Author Topic: Financial fair play  (Read 1403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline trelammenos

• Αποστολή
  • **
Financial fair play
« on: December 30, 2011, 22:56:59 »

Νέα δεδομένα θα φέρει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το "financial fair play", που αποτελεί τον νέο κανονισμό της UEFA για τον περιορισμό των χρεών των ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαίκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2013/14. Το μέτρο αυτό θα έχει πρώτη σεζόν εφαρμογής και εξέτασης το οικονομικό έτος 2012.

Όπως αναφέρει το «Goal News», τον Μάιο του 2013 το αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου - για πρώτη φορά - θα συγκεντρώσει τις επίσημες (από τον ισολογισμό τους) οικονομικές καταστάσεις των ομάδων, οι οποίες συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα εξετάσει το οικονομικό τους αποτέλεσμα για το έτος 2012 με βάση τα έξοδα και τα έσοδά τους.

Η UEFA δεν προτίθεται να προβεί σε κυρώσεις κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του κανονισμού, κάτι που θα συμβεί από τον Μάιο του 2014, όταν η συγκεκριμένη επιτροπή μπορεί να συνυπολογίσει για τις ομάδες δύο οικονομικά έτη και θα υπάρξει ο πρώτος υπολογισμός του επιτρεπόμενου πλαφόν ζημίας.

Οι ομάδες που σε αυτά τα δύο οικονομικά έτη δεν θα έχουν ζημιές, θα παίρνουν την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής για την τήρηση του "financial fair play". Το ίδιο θα ισχύσει και για όσες ομάδες έχουν ζημιές μέχρι 5 εκατ. ευρώ.

Πρόβλημα θα έχουν όσες ομάδες παρουσιάζουν ζημία πάνω από 5 εκατ. ευρώ μέχρι 45 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, οι ιδιοκτήτες τους θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν (εμπράκτως και πιστοποιημένα) τα χρήματα που οφείλουν.

Ακόμα πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για τις ομάδες τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ. Αυτές θα παραπέμπονται στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία θα καλείται να αποφασίσει τις προβλεπόμενες ποινές.

Τις πρώτες σεζόν θα υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά της εφαρμογής του "financial fair play". Τα «σκούρα» θα αρχίσουν τον Μάιο του 2015, που αποτελεί τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής του κανονισμού, αφού θα λειτουργεί ο υπολογισμός του ευρωπαϊκού συντελεστή των ομάδων για την προηγούμενη τριετία.

Έτσι, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA τη σεζόν 2015/06 δεν θα υπολογίζουν το οικονομικό έτος 2012, αφού θα αντικατασταθεί με εκείνο του 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο επιτρεπόμενης ζημίας θα μειωθεί από τα 45 εκατ. ευρώ στα 30 εκατ. ευρώ.

Συνοπτικά, οι υπεύθυνοι της UEFA θα βρεθούν μπροστά σε τέσσερα πιθανά ενδεχόμενα:

1) Το αποτέλεσμα των τριών χρήσεων να είναι θετικό, τότε δεν θα υπάρχει καμία κύρωση.
2) Το αποτέλεσμα να εμφανίζει ζημία μέχρι 5 εκατ. ευρώ, όπου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
3) Το αποτέλεσμα να εμφανίζει ζημία μέχρι 30 εκατ. ευρώ. Τότε η ομάδα και οι ιδιοκτήτες της θα καλούνται από την UEFA να καλύψουν το ποσό που υπολείπεται μέχρι τα 5 εκατ. ευρώ.
4) Το αποτέλεσμα να εμφανίζει ζημία μεγαλύτερη των 30 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή η ομάδα θα παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Οι τομείς των εσόδων

- Εισιτήρια
- Τηλεοπτικά δικαιώματα
- Χορηγοί και διαφημίσεις
- Εμπορικά δικαιώματα
- Έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών
- Έσοδα από λοιπές επενδύσεις
- Επιστροφές φόρων

Οι τομείς των εξόδων

- Αγορές ποδοσφαιριστών
- Μισθοί και συμβόλαια
- Λειτουργικά έξοδα
- Καταβολή παλιών χρεών, δανείων, φόρων

Οι πρώτες κρίσιμες ημερομηνίες για τις ομάδες

Μάιος 2013

Ο πρώτος έλεγχος των ομάδων, η πρώτη προειδοποίηση (αν υπάρχουν προβλήματα). Αφορά το οικονομικός έτος 2012 και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2013/14, την πρώτη της εφαρμογής του financial fair play.

Μάιος 2014

Ο πρώτος κίνδυνος για την τιμωρία, καθώς μπαίνουν ήδη προς εξέταση δύο οικονομικά έτη (2012, 2013) και δεν θα πρέπει να υπάρχει υπέρβαση στις ζημίες άνω των 45 εκατ. ευρώ. Αφορά τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2014/15.

Μάιος 2015

Η πρώτη ημερομηνία της κρίσης, καθώς είναι η πρώτη φορά που για τις ομάδες θα γίνει ο υπολογισμός της οικονομικής τους χρήσης και ο έλεγχος τυχόν ζημιών για τρία οικονομικά έτη (2012, 2013, 2014) με το όριο για τελευταία σεζόν να παραμένει στα 45 εκατ. ευρώ. Αφορά τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2015/16. Με την υποσημείωση ότι από τον επόμενο Μάι στον έλεγχο τις τριετίες (θα έχει βγει το 2012) το όριο των ζημιών που θα μπορεί να καλύψει ο ιδιοκτήτης μίας ομάδας μειώνεται στα 30 εκατ. ευρώ.

http://www.sport-fm.gr/article/220813

Επειδή πολλά ακούγονται....
Επίσης ας δούμε και κάτι θετικά... το τελευταίο τομέα Εξόδων....   - Καταβολή παλιών χρεών, δανείων, φόρων
Τουλ έτσι θα πρέπει η πολιτεία να βγει και να πει επίσημα το πόσο χρωστάει η κάθε ομάδα.... να ξέρουμε και μεις τι γίνεται και να μην ακούμε 10,20,40 μύρια....
Ενημερωτικά η Σίτυ νομίζω έκλεισε με 150.000.000 χρέη πέρσυ....
Αφού έχω εσένα ζωή μου και λατρεία ζω μες την μαγεία....

Offline Keskin!

• Αποστολή
  • **
Απ: Financial fair play
« Reply #1 on: December 31, 2011, 14:39:56 »
πολυ ενδιαφερον θεμα και εχει ο καιρος να δειξει πολλα πραγματα.

ενα πρωτο συμπερασμα.

δεν μπορουν οι....αρμοδιοι (χαχα), καθε χωρας-κρατους να κανουν ελεγχο στις "επειχηρησεις τους" και θα μας κανει ελεγχο η uefa. αντε και γαμω τα λεφτα σας. στο against modern football εχουμε να προσθεσουμε  νεες εννοιες!!!

Offline Javatone4

• Αποστολή
  • **
« Reply #2 on: February 08, 2012, 13:56:54 »
Το παραπάνω ρεπορτάζ λέει για ημερομηνίες  2013,2014.
Η καταληκτική που αναφέρεται δεξιά αριστερά για τον ΠΑΟΚ είναι 30/6/2012.
Τι στον πούτσο?
Και για όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει σοβαρά,έχω και μία ακόμα μεγάλη απορία.
Τα χρέη που πρέπει να είναι μηδενισμένα μέχρι 30/6 όπως αναφέρουν οι εγκριτοι δημοσιογράφοι της πόλης,θεωρούνται μηδενισμένα εάν ως τότε έχει γίνει διακανονισμός με όποια αξιόγραφα,ή πρέπει να έχει καλυφθεί το ποσό ακόμα και της τελευταίας επιταγής που θα εκδοθεί για χρέη,πληρωμών ποδοσφαιριστών κτλ ?
4-10-1999 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #3 on: February 08, 2012, 14:18:16 »
Άλλο το financial fair play που σημαινει να λειτουργει η ομαδα μεσα στις δυνατοτητες της, δηλαδη να μην εμφανιζει καθε χρονια ζημια χρησης πανω απο ενα συγκεκριμενο οριο (να εχει πανω-κατω ισοσκελισμενο προυπολογισμο δηλαδη) και αλλο η υποχρεωση του ΠΑΟΚ να εχει κλεισει με τις ληξιπροθεσμες οφειλες του μεχρι 30/6/12. Το πρωτο θα ισχυσει για ολους αλλα σιγα-σιγα. Το δευτερο ισχυει ηδη και ομαδες οπως ο ΠΑΟΚ που εχουν ληξιπροθεσμα χρεη πρεπει να τα τακτοποιησουν αμεσα.

Offline Javatone4

• Αποστολή
  • **
« Reply #4 on: February 08, 2012, 14:59:04 »
Αν καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές,ή καλύτερα αν υπήρχε ο τρόπος να καλυφθούν,τότε το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει πρόβλημα και για μετά.
Όσον αφορά την άμεση τακτοποίηση μιλάμε για διακανονισμό οφειλών ή για άμεση εξόφληση;
Αν πρέπει αυτά τα χρήματα να καταβληθούν μέχρι τις 30/6 να ξέρουμε να αυτοκτονήσουμε.
4-10-1999 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ

Offline Euthemes

• Αλλαγή
« Reply #5 on: February 09, 2012, 20:39:48 »
Διακανονισμό εννοεί, όχι πλήρη εξόφληση.
Ευτυχώς υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι υποφέρεται η ζημιά

Offline Poet

• Αποστολή
  • **
« Reply #6 on: February 09, 2012, 22:32:29 »
Πλήρη εξόφληση εννοεί, όχι διακανονισμό. Όμως αφοράει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 30/6. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει καινούργια συμβόλαια στους περισσότερους παίκτες μας, γίνονται στην ουσία διακανονισμοί των παλιών ποσών μέσα στα καινούργια συμβόλαια ώστε τα παλιά να εμφανίζονται εξοφλημένα, έχουν πάρει και ένα μέρος των χρημάτων από αυτά που εισρεύσαν απο την μεταγραφή Βιερίνια και ο στόχος που μας έχει βάλει η UEFA για τις 30/6 είναι εφικτός, δύσκολα μεν, εφικτός δε.

Offline Euthemes

• Αλλαγή
« Reply #7 on: February 10, 2012, 14:39:55 »
Το ίδιο πράγμα λέμε. Αν καταφέρουν πχ μια ληξιπρόθεσμη το Μάιο να τη μεταθέσουν για Αύγουστο, αρκεί.

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #8 on: October 11, 2012, 09:37:05 »
¸íá êåéìåíÜêé ðïõ äéÜâáóá óÞìåñá ôï ðñùß ãéá ðñïâëçìáôéóìü. Ìïõ Ýêáíå åíôýðùóç ðùò ðïõëÞóáìå ðÝñóé ôç ìéóÞ ïìÜäá ëüãù "Financial Fair Play", åíþ áðïäåéêíýåôáé üôé ïõóéáóôéêÜ äåí Þôáí ôï FFP ï ëüãïò, áëëÜ ç áöïñìÞ. ÏìÜäåò üðùò ç Óßôé êáé ç ÔóÝëóé ìðáßíïõí ìÝóá åêáôïíôÜäåò åêáôïììýñéá óõíå÷ßæïíôáò íá êÜíïõí ìüóôñá ðáéêôáñÜäåò êáé íá áãùíßæïíôáé óôçí Åõñþðç. Ðñïöáíþò ãßíåôáé ôï ðëõíôÞñéï ôïõ áéþíá, áðü ôç óôéãìÞ ðïõ ç åðÝíäõóç ðïõ êÜíïõí äåí áðïäßäåé êáñðïýò. ÏõóéáóôéêÜ ôá ìåãÜëá êëáìð ôçò Åõñþðçò åêâéÜæïõí ôçí ÏÕÅÖÁ ëÝãïíôáò: èÝëåéò íá êÜíåéò CH.L. ÷ùñßò ôçí ÔóÝëóé, ôçí ÃéïõâÝíôïõò êáé ôçí Ì. Óßôé; ðñï÷þñá... ºóùò íá õðÜñ÷åé êáé óáí PLAN B ìßá ULEB ôïõ ðïäïóöáßñïõ (èõìüìáóôå ôá áðïôåëÝóìáôá ðïõ åß÷å áõôü ãéá ôï ìðÜóêåô). Åí ðÜóåé ðåñéðôþóåé, áðü üôé áðïäåéêíýåôáé ãéá ìßá áêüìç öïñÜ óôá êåöáëáéïêñáôéêÜ ïéêïíïìéêÜ ôï ðñüâëçìá äåí åßíáé ôï ÷ñÝïò áëëÜ ç ñåõóôüôçôá êáé ç éêáíüôçôÜ óïõ íá áðïðëçñþíåéò âáóéêÝò õðï÷ñåþóåéò óïõ. Áßíéãìá êáé ôï ðùò èá äåé ôá ïéêïíïìéêÜ äåäïìÝíá ôïõ Ð.Á.Ï.Ê ï Óáââßäçò...

http://www.mail.com/int/sports/soccer/1621212-juventus-chief-unsure-uefa-will-ban-clubs.html#.1258-stage-set1-2

LONDON (AP) — Juventus President Andrea Agnelli on Wednesday questioned UEFA's willingness to ban big-spending clubs from the Champions League if they breach its Financial Fair Play (FFP) regulations.

Clubs need to aim to break even on their football-related business, with the worst offenders risking a ban from UEFA competitions from the 2014-15 season. Speaking at the Leaders in Football conference, Agnelli highlighted that throwing a major club out of UEFA's Champions League would risk antagonizing the broadcasters who have bought their rights from UEFA.
"Even if you have FFP are (UEFA) going to ban three teams from participating in the UCL?" Agnelli asked. "Who will go to say to the broadcasters we (UEFA) haven't got the three teams playing? Is there going to be a correction in the overall value of the TV rights?"

Manchester City's last reported losses were nearly 200 million pounds ($320 million) after a lavish spending spree funded from Abu Dhabi, while European champion Chelsea last revealed annual losses of 68 million pounds ($109 million).

Agnelli said Juventus — the reigning Serie A champions — reduced losses this year to 48.7 million euros ($63 million). "We, as Juventus are working with FFP in mind. I am curious to see who is working with FFP in mind — really," Agnelli added. "And once the FFP rules come into effect I am curious as how effective that will be and how the actual punishments will be distributed in case someone breaches financial fair play."

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #9 on: October 11, 2012, 10:22:24 »
Υπαρχουν πολλα κολπα γιατι ως γνωστον παντα υπαρχει και η αλλη πλευρα. Η Σιτυ βρηκε χορηγους και για να δειξει καλο προσωπο ταχα εριξα πολλα λεφτα σε ακαδημιες, γηπεδα, το να τ αλλο, ωστε να φαινεται οτι εκει πεσαν τα λεφτα του ανοιγματος που εχει. Παπαριες.

Offline babis36

• Αλλαγή
« Reply #10 on: September 05, 2014, 09:51:21 »
Ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες για όσα υποστηρίζει ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Ολιβιέ Καπό, ύστερα από τον έναν χρόνο παραμονής του στον Λεβαδειακό τη σεζόν 2013-14.

Ο γάλλος πρώην διεθνής παίκτης, που αγωνίζεται πλέον στην Πολωνία, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό So Foot κάνει λόγο για «μαφία», ενώ αποκαλύπει ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του προκειμένου να στήσει ματς.

Απορεί εξάλλου για το πώς ο Λεβαδειακός τερμάτισε ένατος τη σεζόν που πέρασε αν και πήρε μόλις έναν βαθμό εκτός έδρας όλη τη χρονιά.

Ο Καπό, ο οποίος είχε παίξει στην Εθνική Γαλλίας την τριετία 2002-2004, αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό και πέτυχε δύο γκολ.

Στη συνέντευξή του αναφέρει ότι δεν πήρε όλα του τα χρήματα από τους Βοιωτούς, ενώ και συμβουλεύει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να μην πάνε ποτέ στην Ελλάδα.

«Πήγα στην Ελλάδα, παρασυρόμενος μετά τη θετική εμπειρία που είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό και είπα στον εαυτό μου μου, γιατί να μη δοκιμάσω και εγώ αυτή την περιπέτεια. Αλλά δεν είχα την ίδια επιτυχία, όπως αυτός. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά χαμηλό. Υπάρχουν μόνο δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, και οι οποίες είναι αληθινά πολύ μακριά από τις υπόλοιπες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στο ίδιο επίπεδο. Επίσης, η Ελλάδα είναι γνωστή για τους οπαδούς της. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε σε επίπεδο ρατσισμού ούτε σε κάτι άλλο. Να είμαι ειλικρινής, όταν έπαιζα στην ομάδα μου δεν είχαμε ποτέ φιλάθλους στο γήπεδο. Τα γήπεδα ήταν σχεδόν άδεια».

«Τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Υπήρχαν τεράστια προβλήματα και στο Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της περσινής χρονιάς, πήραμε ένα βαθμό, ωστόσο τερματίσαμε στην 9η θέση. Εγώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το έχετε δει; Μια ομάδα που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας, να τερματίζει πάνω από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος».

Στημένα παιχνίδια

«Είναι απίθανο. Παίζονται πολλά σε επίπεδο συναντήσεων. Παιχνίδια αγοράζονται για λόγους στοιχηματικούς. Η UEFA δεν προσέχει τι γίνεται στην Ελλάδα. Τα παιχνίδια δεν μεταδίδονται σε άλλη χώρα, άντε στην Τουρκία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Η UEFA επίσης δεν ενδιαφέρεται, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Συμπαίκτες μου έχουν στείλει επιστολές στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά ΟΚ... δεν έγινε τίποτα". "Τα παιχνίδια συναλλάσσονται, αλλά και τα συμβόλαια επίσης. Πολλά συμβόλαια είναι μαύρα και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Χριστούγεννα με 100 ευρώ

«Και ο πρόεδρος της ομάδας μου δεν νοιαζόταν γι' αυτά. Νομίζω τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για συναλλαγή παιχνιδιών, δεν ξέρω καν αν μπήκε φυλακή καθόλου. Έχει σωματοφύλακες. Πιστεύετε είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή ο πρόεδρος της Λιόν έχει σωματοφύλακες όταν περπατά; Μερικές φορές οπλοφορεί. Κάνει συναντήσεις έναν με έναν με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στα αποδυτήρια τρέμαμε να του μιλήσουμε».

«Όσον αφορά τους μισθούς, αποφασίζει πάντα ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Ο σύλλογος λειτουργεί σαν μαφία. Δεν θέλω βεντέτα, απλά να στείλω ένα σημάδι κινδύνου. Στο τέλος κουράστηκα, δεν πήρα όλα τα χρήματα, ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα».

«Εγώ επειδή έχω αγωνιστεί στην εθνική Γαλλίας, ήμουν λίγο πιο άνετος. Συμπαίκτες έπαιρναν για τα Χριστούγεννα μόνο 100 ευρώ. 100 ευρώ για τρεις μήνες. Άλλοι αναγκάστηκαν να σπάσουν το συμβόλαιό τους και να μην παίζουν. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι μαφία. Πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, απειλήθηκαν. Και εμένα με απείλησε πολλές φορές προσωπικά. Απειλές θανάτου».

Η πρόταση και η απειλή

«Πριν από ένα παιχνίδι, δέχτηκα κόσμο στο σπίτι μου και γείτονες μου ζητούσαν να πάρω κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα και μου υποσχέθηκαν να μου έδιναν μέρος από τα κέρδη. Την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος να μου πει εάν δέχτηκα την πρόταση. Του είπα ότι εγώ είμαι άνθρωπος νομοταγής, δεν κάνω τέτοια και εάν ήθελε ένα παιχνίδι να είναι διεφθαρμένο, θα μπορούσε να έρθει να μου ζητήσει να εγκαταλείψω την ομάδα. Μου είπε: "Δεν θα πας πουθενά. Θα σε σκοτώσω μαζί τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου. Δεν θα ξαναδείς την οικογένειά σου". Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα. Συνάντησα πολλούς ανθρώπους που ήταν συζητήσεις με ομάδες από την Ελλάδα. Προσπαθώ να τους προειδοποιήσω. Έλυσα το συμβόλαιό μου χάρη σε ένα καταπληκτικό δικηγόρο. Θέλω να πω σε όλα τα νέα παιδιά να μην παίξουν εκεί».

«Ο πρόεδρος απείλησε την οικογένειά μου για να στήσω παιχνίδι»
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #11 on: February 27, 2015, 20:48:22 »
«Καμπανάκι» για το FFP στον παναθηναϊκό (pic)

Σε συμβιβασμό με την UEFA για το Financial Fair Play ήρθε ο παναθηναϊκός, ο οποίος ωστόσο θα πληρώσει πρόστιμο για τη μη τήρηση του FFP τα προηγούμενα χρόνια.

Τα δύσκολα για την ΠΑΕ παναθηναϊκός στην Ευρώπη δεν πέρασαν, καθώς καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ για τη μη τήρηση του Financial Fair Play τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης, ο παναθηναϊκός ήρθε σε συμβιβασμό και καλείται να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον τελικό έλεγχο της σεζόν 2015-2016 τον Ιούνιο του επόμενου έτους με βάση τις προϋποθέσεις του CLFFPR.

Πλέον, μετά από αυτή τη συμφωνία, η «πράσινη» ΠΑΕ βρίσκεται σε αυστηρό έλεγχο monitoring από το Financial Control Body και αν τελικά παραβιάσει τις διατάξεις, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Εκτός από τον παναθηναϊκό, σε συμβιβασμό ήρθαν και οι Χαλ, Ρουχ Χορζόφ και Χάποελ Τελ Αβίβ.

Offline Euthemes

• Αλλαγή
« Reply #12 on: February 27, 2015, 23:18:52 »
Τυπικο φαινεται να ειναι το θεμα. Μονο εμεις χρειαστηκε να ξεχαρβαλωσουμε την ομαδα τον χειμωνα του 11 γιατι δεν ειχαμε λεφτα ουτε για τσιγαρα.

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
« Reply #13 on: February 28, 2015, 01:06:17 »
Εεεε;;; μονο 200 χιλιαρικα προστιμο;;;; ξεπουληθηκαμε ποιοτικα πριν 3-4 χρονια για το ffp, δηλαδη μιλαμε για το 1/4 του συμβολαιου του θερμοσιφωνα (χωρις τα μπονους), οταν τον ξαναφεραν...
« Last Edit: February 28, 2015, 01:25:35 by ELENH »

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #14 on: February 28, 2015, 01:17:42 »
Η τσεπη της λιλη ηταν το ffp
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline agraf

• Αλλαγή
« Reply #15 on: February 28, 2015, 10:29:53 »
Ôõðéêï öáéíåôáé íá åéíáé ôï èåìá. Ìïíï åìåéò ÷ñåéáóôçêå íá îå÷áñâáëùóïõìå ôçí ïìáäá ôïí ÷åéìùíá ôïõ 11 ãéáôé äåí åé÷áìå ëåöôá ïõôå ãéá ôóéãáñá.

¸ôóé åßíáé. ÐïõëÞóáìå ôüôå Âéåñßíéá êáé ÊïíôñÝñáò ãéáôß ëåßðáíå ôá 3.000.000€ áðü ôá ôáìåßá, áöïý ôá åß÷å âïõôÞîåé ï Âéïëßäçò ìå ôç óõãêáôÜèåóç ôïõ ÆáãïñÜêç. Ðñïöáíþò êÜôé èá ôóßìðçóå êáé ï Æáãüñ ãéá ôçí åîõðçñÝôçóç óôï ößëï ôïõ.

Ï âÜæåëïò Ý÷åé ôåñÜóôéï ïéêïíïìéêü Üíïéãìá êáé êáíïíéêÜ èá Ýðñåðå íá åîáöáíéóôåß áëëÜ ï Áëáöïýæïò Ýêáíå ðñéí 2-3 ÷ñüíéá óõìöùíßá ìå ôïí Ðëáôéíß. Ðñïöáíþò êáôÜöåñå íá åîáóöáëßóåé êÜðïéá áíï÷Þ.

Offline lostinprobatopoihsh4

• Αποστολή
  • **
« Reply #16 on: September 03, 2019, 11:40:50 »
ÅðåéäÞ áêïýóôçêáí ðïëëÜ ãéá (äÞèåí) ðáðÜäåò , ðáñáèÝôù ôá êÜôùèé, õð' üøéí ïé ðçãÝò åßíáé üëåò áðï åäþ  : https://www.uefa.com/community/news/newsid=2064391.html

Since 2013, clubs have also been assessed against break-even requirements, which require clubs to balance their spending with their revenues and restricts clubs from accumulating debt. In assessing this, the independent Club Financial Control Body (CFCB) analyses each season three years' worth of club financial figures, for all clubs in UEFA competitions.

Clubs can spend up to €5million more than they earn per assessment period (three years). However it can exceed this level to a certain limit, if it is entirely covered by a direct contribution/payment from the club owner(s) or a related party. This prevents the build-up of unsustainable debt.

The limits are:
• €45m for assessment periods 2013/14 and 2014/15
€30m for assessment periods 2015/16, 2016/17 and 2017/18

Må ëßãá ëüãéá, ìáò ðáßñíåé ìÝóù ÁÌÊ, Þ åóùôåñéêü äáíåéóìü ôï íôÝöéóéô ôùí 5 ìõñßùí íá ôï ðëçñþíåé ï ÉâÜí Þ åôáéñßá óõìöÝñïíôüò ôïõ - ôï áí âÝâáéá áõôü åßíáé êáëü ãéá ôï Óýëëïãï êáé ôç óõíÝ÷åéÜ ôïõ åßíáé Üëëï èÝìá, åãù ðñïóùðéêÜ ðéóôåýù ïôé åßíáé áñãüò èÜíáôïò, áëëá áõôü åßíáé ìéá Üëëç éóôïñßá ãé' Üëëç êïõâÝíôá. Óõíå÷ßæïõìå

If a club's owner injects money into the club through a sponsorship deal with a company to which he is related, then UEFA's competent bodies will investigate and, if necessary, adapt the calculations of the break-even result for the sponsorship revenues to the level which is appropriate ('fair value') --Åäþ óôçí ïõóßá ôï "áíåîÜñôçôï óþìá" èá êáëåßôáé íá õðïëïãßóåé ôï balance, ãéá ìåíá åßíáé îåêÜèáñï ðùò åäþ êüâåé öôåñÜ , óõí ïôé äçìéïõñãïýíôáé êáé Üëëïé êßíäõíïé ðïõ Ý÷ïõí íá êÜíïõí ìå èÝìáôá áèÝìéôïõ áíôáãùíéóìïý, ôüóï óå åã÷þñéï üóï êáé óå Åõñùðáéêü åðßðåäï, Üëëùóôå ôï "to the level which is appropriate ('fair value')" áïñéóôïëïãåß åðßôçäåò.

ÐÜñôå ôþñá ôéò ÁõîÞóåéò ÌÊ
- Éïýíéïò 2019 ÁÌÊ 15,2 ÅÊÁÔÏ̾ÑÉÁ ÅÕÑ¿
- ÌÜçò 2018 ÁÌÊ 11,1 ÅÊÁÔÏÌÕÑÉÁ ÅÕÑÙ
- éϾÍÉÏò 2017 ÁÌÊ 7 ÅÊÁÔÏ̾ÑÉÁ ÅÕÑÙ

Óôéò ðáñáðÜíù ÁÌÊ äåí óõìðåñéëáìâÜíïíôáé ïìïëïãéáêÜ äÜíåéá (íïìßæù äõï öïñÝò Þäç Ý÷ïõìå êáôáöýãåé óå åóùôåñéêü äáíåéóìü) êáé ëïéðÝò äéåõêïëýíóåéò.
Äåí åßìáé ïéêïíïìïëüãïò êáé ïé ãíþóåéò ìïõ ðåñß áõôþí åßíáé åëÜ÷éóôåò, ïýôå èá ôá õðïëïãßóù ìðáêÜëéêá, ï êáèÝíáò áò âãÜëåé ôá óõìðåñÜóìáôÜ ôïõ êñßíïíôáò êáé ôéò ÷ñÞóåéò. Ãéá ìÝíá ðÜíôùò ôï ðñÜãìá åßíáé ïñéáêü, ìçí ðù ïôé ó÷åäüí äåóìåýïõìå êáé ôï ìÝëëïí ôçò ïìÜäáò ÊÁÉ ãéá ôï åðüìåíï êáëïêáßñé