Author Topic: Μουσική - απόψεις, κριτικές για αυτά που ακούμε  (Read 146866 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Suicidal

• Βασικός
xexexexe..... TERASTIA syzhthsh man...... terastia !
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline epic

• Αποστολή
  • **
Valantis και bill, πειτε μου, ποια ειναι η μεγαλυτερη metal μπαντα?  ;D
Το κριτηριο μου ειναι οι πωλησεις, το μοναδικο αντικειμενικο κριτηριο πιστευω...(θεωρω AC/DC, Aerosmith, Van halen και Led Zeppelin hard rock)

Με ψιλοξενέρωσε το cyanide.Πάντως απ ότι έχω καταλάβει (missionmetallica) το αλμπουμ θα είναι καλό.Original metallica δεν πρόκειται να είναι όμως :'( 1980-1991 ;)

Αν προσπαθουσαν να παιξουν οπως στη συγκεκριμενη περιοδο θα ηταν κοροιδια, για διαφορους λογους. Τωρα ειμαστε στο 2008 και εχουν περασει σχεδον 20 χρονια απο το τελευταιο "old school" αλμπουμ τους. Περιπου τοτε και για μενα, ηταν που το κλασσικο metal εκλεισε τον κυκλο του ο οποιος και θα μεινει για παντα. Τα 90's εμειναν στην ιστορια για το alternative metal και τα 00's θα μεινουν για το post/experimental metal. Οι ανθρωποι αλλαζουν και οι metallica εχουν ηδη γραψει ιστορια με χρυσα γραμματα(οπως οι νεες φανελες μας :D). Τωρα πια κανουν την καυλα τους και οποιος θελει ακολουθει. Δε θεωρω οτι υπαρχουν original και μη metallica.

Eλπιζω να σας πριζωσα αρκετα   ;)
Ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα!

Offline ved

• Αλλαγή
λεφταλλικα... ;D

Offline Valantis

• Αποστολή
  • **
xexe ontws to kataferes na mas mprizwseis :D

loipon...antikeimenika megalyterh metal mpanta den yparxei...kai an yphrxe sigoura enas tropos na peis poia einai den einai oi pwliseis...
me ayto to skeptiko sta late 80s apo tis megalyteres metal bandes htan oi Skid Row gia paradeigma pou poulousan ta kerata tous, kai htan megalyterh san mpanta apo oti oi Sodom xerwgw...fysika kai "antikeimenika" na to paroume kati tetoio den isxyei...vevaia fanike pws einai pyrotexnhma...
fysika de paw na exisoropisw to impact stin mousiki twn metallica, me twn sodom, h' twn skid row, alla to dinw san paradeigma, gia to 8ema "pwlhseis"...stin telikh oi Maiden exoun poulisei synolika kati ekatomyria perissotera apo tous xalkalika, ka8ws otan apofasisan ta palikaria na paixoun me tupper (vl. St Anger) oi Maiden vgazan to kakisto (gia Maiden) Dance Of Death pou pali poulouse papades...

Apo kei kai pera peri "original" metallica. Exoun kanei ena onoma ayth th stigmh pou dystixws kai electro-reggae me anafores se keltikh mousikh, kai psigmata apo pontiaka na paizan, mono me to logo pou 8a eixe panw, 8a poulouse trela...Ayto de shmainei omws, toulaxiston gia mena, oti twra pou kanoun tin kavla tous egw prepei na to dextw, kai na pw "Mpravo re ta tsakalia...akou to klarino edw s'ayto to shmeio...kanoun tin kavla tous". De me noiazei...8ewrw oti edw kai polla xronia, Metallica me tin ennoia pou tous gnwrisa egw den yparxoun apla. An 8eloun as allaxoun onoma, an 8eloun an mh diafhmisoun tpt (oti eixan kanei oi Zeppelin me to 4) kai na doume posa apidia pianei o sakos. Fysika exw papsei na perimenw apo tous metallica ena "Ride the lightning pt 2", kyriws gia to logw oti 8a htan h arpaxth tis arpaxths. Alla perimena, mexri prin kapoia xronia, na stekontai axioprepws stin poreia pou exoun diagrapsei....Kati pou kat'eme de to kanoun oute gia plaka pleon.

Oso gia to to klassiko metal ekleise ton kyklo tou, doxa to 8eo, mporei na mhn exei tin "aiglh" tou parel8ontos, alla to klassiko metal yparxei akoma....

Ta eipa :D
Oh great God, If you really exist
For many years, I am asking you why
Why are the innoc

Offline Suicidal

• Βασικός
Valantis και bill, πειτε μου, ποια ειναι η μεγαλυτερη metal μπαντα?  ;D
Το κριτηριο μου ειναι οι πωλησεις, το μοναδικο αντικειμενικο κριτηριο πιστευω...(θεωρω AC/DC, Aerosmith, Van halen και Led Zeppelin hard rock)

oi pwlhseis gia mena den einai to basiko krithrio, poio poly basizome stis kritikes diskwn as poume.....

opws to eipe ki o Valantis , dyskolo ews api8ano na bgei megalyterh mpanta ever mono kai mono epeidh to dentro metal
exei polla kladia.

! ! ! AC fuckin' DC ! ! !

Offline epic

• Αποστολή
  • **
Οντως "μεγαλυτερη" metal μπαντα δεν υπαρχει, ειναι αυτη που γουσταρει ο καθενας. Γι'αυτο και εγω ανεφερα τις πωλησεις, ολων των εποχων ομως, οχι μιας συγκεκριμενης περιοδου. Ιδου το link, οπου θα δεις και για αυτο που λες για τους maiden:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists

Φυσικα και συμφωνω στο οτι κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να γουσταρει οτιδηποτε κανουν. Παντως το documentary που εκαναν ηθελε αρχιδια και τους απομυθοποιησε εντελως, αντιθετα με πχ zeppelin και floyd που συντηρουσαν πανεξυπνα το μυθο τους (και δεν ηταν κακο αυτο βεβαια).

Το "κλασσικο" metal ειναι το αγαπημενο μου ειδος μουσικης, αλλα ολα εχουν παιχτει απο τις μπαντες των 80's εδω και πολλα χρονια. Εχει γινει σαν το rockabilly, τη jazz της Νεας Ορλεανης, τη κλασσικη μουσικη, το garage κ.α. Δεν αντιπροσωπευει πλεον την εποχη. Προσοχη, μιλαω για τα καινουργια γκρουπ που μιμουνται τα παλια, ΟΧΙ για τις αυθεντικες κυκλοφοριες που εγραψαν ιστορια και ειναι διαχρονικες!

apostolos

• Guest

Offline Valantis

• Αποστολή
  • **
Οντως "μεγαλυτερη" metal μπαντα δεν υπαρχει, ειναι αυτη που γουσταρει ο καθενας. Γι'αυτο και εγω ανεφερα τις πωλησεις, ολων των εποχων ομως, οχι μιας συγκεκριμενης περιοδου. Ιδου το link, οπου θα δεις και για αυτο που λες για τους maiden:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists

Φυσικα και συμφωνω στο οτι κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να γουσταρει οτιδηποτε κανουν. Παντως το documentary που εκαναν ηθελε αρχιδια και τους απομυθοποιησε εντελως, αντιθετα με πχ zeppelin και floyd που συντηρουσαν πανεξυπνα το μυθο τους (και δεν ηταν κακο αυτο βεβαια).

Το "κλασσικο" metal ειναι το αγαπημενο μου ειδος μουσικης, αλλα ολα εχουν παιχτει απο τις μπαντες των 80's εδω και πολλα χρονια. Εχει γινει σαν το rockabilly, τη jazz της Νεας Ορλεανης, τη κλασσικη μουσικη, το garage κ.α. Δεν αντιπροσωπευει πλεον την εποχη. Προσοχη, μιλαω για τα καινουργια γκρουπ που μιμουνται τα παλια, ΟΧΙ για τις αυθεντικες κυκλοφοριες που εγραψαν ιστορια και ειναι διαχρονικες!

kiomws akoma kai to documentary to 8ewrw megalh arpaxth....mh trelenomaste...oloi mas eimaste katines se tetoia 8emata, kai oloi 8a goustaran na doune kati tetoio. opws fysika kai gia tous die-hard opadous (sic) pou 8eloun ta panta apo metallica. Oloi goustaroume na vlepoume pws mporei na "xeftylistei" ena sygkrotima. Gia mena to sygkekrimeno den apexei para poly apo to "The Osbournes" pou o malakas xeftylistike oso de paei.

Sto allo kommati peri epoxhs kai klassikou metal: De diafwnw oti ola exoun xanapaixtei. Proswpika de me noiazei toso poly na akousw kati "kainougio" sta aftia mou, alla na akousw kati pou mou akougete kalo sta aftia mou. P.x. de prokeite na katsw na akousw SunO))) epeidh vrikan ena super-duper-gamato tropo, na ksexilosoun tin ennoia mousikh/notes/ry8mos epeidh sony (philips) kai kala einai kati pou den exei kanei kanenas. Protimw omws, na akousw, p.x. Astral Doors pou einai apisteyth kopia tou Dio (an akouseis ti fwnh nomizeis oti ontws akous Dio), alla se ftanei se shmeio na les "Nai re pousth mou...Ayto to kommati empene sto Holy Diver ANETA".
Opws kai oi Maiden pleon. Prospa8oun na paixoun oti tous ekane gnwstous. Fysika de prokeite na xanavgaloun ena 7th Son. De ginete...De mporoune. Alla ayto pou vgazoun gia mena toulaxiston einai axioprepestato
Why are the innoc

Offline epic

• Αποστολή
  • **
Λιγο-πολυ δε διαφωνουμε ιδιαιτερα δλδ, οπου μπορει να γινει αυτο, γιατι στη μουσικη και την τεχνη γενικοτερα, τα περισσοτερα ειναι υποκειμενικη κριση/αποψη/γουστο και θεμα του τι ζηταει κανεις.

Γιατι ρε συ μαλακας η Ozzaκλα? :'( Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε, αν και δεν εχω δει τιποτα απο το ριαλιτι αυτο για να πω την αληθεια. Βασικα η γυναικα του φταιει αλλα τελος παντων...

Offline ved

• Αλλαγή
ε δεν στρεχει δεν στρεχει,,,σημασια εχει να μαλωσουμε,,,αφου αλλου δεν μας αφηνουν... :P

Offline Valantis

• Αποστολή
  • **
Λιγο-πολυ δε διαφωνουμε ιδιαιτερα δλδ, οπου μπορει να γινει αυτο, γιατι στη μουσικη και την τεχνη γενικοτερα, τα περισσοτερα ειναι υποκειμενικη κριση/αποψη/γουστο και θεμα του τι ζηταει κανεις.

Γιατι ρε συ μαλακας η Ozzaκλα? :'( Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε, αν και δεν εχω δει τιποτα απο το ριαλιτι αυτο για να πω την αληθεια. Βασικα η γυναικα του φταιει αλλα τελος παντων...

e kati deyterolepta pou eida, kai osa akousa, einai megalh patata...apomy8opoihsh teleiws, kai ola gia ta fragka...ki alloi exoun provlima me tous maiden pou ka8e 6 mhnes vgazoun kai neo live dvd ;D
oso gia ti gynaika tou...e ayth einai allh istoria...gia mpatses...

ε δεν στρεχει δεν στρεχει,,,σημασια εχει να μαλωσουμε,,,αφου αλλου δεν μας αφηνουν... :P

pame eksw re se lew naoume pou 8a mas peis gia to metal tis kardias mas :P
Why are the innoc

Offline epic

• Αποστολή
  • **
Παντως το ρεκορ αρπαχτοσυνης το εχουν οι Pearl Jam που κυκλοφορησαν 652,8 live cd για να καταπολεμησουν, λεει, την εκμεταλλευση των οπαδων απο τους bootlegαδες. Ε vedder?  ;D

Offline Valantis

• Αποστολή
  • **
mpa...h apolyth "arpaxth" giati den einai akrivws etsi, einai oi Warlord...vgazoun mini LP me 7 kommatia, kykloforoun live xwris kosmo me 4-5 tragoudia parapanw, dialyontai, kai vgainoun 2 best of me ta idia sxedon kommatia mesa!!!! :D koryfaioi
Why are the innoc

Offline ved

• Αλλαγή
οι p.j. εχουν βγαλει  αλμπουμ χωρις καθολου προωθηση,,,και γενικα ποτε δεν γουσταραν πολυ προβολη,,

και εχουν βγαλει λαιβ με μερος των εσοδων σε κοινοφελεις σκοπους,,,ενω ειναι απο τους λιγους που ασχολουντε με τα κοινα χωρις να το προβαλουν (οπως ο μπονο )

αυτα βεβαια δεν  σημαινουν οτι αμα κανεις κατι καλο δεν πρεπει να το προβαλεις,,,ο καθεις οπως νομιζει

και φυσικα ολοι για την μαρμιτα παιζουν.

δεν τιθεται ομως συγκρισης καμια μετςξυ των 2,,

αν θες να συγκρινεις σε αυτα τα θεματα τους μεταλλικα με αλλους,,,συγκρινε τους με μαντονα μαικλ τζακσον κλπ,,

σε αυτα τα θεματα ταιριαζουν γαντι.

Offline corrupt

• Αλλαγή
Ρε παιδιά πολύ μέταλο στο forum λέμε!!! Είδα τώρα pearl jam και χάρηκα... Δεν τους ακούω φανατικά, αλλά είναι πιο κοντα στα δικά μου ακούσματα. Κάνα πανκιό, κάνας ροκαμπίλης, κάνας britpopάς  δεν παίζει; :P Μονοπώλιο το topic από τα μέταλλα!

Offline Suicidal

• Βασικός
re grapse esy ta dika sou....... ap'ola exei o mpaxtses......
;)

Offline epic

• Αποστολή
  • **
@vedder
Αφου λοιπον οι pearl jam τα κονομησαν χοντρα και χτυσανε τεραστιο fan base με το Ten, την εποχη που το MTV μας επρηζε τα @@ ανα 1 ωρα με το βιντεο κλιπ του alive επι μηνες, αποφασησαν να το παιξουν underground. OK.
Πιο true συγκροτημα (απο τα μεγαλα) απο metallica era 82-88 δεν υπαρχει. Αποψη μου. Και δεν ειναι καν το αγαπημενο μου καθοτι δεν εχω αγαπημενο συγκροτημα ή μουσικο.
ΥΓ. οι pearl jam γενικα μου αρεσουν.

@valantis
Για τις κυκλοφοριες των warlord εχω την εντυπωση οτι ευθυνεται κυριως η εταιρεια τους. Απο τα αγαπημενα γκρουπ αλλα μεγαλη μαλακια να βαλουν το μπαμπαστρουμφ τραγουδιστη στο τελευταιο αλμπουμ.

@corrupt
λεγε, απο ολα εχουμε. Punk, garage, psychobilly, stoner, progressive rock, post rock, indie, psychedelic, new wave, folk, jazz, blues και αλλα πολλα. Britpop δεν ακουω ομως, sorry. Ουτε καν το ΟΚ computer δε μου αρεσε ιδιαιτερα αν και το παλεψα πολυ :D

Offline ved

• Αλλαγή
τι παει να πει τα κονομησαν χοντρα στο τεν? μετα δεν τα κονομησαν χοντρα? και φυσικα οπως ολοι.

τι παει να πει μετα το τεν το παιξαν αντεργραουντ, στο τεν το παιξαν μαντονα? τι παει να πει τους επαιζε φουλ το μ-τν?

ειπαν οι μεταλικα ή αλλοι στον μ-τν μην μας παιζεις? ποτε το 87? μπα λεω εγω.

απλα ολα εχουν το μετρο τους,,,γιαυτο σου λεω μην συγκρινεις τα ανομοια,,

σε αυτα τα θεματα συγκρινε τους μεταλλικα με την μπριτνει, την μαντονα, την κοκα κολα, τα μακ ντοναλτς .

οι p.j. παιζαν παντα για την παρτυ τους πρωτα,,,αν τους αρεσε κατι το εκαναν,,ακουσε τα αλμπουμ μετα το τεν,,,αν τους ενοιαζαν τα φραγκα μονο αλλα 10 τεν θα βγαζαν αλλα  στα @@ τους,,,

Offline corrupt

• Αλλαγή
Oι Radiohead δεν θεωρούνται britpop κανονικά, απλά καταχωρούνται στο "είδος" λόγω χρονολογικής σύμπτωσης. Ούτε εγώ πολυ-γουστάρω, πολύ κλάψα. Προσωπική μεγάλη αγάπη οι Joy Division, και έπονται  Sound, Sonic Youth, Sex Pistols, Clash, Cure, Ramones, Depeche Mode και New Order από βετεράνους. Από σύγχρονες μπάντες, Franz Ferdinand, Oasis, Strokes, Electrelane, Kasabian κλπ. Γενικά πιστεύω πως η σύγχρονη βρετανική σκηνή έχει στερέψει από ταλέντο και καινοτομία. Αναπαραγωγή πετυχημένων μοτίβων και συνδυασμών και αυτό είναι. Όσο για το Αμέρικα... Γάμησέ τα.

Offline Valantis

• Αποστολή
  • **
@vedder
Αφου λοιπον οι pearl jam τα κονομησαν χοντρα και χτυσανε τεραστιο fan base με το Ten, την εποχη που το MTV μας επρηζε τα @@ ανα 1 ωρα με το βιντεο κλιπ του alive επι μηνες, αποφασησαν να το παιξουν underground. OK.
Πιο true συγκροτημα (απο τα μεγαλα) απο metallica era 82-88 δεν υπαρχει. Αποψη μου. Και δεν ειναι καν το αγαπημενο μου καθοτι δεν εχω αγαπημενο συγκροτημα ή μουσικο.
ΥΓ. οι pearl jam γενικα μου αρεσουν.

@valantis
Για τις κυκλοφοριες των warlord εχω την εντυπωση οτι ευθυνεται κυριως η εταιρεια τους. Απο τα αγαπημενα γκρουπ αλλα μεγαλη μαλακια να βαλουν το μπαμπαστρουμφ τραγουδιστη στο τελευταιο αλμπουμ.

@corrupt
λεγε, απο ολα εχουμε. Punk, garage, psychobilly, stoner, progressive rock, post rock, indie, psychedelic, new wave, folk, jazz, blues και αλλα πολλα. Britpop δεν ακουω ομως, sorry. Ουτε καν το ΟΚ computer δε μου αρεσε ιδιαιτερα αν και το παλεψα πολυ :D

giati mou to 8ymises ayto mporeis na mou peis? :(
Why are the innoc