Η ομάδα είναι αισχρή. Κάθε νίκη είναι και μία ακόμα έκπληξη κι όταν η νίκη έρχεται με σκορ 0-3 η έκπληξη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που κάθε ένας βαθμός σε κρατάει μακριά από την τελευταία θέση και ταυτόχρονα σε φέρνει πιο κοντά στην δεύτερη. Γιατί κακά τα ψέμματα, οι 15 από τις ομάδες που συμμετέχουν στην σούπα-λιγκ είναι ισάξιες (και ανάξιες) ως προς το αγωνιστικό. Όσο για τον γαύρο, ναι μεν έχει ποιοτικότερο ρόστερ αλλά είναι γεγονός πως για να το πετύχει οδήγησε όλες τις υπόλοιπες ομάδες στο σημερινό τους χάλι.
Όπως και να έχει, με αυτούς τους τρεις πόντους κάναμε το 3/4 κάτι που είχε πολύ καιρό να γίνει στην αρχή πρωταθλήματος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Όταν παίζουμε χειρότερα από τον αντίπαλο ή είμαστε ισάξιοι να είμαστε κολόφαρδοι, ενώ όταν είμαστε έστω και λίγο καλύτεροι να μπορούμε να παίρνουμε τα ματς στο χαλαρό και με μεγάλο σκορ. Εμένα μου κάνει.
Όσο για το πρώτο γκολ και το κατ' εμέ μούφα πέναλτι, είμαι λίγο μπερδεμένος. Και ενοχλημένος. Γιατί και με την Τρίπολη, δεν νομίζω το πέναλτι να ήταν όντως πέναλτι (αν και δεν μας είχε δώσει άλλο καθαρό νωρίτερα). Από τη μία δεν έγινα ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα, αλλά από την άλλη δεν έγινα και ΠΑΟΚ για να χάνω συνέχεια, σαν τον μαλάκα που πιάνεται μια ζωή κορόιδο. Ίσως το να ευνοούμαστε εμείς, παράλληλα με την εύνοια που δέχονται και όλοι οι ουσιαστικοί αντίπαλοι μας, να είναι μιας μορφής.. ισονομία! Δεν είναι το απόλυτα σωστό, αλλά είναι καλύτερο από το να πιανόμαστε κάθε φορά μαλάκες. Και, όχι, δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που θα "σφάζει" τους άλλους. Αλλά όσο θα ευνοούνται οι ανταγωνιστές μας, δεν θα λέω όχι σε μια ίδια αντιμετώπιση. Ας παλεύουμε τουλάχιστον με τα ίδια όπλα. Μακάρι να ήμασταν σε άλλες εποχές και να μην αναγκαζόμουν να μπω στο τρυπάκι αυτό. Αλλά το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό (με άλλα λόγια γαμήθηκε) και είτε συμβιβάζεσαι και προχωράς με τους νέους "κανόνες", είτε το αφήνεις. Προσωπικά επιλέγω να μην το αφήσω.
ΥΓ: Ακόμα 21 βαθμοί για τη σωτηρία ή 61 για τη δεύτερη θέση. Στο περίπου. Σε σύνολο 78 βαθμών που απομένουν. Άντε να δούμε. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα.
ΥΓ2: Νίκη οπωσδήποτε κόντρα στα σκουλίκια. Έχουμε την τάση να αναστένουμε νεκρούς. Κι ο Κατσαβάκης είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Αν είναι ακόμα στον ρούλη την άλλη βδομάδα, ας είμαστε εμείς αυτοί που θα τον τελειώσουν, όπως κάναμε με τον Ουζουνίδη σήμερα. Προσεκτικά, γαμήστε τους.