Author Topic: ΠΑΟΚ ποδοσφαιρικη χρονια 2015-2016  (Read 252 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Θα πω τη γνωμη μου συνολικα για τα αγωνιστικα της χρονιας που περασε, δηλ το ροστερ, τους προπονητες, τον Αρνεσεν. Αφηνω εξω τα διοικητικα και τον Ιβαν αν και είναι αμεση η σχεση τους υπολοιπους επειδη είναι τεραστιο το κεφαλαιο. Ολα αυτα βεβαια μπορουν να σπασουν σε παμπολλα αλλα τοπικ, ηθελα ομως να τα πω και συνολικα. Αλλωστε ειναι αλληλενδετα.  Δεν διεκδικω το αλαθητο φυσικα, απλα λεω τη γνωμη μου από αυτά που ειδα. Ευχαριστως να ακουσω και τον αντιλογο. Βεβαια υπαρχουν και πραγματα αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα που δεν τα βλεπουμε και δεν τα ξερουμε και σιγουρα αν καποιος ηταν γνωστης πιθανως να ειχε και διαφορετικη αποψη.
Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινησει την τεταρτη χρονια με Σαββιδη στα προκριματικα CL. Υποτιθεται λοιπον ότι από την εμπειρια των προηγουμενων χρονων πρπει να αποφυγουμε τα λαθη και υποτιθεται ότι επιτελους πρεπει να παμε ένα επιπεδο παραπανω. Λεω λοιπον τη γνωμη μου για οσα ειδα εγω την φετινη χρονια.

Γλυκος: τραυματιζεται υπερβολικα συχνα για τερματοφυλακας. Εχει κανει καλες εμφανισεις αλλα εχει κανει και κακιστες. Δεν έμπνεει σιγουρια. Δεν κανει για πρωτος. Ισως για δευτερος κι αυτο με ερωτηματικο. Να δοθει αλλου.

Βελλιδης: Για τριτος ή να δοθει αλλου.

Κιτσίου: Περυσι καλη χρονια, φετος χαλια με ορισμενες σποραδικα καλες εμφανισεις. Λιγος. Δε νομιζω οτι εχει θεση σαν δεξι μπακ στον ΠΑΟΚ.

Τζαβέλας: Κι ας ψηφιστηκε mvp (οντως ηταν σταθερος), ας εκανε ακομα και καποιες ηρωικες εμφανισεις, το στυλ του να χρησιμοποιεί τοσο πολυ τα χερια του, οι κοκορομαχιες ή οι γλοιωδεις συμπεριφορες του, για μενα προσωπικα τον καθιστουν ανεπιθυμητο. Ανεξαρτητα απο αγωνιστικη αξια.

Βιτορ: Με τιποτα βασικος, για μενα ουτε για δευτερος. Στο καλο.

Μαλεζας: Να μεινει ως δευτερος στοπερ.

Σκονδρας: Στο καλο.

Λεοβατς: Οι τελευταιες εμφανισεις μετα την φυγη Τουντορ μου εδειξαν οτι ανεβαινει, ξερει την θεση, εχει αμυντικα αλλα και επιθετικα προσόντα. Μ΄αρεσει.

Τζιωλης: στυλοβατης στον πρωτο γυρο, κουρασμενος με συχνα και πολλα λαθη στο δευτερο, ανανεωσε αυτοματα αλλα δεν κανει για βασικο εξαρι.

Κατσε: Μονο για συγκεκριμενους αμυντικους ρολους, στασιμος τεχνικα, με τιποτα βασικος, μακαρι να ερθει μια καλη προταση.

Σαμπο: Αντιο

Τσιμιροτ: Δειχνει καλα στοιχεια αλλα και ασταθεια. Πρπει να δουλευτει, φαίνεται να ξερει μπαλα κι εχει και πνευμονια και καλη τεχνικη. Ειναι και σε πολυ καλη ηλικια.
Μπορει να πρόσφερει νομιζω πολλα περισσοτερα απο οσα προσφερε (που δεν ηταν και πολλα)

Πελκας : Μας εβγαλε τα ματια εκει τον Σεπτεμβριο. Μετα εξαφανιστηκε αν και ηταν συνεχως στην εντεκαδα. Γατάκι ολκης για μενα μηδενικη σχεδόν προσφορα αν και τα στατιστικα λενε αλλα. Παρολ΄αυτα λογω και του Σεπτεμβριου, λογω της ηλικιας του αλλα και της θητειας του στην Πορτογαλία, λογω οτι ηταν το μοναδικο επιθετικο χαφ, ισως πρεπει να παρει κι αλλη ευκαιρια ή ξαναδοθει αλλου ως δανεικος .

Χαρισης: Δεν μαρεσε, εχει θεμα μυαλου νομιζω. Λογω ηλικιας ισως πρπει να μεινει για μια ακομα ευκαιρια αν και νομιζω οτι μεταμοσχευση εγκεφαλου δεν γινεται.

Κοροβεσης: Δεν εχω αποψη, ουτε καν ποια ειναι η θεση του δεν καταλαβα.

Μυστακιδης: Κατι εδειξε, ας του δοθουν κι αλλες ευκαιριες στην ομαδα.

Μακ : Καλος μπουκαδορος, ενιοτε χασογκολης, μαχητης αλλα και σε καποια παιχνιδια αφαντος εντελως. Θελω να μεινει ή αν πουληθεί ακριβα και να αντικατασταθεί απο καλυτερο.

Ροντριγκεζ: Ξερει μπαλα αλλα ειναι Αφρικανος στην νοτροοπια δηλαδη λιγο ατομιστης, λιγο ταπατσουλης. Νομιζω μπορει να προσφερει πολλα περισοτερα. Τον θελω.

Γκολασα: Μπουλο.

Ζαιρο: Εδειξε καποια στοιχεια αλλα είναι ευαισθητος και ευπαθης. Γιατρος δεν ειμαι αλλα μαλλον πρέπει να παραχωρηθει.

Κλαους: Η χειροτερη χρονια του, φάντασμα πραγματικο. Μονιμα σερνονταν. Ομως εγω δεν μπορω να διαγραψω οτι εχει κανει στον ΠΑΟΚ. Τον θελω να παραμεινει αλλα οχι σαν βασικο. Εκτος αν θυμηθεί τον παλιο του εαυτο και παλι ομως δεν ειναι για βασικος σεντερφορ.

Μπερμπατοφ: Αποτυχημενη μεταγραφη, δεν προσφερε σχεδόν τίποτα σε αγωνιστικο επιπεδο. Υπερβολικο κοστος βασει της προσφορας του . Σε επιπεδο πρεστίζ προσφερε αιγλη και ανοιγει δρομο για αλλα μεγαλα ονοματα μεν  αλλα μετα παει το θεμα και παλι στον Ιβαν. Δεν ταιριαζε στο αγωνιστικο στυλ του ΠΑΟΚ, δεν ειχαμε τα χαφ που θα μπορουσαν να ττον αξιοποιησουν. Εχει ευθυνη κι ο Τουντορ που δεν μπορεσε να τον εκμεταλλευτει. Ομως εχει κι αυτος ευθυνη αφου πολλες φορες φαινόταν αδιαφορος. Να παραμεινει? Δεν ξερω, τετοια ονοματα ειναι κριμα κι αμαρτία να μην μπορεις να παρεις το μεγιστο που μπορεις. Ναι να μεινει, αρκει να ταιριαζει στο αγωνιστικο πλανο και να πλαισιωθει απο συμπαίκτες που μπορούν να τον αξιοποιησουν.

Τουντορ: Απογοητευση. Ξεραμε οτι ειναι απειρος αλλα αυτος αποδειχτηκε αλλοπροσαλος. Θετικο οτι εστειλε το δεκατεσερα. Δυσκολεύομαι να βρω  αλλο θετικο. Συστημα αταιριαστο για μεγαλο διαστημα, συμπεριφορά ανιση στους παιχτες, μπερδεμενος γενικα, απετυχε να αφησει το στιγμα του και το προπονητικο του στυλ. Ακομα και στο UEFA φανηκε να πεταει λευκη πετσετα. Τα ελαφρυντικα του σαφως τα εχει, κυριως σε σχεση με τη «στηριξη» της διοικησης.

Ιβιτς: Παιρνει ενα μεγαλο μπραβο για οτι πετυχε.
Συν: Συμμάζεψε την ομαδα. Ορθολογικό συστημα. Παιχτες που επαιξαν στις θεσεις τους. Ορθολογικες οι περισσοτερες αλλαγες. Καλος στην ανυψωση της ψυχολογιας. Μαχητης και νικητης στην νοοτροπία, οπως ηταν και σαν παιχτης.Γνωστης της Ελληνικης πραγματικοτητας και του ΠΑΟΚ.
Πλην: Απειρος. Δεν εχει κανει προετοιμασια μεγαλης ομαδας. Δεν εχει χειριστει μεταγραφες μεγαλης ομαδας. Δεν εχει δοκιμαστει στο χτίσιμο μεγαλης ομαδας. Δεν εχει δοκιμαστει στο χειρισμο μεγάλων παιχτων. Δυσκολα να απαιτήσει μεταγραφες και να χτυπησει το χερι στο τραπεζι. Ειπε οτι δεν χρειαζομαστε πολλες αλλαγες στο ροστερ.

Ενας Ιβιτς απειρος σε μια ομαδα που θα χτιστει για να παιξει CL χρειαζεται  πολλους βοηθους και συνεργάτες. Γυμναστες, Φυσιοθεραπευτές, γιατρους, σκαούτερ, μάνατζερ ποδοσφαιριστών και ΤΔ. Αυτη ειναι η στηριξη και τα οπλα που θα πρέπει να του δοθουν απλοχερα. Πρωτα απο ολα ομως χρειαζεται ποδοσφαιριστές με αξια και προσωπικότητα.

Αρνεσεν :
Συν: Μεταγραφες πετυχημενες: Ροντριγκεζ
Μαλλον πετυχημενες: Τσιμιροτ, Λεοβατς
Πλην: Μεταγραφες αποτυχημενες Σαμπο Ολσεν
Μαλλον αποτυχημενες Ζαιρο
Συν: Οικονομικες συμφωνιες για Λουκας, Ολσεν, Κοστα. Αυτό όμως δεν αφορα και πολύ τον οπαδο. Τι να τα κανω εγω τα επερχομενα λεφτα πχ του Λουκας αν δεν τα σπρωξει ο Ιβαν στην ομαδα? Η αλλολεξαρτηση που ειπα στην αρχη.
Τουντορ: αποτυχημενη επιλογη. Βεβαια εχω κουσει καπου ότι ηταν η ΤΡΙΤΗ και φθηνοτερη επιλογη του Αρνεσεν, τις 2 πρωτες τις εκοψε ο Ιβαν. Επομενως αν αληθευει υπαρχουν και καποια ελαφρυντικα. Επισης ο Αρνεσεν σε συνεντευξη του ειπε ότι δεν ειχε συγκεκριμενο μπατζετ και ειχε και «παρεμβασεις» Γενικα η προσληψη ενός ανθρωπου σαν τον Αρνεσεν με βρισκει συμφωνο αρκει να του εξασφαλιστουν και οι σωστες συνθηκες εργασιας. Που νομιζω ότι τελικα δεν τις ειχε.

Αυτά πανω κατω, σιγουρα ξεχασα καποια προσωπα και καταστασεις.

« Last Edit: June 02, 2016, 00:32:53 by HOMO PAOKUS »

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Απ: ΠΑΟΚ ποδοσφαιρικη χρονια 2015-2016
« Reply #1 on: June 01, 2016, 22:00:02 »
Γενικα σωστος. Θα διαφωνισω για:
Μαλεζα, που θεωρω πρωην παικτη
Μπερμπα, που τον εκαναν χωρις λογο την αλλαγη του Πελκα και του Κλαους. Λογικη και σχετικα μικρη η ξενερα του, εγω στη θεση του θα ειχα διακοψει συμβολαιο.
Σαμπο, δε με χαλαει για παγκο γιατι δεν υπαρχει αλλος
Κλαους, αν ερθει προταση πρεπει να τον παμε στις πλατες στο αεροδορομιο. Πιο λιγος και απο τους λιγους.
Τον Αντωνη και τον Χατζητετοιο ξεχασες, απο τα λιγα που ειδα, παντελως αδιαφοροι.

Σουμα, με δεδομενο το μπουλαρισμα του Μακ, θες 8-9 εντεκαδατους, δηλαδη ανεκδοτα λεμε. Ειναι Ιουνιος, ξεκινας επισημα Αυγουστο, δεν εχεις τεχνικο διευθυντη, εχεις προπονητη με τετραμηνη καριερα, εχεις μεγαλομετοχο αυτον που εχεις, αρα:
Εκτος συγκλονιστικου απροοπτου, θα φερει 2-3 Χατζητετοιους απο Πανιωνιους αυτος που τους φερνει, θα ερθει και κανενας βραζιλιανοαφρικανολατινος απο το σιδηρουν παραπετασμα, να κανει και τη μπουγαδουλα του ο μαικηνας, βαλε και ενα αρθρο απο τους κολκες, εισαι κομπλε. Κατεβα να παιξεις προκριματικο τσουλου με τον χαρισαρο box to box, και το φρανζομουσι απο το μπουρναζι για full back. Θα εχει και 37 βαθμους με 60% υγρασια εκεινη την εποχη, ετοιμοι για εγκεφαλικο εμεις οι μεσηλικες.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #2 on: June 01, 2016, 22:49:32 »
Antonis:Δεν εχω γνωμη, μου προκαλει εντυπωση οτι πηρε σχεδον μηδεν ευκαριες.Το βιογραφικο του απο οτι θυμαμαι ηταν καλο.
Αιζακ: Ελπιδοφορα -μην πω εντυπωσιακη-  η αρχη, μετα τζιφος. Αλλα θα περιμενω.

Ο Μπερμπατοφ σε συνεντευξεις του εδειχνε οτι δεν θελει να κατσει πανω στο συμβολαιο, εχει καψα για μπαλα και ποδοσφαιρικο εγωισμο. Στο χορτο ομως καποιες φορες μου εδειχνε αδιαφορος. Παντως οταν δεν εχεις χαφ ή μπακ να τον τροφοδοτησουν, οταν δεν εχεις εναν παιχτη να βαραει ενα στημενο της προκοπης τι μπορεις να περιμενεις? Γι αυτο ειπα οτι νομιζω οτι εχει κι αυτος καποια ευθυνη αλλα οχι την μεγαλυτερη.

Τα αλλα που λες για τα σχεδια του μπλιατ λογικα, τα φοβαμαι κι εγω και ταυτοχρονα  τα απευχομαι.Αλλα φετος νομιζω οτι και ο κοσμος πλεον εχει καταλαβει, ελπιζω οτι θα πιεσει και θα αντιδρασει διαφορετικα σε περιπτωση που δει το ιδιο εργο.
« Last Edit: June 02, 2016, 00:34:42 by HOMO PAOKUS »

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline banis

• Αλλαγή
« Reply #3 on: June 01, 2016, 23:24:07 »
Ωραία η ανάλυση homo.

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Ουσιαστικά η ομάδα έχει 3 παίκτες που να μπορούν να σταθούν σε 11άδα ομάδας που θα χτυπήσει την πόρτα των ομίλων του Τσ.Λιγκ (Γκάρι-Τσίμιροτ-Λέοβατς).
Διαφωνώ στα εξής:
Χαρίσης έχει προσόντα και πολλά περιθώρια βελτίωσης, χρειάζεται πολλή δουλειά. Δουλειά θέλει αντίστοιχα και ο Γκόϊκο στην ίδια θέση, αλλά όχι στο βαθμό που χρειάζεται ο Χαρίσης μιας και ο Βόσνιος είναι κάποια επίπεδα πάνω. Πάντως είναι 2 πολλά υποσχόμενα χαφ στη συγκεκριμένη θέση.
Για Αντώνης επίσης έχω πολύ καλή εικόνα και νομίζω ότι θα δούμε εκπληκτικά πράγματα από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
Όπως και να χει εκεί θέλεις μια χαφάρα βεληνεκούς Πάμπλο.
Μυστακίδης επίσης, όχι απλά κάτι έδειξε, αλλά νομίζω πως έδειξε πάρα πολλά. Πολύτιμο, πολυεργαλείο για αρκετές θέσεις και σε καλή ηλικία. Τον κρατάς για αλλαγή.

Χατζηισαϊας πραγματικά απογοήτευση, αλλά μόνο και μόνο λόγω ηλικίας ας μείνει στην ομάδα μπας και βελτιωθεί. Θέλει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα πάντως για να παίξει βασικό σέντερ μπακ στον Π.Α.Ο.Κ. που ονειρευόμαστε (στον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται ο Ιβάν μπορεί και να είναι βασικός και αναντικατάστατος). Οπότε εκεί θέλουμε 2 πρωτοκλασάτους αμυντικούς.

Από εκεί και μετά κυρίως στο θέμα Ίβιτς, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για μένα, θα συμφωνήσω στα όσα γράφεις. Ο Σέρβος είναι ικανότατος και τον πίστευα-υω από την στιγμή που ανέλαβε. Αλλά χτες γυρνώντας σπίτι έφαγα τη μεγαλύτερη ξενέρα που θα μπορούσα να φάω διαβάζοντας τις δηλώσεις του για το ρόστερ (υπονοώντας πως στο μεγαλύτερο του βαθμό θα παραμείνει το ίδιο). Για να μεγαλώσει ο Π.Α.Ο.Κ. και να φτάσει εκεί που θέλουμε να τον δούμε, χρειάζεται απαιτητικά άτομα. Και εσύ Βλάνταν, όσο ικανός μπορεί να είσαι στον πάγκο, δυστυχώς ξεκίνησες χτες δηλώνοντας υποταγή στο αφεντικό και με υποτακτικούς του Ιβάν, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά.

Όσο για τον Ιβάν, στα του τόπικ του γιατί είναι πολλά.

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #4 on: June 02, 2016, 18:31:23 »
Σουμα, με δεδομενο το μπουλαρισμα του Μακ, θες 8-9 εντεκαδατους, δηλαδη ανεκδοτα λεμε. Ειναι Ιουνιος, ξεκινας επισημα Αυγουστο, δεν εχεις τεχνικο διευθυντη, εχεις προπονητη με τετραμηνη καριερα, εχεις μεγαλομετοχο αυτον που εχεις, αρα:
Εκτος συγκλονιστικου απροοπτου, θα φερει 2-3 Χατζητετοιους απο Πανιωνιους αυτος που τους φερνει, θα ερθει και κανενας βραζιλιανοαφρικανολατινος απο το σιδηρουν παραπετασμα, να κανει και τη μπουγαδουλα του ο μαικηνας, βαλε και ενα αρθρο απο τους κολκες, εισαι κομπλε. Κατεβα να παιξεις προκριματικο τσουλου με τον χαρισαρο box to box, και το φρανζομουσι απο το μπουρναζι για full back. Θα εχει και 37 βαθμους με 60% υγρασια εκεινη την εποχη, ετοιμοι για εγκεφαλικο εμεις οι μεσηλικες.

Διαφωνώ σε αυτο με την εννοια οτι τα πραγματα δεν ειναι ασπρα ή μαυρα (ειναι ασπρόμαυρα!  ;D )
Φυσικα, αν φερεις "μυστήριους" και παικτάκια της πλάκας ειναι βρώμα η δουλειά. Αλλα ουτε 8-9 ενδεκαδάτους δεν μπορεις να φερεις. Ουτε οικονομικά μπορεις να το κάνεις αλλά ουτε και ποδοσφαιρικα στεκεται. Δεν ειναι πλειστεισον το κανονικο ποδόσφαιρο. Καπου στη μεση πρεπει να ειμαστε. Φερε 4 παιταραδες για 11αδα και 2-3 καλους αναπληρωματικους και εισαι μια χαρα. Υπαρχει μαγιά, ας μην τα απαξιώνουμε ολα. ΠΟλλοι απο τους παικτες που εχουμε μπορει να μην μπορουν να παρουν την ομαδα στις πλατες τους, αλλα στο καταλληλο περιβάλλον μπορουν να προσφέρουν. Αν ειναι ολη ομαδα χαλια, τοτε και αυτοι που μπορουν να δώσουν το κατι παραπανω χάνονται στη γενικη μετριότητα.