Author Topic: Αναμνήσεις απο τη χρονιά του πρωταθλήματος 1984 - 85  (Read 1836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MetroStar

• Guest
Tι μου θυμισατε τωρα... Τεσσερα χρονια μετα γεννηθηκα!

LFPADRAM

• Guest
Το χαρηκες με την ψυχη σου εκεινο το πρωταθλημα ε? :o

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
Παρακαλώ λίγη σοβαρότητα
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

Offline DiMarko

• Αποστολή
  • **
    • Looper5
Έλα ρε τσακ τωρα να πουμε, το παλικαράκι έχει βαλθεί να κάνει hiscore στα  posts, μην τον κόβουμε τώρα.

Offline surfer

• Αποστολή
  • **
Το βαζελος-ΠΑΟΚ στο οακα ηταν τελευταια αγωνιστικη α γυρου το 0-1 με την κεφαλια ψαρακι του Παπριτσα. Το ΠΑΟΚ-βαζελος 1-1 στην Τουμπα ηταν η τελευταια αγωνιστικη που εγινε η φιεστα και πρεπει να γινε γυρω στις 11-12 ιουνιου του 85

Φχαρστώ πολύ αδερφέ!!!
Έχεις δίκιο, το βαζέλα-ΠΑΟΚ 0-1 ήταν Α' γύρο..

Τώρα όσον αφορά την ημερομηνία, έκανα ενα καλύτερο ψαχτήρι και βρήκα αυτό:

http://www.betkc.net/gr/index.php?topic=1217.0

Εκεί λέει ότι το τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν (ΠΑΟΚ-Βάζελος 1-1) έγινε στις 16/6/1985!

Ας το τραβήξουμε όμως λίγο παραπέρα.. Ξέρει κανείς ημερομηνία διεξαγωγής για το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής [Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0], όπου το κατακτήσαμε και μαθηματικά?
P.A.O.K.

biggeorge

• Guest
  Εγώ δυστυχώς δεν ζούσα τότε άλλα ο πατέρας μου μου είπε ότι ήταν από τις ποίο ωραίες χρονιές τις ζεις του... και η μονή του φορά που πήγε στην 4 στο τελευταίο match με βαζέλα..... ελπίζω να ζήσω κάτι παρόμοιο... ΖΑΓΟΡΑΚΙ κάνε το όνειρο ενός μικρού παιδιού πραγματικότητά..... :P.... ΠΑΟΚ ΖΟΎΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ ΝΑ ΣΕ ΔΟΎΜΕ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΏΠΗ 

Biggeorge διόρθωσα το ποστ σου υποθέτω ότι καταλάθος το έγραψες...
« Last Edit: December 17, 2008, 00:52:42 by GENTLESOS »

makptol

• Guest
Φοιτητης ημουνα και πηγα στην 4 στο τελευταιο ματς μοιραζανε χιλιαδες πλαστικες σημαιες στην εισοδο.....
αλλα ρε big ο ΠΑΟΚ επαιζε οχι το πασοκ :))))))

giannis80

• Guest
Εγώ το μόνο που θυμάμαι , διότι ήμουν 5 χρονών, ήταν οτι με πήρε ο πατέρας στο αεροδρόμιο,λογικά στην επιστροφή της ομάδας από το παιχνίδι με πανιώνιο που το κατακτήσαμε μαθηματικά.Θυμάμαι με είχε στους ώμους κι έβλεπα καθαρά τους παίκτες.

mpougatsas

• Guest
ΠΑΟΚ ΖΟΎΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ ΝΑ ΣΕ ΔΟΎΜΕ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΏΠΗ 
;) :)

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Μιας και ημουνα κι εγω νιανιαρο ακομα το μονο που θυμαμαι ειναι οτι στο θρανιο που καθομουνα ειχα γραψει την εντεκαδα και τους αναπληρωματικους (εννοειται χωρις καμια αισθηση του ποιοι ειναι ή πως γραφονται) . Ε μολις πηραμε το πρωταθλημα και ειδα οτι γινοτανε πανηγυρισμοι την επομενη μερα ειπα στον δασκαλο που ειχαμε να παρω το θρανιο σπιτι να το εχω και οταν μου ειπε οχι θυμαμαι ειχα λυπηθει τοσο πολυ που αποφασισα να γραψω τους παιχτες σε μια κουρτινα με μπογια...(Εννοειται πως ητανε λαθος κινηση γιατι εφαγα παντουφλα απο την μανα μου :) xaxa)
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline Vorious

• Αλλαγή
Μικρος ημουνα σχετικα κι εγω το 1985

θυμαμαι λογω καλοκαιριου φευγαμε στο χωριο μας με τ αμαξι. ειχε παρα πολλη ζεστη .
οι γονεις ασχετοι τελειως με μπαλα, βγηκανε στο δρομο με τ' αμαξι, ενω ολη η πολη ειχε ακινητοποιηθει λογω των απειρων ΠΑΟΚτσηδων (ισως ετσι φαινονταν στα παιδικα μου ματια) που ηταν ξαπλωμενοι στους δρομους και πανηγυριζαν ΚΑΙ με αυτον τον τροπο το 1-1 με τη βαζελα και την κατακτηση του ΤΙΤΛΟΥ.

θυμαμαι ποσο δυσανασχετησαν λογω κινησης (χεχε) και πως ζηλευα παιδακια της ηλικιας μου που ηταν κι αυτα ξαπλωμενα στους δρομους

ΤΡΕΛΑ

δε θα σβησουν ποτε αυτες οι σκηνες απ το μυαλο μου, ανατριχιαζω που τα θυμαμαι

φανταζομαι τους τυχερους (ατυχους γιατι τωρα ειναι μεγαλοι, χεχε) που ηταν στους δρομους εκεινες τις GLORY μερες 
ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline bane

• Αλλαγή
υπαρχουν και καποιοι που τα ζησανε ρε νιατα  ;D εγω νομιζω ηταν γυρω στις 5 ιουνη . και οποιος ειναι παλιος αθηναιος εδω μεσα ημουν στο πουλμαν που χαλασε και πηγαιναμε με τα ποδια την εθνικη μεταξυ λαμιας λαρισας 5.30 το πρωι. 13 ωρες για θεσ/νικη καναμε . αλλα μην μασατε .και φετος που θα το σηκωσουμε με τα ποδια θα ανεβουμε .αντε μωρη τρελα
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
Κι εγώ πιτσιρίκι ήμουνα, 8 χρονών. Θυμάμαι σαν τώρα το γύρο του θριάμβου πριν από το παιχνίδι, τις πλαστικές σημαίες που μοιράζονταν σε όλες τις θύρες και είχαν πλημμυρίσει τις κερκίδες και τόσα άλλα. Παρά το 0-1 από τον Σαραβαλάκο ο κόσμος δεν ξενέρωνε με τίποτα στις κερκίδες. Όταν όμως γύρω στο 80' έπνιξε ο Λαφτσής το σουτ του Σκαρτάδου και ισοφαρίσαμε έγινε της π... .

Ο μόνος μαλάκας που χάλασε το πανηγυρικό κλίμα εκείνη την ημέρα ήταν ο φονιάς, που άκουσε το μπινελίκι του αιώνα: "Δημόπουλε, πουτ... γιε..." κτλ. Επίσης έχω ακόμα στη δισκοθήκη σε βινίλιο τον απίθανο δίσκο "ΠΑΟΚ Ο ΥΜΝΟΣ ΜΟΥ", που έχει και ρεπορτάζ του βάτραχου του Αλευρόπουλου και δηλώσεις παικτών και του προδότη, τον οποίο βρίζει και γιουχάρει ο λαός μόλις τον αντιλαμβάνεται να κάνει δηλώσεις. Ο βρωμιάρης ο φονιάς που παράτησε την αποστολή παραμονές του τελικού κυπέλλου με το τυρί, και η χρονιά έκλεισε με το χειρότερο τρόπο. Τα επόμενα χρόνια, κλασικός φονιάς, ερχόταν μέσα στην Τούμπα με το βαζελάκο και μας πετούσε 2-3 μπαλάκια.

Υ.Γ: Πέρα από το ματς με Πανιώνιο στη Σμύρνη που μας έχρισε πρωταθλητές, σημαντικό ματς -δε θυμάμαι όμως το γιατί και τις βαθμολογικές ισορροπίες, ας βοηθήσει κάποιος γεροντότερος (Capri ακούει?)- ήταν και αυτό μέσα στη Δράμα με τη Δόξα, που στο τέλος πήραμε 2-2 με γκολ του Αλαβάντα. Δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα από εκείνο το ματς, παρά μόνο το σπριντ του Αλαβάντα στα στιγμιότυπα της αλήτικης κυριακής και το πλασέ στη γωνία και τις κερκίδες που γινόταν ο χαμός... Τι λίμπερο ήταν και εκείνος ο Αλαβάντας...
Πού στον π... φτάσαμε για πάρτη σου ΠΑΟΚ...

apaoki13

• Guest
Εκείνος ο δίσκος που λες τον είχα παλιά σε κασέτα. Θυμάμαι έντονα τις δηλώσεις του Σκαρτάδου και του Μαλιούφα. Για τον Δημόπουλο όμως (χωρίς να είμαι σίγουρος) νομίζω ότι δεν έγινε τίποτα αφού η αποχώρησή του έγινε μετά την τελευταία αγωνιστική και ακριβώς πριν τον τελικό με τα τυριά. Τότε ο τελικός έγινε μετά την λήξη του πρωταθλήματος και είμαι σίγουρος γι' αυτό. Δεν μπορώ να θυμηθώ (γιατί είμαστε συνομήλικοι) αν είχε σκάσει η είδηση πιο νωρίς.

Υ.Γ. Την πλαστική σημαία που μοιράζανε την είχα κρεμασμένη ολόκληρο το καλοκαίρι έξω από το σπίτι στην Κύπρο όπου είχα έρθει για διακοπές.

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
O τελικός είχε γίνει μια βδομάδα μετά την λήξη του πρωταθλήματος και ο φονιάς έφυγε την παραμονή του τελικού απο το ξενοδοχείο.
Αποτέλεσμα η αποβολή στο 9' του Βασιλάκου και η συντριβή απο τα τυριά του Στρειλάου, με Κμίετσικ και  Ζιώγα.

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
Η είδηση για τη μεταγραφή του είχε σκάσει λίγο πριν το ματς-απονομή τίτλου στην Τούμπα. Γι' αυτό αν ξανακούσεις ποτέ το δίσκο, με το που ξεκινάει δηλώσεις ο φονιάς πέφτει πολύ γιουχάισμα.

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
Αυτό δεν το θυμάμαι, αν και λίγο μεγαλύτερος από εσένα. Είχα στο μυαλό μου το σκηνικό που έγραψα πιο πάνω.

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
ΟΚ το σκηνικό που αναφέρεις τσάκαλε, αλλά αν ακούσει κανείς και το δίσκο θα προσέξει εύκολα το βρίσιμο στο φονιά, μόλις μιλάει στον Αλευρόπουλο.

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Ο φονιάς μας τα χε κάνει τσουρέκια ειδικά στο 2ο γύρο. Σερνότανε η φήμη ότι είχε ήδη υπογράψει στον βερδινογιάννη κ τα λεφτά του. Το δίσκο που είχε κυκλοφορήσει με τους ύμνους του ΠΑΟΚ τον θυμάμαι αλλά δεν τον είχα πάρει τότε γιατί δεν είχαμε πικάπ! Πάντως τα πειρατικά ράδια που αφθονούσανε τότε (και) στην θεσσαλονίκη τον παίζανε όλη μέρα όπως επίσης ήταν και πρώτη μούρη στα δισκάδικα όλης της πόλης κεντρικά (blow up) και μή.

Για τον τελικό τα είπε το τσακαλάκι αν κ νομίζω ότι η (άδικη) αποβολή του βασιλάκου ήταν όχι στο 9 αλλά κάπου στο 15. Λεπτομέρεια..

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον βάζελο θυμάμαι την αφόρητη ζέστη, τα σημαιάκια που μοίραζαν και μετά το παιχνίδι έβλεπες πολλά από αυτά κρεμασμένα σε παράθυρα και μπαλκόνια, τον υπουργό Β.Ελλάδος νίκο ακριτίδη που έκανε την απονομή. Επίσης να πώ ότι παρ'ότι το πρωτάθλημα ήταν εξασφαλισμένο όλοι νοιαζόταν για το αποτέλεσμα για τρείς βασικά λόγους. α) ο παο ήταν ο βασικός ανταγωνιστής μας στην κούρσα του τίτλου και δεν έπρεπε επ' ουδενί να φανεί ότι
μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητά μας. β) πρίν λίγες μόνο μέρες του χαμε ρίξει εκείνο το επικό 4-0 στο κύπελλο (ήμουν μέσα κ σε αυτό ;D) γ) ήταν καθαρά θέμα εγωισμού κ πρεστίζ γιατί ........ ΠΑΟΚ είσαι

Για τον αγώνα με την δόξα που λές kofalale έχεις δίκιο ότι ήταν πολύ σημαντικός γιατί όλοι μας περίμεναν στην γωνία για να κάνουμε την γκέλα. Ήταν προς το τέλος του πρωταθλήματος και από δυό τραγικά λάθη της (σούπερ μέχρι τότε άμυνάς μας) είχαμε βρεθεί 2-0 πίσω. Όμως καταφέραμε και το γυρίσαμε. Μην ξεχνάμε ότι τότε ίσχυε το 2-1-0 και κάθε πόντος ήταν υπερπολύτιμος μιας και το πρωτάθλημα ήταν ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. Κάτι τελευταίο....ο Νίκος ο Αλαβάντας (τι παιχτάρα θεέ μου...) έπαιζε αριστερά.
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline eagle

• Αποστολή
  • **
Και εγώ ήμαν πιτσιρίκι τότε.Το έζησα μόνο απο φωτο, videos και πολλές πολλές ιστορίες μεγαλύτερων...Ιστορίες που με ανατρίχιασαν, όπως όλες αυτές οι μαγικές στιγμές που περιγράφερε και εδώ. Jordan-4 νομίζω 100% οτι εκείνη τη χρονιά είχαμε μόνο 2 ήττες (Εκτός έδρας και με το ίδιο scor και οι 2, οφη και αρη 3-1)
Εμείς μαζί για μια ζωή αετέ αετέ δικέφαλε...