Author Topic: Θανάσης Βέγγος R.I.P. (29 Μαΐου 1927 - 3 Μαΐου 2011)  (Read 980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Suicidal

• Βασικός

Αγαπημένε μου Θανάση Βέγγο! Δεν έχω στόμα και δεν έχω μίλια να περιγράψω την στεναχώρια μου!
ΠΟΣΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ με είχες κεράσει να ήξερες μοναχα! Να είσαι καλά εκεί που πηγες, καλο ταξίδι, δεν θα σε ξεχάσω ΠΟΤΕ!
Αναπαύσου εν ειρήνη, ήσουν και θα είσαι για πάντα ο καλύτερος !

R.I.P.

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
Αθάνατος!
ΑΡχίΔια

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
Βασίλη με γ@@σες πρωινιάτικα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα για το μεγαλύτερο κωμικό ενός ολόκληρου αιώνα. Και μόνο που οι ταινίες του μεγάλωσαν και θα μεγαλώνουν γενιές ακόμα, δείχνει την αξία αυτού του ηθοποιού. Ο Θεός να σε αναπαύσει Θανάση τόσο που έτρεχες στη ζωή σου...
Τι να πρωτοθυμηθείς από ατάκες του και ταινίες του...
Κορυφαία για εμένα ατάκα στο πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (κάνει τον φωτογράφο και το φωτομοντέλο σιγά σιγά γδύνεται):
-Θα δω και το πουλάκι τώρα?
-Αμ έτσι που πάμε, θα το δεις και το πουλάκι...
Καλό παράδεισο ρε Θου-Βου.
Πού στον π... φτάσαμε για πάρτη σου ΠΑΟΚ...

Offline ved

• Αλλαγή

Offline DaronG4

• Αποστολή
  • **
Αυθεντικός μεχρι την τελευταία στιγμη!ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ηθοποιος!!!θα σε θυμομαστε για παντα!
ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στην ελλάδα που δεν στεναχωρήθηκε με την την είδηση του θανάτου του τεράστιου Θανάση Βέγγου.
Στο καλό Θανάση μας, σύντροφε παντοτινέ
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
Στο καλο καλε μου ανθρωπε!
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

CLUB LARISA

• Guest
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στην ελλάδα που δεν στεναχωρήθηκε με την την είδηση του θανάτου του τεράστιου Θανάση Βέγγου.

Υπάρχουν και ωραίοι έλληνες, μόνο που και αυτοί μας αφήνουν σιγά σιγά...Μόνο κωμικός ηθοποιός δεν ήταν ο Βέγγος. Η τραγικότητα στα μάτια του -απάντηση στο αστείο κρατίδιο που τον κατέτρεξε όπως χιλιάδες άλλους απο γεννησιμιού. Καλό του ταξίδι 

http://www.youtube.com/watch?v=boC4ZkmMyNc&feature=related (Embedding disabled, limit reached)

Offline scouser4

• Αλλαγή

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή

Offline petran4

• Αλλαγή
RIP ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ!
ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ
ΠΑΟΚ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΝΑΟΣ
ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!

northeagle_4

• Guest

Jordan-4

• Guest
καλοτάξιδος δάσκαλε. κομμάτι μας έφυγε σήμερα.T ο καλο που μας έδωσες εσύ λίγοι μετρημένοι μας το δώσαν

Jordan-4

• Guest
http://www.youtube.com/watch?v=Djf1NQudz6E (Embedding disabled, limit reached)

Offline replicant4

• Αποστολή
  • **
κρίμα κρίμα κρίμα.

στην πραγματικότητα δεν θα πεθάνει ποτέ, ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ηθοποιός.

δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν τον είδα στο θέατρο να παίζει Αριστοφάνη και είχα μείνει μαλάκας για δύο ώρες μην λέγοντας κουβέντα. ήμουν 15 τότε. Μετά την παράσταση που πήγαμε με άλλα παιδιά να του ζητήσουμε αύτογραφα και όλα του λέγανε πόσο τον αγαπάνε, αυτός ο σεμνότατος άνθρωπος δάκρυσε.......

καλό σου ταξίδι Θανάση μας!
Χώρις ΠΑΟΚ η ζωή δεν έχει νόημα

Offline IRON

• Αποστολή
  • **
NAI ΡΕ! ΠΑΟΚ

Offline nik

• Αποστολή
  • **
Στο καλο καλε μου ανθρωπε!
ΠΑΟΚ παντου!!!

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Πω πω στεναχωρεθηκα τωρα...

Καλο ταξιδι αθανατε Θαναση,που μας εχεις κρατησει απειρες φορες συντροφια,με τις ατακες σου και την υπερκινητικοτητα σου...

Δεν θα ξεχασω οταν ηρθες στο Μεγαρο Μουσικης να κανεις καποια γυρισματα για την Θεσσαλονικη ποσο απλος ανθρωπος ησουν και ποσο κουραγιο εδινες στους ερασιτεχνες ηθοποιους που κρεμοντουσαν απο τα χειλη σου...

Κριμα...Ενας-ενας απο τους παλιους φευγετε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ....

Offline Suicidal

• Βασικός

Ο καλός μας άνθρωπος, ο δικός μας άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Το χαμόγελο που απλόχερα μας μοίραζε με το αστείρευτο του και μοναδικό του ταλέντο, "πάγωσε" το πρωινό της Τρίτης 3 Μαΐου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του...

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα στο Θησείο θα ακουστεί το τελευταίο χειροκρότημα για έναν μεγάλο Έλληνα μα πάνω από όλα για έναν σπουδαίο ΑΝΘΡΩΠΟ. Ένα αυθόρμητο χειροκρότημα που κέρδιζε σε κάθε- σπάνια- του εμφάνιση, όπως πριν 33 χρόνια από 40.000 φιλάθλους στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας!

Στις 20 Μαρτίου του 1978 διεξήχθη στο ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ηθοποιούς και Δημοσιογράφους. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του ταμείου των καλλιτεχνών καθώς είχαν κατέβει σε απεργία λόγω της κόντρας τους με τη κρατική τηλεόραση η οποία δεν τους αναγνώριζε τα πνευματικά δικαιώματα.

Μεταφερόμαστε για λίγο στο... 2011 και σε ένα φανταστικό παρόμοιο παιχνίδι. Ζήτημα εάν ο αγώνας διεξαγόταν μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Η παρουσία όμως του Θανάση Βέγγου σε εκείνο το φιλικό οδήγησε τον κόσμο να αναζητεί εισιτήρια στην μαύρη αγορά(!) πληρώνοντας μέχρι και 120 δραχμές αντί των 80 δραχμών που κόστιζαν.

Η "Αθλητική Ηχώ"* μάλιστα φιλοξενούσε την προηγούμενη μέρα δηλώσεις του Θανάση στις οποίες "απειλούσε" ευθέως τους αντιπάλους με το δυνατό του όπλο... τα γρήγορα του πόδια! "Θα τους σκάσω στο τρέξιμο και θα βάλω δύο γκολ" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Την επομένη μέρα ο Βέγγος πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο προκαλώντας ντελίριο στους 40.000 φιλάθλους στις εξέδρες, όπως βλέπετε και στο χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο. Μάλιστα οι δηλώσεις του ήταν προφητικές καθώς σκόραρε 2 τέρματα από το σημείο του πέναλτι σε ένα ματς στο οποίο οι Δημοσιογράφοι επικράτησαν με 5-3.

Στη συνέχεια δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ζλατάνο τον οποίο ήθελε να... "λιντσάρει" ο κόσμος για αυτήν την απόφαση του. Ο ίδιος όμως φρόντισε να "ηρεμήσει" το πλήθος και αφού υποκλίθηκε στον ρέφερι, έκανε δύο βήματα πίσω και σήκωσε τα χέρια ψηλά!

Λίγο αργότερα θα περάσει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στη θέση του αλλά ο αγώνας δεν γίνεται να συνεχιστεί καθώς οι εκδηλώσεις λατρείας για τον Θανάση είναι μοναδικές. Ο Γιάννης Αργυρίου γράφει χαρακτηριστικά στην "Ηχώ":

"Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί. Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί. Γύρω από τον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 5.000 θεατές που σε κάθε διακοπή προσπαθούν να μπουν μέσα.

Αυτό κάνουν και τώρα που ο Βέγγος αποχωρεί χαιρετώντας τα πλήθη σαν τον μεγάλο μπαλαδόρο που αναγκαστικά εκγκαταλείπει. Ο Ζλατάνος αναγκάζεται να σφυρίξει τη λήξη του αγώνος δίνοντας έτσι τέλος και στο ασταμάτητο γέλιο".

Φυσικά μετά το τέλος του φιλικού, ο Θανάσης συνέχισε το ρεσιτάλ με τον μοναδικό του τρόπο. Αρχικά πήγε από τα αποδυτήρια των δημοσιογράφων και αφού άνοιξε την πόρτα τους είπε: "Καλοί μου άνθρωποι, συγνώμη αν σας κούρασα"!

Αργότερα στις... καθιερωμένες δηλώσεις τόνισε: "Ναι μωρέ... βρίσκομαι σε τρομερή φόρμα. Σκέφτομαι φέτος να κάνω μεταγραφή. Άλλωστε έχω προτάσεις από το εξωτερικό. Θα προτιμήσω ελληνική ομάδα, διότι έχει ωραία θάλασσα και άλλα"!

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo