Με αφορμη το αρθρο του gianniwths4 θα γραψω για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ την δικη μου ΑΠΟΨΗ.......
1) O gianniwths4 το ειπε οπως ακριβως το σκεφτεστε πολλοι......ή ποποβιτς-ντανκαν ή μαρκοπουλος-καλλες.......αυτο ΟΧΙ κατα την γνωμη μου αλλα κατα γενικη ομολογια δεν εχει να κανει απλως με το μπασκετ αλλα ειναι ΕΝΑΝΤΙΑ στην λογικη του αθλητισμου.....κατα την δικη μου ΓΝΩΜΗ ειναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ που λεει οτι ο πρωτος ειναι τα παντα και οι υπολοιποι μηδενικα,ιδιοι,τιποτα!
2) Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ειναι οτι ο ΠΑΟΚ θα επρεπε να εχει ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοχο την οικονομικη εξυγιανση......ειμαστε πολυ κοντα στην χρεωκοπια και ο μεσσιας σαββιδης δεν ερχεται.........ως εκ τουτου ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ κατα την αποψη μου και η συμμετοχη στην ευρωπη που σε βαζει πολλα χιλιαρικα μεσα καθε χρονο και η αγωνια να βγουμε 3οι παιρνωντας παικτες που δεν ειναι για το πορτοφολι της ομαδας κτλ κτλ που εχω ξαναπει.........δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ θετικο αντικτυπο στην ομαδα η 3η θεση και το eurocup......ασε που κανενας ΠΑΟΚτσης δεν νοιαζεται......οι λιγοι που νοιαζομαστε θα νοιαζομαστε ακομα κι αν ειμαστε 10οι!
3) Με ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα πιο πανω η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ειναι οτι θα επρεπε να εχεις ΚΑΘΕ χρονο μια ομαδα με 14 ελληνες παικτες που θα αποτελουνταν απο νεους,γερους και παιδια που θα επαιζαν ΟΛΟΙ κι ας εβγαινες και 10ος(που δεν θα εβγαινες) και η οποια θα σου στοιχιζε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 χιλιαρικα λιγοτερο ΣΥΝ αλλα τοσα περιπου (δεν θυμαμαι ποσα ειχε βγαλει την ζημια ο ΜΠΑΝΕ) που θα γλυτωνες αν δεν επαιζες ευρωπη!
ΟΛΑ αυτα μεχρι να ξεχρεωσεις.......
4) Απο την στιγμη που δεν εφαρμοζεται αυτη η σφιχτη οικονομικη πολιτικη η δικη μου αποψη ειναι η εξης......ΟΚ θελεις να παιζεις ευρωπη και να εχεις ομαδα για 3η θεση.......κρατα καποια νεα παιδια που ΗΔΗ ειχες παρει για παγκιτες......εγω δεν λεω οτι οι σαλουστροι ειναι 5αδατοι παικτες που λεγαμε παλια,για ομαδα 4αδας.......αλλα το ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΠΑΟΚ αγωνιστικα ειναι ο παγκος......εγω μιλαω ΚΥΡΙΩΣ για κορμο στον παγκο......5αδατους παικτες παιρνεις καθε χρονο.....το προβλημα ειναι οτι τους βαζεις για 35 λεπτα γιατι δεν εχεις πολλες φορες κατι αξιολογο πισω και οταν τους βαζεις καποιους παγκιτες η αποδοση της ομαδας πεφτει κατακορυφα......βεβαια δεν σημαινει οτι αυτοι που λεω εγω "οι παικτες του 15λεπτου" δεν μπορουν να εξελιχθουν και σε 5αδατους......ο τσαιρελης την 1η χρονια δεν ηταν 5αδατος για παραδειγμα.....
5) Πιο συγκεκριμενα.......εφερες σε πολυ καλη ηλικια 20-23 τους γιαννακιδη,χρυσικοπουλο,κασελακη,σαλουστρο τους ειχες δουλεψει αλλους λιγοτερο κι αλλους περισσοτερο,εβγαζαν ενα 15λεπτο μια χαρα,σου εδιναν 5 ποντους,μερικα ριμπαουντ,εβγαζαν 2-3 αμυνες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,υπηρχαν προοπτικες στα επομενα χρονια να σου αποδωσουν και κατι περισσοτερο ,τους εδιωξες και αυτους που εφερες δεν κανουν ΟΥΤΕ αυτα και δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ περιθωριο βελτιωσης λογω ηλικιας........
6) ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ με την ισοπεδωση........δεν ειναι το ιδιο ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ με τον κακαρουδη ουτε ο γιαννακιδης με τον βουτσιτσεβιτς........δεν μπορω να βαλω στο ιδιο τσουβαλι αυτον που ειναι πλει μεικερ και δινει 2-3 ασιστ με αυτον που δινει πασες στον αντιπαλο ή στον τυπο που τρωει σπορια στην εξεδρα.......ουτε τον ψηλο που μαζευει 3-4 ριμπαουντ με εκεινον που ειτε κοιταζει βιδωμενος στο παρκε τους αλλους να αιωρουνται πανω απο το κεφαλι του ειτε ειναι μακρια απο τη ρακετα μονιμως......ουτε τον γκαρντ που βαζει 5 ποντους σε καθε ματς με αυτον που βαζει 1 καλαθι ανα 2ο ή 3ο ματς....ουτε τελος αυτον που βγαζει 2-3 αμυνες,κλεβει καμια μπαλα,ζοριζει εστω και λιγο τον αντιπαλο να σουταρει με αυτον που κανει τον τροχονομο ή δεν προλαβαινει καν να δει πως τον περασε σαν σταματημενο ο αντιπαλος!
Οι παικτες που υποστηριζω εγω μπορουν να συνεισφερουν στην αμυνα,στα ριμπαουντ, λιγο στην επιθεση και ΚΥΡΙΩΣ να βελτιωθουν σε ολα αυτα και οι βετερανοι του μαρκοπουλου ΜΟΝΟ στο σκοραρισμα κι αυτο οχι παντα καθως μπορει σε 6-7 ματς να ειναι αποντοι και σε ενα αλλο να βαλουν 10-15 ποντους......αλλα δεν μπορουν να προσφερουν ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου.....καπως ετσι φτασαμε σε αυτο το χαλι το αμυντικο και να παιζουν βολει στην ρακετα μας.......μεταξυ του παικτη εργατη και του παικτη "παιρνω την μπαλα και σουταρω ΜΟΝΟ" προτιμω τον πρωτο.....σιγουρα χρειαζονται και οι 2 σε μια ομαδα αλλα για να εισαι πιο ΟΜΑΔΑ χρειαζεσαι περισσοτερους "εργατες"......για να το πω με ενα παραδειγμα......προτιμουσα σαν παικτη τον γκετσεφσκι απο τον μαρσαλ με την λογικη αν μπορουσα να κρατησω για 5 χρονια 1 απο τους 2 θα προτιμουσα τον γκετσε!
7) Βλεπω και το εχω πει πολλες φορες και τωρα μια τελευταια......οι υπερασπιστες του γερου ειναι πολυ αυστηροι με παιδια 20,21,22 χρονων και πολυ ανεκτικοι με τους βετερανους ενω θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο!

Εν κατακλειδι, ο γερος εχω παραδεχτει οτι με οποιους δουλευει τους βγαζει τον καλο τους εαυτο και τους βελτιωνει και γι'αυτο ακριβως θα επρεπε να κρατησει οσους νεαρους παικτες ειχε φερει,να παρει αλλους τοσους απο το να μεινει η δουλεια στην μεση,να ειναι συνεχεια ραβε-ξηλωνε και να μεινει με παικτες που πρεπει να γυρισουν στον θερμαικο γιατι εκει ειναι η θεση τους και οχι στην Α1!
9) Συμφωνω και τα ξερω κι εγω ολα τα παιχνιδια τον μανατζαραιων και το τι γινεται με τις μικρες εθνικες ομαδες και ολα αυτα που εχετε γραψει κατα καιρους πολλοι.
Ο bane τις προαλλες εγραψε οτι ο βαζελος εχει 12 κονιαρηδες και ισως καλυτερους.....τι τον εκανε λοιπον τον βαζελο να αγορασει απο εμας;ειναι ενα βιτσιο;ειναι απλως η λογικη να αποδυναμωσουμε τον αντιπαλο;το κυριαρχο πιστευω ειναι οτι ειχε εμπειριες απο εθνικες ομαδες και απο συμμετοχη σε πρωτη ομαδα στην Α1 και αυτα ειναι σημαντικα!
Εγω πιστευω οτι ανεξαρτητα του γιατι καποιο παιδι εχει πρωθηθει στις μικρες εθνικες ή στην Α1 οι εμπειριες που εχει αποκομισει ειναι πολυ σημαντικες και παιζουν πρωτευοντα ρολο οταν εχεις να συγκρινεις 2 περιπου ισαξιους παικτες!
Τελοσπαντων πολλα θα μπορουσα ακομα να γραψω αλλα απλως θα κουραζα κι εμενα κι εσας.....αυτα εν ολιγοις και δεν θα επανελθω!