Γράφω καποια πραγματα για τα αγωνιστικά εδώ (ελπίζω να ειναι το σωστό τόπικ) σημερα μετά απο μεγάλη νίκη, γιατί δεν μου αρέσει η γκρίνια κατά πάντων μετά απο ήττες.
1. Η ομάδα ειναι εμφανώς κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά. Το γρηγορο φορμάρισμα για το ΤσουΛου και η μικροτερης εντασης προετοιμασία, σιγουρα παιζουν ρολο. Πιστεύω οτι η τεχνική ηγεσία το ξερει και το ελέγχει, ελπιζω σιγουρα να ανεβουμε στη συνεχεια, μετα την επομενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, γιατι ερχονται πολύ δυσκολα ματς με σκουλήκι και βάζελο.
2. Εχουμε πολύ δεμένο κεντρικο αμυντικο διδυμο (Κρεσπο φοβερός φέτος) και τερμα με εξαιρετικά αντανακλαστικά μεσα στην εστία ΑΛΛΑ τρώμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φάσεις. 12.6 μέσον όρο στα ματς πρωταθλήματος, ενώ περσι τρωγαμε κατω απο τις μισές (5.7). Τεράστια διαφορά, η οποία, αν δεν βελτιωθεί, θα στοιχίσει στο μελλον.
3. Εχουμε μεγάλο προβλημα στις στημένες φάσεις. Αυτο φάνηκε σε απιστευτο βαθμο χθες και ειμαστε τυχεροί που δεν το πληρώσαμε, αλλα δεν ηταν η πρωτη φορά φέτος. Πρεπει να δουλέψουμε σε αυτο και να το βελτιώσουμε. Στο μοντερνο ποδοσφαιρο, τουλάχιστον 60% των τερμάτων σημειώνονται απο στημένες μπάλες.
4. Υπαρχουν πολλά βασικά γρανάζια της ομάδας που ειναι ντεφορμέ και ολοι σχεδον οι καινουριοι παικτες που δεν εχουν ακομα μπει ή δεν εχουν δωσει το κατι παραπάνω.
- Πέλκας: περσι ηταν καταλυτικός στην καλη πορεια της ομάδας. Ειναι ο μοναδικος με γρηγορη μεταφορα μπαλας και απειλη κοντα στην εστια (περα απο Πριγιοβιτς). Πιο "μοντέρνος" παικτης απο αλλους που εχουμε λογω ταχύτητας. Με δεδομενο το αργο μας κεντρο, ο καλος Πέλκας ειναι κομβικός. Υποφέρουμε στα ματς που δεν παει καλά. Θέλει ξεκούραση και ελπίζουμε να επιστρέψει καλύτερος.
- Βιειρίνια: σε κακή κατάσταση. Χρειαζεται ξεκούραση. Νομίζω πρεπει να πάρει παιχνιδια ο Τόσκα, ο οποίος φαίνεται "κανονικός" παικτης, για να επιστρεωει μετα πιο δυνατός και ίσως να παίξει και μπροστά καποιες φορές.
- Ματος: δεν εχει πιασει ακομα τα περσινά υψηλά στάνταρ του (παροτι εχθες εσβησε και οικοδόμο και Ποντενσε απο την πλευρά του). Νομίζω οτι του εχει στοιχίσει η αποχώρηση Κάμπος. Λημνιός και Ζαμπά δεν κανουν την ιδια δουλειά και δεν εχουν κουμπώσει το ιδιο.
- Λημνιός/Ζαμπά: δεν εχουν προσφέρει ακομα τα αναμενόμενα και δεν εχουν καλύψει επαρκώς την απώλεια του Κάμπος, παρότι εχουν και οι δύο πολύ ταλέντο και πολλή ταχύτητα. Υστερούν σε τακτική προσήλωση και εμπειρία, αλλά το περίεργο ειναι οτι δεν εχουν καταφέρει να δώσουν ούτε καλές ατομικές ενέργειες στο 1 vs. 1. Εχουμε προβλημα απο εκείνη την πλευρά και δεν ξέρω αν πρεπει ο Λουτσέσκου να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, π.χ. Ουάρντα (εννοείται με τους γνωστούς αστερίσκους λόγω χαρακτήρα και συμπεριφοράς). Πάντως πρεπει να παρουμε κατι περισσότερο ως απειλή και νούμερα και απο τα δεξιά. Για να το πούμε πιο απλά, δε γινεται να παιζει απο αριστερά μόνο ενας εκ των Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Καντουρί και να εχει καπαρωμένη θέση δεξιά ένας απο Λημνιό και Ζαμπά. Σε αυτο βέβαια παίζει ρόλο οτι ο Λούτσε χρησιμοποιεί τον αριστερό "εξτρέμ" ως οργανωτή/δεκάρι, ενώ δεξιά θέλει κάποιον πιο γρήγορο. Το προβλημα ειναι οτι αυτος ο γρήγορος πρεπει να πατάει περιοχή και να σκοράρει. Ισως να μπορουσε εναλλακτικά να δοκιμάσει Καρέλη εκεί, σαν εξτρέμ/φορ.
- κεντρικά χαφ: δεν πανε ασχημα Κάνιας-Μαουρισιο αλλά η έλλειωη ταχύτητας και σκληράδας που ειδαμε περσι εξακολουθει να υπάρχει και δεν προκειται να αλλάξει λογω των χαρακτηριστικών τους. Μονο ο Βέρνμπλουμ μπορει να δωσει σκληράδα (αλλά όχι ταχύτητα...)
- Βερνπλουμ: φαινεται οτι δεν εχει κανει προετοιμασια. Σαν ακουνητο στρατιωτάκι ειναι. Ελπιζω να βελτιωθει αλλα αυτο θα γινει μονο οταν φτασει σε φουλ φορμα και αυτο βλέπω να παιρνει 1-2 μήνες ακόμα...
- Χατσερίδης: αργός. Μπορει να παιξει μονο σε ματς που παιζουμε κλειστά σε χαμηλά μετρα. Χθες ομως στα στημένα θα ηταν χρήσιμος. Ο Κρέσπο ειναι μεχρι τώρα πολύ καλός, οποτε δε μας στοιχιζει (μεχρι τωρα) το οτι η μεταγραφή δεν εχει βγει.
Αυτά. Θα μου άρεζε να δω τι γνώμη εχετε και οι υπόλοιποι σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο.