον ΠΑΟΚ να πουλήσει και όχι η νοοτροπία της ομάδας. Και αυτό ο Ζαγοράκης το είπε με 2 απλές φράσεις <<Πουλάμε ναι. Ξεπουλάμε όχι>>.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ :
Που είναι το λάθος ;
Ο ίδιος ο Ζαγοράκης είπε ότι το μπάτζετ θα είναι Χ λεφτά +15% φέτος σε σχέση με το περσινό. Αυτό είναι το ταβάνι μας, είναι προφανές. Το κάτι παραπάνω χρειάζεται παραπάνω λεφτά, τα οποία προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχουν. Άρα υπάρχει το ταβάνι.
Συμφωνώ με το παιδί πιο πάνω που είπε ότι όποιος θέλει έρχεται και βάζει λεφτά στην ΑΜΚ και ανεβάζει το ταβάνι.
Για να πάμε από το -39 (εκ ευρώ) στο +20 πρέπει να περάσουμε από πολλά δύσκολα στάδια.
Ο Ζαγοράκης προσφέρθηκε να κάνει αυτή την θυσία για τον ΠΑΟΚ και αυτό δε πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.
Αλλά δε πρέπει να ξεχάσουμε όσο είμαστε στο μείον, ότι ο ΠΑΟΚ είναι για την κορυφή. Ο συμβιβασμός είναι επικίνδυνος. Και ο Ζαγοράκης πάλι το είπε με 2 φράσεις : <<Φέτος έχουμε στόχο το ουέφα>>. Και ότι ήταν λάθος που πέρσυ δε βάλαμε αγωνιστικό στόχο. Άρα έχουμε επίγνωση της κατάστασης, όσο κι αν μας πονάει. Αλλά δε συμβιβαζόμαστε.