Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Η Τούμπα ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχτεί ένα πολύ μεγάλο Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που μπορεί να μείνει στην ιστορία, αλλά και να αλλάξει την ιστορία ολόκληρη από μόνο του.
Η ομάδα μέχρι πρότινως δεν είχε καταφέρει να επιτύχει ούτε μία νίκη στον θεσμό του Τσ.Λιγκ και φέτος έχει κάνει ήδη 2, ενώ εξακολουθεί και μένει αήττητη, έχοντας αποκλείσει μάλιστα ομάδες που θεωρούνται κορυφαίες. Αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις ένα βήμα από τη φάση των ομίλων, εξακολουθώ και θεωρώ ότι απέχει ακόμα αρκετά και αυτό για λόγους που θα επισημάνω παρακάτω. Αναμφισβήτητα χάθηκε εκείνη η απίστευτη ευκαιρία το 2004 να περάσει πανεύκολα στους ομίλους στα ματς με τη Μακάμπι και πλέον η ομάδα καλείται να κάνει τριπλή υπέρβαση για να το καταφέρει αυτό. Η διπλή έχει πραγματοποιηθεί ήδη και στην ουσία μιλάμε για άθλο αν καταφέρει να πετάξει διαδοχικά εκτός τις Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα.
Σημεία που με προβληματίζουν εντόνως είναι τα εξής:
Πρώτον, η φυσική κατάσταση της ομάδας. Η κόπωση από την υπερπροσπάθεια για τα δεδομένα της εποχής, διαφάνηκε εν μέρει στο Ντα Λουζ και κυρίως στο ματς της Τούμπας με τον Αστέρα. Δεν ξέρω πως θα είναι την Τετάρτη οι Βιερίνια, Μάτος, Κάνιας, αλλά με την εμφάνιση του Σαββάτου, προβληματίστηκα πολύ έντονα. Ένας λόγος παραπάνω, το ότι έρχεται ο Σάλβιο, που πέφτει πάνω στο μαρκάρισμα του Βιερίνια.
Δεύτερον, δεν ξέρω αν η ομάδα καταφέρει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που πήρε στο Ντα Λουζ. Πολλές φορές ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ιδίως στον Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να λειτουργήσει ως μπουμερανγκ. Σε αυτό το κομμάτι περιμένω να δω πως θα διαχειριστεί τη φάση ο Ρουμάνος, ο οποίος προφανώς και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Γελιούνται πάντως όσοι πιστεύουν πως είμαστε περασμένοι, ή πως έχουμε το πάνω χέρι στην πρόκριση. Στο να χύνουμε την καρδάρα με το γάλα, έχουμε αριστείο.
Τρίτον, περιμένω να γίνει κάτι σημαδιακό την Τετάρτη, γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. έτσι μας έχει συνηθίσει. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα είναι αυτό. Κάνα Χιτσκοκικό φινάλε; Κάνα σκορ 1-1 και παράταση με πέναλτυ; Θα δείξει. Πάντως έχω τέτοιο φίλνγκ.
Από εκεί και μετά, μην ξεχνάτε όσοι θα είστε στο γήπεδο (προσωπικά εξακολουθώ και απέχω για ιδεολογικούς λόγους) πως μπάλα σε μεγάλο βαθμό θα παίξετε και εσείς με τον τρόπο σας. Προσπαθήστε να είστε συνεπείς στο ραντεβού λοιπόν. Και ο νοών νοείτω.
Καλή τύχη στο Δικέφαλο, γιατί θα την χρειαστεί.