Author Topic: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,Λευτερης Δουκας  (Read 4677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Σ αυτο το τοπικ θα μεταφερουμε τι εγραψε ο Δουκας στο βιβλιο του για τον Θοδωρη Ζαγορακη,ειτε γι αυτους που θελουν να το αγορασουν αλλα δεν μπορουνε,ειτε για τα παιδια που ειναι στο εξωτερικο και δεν μπορουν να το προμηθευτουν αλλα κυριως επειδη ολοι μας εχουμε καποια αποψη για την διοιηκηση Ζαγορακη αλλα καλο θα ειναι να διαβασουμε και πως ηταν τα πραγματα απο μεσα ειτε μας αρεσουν αυτα που θα διαβασουμε ειτε οχι...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι λογοι που με ωθησαν να γραψω αυτο το βιβλιο που καταγραφει ολα οσα συνεβησαν τους τελευταιους δεκα μηνες της θητειας του Ζαγορακη στην προεδρια του ΠΑΟΚ ειναι δυο.

Ο πρωτος ειναι μαλλον αυτονοητος,αφου η διαδρομη,το φιναλε και ο τροπος που αυτο ηρθε εχουν σιγουρα ιστορικη αξια,οπως και αν βαθμολογει ο καθενας απο εσας τη θητεια του ως προεδρου του ΠΑΟΚ.
Θα αναφερω τα οσα εζησα το τελευταιο διαστημα που ειχε αρχισει ηδη η φθορα του και βρισκομουν διπλα του.Περιγραφες ολων των δυσκολων στιγμων με λεπτομερειες,πολλες εκ των οποιων ειναι αγνωστες στο ευρυ κοινο και πρακτικα ηταν δυνατον να δημοσιοποιηθουν μονο μεσω βιβλιου.
Αναφερομαι μονο σε δυσκολες στιγμες γιατι οσο και αν δεν το πιστευετε στον ΠΑΟΚ του τελευταιου δεκαμηνου δεν υπηρξαν ευχαριστες.
Ακομα και οι νικες επι της αεκ και του παο στα περσινα πλει οφ που εφεραν την ομαδα ενα βημα απο την πρωτια και την συμμετοχη του τσαμπιονς λιγκ -προκριση που χαθηκε εξ αιτιας ενος ακυρου γκολ  στο ΟΑΚΑ - η προκριση στους ομιλους του Γιουροπα Λιγκ για δευτερη συνεχομενη χρονια,η ακομα η προκριση επι της αεκ στο Κυπελλο,δεν μας εφεραν χαρα.Ουτε εστω η νικη επι της Τοτεναμ στο Λονδινο που θα μνημονευεται απο τις επομενες γενιες...
Ηταν ετσι τα πραγματα στον ΠΑΟΚ που καθε Κυριακη ενιωθες πως σε σημαδευει ενα οπλο στον κροταφο.Στην ουσια λοιπον,αντι για τη χαρα της καθε νικης επικρατουσε ανακουφιση,επειδη το οπλο δεν ειχε εκπυρσοκροτησει.Γνωριζαμε ομως πως θα συνεβαινε την επομενη,την μεθεπομενη η οποτε γινοταν η στραβη.
Ακομα και αν η ομαδα πετυχαινε το εξωπραγματικο των συνεχωμενων νικων,ειναι σιγουρο πως εκεινος που σημαδευε περιμενοντας με το χερι στη σκανδαλη,θα εφευρισκε μια αφορμη για να τελειωσει το εργο του.

Το ποιος ηταν αυτος,ποιοι τον βοηθησαν καθως και τα προσωπα που συνειδητα η οχι επαιξαν το ρολο του εκτελεστη,περιγραφεται πιο κατω με καθε σαφηνεια.
Στον ΠΑΟΚ γνωριζαμε καλα τι παιχτηκε,ποιο ηταν το σχεδιο,ο ιθυνων νους και τα βαπορακια,υπηρχε ωστοσο μια σημαντικη δυσκολια.Οι πολεμιοι βρισκονταν εντος του σωματειου ειτε περιξ αυτου- απο διαφορα μετεριζια-κατι που σημαινε πως η κηρυξη του πολεμου θα σηματοδοτουσε και την εναρξη ενος εμφυλιου,με απροβλεπτες συνεπειες για το σωματειο.
Για να αντιληφθει καποιος αυτο το τελευταιο,δεν χρειαζονται ιδιαιτερες προσπαθειες αρκει η επιδερμικη εστω μνημονευση της καθημερινοτητας.Το τελευταιο διαστημα ο ΠΑΟΚ δεν ενοχληθηκε απο τον ολυμπιακο,τον παναθηναικο,την ΕΠΟ η την Σουπερ λιγκ,ουτε απο καποιον συνηθη υποπτο,δεχοταν ομως απανωτες ενδοοικογενειακες μαχαιριες.
Ανακοινωσεις συνδεσμων της ομαδας κατα της διοικησης,αθλια υπονοουμενα απο δημοσιογραφους-παραγωγους που δηλωναν ΠΑΟΚτσηδες,ανελεητο τρυπημα απο πρωην παραγοντες της ομαδας,ακομα και συνεργατες η συνοδοιπορους του Θοδωρη Ζαγορακη.
Αν κατι με χαρακτηριζει στα χρονια της δημοσιογραφικης μου πορειας,ειναι η παντελης ελλειψη εγκρατειας,ειδικως οταν εβλεπα να βασιλευει το αδικο και η απορριψη καθε λογικης συμβιβασμου με τον δηθεν καθωσπρεπισμο,προκειμενου να διευκοληνθει οποιαδηποτε κατασταση.
Αν π.χ η εφημεριδα του συγκροτηματος στο οποιο εργαζομουν,κυκλοφορουσε με ηλιθιο πρωτοσελιδο,θα το χαρακτηριζα ετσι.Χωρις υπεκφυγες και φτιασιδωματα.
Αν ενας υπουργος κατεβαζε ενα παραπλανητικο νομοσχεδιο θα τον ξεσκιζα,ακομα και αν ηξερα οτι ειναι κολλητος του διευθυντη μου η χορηγει το συγκροτημα με διαφημιση.
Αισθανομουν πως ο ρολος μου ηταν να λεω εκεινο που νιωθω-ακομα και αν ηταν λαθος-και οχι παντως να παιζω παιχνιδακια που μπορει να με καθιστουσαν συμπαθη εναντι των εργοδοτων,της εξουσιας η καποιας σαπιας καταστασης,αλλα θα μου προκαλουσαν βαρυτατο συνειδησιακο προβλημα.

Η διαφορα εινα πως σε οσα τα ΜΜΕ εργαστηκα.εκπροσωπουσα τον εαυτο μου και μονο αυτον.Αφου λοιπον δεν πληρωνε κανεις το λογαριασμο για εμενα,μπορουσα να λεω οτι ηθελα χρησιμοποιωντας οποια γλωσσα ηθελα.

Στον ΠΑΟΚ ομως,τα πραγματα ηταν διαφορετικα,αφου καθε λεξη,καθε πραξη,καθε λεξη μου-σχετικη με την ομαδα εννοειτε-ειχε την αντανακλαση της σε αυτην.
Το δεκαμηνο αυτο λοιπον,φορτωσα οσο δεν ειχα φορτωσει ποτε στην ζωη μου.Κρατησα μεσα μου αληθειες που καποτε τις ξεπετουσα στο λεπτο,αφου ηταν αδυνατο να τις κουβαλαω.
Και επειδη κοντεψα να σκασω,τωρα που δεν ειμαι παρα ενας πρωην,που δεν εκπροσωπω κανεναν και δε δεσμευω κανεναν με τον λογο μου,ηρθε η ωρα της αληθειας.
Η οποια οσο σκληρη και αν ειναι δεν εβλαψε ποτε και κανεναν εκτος απο εκεινους που ειτε δεν εχουν σχεση μαζι της,ειτε την παραποιουν συνειδητα.
Οσους παρουν τα σκαγια,ενα εχω να τους πω..
Ας προσεχαν!
Αν αναλογιστουμε μαλιστα πως οπως στην ζωη ετσι και στο ποδοσφαιρο τα παντα ειναι ενας κυκλος,οι αναφορες στην εποχη Ζαγορακη θα ριξουν φως σε παρομοιες καταστασεις που αφορουν το παρελθον.Αρκει να αλλαξουν τα ονοματα των πρωταγωνιστων.
Περιττο να τονισω πως,οπως και σε καθε βιβλιο,οι αποψεις δεν μπορουν παρα να ειναι υποκειμενικες.Ειναι τα πραγματα που ειδα,που εζησα,και τα παρουσιαζω κατω απο το πρισμα της δικη μου οπτικης.
Το βασικο μου μελημα ηταν να τεκμηριωσω με στοιχεια καθε μου αναφορα και εσεις θα κρινετε ποσο συνεπης φανηκα...

Offline blue_eyes

• Βασικός
Το ποιος ηταν αυτος,ποιοι τον βοηθησαν καθως και τα προσωπα που συνειδητα η οχι επαιξαν το ρολο του εκτελεστη,περιγραφεται πιο κατω με καθε σαφηνεια.
για προχωρατο

Offline che4a

• Αποστολή
  • **
καλο και μεγαλο παοκτσακι ο λευτερης αλλα εχει πολλα χρονια που με τα ραδιοφωνα χαζεψε...και το λεω πολυ γλυκα το χαζεψε γιατι τον σεβομαι πολυ ως οπαδο...
αν ασχολουνταν λιγοτερο με τα φεισμπουκ και τα ληκια, αν αντι να μιλα σαν οπαδος οντας υπευθυνος επικοινωνιας (υποθεση ραπτοπουλου), και αντι να μιλαει ως επικοινωνιολογος οντας ραδιοοπαραγωγος (ολα τα τελευταια χρονια)
αν ηθελε να πει αληθεις θα τα λεγε φορα παρτιδα και οχι με μισολογα σε βιβλια
Bγείτε και μιληστε...Τα μυαλα μας ΑΚΟΜΗ πονανε
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΗ ΠΟΛΗ  Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Offline PRAKTORINOS

• Αποστολή
  • **
KATISI4, υπάρχει και μία επιπλέον κατηγορία αναγνωστών εκεί έξω,
αυτών που μπορούν να αγοράσουν το πόνημα τού συγγραφέα κ. Δούκα αλλά δεν θέλουν.

Σε κάθε περίπτωση, μπήκες σε κόπο και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για αυτό.

Offline t.b

• Αλλαγή
KATISI4, υπάρχει και μία επιπλέον κατηγορία αναγνωστών εκεί έξω,
αυτών που μπορούν να αγοράσουν το πόνημα τού συγγραφέα κ. Δούκα αλλά δεν θέλουν.

Σε κάθε περίπτωση, μπήκες σε κόπο και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για αυτό.

κ Δάσκαλε.

Συντάσσομαι με τον praktorino.
και συμπληρώνω πως το τόπικ θα έπρεπε να έχει ονομασία τέτοια ώστε να μπουν και άλλα λουλούδια μέσα. Πχ υπήρξα κ εγώ τσάτσος του τσεποστερόνη.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
Θα το αναλαβει η Κατ να το γραψει με σειρα, οποτε εως το βραδυ παρακαλειται ενας μοντ να σβησει τα 3 ποστ μου
« Last Edit: February 19, 2013, 17:34:28 by dask4 »

CLUB LARISA

• Guest

Συντάσσομαι με τον praktorino.
και συμπληρώνω πως το τόπικ θα έπρεπε να έχει ονομασία τέτοια ώστε να μπουν και άλλα λουλούδια μέσα. Πχ υπήρξα κ εγώ τσάτσος του τσεποστερόνη.

Έτσι. Τα δακρύβρεχτα για την προεδράρα του σ αυτούς που ενίοτε τον κυνηγάνε να τον δώσουν φάπες τον γραφικό κομπλέξα  

Offline scouser4

• Αλλαγή
μια φορα τσατσος για παντα τσατσος

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Έλα ρε Δούκα φασισταριό του κερατά... σοβαρά ;
...:::Η Τούμπα δε κάνει. Νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ:::...

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                      1..Ο ΖΑΓΟΡ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ,ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ...

Οι σχεσεις μου με τον Ζαγορακη ηταν μαλλον τυπικες πριν αναλαβω το ποστο,ειχα ωστοσο αποψη για το χαρακτηρα και την προσωπικοτητα του.
Οχι επειδη διεθετα μαντικες ικανοτητες βεβαιως,αλλα επειδη ολα τα δημοσια προσωπα υποβαλλονται αναποφευκτα σε στριπιζ προσωπικοτητας.Ο επαγγελματιας αθλητης,ο πολιτικος,ο δημοσιογραφος,μεσα απο την δουλεια τους αναδεικνυουν το χαρακτηρα τους!Απο την στιγμη που το κανουν δημοσια,υφιστανται αυτο το στριπτιζ,το οποιο ειναι πολυ πιο αξιοπιστο ακομα και απο την προσωπικη γνωριμια σε ορισμενες περιπτωσεις.
Ενας ανθρωπος που γνωριζεις μπορει να...προσποιηθει..εχει την ευκαιρια να προσπαθησει ωστε να συγκαληψει σημεια του χαρακτηρα του,για τα οποια ενδεχομενως ντρεπεται.
Εκεινος που εκτιθεται δημοσιως αδυνατει,διοτι δεν καθοριζει τις συνθηκες που θα του προκυψουν.

Ενας ποδοσφαιριστης που ειναι για παραδειγμα κωλοπαιδο,θα το δειξει αργα η γρηγορα,αφου καποια στιγμη θα αναγκαστει να το εξωτερικευσει οσο και αν εχει προσπαθησει να περασει την εικονα του καλου παιδιου.Οπως και ενας αλλος που ειναι ηγετης,θα φτασει στο σημειο που οι συνθηκες θα τον αναγκασουν να δειξει τα προτερηματα του.
Λαβετε κατα νου οτι οσοι εκτιθενται δημοσιως,καταναλωνουν τοση αδρεναλινη τη στιγμη της δημοσιας εκθεσης,που του κανει να λειτουργουν ελαχιστα με τη λογικη και πολυ περισσοτερο με τον αυθορμιτισμο που επιβαλλουν τα ενστικτα τους.Ειναι λοιπον αδυνατο να κρυψουν αυτο που πραγματικα ειναι.

Το τι ηταν ο Ζαγορακης λοιπον,το περιγραφει η ποδοσφαιρικη του καριερα σε απολυτο βαθμο.

Ερχομενος απο το χωριο του στον ΠΑΟΚ-μεσω Καβαλας-καταφερε να γινει ο αγαπημενος της εξεδρας και αρχηγος της ομαδας.Και αν τουτο ειναι κατι που το καταφεραν και αλλοι,η πορεια του στην Εθνικη Ελλαδος περιγραφει τα παντα,αφου πετυχε οσα δεν μπορεσε κανεις συναδελφος του και μαλλον δεν θα καταφερει κανενας αλλος στο μελλον.
Δεν ειναι μονο η πρωτια στο Euro του 2004 και η αναδειξη του σε MVP της διοργανωσης,με τον ιδιο να φερει το περιβραχιονιο του αρχηγου,οσο το γεγονος οτι ηταν Captain με ολη τη σημασια της λεξης.
Για οσους γνωριζουν εστω και επιδερμικα το πως λειτουργουσε το ...συστημα της εθνικης..δεκαετιες τωρα,ως αρχηγοι επιλεγονταν η οριζονταν ποδοσφαιριστες ειτε του ολυμπιακου ειτε του παναθηναικου ακομα και αν διεθεταν μηδαμινη ποδοσφαιρκη αξια.
Ηταν βλεπετε η ..υποβολη..απο το βαρος της φανελας και το γεγονος οτι ειχαν την αβαντα εφημεριδων,παραγοντων κ.λ.π.
Για να φτασει το περιβραχιονιο σε μπρατσο αθλητη που επαιζε σε αλλη ομαδα,θα επρεπε η ποδοσφαιρικη του αξια να ειναι τοσο μεγαλη,που να υπερκαλυπτει τις αβαντες των υπολοιπων.

Το περιεργο με την περιπτωση Ζαγορακη ειναι οτι ποδοσφαιρικως δεν ηταν κατι το ξεχωριστο.Δεν ηταν ο παικταρας,ο ντριπλερ,ο γκολτζης,αυτος δηλαδη που θα φερει κοσμο στο γηπεδο και θα προκαλεσει παραμιλητα στις κερκιδες με τις ενεργειες του.
Διεθετε ομως τοσα ψυχικα χαρισματα,που τον εκαναν να ξεχωριζει και αναγκαζε τους παντες να τον σεβονται.
Ηταν αυτο που λεμε ηγετης!
Τοσο,που παρα το οτι δεν ηταν ιδαιτερως προικισμενος ποδοσφαιρικα,ηταν εξαιρετικα επιμονος-εξ ου και το προσωνυμιο σκυλος- και απο ενα σημειο και μετα εδινε ασιστ,εβαζε γκολ και γενικοτερα εκανε πραγματα που δεν ηταν θεμα καποιου ταλεντου που κουβαλουσε.

Τα ψυχικα του χαρισματα τον ειχαν οδηγησει στην απομυθοποιηση αμιγως ποδοσφαιρικων προτερηματων,που επειδη δεν τα διεθετε,λογικα επρεπε να φοβαται εστω και να τα δοκιμασει.
Γενικοτερα ειμαι πεπεισμενος οτι ακομα και αν επελεγε να κανει καριερα ως καλαθοσφαιριστης η πολιστας θα ειχε την ιδια πορεια.
Ενδεικτικη ειναι η κουβεντα που ειχα το 2006 με τον τεραστιο Στελιο Μανωλα,οταν ο Ζαγορ ειχε επιστρεψει για να τελειωσει ποδοσφαιρικα στον ΠΑΟΚ.
Μου ειχε εκμυστηρευτει οτι σχεδον γελουσε στην αρχη οταν τον ειπαν οτι ο Ζαγορακης εγινε αρχηγος στην αεκ.Παικτες αυτης της αξιας-οπως ο Μανωλας- εχουν διαφορετικα κριτηρια απο τα δικα μας.
Αναθεωρησε μιλωντας με τον Νικο Κωστενογλου,ο οποιος τον διαβεβαιωσε οτι προκειται για σπανιο χαρακτηρα,που τοσο εντος γηπεδου οσο και στα αποδυτηρια (εκει φαινεται και κρινετε ο πραγματικος αρχηγος),οταν μιλαει καθονται ολοι προσοχη,χωρις να τους το επιβαλλει κανεις.

Αυτο ακριβως που συνεβαινε και στην εθνικη δηλαδη.Με συμπαικτες οπως ο Νικοπολιδης,ο Ντεμης,ο Τσαρτας,ο Γιαννακοπουλος και τοσοι αλλοι,που ποδοσφαιρικα ηταν σε ανωτερο επιπεδο εχοντας παιξει μαλιστα και σε καλυτερες ομαδες αν προτιματε,καταφερνε να τους κανει να σιωπουν οταν αποφασιζε να μιλησει και κατα μια αποψη να ψαρωνουν.
Το περιεγραψε προσφατως και ο Δελλας λεγοντας χαρακτηριστικα πως...ενεπνευσε την ομαδα με το παθος και τη δυναμη του,μας εδωσε κουραγιο να προσπαθησουμε ακομη περισσοτερο...

floudas4

• Guest
H ιστορία εγραψε και δεν ξεγράφει ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Offline KATISI4

• Αλλαγή
             ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ

Οσο περιεργο και αν ακουγεται,με τον Ζαγορακη δεν μας συνεδεε καποια προσωπικη σχεση πριν αναλαβω το ποστο.Μπορει συμφωνα με τη λογικη μια τοσο νευραλγικη θεση να προυπεθετε μια πολυχρονη γνωριμια ακομα και σε επιπεδα φιλιας,προκειμενου να υπαρχει εμπιστοσυνη,κατι τετοιο ομως δεν ισχυε στην περιπτωση μας.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι στην τελευταια συνεντευξη που παρεχωρησα στην Nova.fm ως μελος του γραφειου τυπου και επικοινωνιας,λιγο μετα την ανακοινωση της αποχωρησης Ζαγορακη ο δημοσιογραφος Γ.Θειακος ανεφερε εν μεσω ερωτησης πως...απο οτι γνωριζω ειστε και φιλοι....Αυτο ηταν το λογικο ετσι ισως να στοιχηματιζα και εγω για τον οποιονδηποτε στελεχωνε αναλογο ποστο,ειδικα σε τετοιες στιγμες.
Η αληθεια ειναι οτι μεχρι να αναλαβω δεν ειχαμε μιλησει περισσοτερες απο δυο-τρεις φορες απο κοντα και αλλες τρεις-τεσσερις στο τηλεφωνο.
Οντας ομως αμφοτεροι ανθρωποι που εμπιστευομασταν απολυτα το ενστικτο μας -εκεινος δεν το ηξερε για μενα,τωρα το μαθαινει-ειχαμε αναπτυξει μια βαθυτατη αλληλοεκτιμηση πριν καν γνωριστουμε απο κοντα.Εκεινος με πηγαινε ως δημοσιογραφο και ακουγε τις εκπομπες μου και εγω τον λατρευα ως ποδοσφαιριστη και ακομα περισσοτερο ως προεδρο.
Κατα μια αποψη λοιπον,δημιουργηθηκε μια εξαιρετικη σχεση εξ αποστασεως,που σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι πιο ισχυρη και αξιοπιστη απο την κατα ιδιαν γνριμια.Απο πουθενα δεν προβλεπεται αλλωστε πως οσους γνωριζεις προσωπικα πρεπει να τους συμπαθεις κιολας,ουτε και το αντιθετο ομως.Οτι δηλαδη πρεπει να υπαρχει κατ ιδιαν γνωριμια για να εκτιμησεις καποιον....

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
Ρε μπας και το τυλίγει το πουρο ο δουκας;;
Ο Π.Α.Ο.Κ δεν ειναι δυο ωρες...πηγαινουμε και τελειωνει...Ο Π.Α.Ο.Κ εχει επιπτωση σε ολη μας τη ζωη!

Offline kaisaras

• Αποστολή
  • **
για τις κλωτσιες που εφαγε μετα το 0-2 με το γαυρο στην Τουμπα αναφερει τπτ??

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **

Γνωστό αυτό
φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

Offline KATISI4

• Αλλαγή
                   Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΓΝΩΡΜΙΑ

Οταν ο Ζαγορακης ηρθε με μεταγραφη στον ΠΑΟΚ απο την Καβαλα,εχα ξεκινησει ηδη τη ραδοφωνκη μου πορεα κα παρουσιαζα την καθημερινη αθλητικη εκπομπη στο Ραδιο Θεσσαλονικη,που τοτε σαρωνε σε ακροαματικοτητα.
Ηταν εποχες που με τα αθλητικα ασχολουνταν δυο-τρια ραδιοφωνα,πολυ πριν αρχισει να μας καταπινει το τσουναμι των αμιγως αθλητικων σταθμων,με τις καθημερινες εκπομπες,τα τηλεφωνα των ακροατων τα sms και παει λεγοντας.
Τον Ζαγορακη δεν τον γνωριζα τοτε σε προσωπικο επιπεδο,σε αντιθεση με αρκετους παικτες της εποχης.Οντας κατα βαση μπασκετικος ρεπορτερ,δεν ειχα την καθημερινη τριβη με τους παικτες και τους ανθρωπους της ποδοσφαιρικης ομαδας,γενικοτερα.
Η αποψη που ειχα γι αυτον ηταν βασισμενη στα ιδια ακριβως κριτηρια με εκεινα του απλου φιλαθλου-οπαδου που τον ειχε μεσα στην καρδια του.
Ημουν στο πεταλο της Ξανθης,στο τελευταιο παιχνιδι της πρωτης θητειας του στον ΠΑΟΚ κα τραγουδουσα γυμνος μεσα στην βροχη μαζι με τους υπολοιπους το συνθημα ..δεν θα σε ξεχασουμε ποτε,Θοδωρε-Θοδωρε...

Για την πορεια του στην Λεστερ ενημερωνομουν επιδερμικα και η πρωτη παρ ολιγον συναντηση μας κατεγραφη στο γηπεδο της Νεας Φλαδελφειας,οταν επεστρεψε στην Ελλαδα για λογαρασμο της αεκ.
Ειχα προγραμματισει συνεντευξη με τον Φερναντο Σαντος κανα διωρο πριν την προπονηση και οσο οι τεχνικοι εστηναν τα μηχανηματα,ειδα στον περιβαλλοντα χωρο παρκαρισμενη μια Βoxter,απο αυτες που εβλεπες συχνα στην Αγγλια και σπανιως στην Ελλαδα.

Ρωτησα τον φυλακα αν ειναι του Ζαγορακη,μου απαντησε καταφατικα κα μολς τελειωσα την συνεντευξη,προσπαθησα να ριξω μια διακριτκη ματια στα αποδυτηρια μπας και τον δω.Δεν ηθελα να του μιλησω για κατ ιδαιτερο,απλως να του πω καμια ΠΑΟΚτσηδκη ατακα.
Το ηξερα οτι ηταν τρελος με τον ΠΑΟΚ,μου το εχε εκμυστηρευτει μεταξυ αλλων και ο τοτε προεδρος της original Δ.Χατζηχρηστος.Οταν ειχαμε κερδισει τον αρη στο Χαριλαου με 1-3,εκεινος ηταν στην Μπολονια -εμασταν μαζι στο πεταλο με το συναδελφο κα μετεπειτα συνεργατη στην ΠΑΕ Σταυρο Σουντουλιδη -με τον οποιο ο Ζαγορ ειχε εξαιρετικη προσωπικη σχεση-και μολις σκοραρε ο Μιετσελ μου εδειξε εισερχομενο μυνημα με αποστολεα ..Ζαγορ...που εγραφε απλως ..γκοοοοοοοοοολ....

Επιστρεφοντας στην Φιλαδελφεια,ο Πορτογαλος ειδε την κινηση μου και με αυστηρο υφος με ρωτησε τι ηθελα.Τα ψιλοεχασα,λεγοντας του οτι απλως ημουν περιεργος να δω αν ειναι μεσα  ο Ζαγορακης.Εκανε μια γκριματσα θαυμασμου,ψελλισε κατι και νομιζα οτι με μπινελικιαζε.Ρωτησα τον τοτε διερμηνεα-συνεργατη του Γιασμικο Βελιτς,που μου μετεφερε τα λεγομενα του Πορτογαλου,συμφωνα με τα οποια ....μονο καποιος μανιακος με την προπονηση,οπως ο Θοδωρος,θα μπορουσε να ειναι στα αποδυτηρια δυο ωρες πριν....

Για την ιστορια παντως,ημουν μεσα στους πολλους που τον αποδοκιμασαν στην Τουμπα,οταν φορωντας τη φανελα της αεκ εκανε βουτια και κερδισε μαιμου φαουλ.Στην συνεχεια ηρθε η μεγαλη στιγμη στο Euro 2004,η Μπολονια και η επιστροφη στον ΠΑΟΚ.
Αν και δεν πηγαινα στο γηπεδο λογω Γουμενου,ημουν στην υποδοχη στο αεροδρομιο κα στο διακοπεν παιχνιδι με τον γαυρο,οταν και εκανε νοηματα προς την Θυρα 4 να σταματησει η ρηψη αντικειμενων.
Μεσα στον οχλο της 4- ειχα μπει με ντου-φωναζα ...Δεν παει αλλο,πρεπει να φυγει.. αναφερομενος στον τοτε προεδρο Γιαννη Γουμενο.

Την εποχη εκεινη,ο Ζαγορακης ηταν τακτικος ακροατης της εκπομπης που εκανα στο Αθλητκο Μετροπολις,χωρις φυσικα να το γνωριζω.Μετα απο χρονα περιπλανησης σε Αγγλια-Αθηνα-Ιταλια,επεστρεψε και αρχισε να ακουει αθλητικα ραδοφωνα και ετσι επεσε πανω μου.
Με ..πηγαινε..τοσο πολυ μαλιστα που επικοινωνησε με τον τοτε διευθυντη του σταθμου Νικο Πετρουλακη,ζητωντας του να μου δωσει το τηλεφωνο του για να του τηλεφωνησω και να γνψρστουμε.
Ο τελευταιος φοβουμενος προφανως μη χασει την ..αποκλεστικοτητα της γνωριμιας,δεν μου ειπε το παραμικρο.
Την επομενη χρονια ανελαβε προεδρος και τον πετυχα σε ενα εμπορκο κεντρο να παζει με την κορη του.Ηταν η πρωτη του περιοδος στον προεδρικο θωκο κα ολοι του ζητουσαν να διωξει τον Σαντος.
Τον πλησιασα δακριτικα και χωρις να του συστηθω του επα ..μην και τυχον διωξεις τον Σαντος επειδη ετσι θελει ο κοσμος.Αν ποτε διαπιστωσεις οτι δεν μπορει,καντο,οχι ομως επειδη αποτελει λαικη επιθυμια...
Η απαντηση του ηταν γενικη κα αοριστη,μαλλον επειδη ειχε περοσσοτερο το μυαλο του στην κορη του που επαιζε παραπερα..

« Last Edit: February 21, 2013, 15:47:05 by KATISI4 »

Offline bozik

• Αλλαγή

εδώ υπάρχει ενας ερωτας μεγαλος και εσύ κολλας σε κάτι πράγματα μικρά...

Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline blue_eyes

• Βασικός
KATISI καταρχην σε ευχαριστουμε που μπαινεις στον κοπο να μας μεταφερεις ολα αυτα

τα διαβασα με μεγαλο ενδιαφερον, θελω μονο να κανω μια παρατηρηση.. μην καθεσαι να γραφεις ολες τις ανουσιες μαλακιες που γραφει ο κυριος στο βιβλιο του

δωσε μονο τα κομματια που εχουν αμεση σχεση με τα διοικητικα του ΠΑΟΚ.. και εσυ τζαμπα κουραζεσαι να γραφεις και εμεις να διαβαζουμε

με λιγα λογια μπες στο ψητο  ;) 

θενκς και παλι

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
τα πληκτρολογει η κοπελα;;; ΘΕΑ! Συνεχισε και μονο για τον κοπο σου αξιζει να υπαρχει εδω.
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline pks

• Αποστολή
  • **
ναι όντως... ένα μεγάλο RESPECT σε όσους πληκτρολογούν και μεταφέρουν τα κείμενα...