«Ηταν... κακιά στιγμή»
Του ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυσυζητημένο ball boy του ελληνικού πρωταθλήματος. Μια ενέργειά του στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιου, όταν προσπάθησε να ντριμπλάρει τον παίκτη του Πανιώνιου Φερνάντεζ, τον μετέτρεψε σε υπ αριθμόν ένα πρόσωπο της επικαιρότητας.
Το «Goal» αναζήτησε και βρήκε το μικρό που έκανε άνω κάτω τον αγώνα της Τούμπας. Είναι ο Θάνος Λαζαρίδης στα 16 του χρόνια μαθητής της Α Λυκείου, που αγαπά το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα του «δικέφαλου» -και για αυτόν είναι τεράστια τιμή- έχει προπονητή τον Γιώργο Τουρσουνίδη και ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης.
- Θάνο, γιατί ενήργησες έτσι;
«Κάποια στιγμή η μπάλα βγήκε κόρνερ και τη σταμάτησα. Ο Φερνάντεζ ήρθε με φόρα πάνω μου για να την πάρει. Εκείνη την ώρα ο Πανιώνιος πίεζε να μειώσει το σκορ. Δεν το σκέφτηκα και πολύ και αντί να του δώσω την μπάλα την κλώτσησα. Λειτούργησα εντελώς αυθόρμητα...».
- Γιατί το έκανες; Σας είπε κανείς να καθυστερείτε το παιχνίδι;
«Οχι, κανείς δεν μας ζήτησε κάτι τέτοιο. Ηθελα απλά να βοηθήσω την ομάδα. Το ξέρω ότι δεν ήταν σωστό, αλλά δεν το σκέφτηκα. Ισως επηρεάστηκα από την ατμόσφαιρα , πριν από το γήπεδο ήμουν και εγώ στο συλλαλητήριο στην Καμάρα, συν το γεγονός ότι ο Πανιώνιος μας πίεζε και αντέδρασα όπως αντέδρασα».
- Οταν ο παίκτης του Πανιώνιου σε έσπρωξε φοβήθηκες;
«Περισσότερο απόρησα, για να πω την αλήθεια. Δεν περίμενα ότι θα με σπρώξει. Θα μπορούσε να πάρει την μπάλα και να συνεχίσει το παιχνίδι. Αλλωστε δεν την έδιωξα μακριά. Ηταν ακριβώς δίπλα του. Αυτός προτίμησε να με σπρώξει. Πιστεύω ότι η αντίδρασή του ήταν λάθος... Και η δική μου το ίδιο, το αναγνωρίζω. Ακόμη όμως και έτσι νομίζω ότι αυτός θα έπρεπε να δείξει διαφορετική συμπεριφορά».
- Γίνεται ό,τι γίνεται... αρχίζουν από την κερκίδα να πετούν μπουκάλια και εσύ μπαίνεις μέσα στο γήπεδο να τα μαζέψεις...
«Ναι, το ξέρω...Δεν ήθελα να τα πάρει ο διαιτητής και να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ».
«Είναι καλό παιδί»
Ο Λαζαρίδης μέχρι πριν από λίγο καιρό ζούσε στην Τούμπα και ήταν φυσιολογικό μάλλον να γίνει ΠΑΟΚ. Από εκεί μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στην Πολίχνη. Θέλει να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Κάθε πρωί η μητέρα του τον πηγαίνει στο σχολείο του στην Τούμπα και από εκεί μόλις τελειώσουν τα μαθήματά του τρέχει να προλάβει την προπόνηση με τους Εφηβους του ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε και με τη μητέρα του γι αυτό που έγινε με τον Φερνάντεζ.
«Ο Θάνος αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο. Γι αυτόν σημαίνει πάρα πολλά. Το όνειρό του είναι μια μέρα να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτό ακριβώς του είπα. Οτι αν τα καταφέρει να παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα ήθελε σε ένα παιχνίδι να του φερθούν με τον τρόπο που φέρθηκε και αυτός στον ποδοσφαιριστή του Πανιώνιου. Πιστεύω ότι το κατάλαβε».
- Ολος αυτός ο ντόρος που δημιουργήθηκε δεν σας φοβίζει;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τον επηρεάσει. Πιστεύω ότι είναι δυνατός χαρακτήρας και ότι όλο αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε τελικά να του βγει σε καλό. Είναι πολύ καλό παιδί» μας είπε η μητέρα του. Παιδική αθωότητα και τίποτε ύποπτο είναι ξεκάθαρο και προκύπτει από τη συζήτηση. Ως παιδί ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Γιατί όμως κάποιοι έσπευσαν να καταδικάσουν αυτό το 16χρονο αγόρι; Μερικές φορές η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι σκληροί με τα παιδιά.
«Φανατικά με τον ΠΑΟΚ»
- Οι δικοί σου τι σου είπαν;
«Το σχολίασαν αρνητικά. Μου είπαν ότι η δουλειά μου ήταν να δώσω την μπάλα και όχι να τη διώξω και ότι αυτό που έκανα δεν ήταν σωστό. Ξέρουν όμως ότι υποστηρίζω φανατικά τον ΠΑΟΚ...».
- Αυτό φάνηκε από το κασκόλ που φορούσες στη μέση...
«Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν το φορούσα ή όχι... Το έχω πάντα μαζί μου, αλλά σε ένα από τα προηγούμενα παιχνίδια που το φορούσα στο δεξί χέρι οι άνθρωποι της ομάδας μου έκαναν παρατήρηση και μου ζήτησαν να μην το φοράω την ώρα του παιχνιδιού».
- Οι φίλοι, οι συμμαθητές σου τι σου είπαν;
«Ακουσα διάφορες γνώμες... άλλες ήταν αρνητικές, αλλά υπήρχαν και αυτοί που το έβλεπαν διαφορετικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άκουσα πολλά σχόλια».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=628873