Author Topic: ΠΑΟΚ - βάζελος 2 - 0 Κυριακή 17/3/13 ώρα 19:30  (Read 2218 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
οι 24,5 χιλιάδες
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ

Offline banis

• Αλλαγή
Ο ΠΑΟΚ παιδιά εκφράζει συγκεκριμένα πράγματα, αυτοί που τον δημιούργησαν πριν 87 χρόνια είχαν ένα όραμα, αυτό πρεπει να βρεί ο ΠΑΟΚτσής ή να το θυμηθεί, κατά τ' αλλα όλοι μπορούμε να βρούμε 1000 λόγους για να χωριζόμαστε

Αν οι ιδρυτές του Π.Α.Ο.Κ. ζούσαν σήμερα ... θα έβλεπαν τα εξής ...

1) το Σύλλογο να έχει ξεριζωθεί μία φορά απο τη φυσική του έδρα ... περιοχή συντριβανιου ... και να κινδυνέυει άμεσα να ξενιτευτεί και δεύτερη ...
   ( και αν η πρώτη φορά έγινε καθαρά για λόγους πολιτικούς & παραχάραξης της ιστορίας η δεύτερη να γίνεται για λόγους οικονομικού κέρδους...)
2) σήμερα να μαζεύονται στο γήπεδο άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών προελεύσεων οι περισσότεροι εκ των οποίων ενδεχομένως και να μην γνωρίζουν επακριβώς για ποιον λόγο θα πάνε στο γήπεδο πριν ξεκινήσουν απο το σπίτι τους για αυτό ...όταν ο σκοπός για τον οποίο τον ίδρυσαν αυτοί ήταν να κρατήσει ενωμένο το προσφυγικό κομμάτι το οποίο είχε διασκορπιστεί σε διάφορες περιοχές της πόλης με σκοπό να μην χαθεί η ταυτότητα ... να υπάρχει δηλαδή ένα κοινό σημείο συνάντησης έστω και μια φορά την εβδομάδα ...
3) στα διάφορα τμήματα του συλλόγου να αγωνίζονται ξένοι αθλητές... ορισμένοι απο τους οποίους ενδεχομένως και να έχουν πιο ντόμπρη συμεριφορά σε σύγκριση με πόντιους ή και οποιασδήποτε άλλης προσφυγικής καταγωγής αθλητές έχουν περάσει απο το σύλλογο φορώντας το Δικέφαλο Αιτό στο στήθος ... κάσποιοι εκ των οποίων μάλιστα έχοντας διατελέσει ακόμα και αρχηγοί της ομάδας... να προδίδουν δηλαδή το σύλλογο τα ίδια του τα παιδιά για 30 αργύρια ...
4) το Δικέφαλο Αιτό να έχει αντικαταστήσει το τετράφυλλο τριφύλλι ...
5) να επικρατεί ρατσισμός μέσα στην ίδια την έδρα του συλλόγου ... όταν ένας απο τους σκοπούς που ιδρύθηκε ο Όμιλος ήταν και για να     αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε το προσφυγικό κομμάτι που γύρισε στη μάνα τότε πατρίδα απο τους ντόπιους προύχοντες της πόλης ...  
6) να υπάρχει μεγάλη μερίδα ακροδεξιών οργανωμένων και μη οπαδών του ομίλου που ίδρυσαν ... του Bizim Π.Α.Ο.Κ.
7) να γυρνάς δίπλα σου στο γήπεδο και όχι απλά να μην αισθάνεσαι έναν αδελφό αλλά κάποιον που αν σε έβλεπε να χαροπαλεύεις θα σε έδινε την χαριστική βολή έτσι ώστε να σε αποτελειώσει αυτός ... όταν κάποτε οι πρόγονοι μας μοιραζόντουσαν ακόμα και το ίδιο τους το ψωμί στο γήπεδο ...
8) να γίνονται κινήσεις αλληλεγγύης και να μη συμμετέχει σε αυτές ούτε το 5% του κόσμου σου ... το 95% μάλιστα να τις σνομπάρει και να τις χλευάζει ...
9) ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών να διοικείται εδώ και δεκαετίες απο ανθρώπους χωρίς παιδεία ... χωρίς γνώση της ιστορίας και με μοναδικό σκοπό το σήμα κατατεθέν μιας καπιταλιστικής κοινωνίας ...το προσωπικό τους συμφέρον ...    

αυτά και άλλα πολλά που δε με έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό ...

αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι να μην περιμένεις ρε Tasoyli να καθίσει ο καθένας εδω μέσα να σε δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα και εξηγήσεις γι'αυτό το κλίμα που αισθάνεται και εισπράτει καθημερινά ...

πολλές φορές τα συναισθήματα δεν περιγράφονται ... απλά είναι πράματα τα οποία τα νιώθεις μέσα σου ...

και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω εδω μέσα είναι ότι αυτό το πράμα που βλέπουμε καθημερινά δεν είναι Π.Α.Ο.Κ.

πάλι καλά που υπάρχει και αυτό το site να λέμε... και έχουμε δίπλα μας ένα ώμο για να γύρουμε ώρες-ώρες το κεφάλι μας ... μέχρι να ξυπνήσουμε και να αντικρύσουμε ξανά τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία ζούμε ...  

Offline James

• Αποστολή
  • **
Είμαι 44 χρονων. Πριν δυο χρόνια είχα πετύχει ένα τύπο στην τούμπα ( γύρω στα 60+) ο οποίος μου έλεγε ιστορίες από εποχή 70. Να βρίσκονται όντως 50χιλιάδες άτομα στο γήπεδο και να βγαίνει ανακοίνωση στα μεγάφωνα, μου έλεγε,  για κάποιον κύριο που έπρεπε λέει να πάει στο νοσοκομείο γιατί μολις είχε γενήσει η γυναίκα του!! Αρρώστα μιλάμε. Η γυναίκα του ήταν ετοιμόγενη και αυτός ήταν στο γήπεδο!! Ένας άλλος 66 ετών μου έλεγε ότι αντί να ηρεμεί με την πάροδο των χρόνων αντιθέτως κάθε χρόνο και "χειρότερα". Δεν μπορεί να αποβάλει την τρέλα για τον ΠΑΟΚ από μέσα του. Επίσης θυμάμαι τον ίδιο μου τον παππού ο οποίος ήταν Κωσταντινουπολίτης, να κάθεται δίπλα μου σε ένα παιχνίδι όπου έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τη Σοσό μέσα στην Γαλλία, και να ακούμε το ματς στο ραδιόφωνο, και εκείνος να είναι τόσο αγχωμένος που δεν έβγαζε κουβέντα μέχρι το τελικό σφύριγμα καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο στα 80 του.  ΣΤο παιχνίδι με την Άιντραχ Φρανκφούρτης όλη η θεσσαλονίκη ήταν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα όπου με μια εκπληκτική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ πήγε το ματς στα πέναλντυ. Στο παιχνίδι με την Μπάγιερν Μονάχου μέσα στη Γερμανία...σχεδόν ο ΠΑΟΚ είχε γράψει έπος. Και ύστερα μιλούσε όλη η Ελλάδα. Ήταν εποχές που δεν δονούσε μόνο το γήπεδο αλλά ολόκληρη η πόλη! Η Θεσσαλονίκη γινόταν Τούμπα. Και η ομάδα είχε όχι απλά παικταράδες (όλοι Έλληνες) αλλά μέταλο και ψυχή. Αλλά μην ξεχνάτε ότι εκείνη η ομάδα, εκείνες οι ομάδες δεν άλλαζαν παίκτες κάθε χρόνο. Ήταν η ίδια "παρέα" καθε χρόνο, ξέρανε πως να παίξουν μαζί με κλειστά τα μάτια. Δεν υπήρχαν οι ατζέντηδες στο στυλ που υπάρχουν σήμερα. Οι παίκτες νεαρής ηλικίας δεν τολμούσαν να ξεστομίσουν λόγια περί επαγγελματισμού και συμφέροντος και άλλα λόγια. Και οι παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν όχι απλά σημαίες της ομάδας αλλά ινδάλματα που  τους βλέπαν οι νεαροί παίκτες και ονειρεύονταν να φτάσουν κάποτε στο ύψος τους! Ποιός να τολμήσει να "κουνήσει" τα ινδάλματα από την ομάδα! Και γιατί να τα κουνήσει άλλωστε! Χθές έβλεπα τον ΠΑΟΚ να παίζει με τον Παναθηναικό και να γυρίζει την μπάλα γύρω γύρω χωρίς παλμό και χωρίς τσαγανό! Ο βάζελος να έχει στηθεί στο μισό γήπεδο και οι παίκτες της ομάδας μας να είναι γύρω από την μπάλα και να μην ξέρουν μετά τι να κάνουν! Αααα και εκείνο το παιχνίδι μέσα στη Λάρισα το 1-2 την εποχή που πήραμε το πρωτάθλημα. Είχαμε κατεβάσει καραβάνια κάτω και από το παιχνίδι εκτός από τα γκολ δεν θυμάμαι πολλά γιατί ο παλμός και η τρέλλα που είχαμε δημιουργήσει στο πέταλο μέσα στο Αλκαζαρ είχαν υπερσκιάσει το παιχνίδι......όσο για τα σημερινά δεδομένα. Είναι όλα σημάδια των καιρών. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι συναίσθημα, εκτός από ιδέα, και όσο υπάρχει αυτό θα υπάρχει και η ιδέα θα υπάρχει και η έκφραση και αυτά δεν μπορεί να τα πάρει κανείς. Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει ο Σαββίδης, το μέλλον θα δείξει. Εμείς πάντως δεν αλλάζουμε έστω και αν τελικά φύγει ο Γκαρσία, έστω και εαν μείνει ο Δώνης. (που πιο πολύ γούστρα Μπόλονι παρά τα μούτρα του συγκεκριμένου προπονητή).....θα δούμε το καλοκαίρι.
Ονειρευομαι μαυρόασπρα!

Offline Suicidal

• Βασικός
για μένα ο (πραγματικός) ΠΑΟΚ πέθανε και ζω με τις αναμνήσεις. Σαν να πέθανε ο φίλος ή ο αδερφός μου.
Αυτός ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι ο γιος ίσως του φίλου/αδερφού μου. Βλέπω την εξέλιξή του, με ενδιαφέρει να μαθαίνω,
που και που κάτι μου θυμίζει τον πατέρα του και με συγκινεί,
αλλά δεν παύει να μην είναι ο φίλος/αδερφός μου και να μην γίνεται να νιώσω τόσο δεμένος με αυτόν.

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

floudas4

• Guest
πολλές φορές τα συναισθήματα δεν περιγράφονται ... απλά είναι πράματα τα οποία τα νιώθεις μέσα σου ...

και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω εδω μέσα είναι ότι αυτό το πράμα που βλέπουμε καθημερινά δεν είναι Π.Α.Ο.Κ.

πάλι καλά που υπάρχει και αυτό το site να λέμε... και έχουμε δίπλα μας ένα ώμο για να γύρουμε ώρες-ώρες το κεφάλι μας ... μέχρι να ξυπνήσουμε και να αντικρύσουμε ξανά τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία ζούμε ...   
kαι αν τελικα βρεις τισ λεξεις για να περιγραψεις θα ειναι αυτές:
για μένα ο (πραγματικός) ΠΑΟΚ πέθανε και ζω με τις αναμνήσεις. Σαν να πέθανε ο φίλος ή ο αδερφός μου.
Αυτός ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι ο γιος ίσως του φίλου/αδερφού μου. Βλέπω την εξέλιξή του, με ενδιαφέρει να μαθαίνω,
που και που κάτι μου θυμίζει τον πατέρα του και με συγκινεί,
αλλά δεν παύει να μην είναι ο φίλος/αδερφός μου και να μην γίνεται να νιώσω τόσο δεμένος με αυτόν.

ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς ΑΥΤΕΣ.ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.(αντε γιατι καποιες φορές σκεφτομαι"ρε λες να τρελαθηκα?Λες να εχω αδικο και να τα βλεπω εγω τραβηγμενα??")ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.ΟΧΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Offline James

• Αποστολή
  • **
Εγω περιμένω πάντως να δω τις κινήσεις του Σαββίδη σε πολλά επίπεδα. Πρόσφατα διάβαζα κάποια αγγλόφωνα άρθρα για τα ενεργειακά παιχνίδια που παίζονται στην Ελλάδα (και γενικότερα στην ΕΕ, Ρωσία, Κύπρο, Τουρκία)..και για την επιμονή του Πούτιν και της Gazprom να "πατήσουν το πόδι τους" στη Νοτιοανατολική μεσόγειο μέσα και από την Ελλάδα. Σε τέτοιο βαθμό που έχουν ενοχληθεί πολύ από την τελείως φιλοαμερικάνικη στάση του Σαμαρά τη στιγμή που Ρωσικές εταιρείες ενέργειας δίνουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους Αμερικάνους.
Θεωρώ ότι σε μικρό βαθμό ( αλλά μέρος μια γενικότερης εξωτερικής Ρωσικής πολιτικής με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις) ο Σαββίδης εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο της εισόδου Ρωσικών εταιρειών μέσα στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Μέρος πολιτικής/οικονομικής τακτικής είναι και η αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ από τον Σαββίδη. Τώρα το πως θα χρησιμοποιήσει την επένδυσή του θα φανεί στο μέλλον.

Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς μας είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ιστορία. Και ότι έχει ιστορία δεν χάνεται. Ο Σαββίδης δεν θα φτιάξει ούτε ιστορία ούτε ιδέα για μας. Αυτή την έφτιαξαν οι παππούδες μας, την συνέχισαν οι γονείς μας και τώρα την κουβαλούν τα νεότερα παιδιά. Όσο υπάρχει και ένας παοκτσής με αυτή τη στάση να ξέρετε ότι θα υπάρχει και η ιδέα του ΠΑΟΚ.
Ονειρευομαι μαυρόασπρα!

Offline gagas

• Αλλαγή
εχθες ξενερωσα απιστευτα πριν την εναρξη του αγωνα κ βασικα ουτε καν με ενδιεφερε η εξελιξη του.
κρεμανε 3 παιδια στη θυρα 5 ενα πανο για τους φυλακισμενους οπαδους μας  και τους λεει ενας σεκιουριτας (ο υπευθυνος εκει μπροστα) οτι η διοικηση ειπε να το βαλουν στην 4..τα παιδια το πηραν και το κρεμασαν καπου στο κεντρο της 4
το πανο μαλλον χαλουσε την αισθητικη του ρωσου και των καλεσμενων του..φυσικα ο στοχος ηταν να μην φαινεται στις καμερες

ευτυχως ο βουκιτς χωρις να ξερει καν το μνμ του πανο, ετρεξε ως εκει οταν πετυχε το γκολ..